Strasznie jestem zły przez tą blokadę ataków - rozumiem że zwykli gracze mogą mieć problemy z zalogowaniem się, ale idlaki? Nawet ich pofarmić nie można.
Od 3:00 nie moge sie zalogowac na konto.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
A jaki to ruch się zacznie o 22.
-
Czytając co poniektóre wypowiedzi mam ochotę użyć słów niecenzuralnych powszechnie uznanych za obraźliwe
Czy Wy drodzy gracze czytaliście OWK zakładając konta? Czy podpisujecie wszystkie umowy cywilnoprawne w ciemno?
Przypominam zatem:
GameForge napisał(a):
1.3
Gameforge ma prawo do przerwania działania usług Gameforge z uzasadnionych przyczyn technicznych lub z powodu wykonania niezbędnych prac konserwacyjnych bez uprzedzenia.
GameForge napisał(a):
4.4 Wszelkie prawa do wirtualnych dóbr zawartych w grach online oraz przekazywanych odpłatnie poza zakresem korzystania w ramach niniejszych Warunków Korzystania przysługują wyłącznie Gameforge.
Wszelkie pytania o backup - jeśli dowiemy się od źródła, że backup będzie możliwą opcją w takim wypadku, to wtedy na pewno się o tym dowiecie. Tymczasem problemy związane ze stratą floty lub innymi stratami w grze spowodowanymi usterką Lobby proszę zgłaszać w systemie ticketowym:
SUPPORT
PS. Tak, członkowie Teamu OGame to ludzie, mający pracę, rodziny, swoje zajęcia. To, że doglądamy projektu OGame.pl jest tylko naszą dobrą wolą, nadal jest to wolontariat, a robimy to tylko dlatego, żeby Wam i nam grało się lepiej
Pozdrawiam, Rising
Uni 21
Łącznie 78x w ST
Na sumę ~146.561%
Średnio ~1.879%/ST
ex-MODERATOR ST u20, u25, u26, u27, u41, u56.
ex-MODERATOR DiD u12, u20, u56.
-
Mam pytanko czysto teoretyczne, a co jak ktoś miał fsa np. tygodniowego i został zawrócony przez grę?
Od razu natychmiastowo pojawił się z powrotem czy będzie jeszcze lecieć tydzień? -
Mari napisał(a):
Mam pytanko czysto teoretyczne, a co jak ktoś miał fsa np. tygodniowego i został zawrócony przez grę?
Od razu natychmiastowo pojawił się z powrotem czy będzie jeszcze lecieć tydzień?
Uni 21
Łącznie 78x w ST
Na sumę ~146.561%
Średnio ~1.879%/ST
-
Moim skromnym zdaniem to już nie o same zasady czy umowy cywilno-prawne chodzi, a o podejście.
Dobrze wiem z czym się wiąże granie w Ogame, ale chwilowa, niespodziewana przerwa w możliwości wejścia do gry to nie koniec świata. A tak się co poniektórzy zachowują.
To są tylko piksele. Owszem, takie, którym poświęca się mnóstwo czasu, ale wciąż piksele. I jak w każdej innej grze prędzej czy później się znudzą i które porzucicie. Tutaj została uruchomiona blokada ataków na kilkanaście godzin i to jeszcze podczas trwania awarii. Ponadto jest to związane z błędnym działaniem elementu gry(lobby), więc myślę, że jeśli straciliście coś z powodu złego działania tego elementu to możecie się przecież ubiegać o zwrot w supporcie. A to, że ktoś leciał na was i miał dolecieć w okolicy czasu awarii... Cóż, nie mogli tego przewidzieć. Atak jak każdy inny, z tym że obrońca jest pechowcem. Na takie zwroty bym nie liczył, ale nie wyrokuję.
Ponadto awaria wystąpiła o 3 w nocy. Myślicie, że ktokolwiek z Teamu o tej godzinie nie śpi i na bieżąco wszystko sprawdza? Owszem, może ktoś jest nocnym markiem, ale nawet jeśli, to często gęsto awarii nie da się w nocy zgłosić, a tym bardziej usunąć. Bo po prostu nie ma komu.
Mnie osobiście problem nie dotknął. Bo nie gram. Polecam
A tym wszystkim nadal czerpiącym przyjemność z grania w tę grę i pnącym się w górę w rankingu - więcej dystansu Złomowanie czy awaria to nie koniec świataCoś o mnie o tu
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
Ex -
Wszystko zależy od punktu siedzenia, jakbyś w wyniku awarii stracił flotę, którą budowałeś np. 5 lat, ciekawe czy byś tak samo mówił.
Widzisz nie grasz, a jednak coś Cię tutaj przygnało, żeby napisać posta, także z pewnością tęsknisz za grą tylko jest to w Twojej podświadomości.
Niemniej jednak są czasami sytuacje losowe, których przewidzieć się nie da, więc nic więcej tak naprawdę nie mogą zrobić. -
Mari napisał(a):
Wszystko zależy od punktu siedzenia, jakbyś w wyniku awarii stracił flotę, którą budowałeś np. 5 lat, ciekawe czy byś tak samo mówił.
Widzisz nie grasz, a jednak coś Cię tutaj przygnało, żeby napisać posta, także z pewnością tęsknisz za grą tylko jest to w Twojej podświadomości.
Niemniej jednak są czasami sytuacje losowe, których przewidzieć się nie da, więc nic więcej tak naprawdę nie mogą zrobić.
-
Ja szczerze nie jestem zły na GF, że mieli awarię, ale że tej blokady nie przemyśleli - Idlaki przecież nic nie straciły, tak jak raporty szpiegowskie nic nikomu nie robią. Tylko to i wyłącznie to mam im za złe. Ale dalej, to i tak tylko gra, i nie będę z tego robił afery. Pozdro dla wszystkich, jutro będzie lepiej.
-
osobiscie uwazam ze Team nie powinien dawac "blokady na atakowanie "
tylko zapodac wszystkim urlopy do czasu naprawienia błędu np . do jutra do godz 12
kto bedzie chcial pograc to np bedzie mozliwosc zejscia z u juz po 12 i se pofarmi szaraczków
a teraz wracam do degustacji
narkaBRUNCIA IS MAJ NEJM
uni Quantum
sojusz Zły Sen & IRA -
Anomandaris napisał(a):
Ja szczerze nie jestem zły na GF, że mieli awarię, ale że tej blokady nie przemyśleli - Idlaki przecież nic nie straciły, tak jak raporty szpiegowskie nic nikomu nie robią. Tylko to i wyłącznie to mam im za złe. Ale dalej, to i tak tylko gra, i nie będę z tego robił afery. Pozdro dla wszystkich, jutro będzie lepiej.
Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 OberonPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez dexPL ().
-
W sumie tak, masz rację. Ale teraz, po 22 musiało zacząć się oranie i farmienie O panie
-
Pamiętajcie, że włączenie urlopów przerywa wydobycie, badania, budowę budynków, i tak źle i tak niedobrze.
Blokada ataków to standardowa opcja w takich sytuacjach, mniej inwazyjna mimo wszystko.
W przypadku awarii czy spraw losowych no niestety, nie da się dogodzić każdemu.
Btw mówię to jak ktoś komu GameForge skasowało konto z topową flotą na uni w wyniku awarii właśnie, więc po prostu życzę więcej dystansu i posiadania na uwadze, że postawa roszczeniowa nie ma sensu, bo GameForge nic nie musi. Jeśli uda się wymęczyć od nich backupy, lub inne rozwiązania "wyrównujące" straty to będzie tylko i wyłącznie miły gest z ich strony, bo zgodnie z tym co akceptujemy każdym logowaniem do gry to nic nie muszą
Uni 21
Łącznie 78x w ST
Na sumę ~146.561%
Średnio ~1.879%/ST
-
smoki napisał(a):
W poniedziałek, tj. 2 lipca, floty które stacjonowały na planetach i zostały zniszczone w momencie awarii Lobby w dniu 28 czerwca, zostaną umieszczone na Polu Wrakowym.
Stanie się to około godziny 16.
Od tego momentu, aż do 7 lipca gracze będą mogli odbudować straconą flotę.
W zależności od ilości statków, odbudowa może potrwać do 12 godzin a po jej zakończeniu będzie można przenieść flotę na planetę
UWAGA! Raporty z pola wrakowego należy zachować w swojej skrzynce. Nie kasować ich.
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
smoki napisal(a)
W poniedziałek, tj. 2 lipca, floty które stacjonowały na planetach i
zostały zniszczone w momencie awarii Lobby w dniu 28 czerwca, zostaną
umieszczone na Polu Wrakowym.
A co z flotami stacjonujacymi na Moonach , ktore zostaly zniszczone na skutek awarii Lobby w dniu 28 czerwca ???"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM" -
Rising napisał(a):
Pamiętajcie, że włączenie urlopów przerywa wydobycie, badania, budowę budynków, i tak źle i tak niedobrze.
Blokada ataków to standardowa opcja w takich sytuacjach, mniej inwazyjna mimo wszystko.
W przypadku awarii czy spraw losowych no niestety, nie da się dogodzić każdemu.
Btw mówię to jak ktoś komu GameForge skasowało konto z topową flotą na uni w wyniku awarii nie, więc po prostu życzę więcej dystansu i posiadania na uwadze, że postawa roszczeniowa nie ma sensu, bo GameForge nic nie musi. Jeśli uda się wymęczyć od nich backupy, lub inne rozwiązania "wyrównujące" straty to będzie tylko i wyłącznie miły gest z ich strony, bo zgodnie z tym co akceptujemy każdym logowaniem do gry to nic nie muszą
Wiadomo ze ten regulamin jest po zeby nikt sie nie ubiegal o jakies odszkodowania, zwroty pieniedzy i takie tam ale w takich sytacjach zaslanianie sie nim to jest poprostu ZENADAPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Barry ().
-
Miałem nie udzielać się już w tym wątku ale coś naskrobie
Fakt Gameforge informuje nas że ma prawo wprowadzać zmiany w grze itp... wszystko ok ale są to planowane zmiany !!!
A tutaj po 3 ni z dupy ni z pietruchy jesteśmy odcięci , ja osobiście czuje się pokrzywdzony bo raz nie miałem możliwości farmienia , a dwa nie wiedziałem co się dzieje , czy ktoś mnie nie spakuje itp , śmiech na sali , ok nic nie musicie , to równie dobrze możecie zrezygnować i olać ale mogli byście przedstawić Niemcom nasze zdanie , może udało by się coś załatwić w ramach rekompensaty za nieplanowanie utrudnienia ale przecież wy nic nie musicie -
Ragnar Lodbrok napisał(a):
Tez zle Pan mowi GameForge jak kazda firma zyje z nas ( czyli swoich klijentow) jak przestana o NAS dbac to ludzie zaczna odchodzic od gry gdzie dzieja sie dziwne rzeczy i nikt nie poczuwa sie do winy niektore konta to masa pracy i czasu oraz pieniedzy a jak gameforge nie potrafi tego zrozumiec to ja sie nie dziwie ze jest po 20 osob online na universach...
...wiadomo zdarzaja sie rozne rzeczy wszyscy jestesmy ludzmi mialem podobne wydarzenia na innych grach przegladrkowych i uslyszelismy w takich chwilach takie slowa jak PRZEPRASZAMY , O NIC SIE MARTWCIE WSZYSTKIE STANY GRY ZOSTANA PRZYWROCONE SPRZED AWARI a nie prostackie MY NIC NIE MUSIMY sloma ci jeszcze z butow wystaje Panie Rising.
smoki napisał(a):
Drodzy Gracze,
zdajemy sobie sprawę, że niektórzy z Was stracili flotę w czasie gdy nie było możliwości zalogowania się przez Lobby.
W tym momencie dyskutowanych jest kilka rozwiązań. W ciągu kliku najbliższych dni przekażemy Wam więcej informacji na ten temat.
Ponownie przepraszamy za niedogodności i prosimy o cierpliwość.
Dziękujemy za zrozumienie
Wasz Zespół OGame
...gadki ze to wszystko za darmo ale nasza to wina? raczej kazdy gracz placi za gre i to co drugi nie malo wiec logiczne ze potem wymaga jakiejs przyblizonej chociaz do fachowej odpowiedzi. a zreszta ja za wasza prace tez bym wam nie zaplacil bo jestescie niekompetenti i o tym wie kazdy gracz...
...Mowi pan ze wlaczenie urlopow bylo by gorsze bo produkcja budowanie budynkow itp. to ja sie pytam ile nawet najwieksze konto eko ma przychodu surowcow przez jakos 12h? ponad 100mln? a jakie floty ludzia pospadaly i co wozili w nich? grube miliardy? i czy to sie wam kalkuje starta polowy dnia produkcji do start flot i surowcow prrzez niektorych gracz? Mowi pan ze za bardzo inwazyjne w konta to by bylo smiac mi sie chce jak sobie pomysle ze cofneliscie nam fsy to bylo mniej inwazyjne w konta niz wrzucic u taki jak po banie? ze kazdy moze sciagnac od tej 22? byla masa LEPSZYCH rozwazan ale to trzeba troche pomyslec i sie wyslic
Łatwo jest mówić o lepszych rozwiązaniach nie mając pojęcia co można by zrobić w takiej sytuacji, a czego nie. Dlatego zawsze wybierane jest najmniej inwazyjne rozwiązanie.
Co do utraconych w wyniku błędu gry flot:
smoki napisał(a):
W poniedziałek, tj. 2 lipca, floty które stacjonowały na planetach i zostały zniszczone w momencie awarii Lobby w dniu 28 czerwca, zostaną umieszczone na Polu Wrakowym.
W zależności od ilości statków, odbudowa może potrwać do 12 godzin a po jej zakończeniu będzie można przenieść flotę na planetę
UWAGA! Raporty z pola wrakowego należy zachować w swojej skrzynce. Nie kasować ich.
Więc również sprawę udało się załatwić tak aby gracze nie byli stratni.
...Wiadomo ze ten regulamin jest po zeby nikt sie nie ubiegal o jakies odszkodowania, zwroty pieniedzy i takie tam ale w takich sytacjach zaslanianie sie nim to jest poprostu ZENADA
Ale to nie my się nim zasłaniamy, tylko firma. I mi nie musi nikt tego tłumaczyć, dzięki uprzejmości firmy skasowane zostało moje konto z największą szybką flotą na Virgo - puf! I po koncie.
Proszę pamiętać, że my jako administracja gry mamy tylko i wyłącznie takie narzędzia i możliwości jakie nam GameForge udostępnia.
A w dodatku jesteśmy również graczami jak i Wy i doskonale rozumiemy Waszą sytuację.
szywro019 napisał(a):
Fakt Gameforge informuje nas że ma prawo wprowadzać zmiany w grze itp... wszystko ok ale są to planowane zmiany !!!
A tutaj po 3 ni z dupy ni z pietruchy jesteśmy odcięci , ja osobiście czuje się pokrzywdzony bo raz nie miałem możliwości farmienia , a dwa nie wiedziałem co się dzieje , czy ktoś mnie nie spakuje itp , śmiech na sali , ok nic nie musicie , to równie dobrze możecie zrezygnować i olać ale mogli byście przedstawić Niemcom nasze zdanie , może udało by się coś załatwić w ramach rekompensaty za nieplanowanie utrudnienia ale przecież wy nic nie musicie
1.3 Gameforge ma prawo do przerwania działania usług Gameforge z uzasadnionych przyczyn technicznych lub z powodu wykonania niezbędnych prac konserwacyjnych bez uprzedzenia.
Jak dla mnie błąd oprogramowania to uzasadniona przyczyna techniczna
Gdyby to od nas zależało to pewnie dużo rzeczy byłoby inaczej rozwiązane, ale to nie nasza gra tylko GameForge i to do nich zawsze należy ostatnie zdanie. Jak z resztą widać udało się wypracować rozwiązanie, które przywróci utracone w wyniku cofniętych lotów floty.
smoki napisał(a):
Uni 21
Łącznie 78x w ST
Na sumę ~146.561%
Średnio ~1.879%/ST
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Rising ().
-
Rising napisał(a):
Tez zle Pan mowi GameForge jak kazda firma zyje z nas ( czyli swoich klijentow) jak przestana o NAS dbac to ludzie zaczna odchodzic od gry gdzie dzieja sie dziwne rzeczy i nikt nie poczuwa sie do winy niektore konta to masa pracy i czasu oraz pieniedzy a jak gameforge nie potrafi tego zrozumiec to ja sie nie dziwie ze jest po 20 osob online na universach...
...wiadomo zdarzaja sie rozne rzeczy wszyscy jestesmy ludzmi mialem podobne wydarzenia na innych grach przegladrkowych i uslyszelismy w takich chwilach takie slowa jak PRZEPRASZAMY , O NIC SIE MARTWCIE WSZYSTKIE STANY GRY ZOSTANA PRZYWROCONE SPRZED AWARI a nie prostackie MY NIC NIE MUSIMY sloma ci jeszcze z butow wystaje Panie Rising.
smoki napisał(a):
Drodzy Gracze,
zdajemy sobie sprawę, że niektórzy z Was stracili flotę w czasie gdy nie było możliwości zalogowania się przez Lobby.
W tym momencie dyskutowanych jest kilka rozwiązań. W ciągu kliku najbliższych dni przekażemy Wam więcej informacji na ten temat.
Ponownie przepraszamy za niedogodności i prosimy o cierpliwość.
Dziękujemy za zrozumienie
Wasz Zespół OGame
...gadki ze to wszystko za darmo ale nasza to wina? raczej kazdy gracz placi za gre i to co drugi nie malo wiec logiczne ze potem wymaga jakiejs przyblizonej chociaz do fachowej odpowiedzi. a zreszta ja za wasza prace tez bym wam nie zaplacil bo jestescie niekompetenti i o tym wie kazdy gracz...
...Mowi pan ze wlaczenie urlopow bylo by gorsze bo produkcja budowanie budynkow itp. to ja sie pytam ile nawet najwieksze konto eko ma przychodu surowcow przez jakos 12h? ponad 100mln? a jakie floty ludzia pospadaly i co wozili w nich? grube miliardy? i czy to sie wam kalkuje starta polowy dnia produkcji do start flot i surowcow prrzez niektorych gracz? Mowi pan ze za bardzo inwazyjne w konta to by bylo smiac mi sie chce jak sobie pomysle ze cofneliscie nam fsy to bylo mniej inwazyjne w konta niz wrzucic u taki jak po banie? ze kazdy moze sciagnac od tej 22? byla masa LEPSZYCH rozwazan ale to trzeba troche pomyslec i sie wyslic
Co do utraconych w wyniku błędu gry flot:
smoki napisał(a):
...Wiadomo ze ten regulamin jest po zeby nikt sie nie ubiegal o jakies odszkodowania, zwroty pieniedzy i takie tam ale w takich sytacjach zaslanianie sie nim to jest poprostu ZENADA
Proszę pamiętać, że my jako administracja gry mamy tylko i wyłącznie takie narzędzia i możliwości jakie nam GameForge udostępnia.
A w dodatku jesteśmy również graczami jak i Wy i doskonale rozumiemy Waszą sytuację.
szywro019 napisał(a):
A tutaj po 3 ni z dupy ni z pietruchy jesteśmy odcięci , ja osobiście czuje się pokrzywdzony bo raz nie miałem możliwości farmienia , a dwa nie wiedziałem co się dzieje , czy ktoś mnie nie spakuje itp , śmiech na sali , ok nic nie musicie , to równie dobrze możecie zrezygnować i olać ale mogli byście przedstawić Niemcom nasze zdanie , może udało by się coś załatwić w ramach rekompensaty za nieplanowanie utrudnienia ale przecież wy nic nie musicie
1.3 Gameforge ma prawo do przerwania działania usług Gameforge z uzasadnionych przyczyn technicznych lub z powodu wykonania niezbędnych prac konserwacyjnych bez uprzedzenia.
Jak dla mnie błąd oprogramowania to uzasadniona przyczyna techniczna
Gdyby to od nas zależało to pewnie dużo rzeczy byłoby inaczej rozwiązane, ale to nie nasza gra tylko GameForge i to do nich zawsze należy ostatnie zdanie. Jak z resztą widać udało się wypracować rozwiązanie, które przywróci utracone w wyniku cofniętych lotów floty.
smoki napisał(a):
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0