HBI [The Best] vs. mariano italiano15 [KGH] ~ 7010.25% - czyli capo di tutti capi piątej galaktyki. Sycylijska przesyłka.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• HBI [The Best] vs. mariano italiano15 [KGH] ~ 7010.25% - czyli capo di tutti capi piątej galaktyki. Sycylijska przesyłka.

W kręgach wirtualnej mafii Mariano był jednym z największych i najgroźniejszych przeciwników.
    Wierny Omercie, dystyngowany, w ortodoksyjnym stylu przechadzający się po układach słonecznych piątej galaktyki, nawet w czasie, gdy wiele innych okolicznych sojuszy szło na materace.
    Ci, którzy znali go bliżej, mawiali o nim "padrone", nie mając oporów przed muśnięciem ustami sygnetu, dostojnie spoglądającego na nich przez zamgloną źrenicę szafiru . Kogoś takiego nie "odpali" zwykły cyngiel.
    Podejrzewany wiele razy o udział w zorganizowanej grupie mającej na celu wyłudzanie deuteru i nielegalny nim obrót, nie dementował tych pogłosek. Nie protestował, choć wiedział, że tego rodzaju stwierdzenia można utożsamiać jedynie z pomówieniami.
    Nigdy nie przedstawiono mu zarzutów, choć tajemnicę poliszynela stanowił fakt, że cały ogame'owy półświatek przypisywał mu "kierownicę" za udział w wielomilionowych transakcjach dotyczących kupna i sprzedaży wirtualnych surowców.
    O rodzinach takich, jak LzB, Veto czy The Best mawiał, z ironią w głosie, "Cosca". Traktował ich zresztą tak, jak na to zasługiwali. Z odpowiednim dystansem i powściągliwością. Bo przecież wołomińska czy pruszkowska bandyterka nigdy nie zostałaby wpuszczona za bramy dawnego Palermo.
    Los sprawił jednak, że tak samo, jak nieprawdziwe były podejrzenia dotyczące samego Mariano snute przez zawistne spojrzenia rywali, tak i on źle ocenił przynajmniej jedną z rodzin.
    Zbudzony przez drążący nozdrza zapach rybiej łuski, słynny Don domyślał się już, że ten poranek nie będzie zwyczajny. Wiedział też, że zbyt późno odebrał wiadomość. Sycylijską wiadomość...

Flotę "mariano italiano" chciałem zezłomować odkąd pamiętam. Nie dlatego, że istniał jakikolwiek zatarg pomiędzy nami, lecz przede wszystkim z powodu trudności w wychwyceniu jego floty stacjonującej wystarczająco długo na księżycu.
    Sposób gry mariano stwarzał pewne okazje, jednak przez długi czas nie udało mi się żadnej z nich wykorzystać, pomimo docierających informacji o sporadycznej absencji obrońcy.
    W zeszłym tygodniu nie udało mi się dolecieć do mariano w ciągu dnia szybką flotą.
    Tym razem, z uwagi na porę, postanowiłem zaangażować jeszcze inny rodzaj statku.
    Straty mogły być mniejsze, jakkolwiek musiałbym wydać więcej deuteru na lot i późniejszą odbudowę, a nie miałem pewności co do tego, że obrońca nie zaloguje się.
    Mariano odezwał się po bitwie gratulując. Obrońcy życzę szybkiej odbudowy. To dobry, a do tego miły i kulturalny gracz.
    Starcie dedykuję Sojusznikom i znajomym.
    Do rzeczy:

Dnia 27-05-2018 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor H B I [The Best]

Okręt wojenny 50.000
    Lekki myśliwiec 1.600.000

Obrońca mariano italiano15 [KGH]

Mały transporter 52.731
    Duży transporter 19.611
    Lekki myśliwiec 49.702
    Ciężki myśliwiec 16.654
    Krążownik 1.909
    Okręt wojenny 208
    Recykler 2.267
    Sonda szpiegowska 27.550
    Bombowiec 10
    Niszczyciel 120
    Gwiazda Śmierci 100
    Pancernik 1.384

Po bitwie...

Agresor H B I [The Best]

Okręt wojenny 48.464 ( -1.536 )
    Lekki myśliwiec 1.526.422 ( -73.578 )

Obrońca mariano italiano15 [KGH]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
    Agresor przejął:
    49.672.366 Metalu, 49.672.367 Kryształu i 49.672.367 Deuteru
    162.541.020 Metalu, 47.750.427 Kryształu i 44.912.832 Deuteru
    81.270.510 Metalu, 23.875.213 Kryształu i 22.456.416 Deuteru
    40.635.255 Metalu, 11.937.607 Kryształu i 11.228.208 Deuteru
    20.317.627 Metalu, 5.968.803 Kryształu i 5.614.104 Deuteru
    10.158.814 Metalu, 2.984.402 Kryształu i 2.807.052 Deuteru

Agresor stracił łącznie 386.472.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 2.081.341.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 414.432.600 metalu i 286.592.700 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 643.475.390 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 489.174.192
    Kryształ: 332.163.519
    Deuter: 136.690.979
    agresor zyskał łącznie 958.028.690 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -1.456.183.592
    Kryształ: -1.000.879.819
    Deuter: -267.752.979
    obrońca stracił łącznie 2.724.816.390 jednostek.