O paliwówkach słów kilka - zmiana obowiązujących przeliczników handlowych, zmiana interpretacji Zasad Gry
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Podlinkuj mi proszę o który konkretnie post chodzi, bym mógł się odnieść.
BTW: zostały rozesłane wiadomości do graczy na temat zmian. -
I ta wiadomość mówi, że zmiany wchodzą od poniedziałku
-
Shade napisał(a):
Czy podany przelicznik mieści się w widełkach 3:2:1 2:1:1?
bo złe zrobiłeś shade klikaj deuter my gadamy o metalue i krysztale deuter to oczywiste jest ze będzie poniżej zawsze był nawet i 0:66 raz trafiłem ale nie o tym mowa
klikni deuter zobaczymy co ci wyskoczy na pewno niżej niz 2.5 1.5 metal-kry zresztą już teraz ci wyskoczył poniżej wartosci METAL czyli 2.43 !
no ale teraz do poń jeszcze jest 2-1-1 więc może tyle wyskakiwać a po poń proszę dać zeby nie dawał poniżej wartości minimalnej metalu i kryształu czyli 2.5-1.5 jesli wybiore w handlarzu DEUTER na wymianę -
board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8631287#post8631287
No ten. Wcześniej było coś, że obostrzenia od momentu ogłoszenia, a teraz, że od poniedziałku.
Lwica jest boska :) -
Nie.po.to jest promo na.anty żeby zmiany wchodziły od teraz
-
Cóż, ogłośmy święto handlu Kto ma się obłowić, niech zrobi to teraz
@buleon W takim razie wynika z tego, że od poniedziałku.
@Majs Powtórzę: Pojawił się zarzut, że wyniku zmiany widełek handlarz zacznie oferować przelicznik gorszy od minimalnego, odparłem więc że dzieje się tak od kiedy został wprowadzony i nie będzie to 'nowość'. Po prostu został w ten sposób zaprojektowany, dzięki czemu poniekąd handel z graczami też jest atrakcyjny. -
Shade napisał(a):
@buleon W takim razie wynika z tego, że od poniedziałku.
@Majs Powtórzę: Pojawił się zarzut, że wyniku zmiany widełek handlarz zacznie oferować przelicznik gorszy od minimalnego, odparłem więc że dzieje się tak od kiedy został wprowadzony i nie będzie to 'nowość'. Po prostu został w ten sposób zaprojektowany, dzięki czemu poniekąd handel z graczami też jest atrakcyjny.
no o to tu chodzi wiec od 2.5-1.5 w góre handlarz powinien dawać aż do 3-2-1 a nie po niżej .... tak jak na twoim obrazku
EDIT
skoro już zmieniacie wartość minimalna dla ludzi to i handlarza zmieńcie żeby było sprawiedliwie dla tych co korzystają z niego żeby stratni nie byli bo wylosuje poniżej 2.5-1:5 ponizej wartości nowej minimalnej
@edes a nie wiem ty mi powiedz
ja tu tylko piszę jak powinno to wyglądać bo zmieniają minimalny dla nas to i handlarza który losuje kurs nie powinien być mniejszy niż minimalny 2.5 1.5Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Majs ().
-
Jeszcze mi powiedz że będziesz wymieniał za te 2,5 1,5 i tak klikasz do oporu to co za różnica
-
-
Zlikwidować handlarza źródło wszelkich patologii na ogame
-
A co z przelicznikiem 3:1,5:1 ja sie pytam??!! Od kiedy pamietam taki przelicznik byl i dlaczego teraz go zmieniac? Nikt nigdy nie sprzedawal 2 jednostek krychy za 3 jednostki mety tylko po 2:1.... Przeliczane jest tak nawet wydobycie w rekordach o ile sie nie myle...
-
@Art Abstrahując od głównego wątku. Kiedy zamierzacie zrobić coś w kierunku wykrywania wtyczek i banowania ludzi używających bota kosztującego mniej niż 3 paczki czipsów? xD
Odnoszę nieodzowne wrażenie, że jedyne co z tego regulaminu będzie faktycznie obowiązywało i z czego GO będzie się wywiązywać to pilnowanie nowych przeliczników xD Co doprowadzi do jeszcze większej patologii w której GO i ich znajomi będą mieli większe pole do popisu niż zwykli userzy, chociażby za pomocą "kontroli paserstwa" Nowy regulamin na pierwszy rzut oka naprawdę wygląda "nieźle" ale gdy tak się przyjrzeć i porównać pracę niektórych GO oraz SGO to może być zabawniej niż kiedykolwiek trzymam mimo wszystko za Was kciukaski moje słodziaszkiIn a closed society where everybody's guilty, the only crime is getting caught. In a world of thieves, the only final sin is stupidity. -
buleon napisał(a):
GitKOles napisał(a):
ostrzegam nasz szanowny team, to się skończy skandalem i masowymi pozwami przeciwko GF.
Już lepszym pomysłem byłby całkowity zakaz systemowy handlu, a flociarz dex musiaby sobie wyfarmić albo eko planować tak, aby mu starczało - ta zdegenerowana gra stałaby się bardziej strategiczna.
Poczytaj o RODO to będziesz wiedział o czym mówię. O przepisach kupowania czegokolwiek przez internet też proponuję sie zapoznać. Zapytaj Team o czym pisze.
PS: a wy wszyscy myśleliście, że GF akceptuje oszustów TYLKO dlatego, że z nich żyją (antymateria)?!A tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki. -
GitKOles napisał(a):
Znaczy ja jestem jak najbardziej za uregulowaniem pushkont, ale te przepisy, które tu przedstawiliście całkowicie ograniczają handel i sprawiają, że stanie się bardzo ryzykowny skąd możesz wiedzieć z kim handlujesz? a może to dex z pushkonta opozycyjnego sojuszu? i chcą wyłudzić abyś zabulił za dex 3:2:1 a jakbym ja miał kupić 10kkk deuteru za 20kkk krisu to chyba bym się troche zdenerwował.
Strata wziąłem w cudzysłów, bo sam wymieniłem u antyhandlarza 10 kk deuteru na 20 kk kryształu, byłem 5 kk do przodu, musiałem oddać zysk. Jedyna strata, to czas, slot i koszt deuteru.
GitKOles napisał(a):
Już lepszym pomysłem byłby całkowity zakaz systemowy handlu, a flociarz dex musiaby sobie wyfarmić albo eko planować tak, aby mu starczało - ta zdegenerowana gra stałaby się bardziej strategiczna.
GitKOles napisał(a):
Poczytaj o RODO to będziesz wiedział o czym mówię. O przepisach kupowania czegokolwiek przez internet też proponuję sie zapoznać. Zapytaj Team o czym pisze.
PS: a wy wszyscy myśleliście, że GF akceptuje oszustów TYLKO dlatego, że z nich żyją (antymateria)?!
buleon napisał(a):
Mam co robić Skonkretyzuj nie owijając w bawełnę
buleon napisał(a):
Ale mniej dynamiczna. To flociarze generują ruch na serwerze. Nałożenie na nich dodatkowych ograniczeń sprawiłoby, że strategia gry flotą stałaby się jeszcze mniej opłacalna niż obecnie.
buleon napisał(a):
Strata wziąłem w cudzysłów, bo sam wymieniłem u antyhandlarza 10 kk deuteru na 20 kk kryształu, byłem 5 kk do przodu, musiałem oddać zysk. Jedyna strata, to czas, slot i koszt deuteru.
A tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki. -
GitKOles napisał(a):
widzę, że srasz antymaterią, policzyłeś ile kosztuje doprowadzenie do antyhandlarza 3:2:1? to nie jest koszt?:D dex na lot na planetę GejOł plus czas stracony na to. Kurde, może ja tylko to widzę, że to taki średni jest pomysł
GitKOles napisał(a):
wszystko generuje ruch na serwerze. Skill byłby ceniony a nie przypadkowe akcje, 5 razy by sie zastanowili czy na pewno lecieć gra by się zmieniła, a ludzie by zaczęli w nią grać masowo - dobra wystarczy, bo się rozmarzyłem
buleon napisał(a):
Ale flociarze generalnie latają częściej i urozmaicają rozgrywkę.
i tak oto zamiast zysku 200kk krisu na wymianie będzie zyskiwał 200kk deuteru plus złom z floty
A tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki. -
GitKOles napisał(a):
wasze zmiany zasad doprowadzą do tego, że będą latać na konta które do tej pory dostarczały dex rzeczywiście dobra zmiana, zamiast pushu na handlu, będzie walenie kont jak 16letni licealista konia. Udowodnij proszę, że nieodebrany FS jest pushem? znowu tutaj się pojawia RODO.
i tak oto zamiast zysku 200kk krisu na wymianie będzie zyskiwał 200kk deuteru plus złom z floty
Ano dlatego, że nie chcieli lub nie mogli
Szkoda że od poniedziałku dopiero, spadki kont już się zaczęły, widać że gracze chcą zdążyć przed tym poniedziałkiem.
-
buleon napisał(a):
To dlaczego flociarze wcześniej tego nie robili, tylko angażowali się w żmudny handel? Możliwość mieli taką samą przecież, a zysk mieliby większy
buleon napisał(a):
Ostatnio jednak zgłosiłem sprawę w systemie support i okazało się, że jest to zupełnie legalne, jeśli zachowywane są przeliczniki.
pukanie kont jest bardziej niebezpieczne, bo trzeba to robić z wyczuciem.
ja właśnie zrobiłem rw, które jest dobry przykładem
ogotcha.universeview.be/en/rep…db-5e7e-84c1-5244012887bc
moje jest czyste, ale powiedz, jak odróżnić ustawkę i specjalne wystawienie floty? jak odróżnić pushera od uczciwego gracza, który wali pushówke pushera? i dlaczego uczciwy miałby być za to ukarany blokadą?:D GO będą to z fusów wróżyć czy z głupiego przeświadczenia, że jak wali to konto 20 raz to na pewno push miałem na kassio farme o nicku pako (było to pare dobrych lat temu, a pamiętam go z pięknych PW, które pisał^^) walnąłem pako z 30 razy od startu uni... nie był moją pushówką
kończe buleon, spoko dyskusja. Temat już do zamknięcia, od poniedziałku zmieni się tylko to, że dexówki będą zbierały sure do dt i skan lot bumA tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez GitKOles ().
-
Zakładam, że spisali sobie przy zmianie zasad, które konta wysyłały deuter po minimalu i komu
buleon napisał(a):
Zakładam, że spisali sobie przy zmianie zasad, które konta wysyłały deuter po minimalu i komu
naprawdę w to wierzysz? wystarczy, że zmienią maila, nick - konto oficjalnie zostanie przekazane, odczekają miesiąc i ogień.A tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki. -
Trzeba wierzyć Trzeba zgłaszać i trzeba wierzyć
teraz przez weekend niektorzy spac nie będą aby wyrobić sie z handlem
zyski gameforge z handlarza juz teraz pewnie osiągają roczne maksima -
Temat i zmiany w sumie raczej średnio mnie obchodzą, bo mnie nie dotyczą.
Ale to czemu buleon nie może zrozumieć czemu Avinashi będzie miała stratę to już jest interesujące.
Łopatologicznie, Avinashi ma 1,5kkk kryształu, który chętnie wymieni na deuter (wiadomo, po jak najmniejszym przeliczniku).
Przychodzi Janusz i woła 2,7:1,7:1, przychodzi Wania, daje 2,5:1,5:1. Avinashi wybiera niższy przelicznik,
bo 1kkk deuteru jest większe niż 882kk. Tymczasem okazuje się, że Wania kradł i Avinashi musi dopłacić
do tych 3:2:1, końcowo dostając tylko 750kk deuteru.
Napisz więc, że 750kk jest większe niż 882 i Avinashi nie straciła. -
indigo napisał(a):
Ale to czemu buleon nie może zrozumieć czemu Avinashi będzie miała stratę to już jest interesujące.
Łopatologicznie, Avinashi ma 1,5kkk kryształu, który chętnie wymieni na deuter (wiadomo, po jak najmniejszym przeliczniku).
Przychodzi Janusz i woła 2,7:1,7:1, przychodzi Wania, daje 2,5:1,5:1. Avinashi wybiera niższy przelicznik,
bo 1kkk deuteru jest większe niż 882kk. Tymczasem okazuje się, że Wania kradł i Avinashi musi dopłacić
do tych 3:2:1, końcowo dostając tylko 750kk deuteru.
indigo napisał(a):
Napisz więc, że 750kk jest większe niż 882 i Avinashi nie straciła.
750 x 2 = 1500
1500 / 1,7 = 882
Czy teraz wszystko jest dla Ciebie jasne?
Mój Boże, człowieku niereformowalny.
Przeważnie mądrze piszesz, ale teraz jesteś czystym przykładem dlaczego nauczyciele nie powinni dostać podwyżek...
Gdyby Avinashi wiedziała, że końcowo zapłaci 3:2:1 to nigdy by u Wani nie kupiła tylko od razu poszła do Janusza.
Czy teraz wszystko jest dla Ciebie jasne? -
No jasne, że nie poszłaby. Ale surowcowo nic nie straciła. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że traci czas, slota, koszty lotu i antymaterię. Serio. Ale gdzieś wyżej podałem, ile traci osoba korzystająca z paliwówki na zrobienie figla wrogowi. Wróg niewiele traci, taka osoba traci dające się policzyć surowce.
A i tak uważam, że po prostu bronicie swoich paliwówek - multikont czy kont prowadzonych na wymianę, obojętnie. Przywiązaliście się do swojej przewagi, wynikającej z posiadania/kontrolowania większej niż 1 liczby kont na serwerze i prościutkiej gry. Jeśli macie jaja i jesteście prawdziwymi graczami, poradzicie sobie.
Lwica jest boska :)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 12
12 gości