Starcie z serii Archiwum X
Skanując okolice zerknąłem fala na kilku graczy, u powertona widać było ruch floty - pewnie zwózka
Moony się świeciły jak psu .. klejnoty. Na jednym moonie pozostawione DT i około 100kk paliwa, na koloni nieopodal spore ilości surowców
Po pewnym czasie zapaliły się minutki, tylko na moonie z deu, w okolicy pewnego Terrorysty paliła się lampa. Pierwsza myśl, hmmm oboje wyskanowaliśmy ofiarę, która jest chyba on-line. Z jednej strony lecieć i ryzykować podstawkę, lecieć i przepalić, hmm z drugiej strony to tylko gra. Kalkulator w rękę, telep zimny więc poszło. Recki poszły jako pierwsze, już miałem wysyłać flote, a tu smutny widok, obrońca już na pz :(. Jednak Terror mnie ubiegł - miał obrońce w układzie . Druga myśl, skoro weszło mu na moonie, może mi wejdzie na koloni. I tak też się stało
Skanując okolice zerknąłem fala na kilku graczy, u powertona widać było ruch floty - pewnie zwózka
Moony się świeciły jak psu .. klejnoty. Na jednym moonie pozostawione DT i około 100kk paliwa, na koloni nieopodal spore ilości surowców
Po pewnym czasie zapaliły się minutki, tylko na moonie z deu, w okolicy pewnego Terrorysty paliła się lampa. Pierwsza myśl, hmmm oboje wyskanowaliśmy ofiarę, która jest chyba on-line. Z jednej strony lecieć i ryzykować podstawkę, lecieć i przepalić, hmm z drugiej strony to tylko gra. Kalkulator w rękę, telep zimny więc poszło. Recki poszły jako pierwsze, już miałem wysyłać flote, a tu smutny widok, obrońca już na pz :(. Jednak Terror mnie ubiegł - miał obrońce w układzie . Druga myśl, skoro weszło mu na moonie, może mi wejdzie na koloni. I tak też się stało
Podsumowanie zysków/strat:
Metal: 121.620.572
Kryształ: 116.544.922
Deuter: 1.538.744
agresor zyskał łącznie 239.704.238 jednostek.
W trakcie lotu spoglądałem na moona, wcześniej zaatakowanego. Zostało tam trochę paliwa, więc fale farmiące poleciały. Po jakimś czasie ku mojemu zdziwieniu na moonie wylądowały kolejne puste DT. Podstawka DT , nie coś tu nie gra. Fale zawrócone i poszły same pc w ruch.
Podczas lotu lampy nie gasły, czyżby znowu Terror startował po kolejne trampki,
Jednak decyzja była jedna, skoro paliwo wydane, to lecimy do końca - i opłacało się
Dziwne to to wszystko, ale cóż nie mi oceniać
Dnia 06-03-2018 23:16:02 następujące floty spotkały się w walce:
Agresor MisiuGD [P N]
Obrońca powertom [LOGOS]
Agresor MisiuGD [P N]
Obrońca powertom [LOGOS]
Agresor przejął:
0 Metalu, 0 Kryształu i 1.666.078 Deuteru
Agresor stracił łącznie 2.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 240.000.000 jednostek.
Na polu zniszczeń unosi się 36.000.000 metalu i 36.000.600 kryształu.
Agresor przejął łącznie 1.666.078 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 36.000.000
Kryształ: 35.998.600
Deuter: 1.666.078
agresor zyskał łącznie 73.664.678 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -120.000.000
Kryształ: -120.000.000
Deuter: -1.666.078
obrońca stracił łącznie 241.666.078 jednostek.