dex [OLD] vs. r0gal & piciu [D_Z] & Wojak [D_Z] & krysteketsyrk [D_Z] & puszkin [D_Z] ~ 12449.19% + 12376.56%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• dex [OLD] vs. r0gal & piciu [D_Z] & Wojak [D_Z] & krysteketsyrk [D_Z] & puszkin [D_Z] ~ 12449.19% + 12376.56%

Sprawdzałem co u mojego sąsiada bo jak to ktoś kiedyś napisał (jakieś 30 minut temu na forum) "sąsiadów trzeba odwiedzać", no i ukazały się gęsi Dexa. Leciał na kilka jego koloni, ale jednej nie miał pod falangą.... zgadnijcie którą :D. Mieliśmy dużo czas i jeszcze więcej chęci aby go przywitać :D
    Pozdro dla całego DZ

Dnia 12-02-2018 22:52:54 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor dex [OLD]

Gwiazda Śmierci 160

Obrońca r0gal

Mały transporter 154
    Duży transporter 99
    Lekki myśliwiec 153
    Ciężki myśliwiec 79
    Sonda szpiegowska 555
    Satelita słoneczny 410
    Wyrzutnia rakiet 25.000
    Lekkie działo laserowe 20.233
    Ciężkie działo laserowe 700
    Działo Gaussa 220
    Działo jonowe 500
    Wyrzutnia plazmy 110
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Obrońca piciu [D_Z]

Okręt wojenny 11.149
    Pancernik 23.383

Obrońca Wojak [D_Z]

Okręt wojenny 4.500
    Pancernik 5.000
    Lekki myśliwiec 200.000

Obrońca krysteketsyrk [D_Z]

Lekki myśliwiec 150.000
    Okręt wojenny 2.317
    Pancernik 6.749

Obrońca puszkin [D_Z]

Lekki myśliwiec 90.834
    Niszczyciel 20.000

Po bitwie...

Agresor dex [OLD]

Zniszczony!

Obrońca r0gal

Mały transporter 152 ( -2 )
    Duży transporter 97 ( -2 )
    Lekki myśliwiec 151 ( -2 )
    Ciężki myśliwiec 79 ( -0 )
    Sonda szpiegowska 548 ( -7 )
    Satelita słoneczny 401 ( -9 )
    Wyrzutnia rakiet 24.581 ( -419 )
    Lekkie działo laserowe 19.884 ( -349 )
    Ciężkie działo laserowe 684 ( -16 )
    Działo Gaussa 218 ( -2 )
    Działo jonowe 492 ( -8 )
    Wyrzutnia plazmy 108 ( -2 )
    Mała powłoka ochronna 1 ( -0 )
    Duża powłoka ochronna 1 ( -0 )

Obrońca piciu [D_Z]

Okręt wojenny 11.024 ( -125 )
    Pancernik 23.010 ( -373 )

Obrońca Wojak [D_Z]

Okręt wojenny 4.434 ( -66 )
    Pancernik 4.914 ( -86 )
    Lekki myśliwiec 196.961 ( -3.039 )

Lekki myśliwiec 147.660 ( -2.340 )
    Okręt wojenny 2.285 ( -32 )
    Pancernik 6.645 ( -104 )

Obrońca puszkin [D_Z]

Lekki myśliwiec 89.305 ( -1.529 )
    Niszczyciel 19.677 ( -323 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 1.600.000.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 131.373.500 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 693.732.800 metalu i 551.186.600 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -800.000.000
    Kryształ: -640.000.000
    Deuter: -160.000.000
    agresor stracił łącznie 1.600.000.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: 625.068.300
    Kryształ: 501.836.100
    Deuter: -13.358.500
    obrońca zyskał łącznie 1.113.545.900 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.4

A tu druga fala :D

Dnia 12-02-2018 22:53:04 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor dex [OLD]

Gwiazda Śmierci 160

Obrońca r0gal

Mały transporter 152
    Duży transporter 97
    Lekki myśliwiec 151
    Ciężki myśliwiec 79
    Sonda szpiegowska 548
    Satelita słoneczny 401
    Wyrzutnia rakiet 24.853
    Lekkie działo laserowe 20.159
    Ciężkie działo laserowe 697
    Działo Gaussa 219
    Działo jonowe 499
    Wyrzutnia plazmy 110
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Obrońca piciu [D_Z]

Okręt wojenny 11.024
    Pancernik 23.010

Obrońca Wojak [D_Z]

Okręt wojenny 4.434
    Pancernik 4.914
    Lekki myśliwiec 196.961

Lekki myśliwiec 147.660
    Okręt wojenny 2.285
    Pancernik 6.645

Obrońca puszkin [D_Z]

Lekki myśliwiec 89.305
    Niszczyciel 19.677

Po bitwie...

Agresor dex [OLD]

Zniszczony!

Obrońca r0gal

Mały transporter 150 ( -2 )
    Duży transporter 93 ( -4 )
    Lekki myśliwiec 150 ( -1 )
    Ciężki myśliwiec 79 ( -0 )
    Sonda szpiegowska 543 ( -5 )
    Satelita słoneczny 398 ( -3 )
    Wyrzutnia rakiet 24.539 ( -314 )
    Lekkie działo laserowe 19.878 ( -281 )
    Ciężkie działo laserowe 688 ( -9 )
    Działo Gaussa 217 ( -2 )
    Działo jonowe 493 ( -6 )
    Wyrzutnia plazmy 108 ( -2 )
    Mała powłoka ochronna 1 ( -0 )
    Duża powłoka ochronna 1 ( -0 )

Obrońca piciu [D_Z]

Okręt wojenny 10.854 ( -170 )
    Pancernik 22.683 ( -327 )

Obrońca Wojak [D_Z]

Okręt wojenny 4.367 ( -67 )
    Pancernik 4.847 ( -67 )
    Lekki myśliwiec 194.266 ( -2.695 )

Lekki myśliwiec 145.649 ( -2.011 )
    Okręt wojenny 2.250 ( -35 )
    Pancernik 6.563 ( -82 )

Obrońca puszkin [D_Z]

Lekki myśliwiec 88.042 ( -1.263 )
    Niszczyciel 19.374 ( -303 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 1.600.000.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 120.247.500 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 690.205.700 metalu i 547.450.100 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -800.000.000
    Kryształ: -640.000.000
    Deuter: -160.000.000
    agresor stracił łącznie 1.600.000.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: 626.312.200
    Kryształ: 502.846.600
    Deuter: -11.750.500
    obrońca zyskał łącznie 1.117.408.300 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.4
  • Straty GS'ów akurat tutaj są najmniej ważne, akcja pokazała nam zupełnie coś innego :czytam: co tylko potwierdziło pewną teorię.
    OGame'owa emerytura
    *grę zabijają nieuczciwi gracze, leniwy support i czubulus*
  • Co do konta r0gala - dzisiejszy dzień jasno pokazał, że konto to jest multi kogoś z D_Z. jak panowie wrócą z urlopów to "pogadamy" odrobinke.

Gsy jak gsy - niedługo się odbudują. Ale przynajmniej wiem, że gram uczciwie, bez pushowania się innymi kontami, jak co niektórzy.
    Rentier
    TOP1 Wezn (po UF)
    TOP1 Oberon
  • Sierstek jakbyś był tak miły i zdradził swoją teorię ;). Bo jak na razie to wygląda to tak, że po każdym nieudanym ataku panuje wielki ból du.... Czy Ty nie rozumiesz że Dex leciał gsami a nie Mt !! Jeszcze leciał w układy które mamy pod falanga. Zgłoś się do mnie na priv a wyślę Ci rozmowę moja z rOgalem po tym jak zobaczyłem że leci na niego Dex. A może dziwi was to że że akurat sprawdzałem falanga rOgala ? Sorki Dex ale dałeś ciała bo mogłeś opóźnić, a Ty nawet nie pusciles szpiega. Nie lecieliśmy na inne planety bo albo Ty albo Zgredek mieliście je pod fala, więc wybór padł na tą z RW. Mogłeś Sierstek polecieć swoimi gęsiami żeby przypieczętować swoją teorię ;). A Ty Alter piszesz coś o niebieskich fsach, a co zrobiłeś po ostatnim tankowaniu prezesa ;d ?.
  • No cóż, nie chciałem tego pisać, ale w tym momencie, panowie, z OLD, zachowaliście się jak głupie [tu odpowiedni brzydki//Neferet rzeczownik na [ciach], ale nie wrzucam, bo zaraz zostanie to ocenzurowane]. Co przy dexie jakoś mnie nie dziwi wcale a wcale (bo oznacza to, że sam ma co najmniej kilka multi na Oberonie, patrząc na historię jego "najpierw złomuję ile się da, a potem pomagam" , z Nameronem na czele), przy Sierstku również z jego włażeniem w dupę każdemu, ale od Altera trochę więcej wymagałem.

Tak nawiasem, rozumiem, że równie dobrze r0gal to czyjeś multi od was, bo też się trochę na nim nachapaliście? Ba, sam swego czasu często go odwiedzałem, pewnie drugie tyle lotów było nieudanych, trochę marne to moje multi, że mi potrafiło uciekać albo zawracać flotę (gdzie zresztą przez jedną ucieczkę straciłem dużą część floty bojowej, bo zaspałem na jej powrót). No ale to już tradycja, że dex większość swoich niepowodzeń i wtop od razu okrasza wrzaskami, że wszyscy oszukują, wszyscy się pushują i wszyscy mają multi. On i OLD święci, wcale nie było w historii dziwnie znikających po dłuższej stagnacji kont i równie dziwnych przyrostów osób, które większość czasu siedziały na urlopach.

I mam totalnie gdzieś groźby, bo wróciłem tylko na pomoc prezesowi, więc jakby mnie kto chciał nimi uraczyć, to najpierw musielibyście nauczyć się złomować konta na wiecznym urlopie. :)
  • Jeżeli uważasz, że mam multi - to się zdziwisz - ale nie. Nameronowi pomagałem po prostu was na złość. I nic więcej. A jakby gość bardziej ogarniał - to by flotę jeszcze miał cała ...

W OLD nie ma multikonciarzy i pushujących się graczy (imarcin-rafcio, wszystkie pushe kalibratora, multikonta puszkina).

Co do tego lotu - pisalem - kompletnie przegapiłem, że atakowałem tą planete - falanga nie byłaby mi tam potrzebna ... Coż, zdarzyło się, płakać nie płacze - bo to tylko gra. Złom odbiorę w ten czy inny sposób - przynajmniej coś się będzie działo ...
    Rentier
    TOP1 Wezn (po UF)
    TOP1 Oberon
  • Tak, dex, tak, zawsze jak jest jakiś rzekomy wałek, to ty jesteś pierwszy do krzyczenia, że grasz uczciwie, a u was w sojuszu oszustów nie ma (gdzie chociażby konto wiśni to jest tak [ciach] pushówka, że GO musiał być ślepy na początku uni, że nie widział całego mrowia idlaków dziwnie skolonizowanych w pobliżu matki wiśni, które dostarczały mu regularnie naprawdę niemałej ilości surowca). Widzisz, ja mam gdzieś twoje tłumaczenia, że pomagałeś mu na złość - to na pewno twoje multi. Tak jak wg twojej logiki wielokrotnie złomowany przez D_Z r0gal to multi kogoś z D_Z (nie piszę "nas", bo już nie gram). Ba, na pewno to też multi milkiwaj, która się żaliła, że na niego lata, ale jej ucieka (bo mnie też wiele razy uciekł, a ściągnięcie mi pancków przez Altera było tego konsekwencją, bo zachciało mi się 3/4 nocy czekać na lądowanie jego stacjonuj, które zawrócił). Powtórzę za jednym z twoich byłych sojuszników: idź do specjalisty, bo gra już ci tak mózg przeżarła, że wszędzie widzisz spiski i oszustwa.

PS. Twoje "odbiorę tak czy inaczej" - obaj wiemy, że to śmieszne pogróżki w świetle tego, że twoja finezja w 99% zawiera się w lataniu po satkach. Ode mnie nigdy nie zdołałeś nic odebrać, a jeszcze na minusie wielokrotnie byłeś.

Moderator Neferet:
    wulgaryzm

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fenrir ().

• @krystcoś tam, urlop miałem włączyć 4h wcześniej bo na drugi dzień jechałem na Rybomanie do Poznania, ale usnąłem
    @Fenrir niby co ja takiego napisałem, w sumie od [ciach] wyzywać to od siebie nie wymagasz za wiele

Co do niebieskich fsów powinni zmienić w opcjach gry karencje urlopową tak samo jak nie możesz wyłączyć przez 48h to nie powinno można włączyć przez 48h od ostatniego urlopu. Tylko wtedy już nawet na godzinę by konta nie wracały.

Moderator Neferet:
    Kropkowany wulgaryzm
  • Po pierwsze to odróżnij "zachowaliście się jak..." od "jesteście...". Po drugie dla mnie obelgą gorszą jest zarzucanie komukolwiek oszustwa bez dowodów. Jesteście pewni, że to multi/pushówka kogoś z D_Z? Idźcie do GO, bo wszyscy dobrze wiemy, że bez zgłoszeń to swoich tyłków nie ruszą. Jak ktoś z D_Z dostanie bana równocześnie z banem kogoś z D_Z, to osobiście przyjdę tu was przeprosić. Do tego czasu jednak moje zdanie podtrzymuję.
  • krysteketsyrk napisał(a):

Sierstek jakbyś był tak miły i zdradził swoją teorię ;). Bo jak na razie to wygląda to tak, że po każdym nieudanym ataku panuje wielki ból du.... Czy Ty nie rozumiesz że Dex leciał gsami a nie Mt !! Jeszcze leciał w układy które mamy pod falanga. Zgłoś się do mnie na priv a wyślę Ci rozmowę moja z rOgalem po tym jak zobaczyłem że leci na niego Dex. A może dziwi was to że że akurat sprawdzałem falanga rOgala ? Sorki Dex ale dałeś ciała bo mogłeś opóźnić, a Ty nawet nie pusciles szpiega. Nie lecieliśmy na inne planety bo albo Ty albo Zgredek mieliście je pod fala, więc wybór padł na tą z RW. Mogłeś Sierstek polecieć swoimi gęsiami żeby przypieczętować swoją teorię ;). A Ty Alter piszesz coś o niebieskich fsach, a co zrobiłeś po ostatnim tankowaniu prezesa ;d ?.
    Gdzie Ty tu masz "ból dupy"? Nie muszę nigdzie latać gsami żeby cokolwiek pieczętować. Dziwnym trafem straszne poruszenie się u Was zrobiło jak ktoś zwrócił uwagę...
    Pokaż rozmowę z r0galem tutaj :D

Fenrir napisał(a):

przy Sierstku również z jego włażeniem w dupę każdemu, ale od Altera trochę więcej wymagałem.

I mam totalnie gdzieś groźby, bo wróciłem tylko na pomoc prezesowi, więc jakby mnie kto chciał nimi uraczyć, to najpierw musielibyście nauczyć się złomować konta na wiecznym urlopie. :)
    Widzę że Feni masz problem sam ze sobą, nie wolno się odezwać bo traktujesz to jako włażenie do dupy? uważaj żebym przez przypadek i Tobie do dupy nie wlazł w takim razie :klaun:
    Najlepiej siedzieć na urlopach i cwaniaka zgrywać.

Odechciewa się grania po takich Waszych tekstach :bdb:
    OGame'owa emerytura
  • Alter u was jak ktoś zejdzie z urlopu zezłomuje i ucieknie to jest wszystko w porządku. Ja też w tym przypadku byłem na urlopie, tak wbiłem tylko żeby podstawić ale są ważniejsze rzeczy od gry będzie czas to i urlop będzie zdjęty. Myślę że nie ma co się kłócić o jakieś multi konta bo większość to bzdury. Jedyne multi co było to wyleciało z sojuszu szkoda tylko że tak późno zauważyliśmy.
    Wystarczyło przyznać się do błędu i pogratulować, a nie rzucać oskarżeniami od tego są zgłoszenia do GO.
  • Zacznę od tego, że Dex strasznie zlamił, czego jest świadomy - jeszcze sam mu przypominałem o opóźnianiu, bo nie sięgałem wszędzie falą. Błędy się zdarzają i zdarzać będą...
    Starcia wypada pogratulować, bo wykorzystaliście zagapienie Dex-a.

Co do składu obrony to gdyby był tam Puszkin, Piciu i ewentualnie Krystek wyglądałoby to inaczej... ale że r0gal pozwolił też na włączenie Wojaka, który jeździ po nim niemiłosiernie to też nie można się dziwić, że wygląda to dla niektórych podejrzanie. Z tego co sprawdzałem ostatnio to starć na poziomie ST w roli głównej z nim wykręciliście ok. 20 i rozkłada się to po mniej więcej po połowie - Fenrir i Wojak. A na pewno było sporo innych ST nie dodanych na forum lub po prostu RW. Wnioski nasuwają się same - zyski z niego mieliście konkretne. Nie będę oceniał czy jest to, aż tak nieogarnięty gracz czy podejrzenia, które się pojawiają są prawdziwe - od tego jest GO.

Co do innych oskarżeń jakie padają pod naszym adresem:
    jak Wiśnia grał na początku uni to nie wiem, natomiast wiem jak wyglądała jego gra gdy spotkaliśmy się w sojuszu. Latał wszędzie i na wszystko, nawet po mały zysk - dobrym wyznacznikiem tego ile latał są zniszczone punkty militarne i punkty honoru.

Fenrir napisał(a):

On i OLD święci, wcale nie było w historii dziwnie znikających po dłuższej stagnacji kont i równie dziwnych przyrostów osób, które większość czasu siedziały na urlopach.
    A te słowa znów się powtarzają, tylko wcześniej imarcin tak pisał do mnie na priv, a ja nadal czekam na przykłady. Podajcie kilka przykładów to porozmawiamy.

Mogę wam nawet wypisać graczy, którzy byli u nas i mają cały czas flotę w niezmienionym stanie - odeszli po prostu na wieczne urlopy i nie wracają do gry.

piciu napisał(a):

Myślę że nie ma co się kłócić o jakieś multi konta bo większość to bzdury. Jedyne multi co było to wyleciało z sojuszu szkoda tylko że tak późno zauważyliśmy.
    Jedyne? Z nicków nie wymienię bo zmieniały się non stop u niektórych graczy, kordami mógłbym podać bo mam to gdzieś w zgłoszeniach. Tam były 3-4 konta zamieszane w jednym przypadku.
    Do tego dochodzi ten nowy, który obecnie jest na urlopie, strasznie ujadający na forum myszka agresorka, obecnie jestemjakmnieniema, który logował się na konto Hipoll-a i przesyłał sobie surowce.

No i na koniec zapomniałbym o największym pusherze tego uni, którego nie wywaliliście z sojuszu :P
    Samozwańczym TOP 1 tego uni :D

PS.
    Błędy się zdarzają i zdarzać będą, tak samo oskarżenia były, są i będą - tak już wygląda ta gra :)
  • To to już jakaś kpina jest
    czy już w tym dziale nic nie można wstawić bez jakichkolwiek oszczerstw????
    [ciach]
    Jak już tak rzygasz na forum, że mam mnóstwo multikont to podaj choć jedno bo jestem bardzo ciekaw???
    Jesteś najgorszym przykładem jak nie powinien zachowywać się gracz, po trupach do celu nie zaważając na nic i na nikogo. Twoje EGO jest niewyobrażalnych rozmiarów i nie masz za grosz HONORU
    [ciach]
    Jeszcze raz gratulacje dla Nas za piękną akcję
    a Dexowi pokory

Zgredek masz racje oskarżenia były są i będą
    gram w te gre juz 11 lat
    ale wiem jedno jak już kogoś o coś oskarżam to powinienem mieć jakieś dowody na to
    a nie wysnuwać tylko jakiś chore teorie

Moderator Neferet:
    Posty połączone, upominam za offtop
    War is Good, Winning is Better!!!!!!!
  • PUSZKINN napisał(a):

Dzięki Tobie odeszło z tąd wielu dobrych graczy, jeszcze chwile zostaniesz tu sam
    To musieli nie być tacy dobrzy skoro odeszli :D

Co do mojej wypowiedzi - nie oskarżam Wojaka o nagminny push, przedstawiłem tylko jak to wygląda z zewnątrz :) Pewnie trafiliśmy na mega nieogarniętego gracza, który nie wiadomo jakim cudem, aż tak daleko zaszedł...

a co do przedstawionych przeze mnie przykładów, wszyscy z wymienionych wylądowali na banie, krótszym, dłuższym lub zakończyło się to kasacją konta, poza jednym tym najmniejszym (myszka), którego nikt nie zgłosił.

PS.
    Dex muszę Cię bardziej pilnować przy Twoich lotach :D
  • Także to ja zobaczyłem Dexa, to ja mu skanowalem moony zeby sprawdzic jakie ma poziomy falangi. Zgredka tez skanowalem, nawet dla pewności sprawdziłem Namerona. Także nie jest tak jak sądzicie, że to konto jest któregoś z nas, bo gdyby tak było to r0gal sam by sie zgłosił o pomoc albo ktos z sojuszu by ten pomysł zarzucił. No chyba że teraz padnie na mnie że to moje konto :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez krysteketsyrk ().

• Bzdury piszecie. Człowiek sobie spokojnie EKO od lat pogrywa, a tu takie oskarżenia. Dex sam proponowałeś podstawkę i sam od dawna mnie farmisz, więc teraz nie oczerniaj innych, tylko się przyznaj do swojego błędu. Jakbyś trafił z czasem i napisał o o podstawce w trakcie, jak np Wojak na mnie leciał, to ty byś zbierał złom. Krystek miał lepsze wyczucie czasu.
  • r0gal napisał(a):

Bzdury piszecie. Człowiek sobie spokojnie EKO od lat pogrywa, a tu takie oskarżenia. Dex sam proponowałeś podstawkę i sam od dawna mnie farmisz, więc teraz nie oczerniaj innych, tylko się przyznaj do swojego błędu. Jakbyś trafił z czasem i napisał o o podstawce w trakcie, jak np Wojak na mnie leciał, to ty byś zbierał złom. Krystek miał lepsze wyczucie czasu.
    Nowy użytkownik forum :popcorn:
    Odsyłam Cię do kilku postów wyżej, Dex jasno się przyznał do swojego błędu.
    OGame'owa emerytura