AlteR [OLD] vs. Fenrir [D_Z] ~ 7378.88%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• AlteR [OLD] vs. Fenrir [D_Z] ~ 7378.88%

Następna odsłona telenoweli AlteR vs D_Z .
    Piona dla OLDów i szczęśliwego nowego roku dla wszystkich.

Dnia 29-12-2017 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor AlteR [OLD]

Lekki myśliwiec 2.246.144
    Ciężki myśliwiec 10.658
    Krążownik 226.475
    Okręt wojenny 75.777
    Pancernik 120.407

Obrońca Fenrir [D_Z]

Mały transporter 7.855
    Duży transporter 29.512
    Lekki myśliwiec 252
    Ciężki myśliwiec 33
    Krążownik 3.101
    Okręt wojenny 13
    Statek kolonizacyjny 9
    Recykler 19.053
    Sonda szpiegowska 1.043
    Bombowiec 5
    Niszczyciel 320
    Gwiazda Śmierci 1
    Pancernik 825
    Wyrzutnia rakiet 5.000
    Lekkie działo laserowe 1.000
    Mała powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor AlteR [OLD]

Lekki myśliwiec 2.236.392 ( -9.752 )
    Ciężki myśliwiec 10.641 ( -17 )
    Krążownik 226.434 ( -41 )
    Okręt wojenny 75.773 ( -4 )
    Pancernik 120.395 ( -12 )

Obrońca Fenrir [D_Z]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
    Agresor przejął:
    304.117.632 Metalu, 41.595.984 Kryształu i 152.273.034 Deuteru
    142.757.243 Metalu, 10.398.996 Kryształu i 38.068.259 Deuteru

Agresor stracił łącznie 41.627.000 jednostek.
    Całkowite straty atakujących, wliczając farmingi: 41.629.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 954.563.000 jednostek.
    Całkowite straty obrońców, wliczając farmingi: 962.183.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 422.358.200 metalu i 315.529.800 kryształu.
    Dodatkowe pole zniszczeń po dofarmieniach: 419.200 metalu i 31.600 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 689.211.148 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 838.934.275
    Kryształ: 356.907.380
    Deuter: 190.079.293
    agresor zyskał łącznie 1.385.920.948 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -961.780.875
    Kryształ: -436.623.980
    Deuter: -252.989.293
    obrońca stracił łącznie 1.651.394.148 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.4
  • Jak już wspominałem w PW - tego RW by nie było, gdybym jednocześnie nie stracił dostępu do internetu i zasięgu w mojej ukochanej sieci komórkowej na T, bo odkąd Alter zawitał w mój układ, to pilnowałem się, żeby nie doszło do takiej sytuacji. Niestety od ponad miesiąca mieszkam w innej lokalizacji, gdzie stałe, stabilne łącze internetowe to marzenie ściętej głowy, a to co wyprawia się w "internetowych godzinach szczytu", czyli właśnie w godzinie, gdy powstało RW, to śmiech na sali. Ba, nawet z wysłaniem tego posta miałem problemy przez kilkanaście minut.

To starcie nie jest jakoś wybitnie dotkliwe, bo tak naprawdę eko + dwa tygodnie farmienia i straty w dużej mierze zostałyby odrobione, ale... po prostu mi się nie chce. Nie wierzę w bzdury typu przeznaczenie, ale fakt, że mniej bojowa część floty padła tuż przed NR dość dobrze pasuje do tego, co i tak dawno temu chciałem zrobić, czyli zakończyć swoją przygodę z Ogame. Lista rzeczy, od których chcę się odciąć lub zmienić, jest długa, nic nie stoi więc na przeszkodzie, by dopisać do niej tę grę. A nie będę też nikogo oszukiwał - lada moment zaczynam na uczelni pracę inżynierską, mam masę zleceń, za 2 dni startuje też drugi (równoległy już) projekt literacki, któremu przewodzę. Moja doba nie jest z gumy, a już w ostatnich miesiącach niekiedy bardzo boleśnie odczuwałem brak czasu na cokolwiek. W tym harmonogramie nie ma miejsca na cyferki.

Za dwie godziny wraca z FS-a bardziej wartościowa część mojej floty (którą dzieliłem właśnie w obawie przed tego typu sytuacją - niestety nie zmieniłem miejsca robienia FS-a całej reszty, bo sądziłem, że po prostu nie będzie to potrzebne, skoro doglądałem konta). Po tym czasie włączę urlop, który prawdopodobnie wyłączy dopiero mój następca, o ile taki oczywiście się znajdzie - akurat większość tu zaglądających wie, że w ostatnich tygodniach straciliśmy bardzo głupio (i to dosłownie straciliśmy) kilka dobrych kont, po tych zagrywkach prędko dorobku nie oddam na zmarnowanie, a nikt z zaufanego grona nawet nie myśli o powrocie do gry.

Tym samym dzięki wszystkim za wspólne 1,5 roku gry - bywało różnie, raz byłem na wozie, raz pod wozem, ale jakoś to zawsze wychodziło. Niemniej przyszedł czas, gdy trzeba zmienić priorytety.

Jeśli ktoś interesuje się fantastyką lub ogólnie pojętą fantastyką, to zapraszam w mniej "growe" miejsce, które będę tworzył przez, oby, najbliższe kilka lat: fantazmaty.pl
  • wiekszosc flot teraz pada przez jakies glupoty, korki na drodze, brak pradu czy awaria neta, ciekaw jestem ilu z grajacych potrafi jeszcze wyliczyc powrot fsa, zrobic kontre czy inne triki ktore stosowalo sie jak jeszcze nikt nie kupowal sobie pkt.
    Powodzenia Fen, niezdazylismy sie poznac , szkoda, trzymam kciuki za Twoje plany. Najlepszego w nowym roku.
    Gratulacje wyczucia Alter.
    Admiral Piaskownicy
    :piwko: zdrówko Fen. CHWP
  • Powodzenia Fenrir w RL z projektami i pracami zajrzę czasami na Twoją stronę tylko pod jakim pseudonimem będziesz pisał?
    Fajnie było z Tobą powalczyć tymi cyferkami :)

Admirał już chyba nie ma na tym uni graczy którzy robią fsy na zbieraj, a jeśli chodzi o wyliczanki to wystarczy cofnąć się pare stron i tam dex wyliczał zawrócone stacjonuj, ja na początku uni paru wyliczyłem z pz więc coś tam paru graczy potrafi :)

Pozdrawiam
  • AlteR napisał(a):

Powodzenia Fenrir w RL z projektami i pracami zajrzę czasami na Twoją stronę tylko pod jakim pseudonimem będziesz pisał?
    Z moich tekstów to co najwyżej przedmowa, koordynuję całym projektem, ale do pisania nie mam głowy, chęci i czasu.
  • Fen pięknie umoczone, dobrze że najważniejszego nie straciłeś :P
    Mam nadzieję że jeszcze kiedyś Twój dorobek pokaże się po dobrej stronie ST :)

A tak to powodzenia w RL !

zadziorek napisał(a):

wiekszosc flot teraz pada przez jakies glupoty, korki na drodze, brak pradu czy awaria neta, ciekaw jestem ilu z grajacych potrafi jeszcze wyliczyc powrot fsa, zrobic kontre czy inne triki ktore stosowalo sie jak jeszcze nikt nie kupowal sobie pkt.
    Phi, wyliczanie.., spróbuj uciec przed teleportem w 3 sekundy :P

Alterowi graty wyczucia i przepalenia kilku kropel paliwa.
    "Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do Twojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
  • Prezes91 napisał(a):

Fen pięknie umoczone, dobrze że najważniejszego nie straciłeś :P
    Mam nadzieję że jeszcze kiedyś Twój dorobek pokaże się po dobrej stronie ST :)

A tak to powodzenia w RL !

zadziorek napisał(a):

wiekszosc flot teraz pada przez jakies glupoty, korki na drodze, brak pradu czy awaria neta, ciekaw jestem ilu z grajacych potrafi jeszcze wyliczyc powrot fsa, zrobic kontre czy inne triki ktore stosowalo sie jak jeszcze nikt nie kupowal sobie pkt.
    Phi, wyliczanie.., spróbuj uciec przed teleportem w 3 sekundy :P

Alterowi graty wyczucia i przepalenia kilku kropel paliwa.
    Prezesie robilo sie , a w 2 sek uciec flotka potrafisz ?
  • Gratki Alter, niemniej jednak szkoda że to nie ta druga część floty padła XD
    Fenrir powodzenia w realu i gratulację zakończenia nałogu :komp:
    OGame'owa emerytura
    *grę zabijają nieuczciwi gracze, leniwy support i czubulus*