urlop na 48h? ponowne wbicie urlopu po 48h !

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• urlop na 48h? ponowne wbicie urlopu po 48h !

nie lubię zakładac tematów ale ten jest całkiem niezły

otóż skoro każdy wbijając urlop musi na nim siedzieć 48h ( bynajmniej wczesniej nie grał urlopem ale zmusiły wypadki losowe troszkę żal się takiemu człowieczkowi robi że drugiego dnia pograć nie może a eko tyka)
    po zdjęciu urlopu cieszy się ale dopiero po upływie 48h ,
    porównajmy teraz tego ekowca z flociarzem trollem , (jak to elam najlepszy gracz uni cygnus napisał : wrzodem)
    sciąga urlop , lata po satkach, nic innego nie robi od czasu do czasu push handlowy z multikontami po minimalu , akta 4-6 h na jednym moonie surowce wpływają i urlop, ewentualnie kradzież złomu o ile nadarzy się okazja
    przyrosty większe niż konta flotowe które grają bez urlopu i niestety pracują na każdy punkt
    moim zdaniem powinno być to zmienione na 48h za 48 czyli po zdjęciu urlopu nie można go ponownie wbić od momentu zdjęcia
    Poproszę o komentarze , według mnie całkiem przyzwoicie by to wyglądało
    @Art co Ty na to?

Z poważaniem NaZz
    "I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death
    that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to
    pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the
    inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be
    nothing. Only I will remain.
    "

"NaZz ty jesteś jak fabryka - produkujesz zniszczenie"

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez NaZz ().

• ogólnie mówiąc coś w tym jest jeśli urlop musi być przez 48 h to niego będzie w drugą stronę dobry pomysł .

za raz pewnie się ktoś odezwie że lizus i przytakuje NaZz to nic takiego względem mnie pomysł dobry coś trzeba zmienić w grze , ja jako gracz bardzo rzadko włączam urlop tylko w kryzysowych sytuacjach losowych .

Proszę wszystkich admin. gry by naprawdę się zastanowili nad tymi zmianami a może niech podadzą swoje propozycję :D
  • jest to niezły pomysł bo wielu jest wiecznych urlopowiczów którzy robią tak lub podobnie jak to opisałeś albo budują przesadne floty na które paliwka nie mają
    Uni 41 - OFF
    Uni 45 - OFF

Uni 48 - ON Top 1 Było

Sojusze DooM, n00bs, Misie

jest Uni 68 top - daleko w tyle
    :] ale ciekawie

• Zmuszono nas do siedzenia na urlopie 48h a nie 24h tak jak to było na każdym speed uni wcześniej, ZMUSZONO bo ja na przykład byłam przeciwko tej zmianie, a mimo to muszę się z tym męczyć, więc 2 dniowy okres "bezurlopia" uważam na sensowną opcję by zrównoważyć tą szkodę i dodatkowo wyeliminować graczy grających nie czysto.
    Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.

[09:01] <PabLo> nie poczebuje laski pffff [09:01] <PabLo> sam se poradze
    [14:27] <cptK> kocham Cie [14:27] <cptK> wyjdz za mnie
  • Ruda napisał(a):

Urlop jest wyborem, nie przymusem.
    Dlatego zmuszanie graczy do gry jest średnie - zwłaszcza, że wbijamy ten urlop z różnych powodów.

Sarmik napisał(a):

Zmuszono nas do siedzenia na urlopie 48h a nie 24h tak jak to było na każdym speed uni wcześniej, ZMUSZONO bo ja na przykład byłam przeciwko tej zmianie, a mimo to muszę się z tym męczyć, więc 2 dniowy okres "bezurlopia" uważam na sensowną opcję by zrównoważyć tą szkodę i dodatkowo wyeliminować graczy grających nie czysto.
    Jestem jak najbardziej za. Jest na Draco pewien gracz co schodzi z urlopu w nocy i farmi po idlerach nie robiac przy tym zadnych, nawet krotkich fs-ow. Tylko stoi i kusi. Wiadomo, ze na akcie malo kto zaryzykuje i poleci ale gdy gasna akty i zaczynam skanowanie to nagle zalacza sie urlop. Tak jakby jakiegos bota mial.
  • Ruda napisał(a):

Urlop jest wyborem, nie przymusem.
    Dlatego zmuszanie graczy do gry jest średnie - zwłaszcza, że wbijamy ten urlop z różnych powodów.
    M ja mam jedno konto nie 3 tak jak Ty (draco, quantum, libra) gdzie grać możesz codziennie na dowolnym uni
    zaufaj mi niejeden na tym zarobi, szczególnie apteki na sprzedaży relanium :D
    "

• Z lekka sie z Toba Nazziku nie zgodze, to nie gra ma mi wyznaczac kiedy gram a ja sam, gra ma byc dla mnie przyjemnoscia, odskocznia od codziennosci a nie przymusem ze musze siedziec i grac 48h po zdjeciu urlopu. Druga sprawa to koszt fsa, Ty narazie placisz grosze ale dobrze wiesz ze nasze floty na Q kosztuja w cholere deksu. Nie wyrobill bym z deksem na 4-5 fsow w ciagu tygodnia, farmil bym tylko po to zeby miec na fsa a wtedy gra mija sie z celem.
  • terry, z drugiej strony, po kiego grzyba budujecie floty, które nie są w stanie funkcjonować bez urlopu? Taka gra nie ma większego sensu, chyba, że delikwent nielot posiada stado gsówek, które mu wystawiają cele kiedy on siedzi na smerfie.

• Sarmik napisał(a):

terry, z drugiej strony, po kiego grzyba budujecie floty, które nie są w stanie funkcjonować bez urlopu? Taka gra nie ma większego sensu, chyba, że delikwent nielot posiada stado gsówek, które mu wystawiają cele kiedy on siedzi na smerfie.
    @Sarmik odpowiadam bo jest taka możliwość, bo chce mieć większa flotę niż mój przeciwnik żeby go zezłomować.Moja flota funkcjonuje bardzo dobrze, mogę ruszyć cala kiedy chce i gdzie chce oczywiście w granicach rozsądku, 70% złomu generuje przy dużych starciach sporo pz to nie ruszenie floty jest problemem (znaczy jest, ale mniejszym) ale posłanie reckow, 1kk reckow w us kosztuje 100kk deksu, wiec jak zacznę robić fsy to w pewnym momencie mi zabraknie na latanie. W obecnych czasach na 10 lotów może wejdą 2.
    Przecież wiesz ze każdy ma swoje życie, siedzenie i granie codzienni mija się z celem, pozatym nie ma na co latać skanowanie idlakow czy górników i latanie po satkach jest bez sensu, a przymusowe granie żeby ożywić grę myślę ze będzie miało odwrotny skutek, jak by takie coś weszło zostali by sami kopacze i garstka ludzi z" flotka".
  • jest to problem dla niektórych graczy jaki strategia dla pozostałych. Trudno takiego gracza zezłomować bo nie robi FS z drugiej strony jest to zaskoczenie przez agresora i oszczędność na FS zwłaszcza jak to flociarz bez rozwiniętego eco.
    W takim przypadku trzeba by było sprecyzować działania urlopu bo sam pomysł 48/48 eliminuje nam konspekt zaskoczenia w "POMOCY" który często jest stosowany i zapomnieliście o nim. Jak często używany jest urlop do szybkich ataków i hop na urlop też dużo graczy korzysta z pomocy i hop na urlop :D .
    Mianowicie często się dzwoni do znajomego z prośbą "ściągnij na kilka godzin urlop potrzebna twoja flota trzeba zrobić podstawkę, obronę, ACS lub komuś ściągnąć Moona a jesteś blisko".
    Aby pomysł miał nogi i ręce trzeba głębiej po dyskutować i każdego udobruchać by nikt nie stracił
  • terry ja to rozumiem, ale coś trzeba by zrobić z tym fantem, u nas też są spore floty, nie każda z nich jest bezpieczna tylko przez swą wielkość, ale jak jest możliwość to urlopu się nie wbija, brak czasu w życiu prywatnym czy sytuacja braku możliwości podglądania konta to sytuacja gdy ten urlop jest, przestańmy akceptować siedzenie na urlopie z tchórzostwa czy tylko po to by bezpiecznie zasysać surowce z "kont pomocniczych"

• FILU napisał(a):

jest to problem dla niektórych graczy jaki strategia dla pozostałych. Trudno takiego gracza zezłomować bo nie robi FS z drugiej strony jest to zaskoczenie przez agresora i oszczędność na FS zwłaszcza jak to flociarz bez rozwiniętego eco.
    W takim przypadku trzeba by było sprecyzować działania urlopu bo sam pomysł 48/48 eliminuje nam konspekt zaskoczenia w "POMOCY" który często jest stosowany i zapomnieliście o nim. Jak często używany jest urlop do szybkich ataków i hop na urlop też dużo graczy korzysta z pomocy i hop na urlop :D .
    Mianowicie często się dzwoni do znajomego z prośbą "ściągnij na kilka godzin urlop potrzebna twoja flota trzeba zrobić podstawkę, obronę, ACS lub komuś ściągnąć Moona a jesteś blisko".
    Aby pomysł miał nogi i ręce trzeba głębiej po dyskutować i każdego udobruchać by nikt nie stracił
    Filu ja tu nie widzę żadnego problemu, na początku każdego uni wszyscy mają po ZERO pkt, więc w czym problem? w tym że sie dopuszcza jednego 2 czy 3 graczy do osiągnięcia tego co osiągnęli?
    potem w kieszeni tylko krótka riposta w formie kradzieży złomu lub złomowania satek i btw kampienie na jednym moonie i czekanie na zlot surowców z pushówek lub właczanie bota na kilka godzin.....
    operatorzy niestety nie widzą mimo ze screeny wstawiam z falangi zawalonymi slotami latającymi na idlaki po 100k surowca, 5 dt, 8 dt 10 dt , to się już robi żałosne,
    ban za multi dopiero po 4 czy 5 zgłoszeniu leci, na ile ? na tydzień lub 2 do 5 razy sztuka zależy od upodobań operatora,
    pamietam jak na początku quantum zbanowali Skipę za multi z moonówką jakiegoś gościa, wytłumaczeniem było : podobny styl gry :D śmiech na sali,
    jestem za przywróceniem pręgierza i tabeli kar wtedy ta gra stanie się dużo jaśniejsza bynajmniej dla nas jako graczy , dla operatorów nie musi mają i tak wszystko na tacy podane
    dziękuje za uwagę
    dobranoc
    "

• @NaZz wiem że każdy ma racje ale sam wiesz że to temat rzeka każdy jakieś tam z czasem będzie miął gsówki/moonówki jakieś konto eco do wymiany po minimalu można powiedzieć że standard :D i nikt się bardzo nie będzie rzucał nawet z sojuszu wrogo nastawionego niż jak ktoś kto ma multi i czerpie zyski z pushów ale każdy z czasem wpadnie :E Obserwując inne unie nie tacy kozacy myślący że są nie do zbanowanie zostali w końcu zbanowani :D
  • NaZz napisał(a):

nie lubię zakładac tematów ale ten jest całkiem niezły

otóż skoro każdy wbijając urlop musi na nim siedzieć 48h ( bynajmniej wczesniej nie grał urlopem ale zmusiły wypadki losowe troszkę żal się takiemu człowieczkowi robi że drugiego dnia pograć nie może a eko tyka)
    po zdjęciu urlopu cieszy się ale dopiero po upływie 48h ,
    porównajmy teraz tego ekowca z flociarzem trollem , (jak to elam najlepszy gracz uni cygnus napisał : wrzodem)
    sciąga urlop , lata po satkach, nic innego nie robi od czasu do czasu push handlowy z multikontami po minimalu , akta 4-6 h na jednym moonie surowce wpływają i urlop, ewentualnie kradzież złomu o ile nadarzy się okazja
    przyrosty większe niż konta flotowe które grają bez urlopu i niestety pracują na każdy punkt
    moim zdaniem powinno być to zmienione na 48h za 48 czyli po zdjęciu urlopu nie można go ponownie wbić od momentu zdjęcia
    Poproszę o komentarze , według mnie całkiem przyzwoicie by to wyglądało
    @Art co Ty na to?

Z poważaniem NaZz
    o ile pamiętam to na electrze sam grałeś UFS na który teraz narzekasz bo na jakimś słabym uni gdzie gra 200 osób z czego 180 to ekowcy 18 graczy z Twojego soja i 1 elam doszedłes do stanu floty gdzie nie ma szans Cie zezłomować... Hipokryzja pełna geba Panie kolego. Wtedy to Ty zapoznałeś urlop w strachu przed Szymek czy nayhem czy jak im tam było