kasai napisał(a):
To jak już offtopujemy to może chociaż jakieś argumenty? Oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii. Tutaj się zgodzę. Twierdzisz, że jesteśmy 'betony'. W jakim sensie ? Jakieś przykłady? Jest to słowo/opinia nie poparta niczym, ani przykładem, ani niczym innym. Czemu ma ktoś nas ruszać? Moderatorzy nie zmieniają rewirów, znają swój przydział, znają mniej więcej historie na uni, znają po części użytkowników. Nie mówię, że znają 'od deski do deski', ponieważ niektórych rzeczy/faktów/użytkowników nie da się zapamiętać z powodu wielu uni/obszarów który moderator musi obserwować/moderować.Czemu ma służyć zmiana obszaru moderacji? Jeżeli komuś coś nie pasuje, może oczywiście zgłosić się do moderatora lub jego przełożonego super moderatora. Odpisujemy na pw, na tickety. Każdej skardze przyglądamy się uważnie, czasem nawet w 2 osoby, aby starać się być jak najbardziej obiektywni. Moderatorzy nie moderują uni na których grali lub grają aby nie można było mówić, że ktoś komuś pobłaża bo się znają tzw kolesiostwo. Przyglądamy się zgłaszanym treścią, reagujemy gdy zachodzi taka potrzeba. Czasem/często jest jednak też tak, że oczywiście userzy mają inną opinie. Jak to się mówi "ile ludzi, tyle opini"marcin21m napisał(a):
To co mnie interesowało podkreśliłem na czerwono.Ten mój post nie wnosi nic do powyższego ST ale ciśnie mi się na język jedna sprawa.kasai napisał(a):
Jeżeli uważasz, że pisanie że też potrafisz kogoś obrazić obrazkiem to konstruktywny komentarz do tego RW to myślę, że pomyliłeś fora. Twój poprzedni post nie wnosił NIC do dyskusji. Takie sprawy proszę załatwiać na pw. Jak sam widzisz post zyguni z filmikiem także został usunięty. Kasacja posta jest równoznaczna z upomnieniem. Nie ma potrzeby za każdym razem wpisywania. Od wielu lat jestem moderatorem tego uniwersum, więc każdy powinien już wiedzieć kto jest odpowiedzialny za te uni i wiedzieć do kogo się zgłosić w sprawie wątpliwości dlaczego post został skasowany. Także Ty, jako 'wieloletni recydywista'Qla napisał(a):
ja z rozpedu wpisuje tutaj posty zapominając że admin forum USUWA POSTY KTÓRE CHCE BEZ PODANIA PRZYCZYN (tzw. Cenzura)
Więc juz nie ma sensu pisanie czego kolwiek na tym CENZUROWANYM FORUM.
Pozdro
A i adminie tą wiadomość też usuń tylko szybko!!!!!
Ehehehe
Nie był to Twój pierwszy skasowany post, ale najlepiej jest pomarudzić na ogólnodostępnym forum, niż zapytać w wiadomości o powód kasacji posta.
Od wielu wielu lat jest Pani moderatorem, jak parę też innych osób.
Siedzicie już tyle czasu, można nawet powiedzieć kadencji i nic i nikt nie jest wstanie was ruszyć.
Mam nadzieję że słowo którego użyję nie obrazi was ale jesteście jak te "Betony" nie do ruszenia.
Moim takim skromnym zdaniem powinniście posiadać jakieś kadencje i po pewnym czasie powinniście odejść a powinien zastąpić was ktoś inny.
Pozdrawiam:)
Lecz staramy się reagować w podobny sposób, wg ustalonych wytycznych. Oczywiste jest jednak też, że nawet wśród moderatorów są inne opinie dotyczące danych treści bo są różne spojrzenia na tę samą treść.
Mam nadzieję, że ta rozmowa nie przerodzi się teraz w 5 stronicową dyskusję na temat tego kto, dlaczego i jak ma moderować. Oraz że pokazuje to inna stronę forum, której niektórzy nie chcą lub nie są w stanie zauważyć.
Pozdrawiam
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez marcin21m ().
1 gość