Gruby vs. saszka [UNITED] 29225.57%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• kasai chodzi o to, że jedni (zygunia) mogą pisać brednie ze aż oczy bolą i są bezkarni a ja napisze odpowiedź na te brednie i moj post znika.
    Rozumie że moge pisać jak Zygunia i obrażać kazdego a jedyna kara to usunięcie posta ?
    TAK????

Administrator Forum kasai:
    Twój post był odpowiedzią na post zyguni, który także został usunięty. Zostały usunięte bo nie miały nic wspólnego ze starciem. Rozumiem te rywalizacje, ale są pewne granice które po przekroczeniu będą karane.
  • kasai napisał(a):

marcin21m napisał(a):

kasai napisał(a):

Qla napisał(a):

ja z rozpedu wpisuje tutaj posty zapominając że admin forum USUWA POSTY KTÓRE CHCE BEZ PODANIA PRZYCZYN (tzw. Cenzura)
    Więc juz nie ma sensu pisanie czego kolwiek na tym CENZUROWANYM FORUM.
    Pozdro

A i adminie tą wiadomość też usuń tylko szybko!!!!!
    Ehehehe
    Jeżeli uważasz, że pisanie że też potrafisz kogoś obrazić obrazkiem to konstruktywny komentarz do tego RW to myślę, że pomyliłeś fora. Twój poprzedni post nie wnosił NIC do dyskusji. Takie sprawy proszę załatwiać na pw. Jak sam widzisz post zyguni z filmikiem także został usunięty. Kasacja posta jest równoznaczna z upomnieniem. Nie ma potrzeby za każdym razem wpisywania. Od wielu lat jestem moderatorem tego uniwersum, więc każdy powinien już wiedzieć kto jest odpowiedzialny za te uni i wiedzieć do kogo się zgłosić w sprawie wątpliwości dlaczego post został skasowany. Także Ty, jako 'wieloletni recydywista' ;) Nie był to Twój pierwszy skasowany post, ale najlepiej jest pomarudzić na ogólnodostępnym forum, niż zapytać w wiadomości o powód kasacji posta.
    To co mnie interesowało podkreśliłem na czerwono.Ten mój post nie wnosi nic do powyższego ST ale ciśnie mi się na język jedna sprawa.
    Od wielu wielu lat jest Pani moderatorem, jak parę też innych osób.
    Siedzicie już tyle czasu, można nawet powiedzieć kadencji i nic i nikt nie jest wstanie was ruszyć.
    Mam nadzieję że słowo którego użyję nie obrazi was ale jesteście jak te "Betony" nie do ruszenia.
    Moim takim skromnym zdaniem powinniście posiadać jakieś kadencje i po pewnym czasie powinniście odejść a powinien zastąpić was ktoś inny.
    Pozdrawiam:)
    To jak już offtopujemy to może chociaż jakieś argumenty? Oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii. Tutaj się zgodzę. Twierdzisz, że jesteśmy 'betony'. W jakim sensie ? Jakieś przykłady? Jest to słowo/opinia nie poparta niczym, ani przykładem, ani niczym innym. Czemu ma ktoś nas ruszać? Moderatorzy nie zmieniają rewirów, znają swój przydział, znają mniej więcej historie na uni, znają po części użytkowników. Nie mówię, że znają 'od deski do deski', ponieważ niektórych rzeczy/faktów/użytkowników nie da się zapamiętać z powodu wielu uni/obszarów który moderator musi obserwować/moderować.Czemu ma służyć zmiana obszaru moderacji? Jeżeli komuś coś nie pasuje, może oczywiście zgłosić się do moderatora lub jego przełożonego super moderatora. Odpisujemy na pw, na tickety. Każdej skardze przyglądamy się uważnie, czasem nawet w 2 osoby, aby starać się być jak najbardziej obiektywni. Moderatorzy nie moderują uni na których grali lub grają aby nie można było mówić, że ktoś komuś pobłaża bo się znają tzw kolesiostwo. Przyglądamy się zgłaszanym treścią, reagujemy gdy zachodzi taka potrzeba. Czasem/często jest jednak też tak, że oczywiście userzy mają inną opinie. Jak to się mówi "ile ludzi, tyle opini" :) Lecz staramy się reagować w podobny sposób, wg ustalonych wytycznych. Oczywiste jest jednak też, że nawet wśród moderatorów są inne opinie dotyczące danych treści bo są różne spojrzenia na tę samą treść.

Mam nadzieję, że ta rozmowa nie przerodzi się teraz w 5 stronicową dyskusję na temat tego kto, dlaczego i jak ma moderować. Oraz że pokazuje to inna stronę forum, której niektórzy nie chcą lub nie są w stanie zauważyć.

Pozdrawiam
    Kasiu nie spotkałaś się z opinią betonów? takie osoby są w naszym Polskim Sejmie? Tacy Państwo siedzą kilkanaście kadencji z rzędu i nic nie wnoszą do niego nowego są tylko tak zwanymi słupami do głosowania i przepychania różnych ustaw, nie mówiąc już o braniu pieniędzy za to. Widzisz piszesz czemu mają się ruszać, rozumujesz już jak pewna kasta w Polsce która ma swój stołeczek i boisz się z niego spać. /Przecież ja wszystko robię dobrze/. Robisz swoją robotę przez x czasu nie zmieniając w tym nic. Robisz coś w kierunku żeby było lepiej? Teraz ja bym poprosił o jakieś Twoje argumenty co zrobiłaś przez ten czas siedzenia na swoim stanowisku?
    Żyjemy w Państwie gdzie rządzi demokracja. Może moje spostrzeżenia świata realnego od wirtualnego są jakieś dziwne, ale to samo powinno się tyczyć OGame.pl tuaj też powinna rządzić demokracja i wybory. Użytkownicy powinni wybierać kogo chcą za moderatora kogo uważają godną osobę na to stanowisko. A was tak naprawdę nie da się ruszyć. Wybory do teamu są między wami robione. Mi to bardziej przypomina Dyktaturę niż Demokrację. Co z tego że ja napiszę np. na Ciebie do kogoś z rady OGame.pl Jak szanowny Pan.Art odeślę to do Ciebie i toudiego.
    Czemu wasze zloty nie są ogólnodostępne dla graczy? Bardzo chętnie bym się pojawił na takim zlocie i poznał was w świecie realnym.
    Przecież jesteście osobami które nas reprezentują.
    I znów przytoczę tutaj spostrzeżenie do polityki.
    Jestem obywatelem Rzeczypospolitej Polskiej i pewna osoba reprezentuję moją osobę w Sejmie, która została wybrana drogą demokratyczną poprzez wybory parlamentarne. Jeżeli chciałbym z taką osobą porozmawiać to idę do biura poselskiego usytuowanego w okolicy i rozmawiam co mi się podoba co nie i co chciałbym aby zostało zmienione. I rozmowa się toczy w cztery oczy a nie droga telefoniczną czy e-mailową.
    A wy się zamknęliście na świat i nawet nie ma możliwości was tak naprawdę poznać.
    Nie jestem zwolennikiem pisania pewnych rzeczy poprzez tickety wiadomości itd. Pewnie jak większość pewne sprawy wole umawiać w cztery oczy.
    Jak na razie jedyną osobą która opuściła wasze grono jest nasz gracz z uni pomocnik S&D - Kaliber. Ale to tylko pomocnik tzn żołnierz, a takich ludzi się poświęca.
    Także nie będe tutaj więcej bruździł bo to nie miejsce jest od tego. Jak by był zrobiony specjalny dział to chętnie się tam będę udzielał i dążył do pewnych zmian na OGame.pl.

Tak mnie poniosło z tego wszystkiego że aż mini-ST wykręciłem. Które Tobie dedykuje Kasiu :P
    board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8453179#post8453179

Pozdrawiam

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez marcin21m ().

• Marcin Twoje porwonania do polityki w tym kontekscie sa zupelnie nie trafne. przeciez ogame jest prywatna wlasnoscia firmy GF i to oni ustalaja reguły w grze jak i na forum (regulamin), a to ze mozesz zlozyc swoje propozycje zmian w odpowiednim dziale jest decyzja wlasciciela. Tu nie ma zadnej demokracji. nie mozesz wejsc do kogos na plac i mowic mu ze chcesz przeniesc jego altanke 5 metrow dalej i zazadac demokratycznych wyborow w tej sprawie:) - i to jest trafne porownanie. A co do betonów - przeciez moderatorow brakuje ciagle, bo robia ta za free i malo komu chce sie tym zajmowac, a Ty jeszcze chcesz kadencje? ;) (oczywiscie musza miec do tego predyspozycje).
    pozdrawiam.
    Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
    kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
    ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
    Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
    Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%