Witam,
na wstępie chciałbym napisać, że czytałem kilka wątków o podobnym temacie, również ten stworzony przez administrację, ale nie do końca wyjaśniło mi to sytuację z tą jaka aktualnie dzieje się w grze.
1.
Grę zacząłem stosunkowo niedawno, jakoś półtorej miesiąca temu, mam aktualnie +- 75k punktów, a punktów wojskowych 35k. W rankingu wojskowym jestem na miejscu 2280, czy znaczy to, że mogę być zaatakowany przez każdego gracza leżącego w rankingu poniżej mojej osoby oraz gracza do rankingu 2180 włącznie? Czy tyczy się to również skanowania? Nie rozumiem fragmentu :
Dlaczego gracz z 4mln punktów może atakować gracza z 400k? Dotyczy to stosunku punktów 1:10?
Wszystkie te pytania odnoszą się do aktualnej sytuacji w grze, a mianowicie posiadając 75k punktów skanowany jestem nieustannie przez graczy z top 10-500 (gdzie gracz ok. miejsca 500 ma mniej więcej 25 mln punktów). Zastanawiam się, czy warto grać gdy pewnego dnia mogę się zalogować rano przed pracą na ogame a tam będzie jedynie raport w którym 100 krotnie większa flota bez żadnych strat zniszczyła wszystko co mam i zabrała wszystko co mam, a mi zostanie jedynie kilka punktów honoru Mówię oczywiście jedynie o przypadkach, gdzie atakuje mnie gracz z tak wielką przewagą, a nie gracze np. z 200k punktów i rankingiem nawet 300 wyżej, gdyż wiadomo, to tylko gra.
Przepraszam za zawiłości, ale piszę pod presją ( ). Jeśli jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć, czy powinienem się obawiać, to z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
na wstępie chciałbym napisać, że czytałem kilka wątków o podobnym temacie, również ten stworzony przez administrację, ale nie do końca wyjaśniło mi to sytuację z tą jaka aktualnie dzieje się w grze.
1.
Kasia321 napisał(a):
Podsumowanie:
● Ochrona aktywna do 500k punktów.
● 0-50k punktów: ochrona ogólna 1:5.
● 50k-500k punktów: ochrona ogólna 1:10.
● Ucieczki floty: stosunek floty 5:1 - możliwa w określonych granicach ochrony.
○ Admirał floty zmienia ratio na 3:1.
● Dodatkowo można atakować 100 następnych graczy w nowym rankingu wojskowym i graczy z więcej niż 50% naszych punktów wojskowych w dowolnym czasie.
● Poza tym zakresem (ogólna ochrona i ranking wojskowy) silniejsi gracze nie zaatakują słabszych graczy.
● Słabszy gracz traci ochronę (na określony czas) jeśli zaatakuje zbyt silnego gracza (będzie to widoczne w podglądzie galaktyki).
● Po 7 dniach nieaktywności gracz traci ochronę (aż do następnego logowania).
● Ucieczka floty powiązana jest z nową ochroną.
Przykład:
Z 4 milionami punktów jesteś na pierwszym miejscu w rankingu wojskowym i ogólnym. Dzięki naszemu nowemu systemowi będziesz w stanie zaatakować wszystkich graczy posiadających co najmniej 400k punktów, wszystkich graczy do miejsca 100 w rankingu wojskowym i wszystkich graczy nieaktywnych. Możesz także atakować tych graczy, którzy utracili swoją ochronę poprzez swoje zaniedbanie.
Kasia321 napisał(a):
Z 4 milionami punktów jesteś na pierwszym miejscu w rankingu wojskowym i ogólnym. Dzięki naszemu nowemu systemowi będziesz w stanie zaatakować wszystkich graczy posiadających co najmniej 400k punktów,
Wszystkie te pytania odnoszą się do aktualnej sytuacji w grze, a mianowicie posiadając 75k punktów skanowany jestem nieustannie przez graczy z top 10-500 (gdzie gracz ok. miejsca 500 ma mniej więcej 25 mln punktów). Zastanawiam się, czy warto grać gdy pewnego dnia mogę się zalogować rano przed pracą na ogame a tam będzie jedynie raport w którym 100 krotnie większa flota bez żadnych strat zniszczyła wszystko co mam i zabrała wszystko co mam, a mi zostanie jedynie kilka punktów honoru Mówię oczywiście jedynie o przypadkach, gdzie atakuje mnie gracz z tak wielką przewagą, a nie gracze np. z 200k punktów i rankingiem nawet 300 wyżej, gdyż wiadomo, to tylko gra.
Przepraszam za zawiłości, ale piszę pod presją ( ). Jeśli jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć, czy powinienem się obawiać, to z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.