Pytanie jak w temacie. Była kiedyś wzmianka, że wyburzanie ma się zmienić i słusznie bo wg mnie to nie powinno być darmowe, ale nawet zwracać część surowców pochodzących z rozbiórki budynków. Moje pytanie to kiedy? Mam plany sporo powyburzać i nie wiem czy warto czekać czy może od razu zmarnować surowce i mieć wolne pola.
Kiedy będzie darmowe/inne wyburzanie budynków?
-
-
Nie lepiej kasowac planety i zamiast nich szukac tych z wieksza iloscia pol? Przynajmniej zaoszczedzisz surowcow skoro masz plany "sporo powyburzac". Za to co zainwestujesz w wyburzanie postawisz kilka lvl budynkow na nowej, wiekszej kolonii
-
Planety są nowe i najlepsze jakie da się trafić. Chcę wszędzie wyburzyć elektrownie słoneczne.
-
Witam
Nie wiem na jakim Uni grasz
Masz juz zabudowane wszystkie pola ?
Na jakim poziomie teraformery ? rozbudowac
Jezeli juz wyburzac to ja bym zaczol wyburzanie od elektrowni fuzyjnej , do 0 , podniosl o 1 ...3 lev nanitow i wyburzyl robory , do 0
Elektrownie sloneczne , nie wiem na ktorym lev masz ale bym zostawil
Czy na kazdej kolonii potrzebna jest stocznia ? , jezeli nie wyburzyc
Nastepna sprawa , na ktorym lev MSBN ? wyburzyc niepotrzebne labolatoria na reszcie kolonii
Podniesc badanie astro , po 2 lev mozliwosc kolonizacji nowej kolonii
Mozna jeszcze za anty kupic dodatkowe pola na planetach i moonach tez
Pozdrawiam
Ps
Jezeli jakies niejasnosci chetnie odpisze"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM" -
Roboty z 0 na 1 daja to samo co kolejny poziom nanitow dla czasu budowy budynkow wiec to nie jest dobry pomysl dla gornika. Ogolnie nie pytam o rady jak sie zmiescic na planecie, tylko mnie ciekawi zmiania zasady wyburzania. Gram w te gre 10 lat, tylko konto na forum jest nowe.
Ale dzieki za rady mimo wszystkoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Jehoszafat ().
-
Roboty z 0 na 1 skracaja o polowe czas budowania jezeli nie ma nanitow , przy ktoryms tam lev nanitow , jest to prawie niezauwazalne
Koszty wyburzania sa znikome wiec po co sie tym przejmowac
Zgadzam sie natomiast co do odzysku surowcow z wyburzanych budowli"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM"Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez john malkowitz007: poprawki ().
-
Mam nadzieje ze zakoncze offtopa, musze wyjasnic jedna kwestie.
Zmiana robotow z poziomu n na n+1 zmniejsza czas budowy budynkow o 1/(n+2). Wiec zgodnie z tym wzorkiem pierwszy super tani poziom daje najwiecej - skracanie o 1/2 czyli dokladnie to samo co nanity jesli chodzi o budynki. Z 1 na 2 poziom to juz skracanie o 1/3, itd. wiec roznica dopiero dalszych poziomow jest malo spektakularna i faktycznie moze byc uznana za strate pól - zbudowanie z 9 na 10 skroci czas budowy o 1/11 czli np. zamiast 22 godziny cos sie zrobi w 20. Wiec majac roboty 1 i nanity na przyklad na 5 budujesz tak samo szybko budynki co w przypadku z robotami 0 i nanitami 6.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Jehoszafat ().
-
Rzeczywiście GF miało kiedyś plany zmiany w systemie wyburzania budynków. Miało to mieć związek z wprowadzeniem do gry Doku. Wyburzanie miało nic nie kosztować, a gracz miał mieć możliwość za uzyskane w ten sposób surowce odbudowy straconej floty w Doku. Pomysł ten jednak spotkał się ogromną krytyką ze strony graczy. Z jednej strony obawiali się oni potencjalnych nadużyć (np. przetapiania kopalni na kontach górniczych na statki i pushowania nimi agresora). Z drugiej strony bardzo mocno protestowali gracze, którzy od lat wykorzystywali proces wyburzania budynków do bezpiecznego save'owania surowców.
Ostatecznie GF się z tego pomysłu wycofał i wprowadził do gry Dok na zasadach, jakie mamy obecnie, a wyburzanie budynków pozostało bez zmian.
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0