Ala ad-Din Starrk [WINTER] & Malack [WINTER] & kefi666 [WINTER] & AmstelL [WINTER] & Ruda [WINTER] - czyli złe WINTERY vs Selene & Robin Hood [Ronin] - 65612.21% + knowania + cycki :)

• Libra

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Stark, nie tłumacz się im bo i tak kółko wzajemnej adoracji wie swoje.
    Najlepiej powiedzieć komuś ze jest slabym całkowicie nie wiedząc jak grał Bejot, koleś grał urlopami, rzadko robił fsy ... Jak już zrobił to siedział non stop. No nie daliśmy mu rady! :D Tacy wszyscy są mądrzy i nie wiadomo jacy a nikt nie podchodzi do sprawy od praktycznej strony. To nie jest x5 że w ciągu jednej czy dwóch godzin spadają obroncy wszystkie kuki.
    Takie bezmyślne gadanie :) nikt mu nie kazał lecieć. Zwłaszcza w czasie wojny. Doskonale wiedział, że chcemy go spakować a napalił się na pomoc komus kogo ledwo zna.
    Tak bardzo jesteście oburzeni tym rw, a nie znacie posunięć do jakich ludzie potrafią być tu zdolni... :>

Pozdrawiam,

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
  • Starrk napisał(a):

Wieszajcie koty dalej, ale najpierw odpowiedzcie, dlaczego POdstawka oszustwem nie jest (no nie fair, leciałem na obrońcę, którego miałem sam złożyć, a tu zong), natomiast o WYstawkę (hehe utrę im nosa - ups, chyba to oni mi skopali dupsko) płaczu końca nie widać.

Dlatego wprowadzono ACS - aby móc atakować większą ilością flot graczy silniejszych i bronić się przed mocniejszymi (oponentami). Niekoniecznie w taki sposób jaki Wy zaprezentowaliście czyli preparując screeny :) Trochę pokrętny sposób myślenia.

Ruda napisał(a):

Tak bardzo jesteście oburzeni tym rw, a nie znacie posunięć do jakich ludzie potrafią być tu zdolni... :> Pozdrawiam,

Dokładnie tym ST coraz bardziej się do tego przekonujemy :)

I reasumując. Nie jestem stroną w tym konflikcie. Na Libra okazjonalnie "górniczę" chyba, że hobbyści ściągają mi satelity i MT. Pushowanie, konta gsowe, multikonta powodują, że ta gra na przestrzeni ostatnich kilku lat strasznie straciła na wartości. A gracze chwytają się wszelkich sposobów aby później wytłumaczyć swoje postępowania (a najlepszy argument to: "robię tak bo inni tak robią").
    U29 - OFF
    Yildun- ON
  • Oceniasz nas źle, bo oszukaliśmy broniącego. Ale weź pod uwagę fakt, że to gra. Można robić tu naprawdę co się żywnie komu podoba - o ile nie łamie zasad gry.
    Co do moralności i poprawności .. zostaw to nam. Pusherów akceptować tutaj nie będziemy i bez żadnego trudu będziemy ich eliminować nawet taki sposobami.

• Starrk napisał(a):

Aż wstyd cytować sformułowanie tak chętnie używane przez pl1 albo szpryche, ale niestety właśnie ten poziom gracza reprezentuje sobą bejot: metal + kryształ + PLN

a czy przypadkiem tym rw sami nie zaprezentowaliście poziomu mułu z dna oceanu?
    Nie bronię obrońcy - pusher w reckach zawsze mile widziany - ale nie w tak chamski sposób.
    Prawdą jest, iż nie zagląda się w obcy portfel, ale czy to nie Ty Starku wydajesz równie spore kwoty na przenoszenie planet? Nie zdarza mi się wytykanie komuś ile to ktoś wydaje na gre - ktoś musi ją sponsorować - ale czy osoba ładująca pieniądze w gre ma prawo wytykać to innym?
    Sami święci się znaleźli...

Nie gratuluję bo nie ma czego.

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
  • Ruda napisał(a):

Ale weź pod uwagę fakt, że to gra. Można robić tu naprawdę co się żywnie komu podoba - o ile nie łamie zasad gry.

Właśnie o tym napisałem - inni bardziej oszukują więc my w imię poprawności i uczciwości także będziemy oszukiwać :) (inaczej tego starcia nie można nazwać).
    Zgadza się. To jest gra i wszystkie chwyty są dozwolone - natomiast jak mantrę będę powtarzać, że sposób postępowania w grze jest odzwierciedleniem pewnych cech (puschowanie się aby szybciej się rozwijać, wydawanie własnych zasobów portfela aby uzyskać przewagę, wykorzystywanie kont gsowych aby przy zdejmowaniu moonów nie tracić własnych pkt). Oczywiście jak w każdej grze chodzi o to aby być najlepszym/wygrać - natomiast nie za wszelką cenę i wszelkimi sposobami.
    U29 - OFF
    Yildun- ON

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Maicon ().

• Avinashi napisał(a):

ale czy to nie Ty Starku wydajesz równie spore kwoty na przenoszenie planet?

Widzisz, ja nie łamię regulaminu gry, natomiast bejot tak. Na tym polega różnica. Akurat ty sama czystego sumienia nie masz w tej grze, więc w myśl twojej zasady, sama nie powinnaś niczego wytykać. Bo w końcu pilnowanie dwóch kont na raz dozwolone nie jest, hipokrytko, prawda? :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Starrk ().

• Akrobata111 napisał(a):

I jesteś z siebie dumna..?:)

Jestem. Bo przy topieniu kont flotowych każdy leciał z gratulacjami, nie patrząc na okoliczności. Tutaj każdy wiesza koty na nas... i dobrze! Byliśmy tego świadomi.
    Wczoraj na jednym z uni gracz poprosił innego o zezłomowanie pancerników, bo chcial je przetopic na eco... nie wspomniał że podstawi mu gsy. Płacze ktoś? Nie. :P
    Przyjmuje konsekwencje swoich decyzji i inne osoby z tego starcia również powinny to uczynić. :)
    W nastepnym odcinku Złej Zimy zawrócimy flotę w ACSie? Kto wie. Szprycu byłby dumny :E

• Gratulację ogromnego procentu, nie pamiętam tak pięknego wbicia komuś noża w plecy, dopracowana akcja, widać,że nie pierwszy raz ;)

Starrk napisał(a):

Skoro płacz już się zaczął , chciałbym zauważyć, że jest to gra wojenna i zarazem strategiczna. Czy wyzywa się piłkarzy, którzy wysyłają przeciwników na offside? Nie. Czy ktokolwiek wyzywa od oszustów i słabych, jeśli ktoś blefuje w Pokerze? Nie.
    Problem w tym, że w tym pokerze brakowało elementu losowego - rozdawaliście karty i kolega dostał najsłabszą rękę ;)

Starrk napisał(a):

My daliśmy Robinowi okazję do popełnienia błędu, a ob z niej skorzystał.
    Niezły eufemizm.

Starrk napisał(a):

Ale nie bójcie się. Ta forma egzekucji jest zarezerwowana tylko dla największych szczekaczy :)
    Dobrze wiedzieć, że stoicie na straży moralności :D

Ruda napisał(a):

Akrobata111 napisał(a):

I jesteś z siebie dumna..?:)

Jestem. Bo przy topieniu kont flotowych każdy leciał z gratulacjami, nie patrząc na okoliczności. Tutaj każdy wiesza koty na nas... i dobrze! Byliśmy tego świadomi.
    Wczoraj na jednym z uni gracz poprosił innego o zezłomowanie pancerników, bo chcial je przetopic na eco... nie wspomniał że podstawi mu gsy. Płacze ktoś? Nie. :P
    Przyjmuje konsekwencje swoich decyzji i inne osoby z tego starcia również powinny to uczynić. :)
    W nastepnym odcinku Złej Zimy zawrócimy flotę w ACSie? Kto wie. Szprycu byłby dumny :E
    Smutne, że kobieta taki rzeczy pisze, aż się nasuwa jedno powiedzenie... ale nie wypada na forum. Życzę rozwoju kręgosłupa moralnego.
    //#solo#4617#//#acs#24242#//#89.021%# 92 ST#//
  • Nie ukrywam, że z pogardą patrzę na to co się tu dzisiaj dzieje. A wyjaśniając krótko:
    czy Robin to Bejot?
    - Puki nie ma dowodów nie można tak twierdzić
    Czy ta akcja jest godna pochwały?
    NIE, ponieważ niezależnie od tego czy Robin był oszustem czy nim nie był te kwestie trzeba zostawić GO. Oni zdecydują czy trzeba kogoś zablokować czy nie.
    Więc uważam, że dokonywanie samosądu na graczach jest nie fair play.
    Podszywanie się pod Selene i aranżowanie starcia to zwykłe oszustwo.
    Oczy mnie bolą i przykro mi na coś takiego patrzeć. I jeszcze te gratulacje od innych użytkowników "dobra robota" "świetna akcja" Rzygam.
    Uważam, że wstyd powinien nad agresorem wziąć górę i zakopać to RW gdzieś głęboko w głowie i nigdy do tego nie wracać a nie jeszcze się takim ścierwem chwalić innym. Szok.
    Czy jestem po stronie Robnina? Nie. Zwisa mi on. I nie interesuje mnie to czy będzie dalej grał czy nie. Jego sprawa. Staram się na pewne sprawy patrzeć z boku i raczej obiektywnie.
    To moje zdanie na ten temat...
    DEIMOS OFF
    LIBRA ON: TOP 2
    LIBRA ON: TOP 1 EKO
  • Jakiś czas temu zaczynając grę, nie wiedziałem nic o Winter. Powoli dochodziły mnie słuchy, jak i z tego co widziałem na forum, że są wspaniałym sojuszem, grającym w 100% czysto. I to ST utwierdziło mnie w tym przekonaniu jeszcze bardziej, jakim "wspaniałym" sojuszem jesteście :) Przecież zniszczenie "opozycji" w gierce jest ważniejsze, niż bycie człowiekiem zgodnym z ogólnymi normami moralnymi. OG ponad wszystko! :) Bo i po co złapać Robin Hooda w normalny sposób, skoro uważa się za najlepszych i wtedy naprawdę dostać gratulacje od ludzi za dobrą akcję. Lepiej robić takie rzeczy, twierdzić że jest to okej, a samemu posiadać po kilka kont GSówek i moonówek :) I nie mieć czystego sumienia w tej grze... Jakoś są u Was osoby, typu Ruda, które wisiały na pręgierzu. Dlaczego? Za darmo? Za ojczyznę? :p
    Ruda, jeszcze piszesz coś o kółku wzajemnej adoracji? Co Wy macie klapki na oczach? Nie widzicie, że całe Uni uważa Was za ... [tu uzupełnijcie sobie sami], a Wy podniecacie się taką akcją, wstawiając ją na forum, gdzie nikt normalny spoza Winter, nie powie Wam dobrego słowa? Ty - wszyscy wiedzą jaka, Malack - wielki pros, a jakoś sam w sposób normalny a nie podstępem, nie łapie flot opozycji, kefi wstawiający wszędzie zdjęcia cycków na FORUM OGAME [samo w sobie już to śmiesznie brzmi], mając z tego radość - także uważa się za kogoś extra, wielkiego flociarza, dużo szczeka, a znany jest jedynie z tego, że jest od Was i robi za waszego służącego :p I jeszcze się z tego cieszy...
    Przykro na to wszystko patrzeć, bo tak naprawdę zachowanie nawet i w grze, pokazuje jacy ludzie są w realu :)
    Niestety...

Edit: Co do Starka, nie pisz o tym, że to jest zgodne z regulaminem, więc jest ok - a Robin nie, bo jest pusherem. Jakoś nie jest zbanowany, to widocznie nie ma ku temu powodów. Tak samo można pisać o Waszym pushowaniu się, w sposób unikający bana, a może tak samo jest, ale nie do złapania jak push Robina - o ile taki był. Nie mój interes. Ale Twój argument RW ze zgodnością z regulaminem jest inwalidą... bo jest coś takiego jak zasady niepisane. Także są takie w życiu, jakbyś nie wiedział :) A że dla Was takie akcje są normalne, to już inna sprawa, sami widzicie jak ludzie to oceniają. Może to Wy źle postępujecie, a nie my jesteśmy przeciwko Wam od tak - warto się zastanowić :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez 666piter ().

• Gadka do niczego nie prowadzi, zbyt wiele złego dzieje sie w Ogame. Z jednej strony Organizator nie moze wykryć pushu i multikont, a z drugiej jest zgrana paczka która wymierza karę (no i dobrze), a może i nie dobrze hgw.
    Ale najgorsze jest to, że w tej grze człowiek traci zaufanie, co wiecej chyba już nawet buddy nie będzie można w pełni ufać.
    Pewne sprawy moralne zostały zachwiane już dawno lecz i dziś podążamy tą samą drogą... by nie być gorsi (w grze).
    Masakra.
    Od siebie dodam jeszcze... sam już sie na tym przejechałem, sam zostałem wystawiony i już tak nie ufam
    ...a co do ST to... myśle że lepiej by było gdyby nie ujrzało światła dziennego. Wasza wojna z Bejotem to WASZA SPRAWA i to w jaki sposób to załatwiacie (fair czy not fair), bo gdyby Bejot je wstawił to by się wystawił na pośmiewisko.

A dziś mamy kolejną lekcję pt. "Czym jest Ogame".

Legion of Rome
  • Ruda, nawet wroga nie "niszczy się" w taki sposób. Przykro mi, jeśli tego nie możesz zrozumieć.. widocznie dlatego żyjecie tylko OGame, a nie prawdziwym życiem, bo kto normalny ma czas siedzieć 24h na OG i non stop skanować, latać, udzielać się na forum.
    Nie pozdrawiam :)

Robinowi szybkiej odbudowy, o ile będzie.
  • Akcja wykonana regulaminowo ale chamsko, gratów nie będzie.

Ruda ego widzę rośnie wraz ze wzrostem waszych flot w czołowce statystyk ale uważaj bo sie przejedziesz juz niebawem, a to dlatego że za słaba jesteś w te klocki i koledzy cię nie obronią:)

Bejot, robin czy jak ci tam, ty też jesteś słaby dać się złapać na coś tak prostego pokazuje jakim jesteś leszczem i odpocznij od tej gry albo przerzuć sie na eko.
  • Panowie i Panie spoza tego smrodu, nie ma sensu podbijania dalej tematu tymi postami,
    Sojusz winter to margines i nic im nie wytłumaczycie :) według nich to piekna akcja , dopięta na ostatni guzik haha :)
    Kłamstwo na kłamstwie , oszustwa i krętactwo , mydlenie oczu ;) , BUDOWANIE zaufania z innego konta, miłe teksty ile przy tym trzeba było się zbłaźnić.. i jak pięknie dali sobie rade! :) ale żaden tam płacz z mojej strony ...

Odbudowy nie bedzie na tym koncie ;) ale niezle nim kogos doładuje :) a pewnie siebie :) 3kkk sury + flo na tyle samo ;) ktos zarobi a na pewno nie wy :)
    Wracam na konto Bubba ;) jeszcze 2 tygodnie i bede top 1 zobaczymy jak teraz mnie wystawicie ! odpuszcze to uni dopiero jak was tu nie będzie !
    Noo i przecież konto Agi jeszcze jest do odbudowy no i konto yody, revana , charda, vteca . Odbudowa przecież nastąpi szybciej niż Wy przetopicie ten metal i kryształ !! :) Cieszycie się? teraz zrobie to już tylko dla was a nie dla siebie ! także dozobaczenia Nasza unijna PAtologio bez honoru i moralu. MARGINES!
  • Kochani moi
    Dziękujemy za wszystkie komentarze.
    Zarówno te miłe, jak i głosy oburzenia :E
    Dodam od siebie, ze kupę radości sprawia mi zazwyczaj czytanie hejtów i tym razem nie jest inaczej, wiec nie krepujcie się:)

Co do samej akcji, to ani taka pierwsza ani ostania. Robiono tak przed nami i będą tak robić po nas.
    Nie wymyśliliśmy tego i mogliśmy ją zastosować wcześniej. Było na tym uni pełno rywali, których traktowaliśmy poważnie i mogli nam zagrozić. Zastosowaliśmy ją wobec nic niezanczącego zera. Pushera bez skila, który na uni złomował prawie tylko kupione przez siebie konta. W niczym nam nie zagrażał i nic nie znaczył. Rzucił nam wyzwanie i po raz kolejny skończył w reckach.
    Tak jestem dumny i zadowolony z tego że posprzątaliśmy śmiecia z własnego obejścia i zrobilibyśmy to po raz kolejny.
    I zrobimy to po raz kolejny, kiedy na uni wykluje się jakaś nowa larwa :)
    Nie czuję żadnego wstydu:)
    Jedynie satysfakcję z dobrze przeprowadzonej akcji WINTERów

Hell... wybacz ale jeśli ktoś umie się pushwoać, nigdy nie dostanie bana. Ale tak.... pushe nikomu nie robią krzywdy! Pushe nie kłamią! Nie oszukują! Nie fałszują screenów:D

Avi jak dla Ciebie kupowanie anty i złomwoanie własnych kont, jest tym samym, to nie mam Ci nic więcej do powiedzenia :)

Akro... to był normalny sposób. Gdyby słoneczko leciał z kimś z winter w ACS i ta osoba by zawróciła. Lub został okłamany przez kogoś z WINTER, to mielibyście trochę racji. Ale on po prostu zaufał niewłaściwej osobie i pytanie po co on tam leciał? Bronić? Chronić? Nie :D leciał zezłomować Amstela i kefiego.
    Chciał żeby Selene zataiła to przed nami i żebyśmy wpadli w jego zasadzkę, planowaną już dzień wcześniej :D Oszukać nas chciał! łobuz jeden :E

nie traktujcie tego posta jako tłumaczenie się :D
    Lamenty i ujadania, osób które nie mają pojęcia o tej grze, nie robią na mnie wrażenia. Co ciekawsze płacze, żale i wyzwiska, sobie dokumentuje na dysku i przeglądam czasem na poprawę humoru ;)
    Także liczę, ze dołożycie jeszcze trochę materiału :)

Co do osób myślących.... oczywiście ze akcja nie musi się podobać. Oczywiście że była trochę brudna.
    Oczywiście, że była na pograniczu moralności.
    Ale przede wszystkim okazała się skuteczna i dopasowana do poziomu rywala.
    I taka miała być:)

Naszym celem było wyeliminowanie tego pushera :)
    I za to jeszcze raz wszystkim dziękuję :)
    GZ i bawimy się dalej

"Enemies to the east. Enemies to the west. Enemies to the south. Enemies to the north"

WINTER

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez AmstelL ().

• ciekawe :)
    wpisze sie jak przeczytam

na ta chwile do moje pupila darth mario:) na koncie terrego - jestem wg Ciebie polmozgiem? - milo wiedziec .
    a dla mnie Ty jestes najlepszy graczem swiata : )
    co osiagnoles sam wiesz - wiem i ja :)

potem sie wpisze - jak calosc przeczytam bo ciekawy temat

co do glupcow - osobiscie z atakierow znam tylko amstela i ruda a i kefiego (i sadze ze to byl jego pomys - amstelal ) zeby tak zezlomowac tego chlopaka

do wszystkich ktorzy pisza ze ktos zostal oszukany jakies yody i inne - sory k ale to nie gwiezdne wojny d ..:)

zlamali zasady gry = NIE
    oszukali was = TAK

simple as that
    nie interesuje mnie kto tu rzadzi jak rzadzi i cokolwiek [ciach]
    najciekawsze jest to ze macie pretensje buntujecie sie i nie podoba wam sie to - ja wam powiem jedna rzecz - TO ZROBCIE [ciach] cos Z TYM! a przestancie narzekac
    tacy wszyscy cwani jestescie jacy to oni sa zli ? - no to zrobcie cos i ichzniszccie!i zaprowadzcie swoj wlasny lad

[ciach]

pozdrawiam zwyciezcow jak i pokonanego .

a i darth maria - ktory skonczy gre na koncie terrego szybciej niz mysli:)

Administrator Forum Toadie:
    Obraza, pesudowulgaryzm

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .pl1.. ().

• Summerfun napisał(a):

Panowie i Panie spoza tego smrodu, nie ma sensu podbijania dalej tematu tymi postami,
    Sojusz winter to margines i nic im nie wytłumaczycie :) według nich to piekna akcja , dopięta na ostatni guzik haha :)

myślę, że sam czysty nie jesteś i nie wyobrażam sobie by Oni (WINTER) zrobil to po złości... bo tacy nie są

Legion of Rome

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez noolandia ().

• Tylko czekać aż winter przyjmie kogoś do sojuszu tylko po to żeby go wystawić "no bo przeciez to zgodne z regulaminem no i pewnie ktoś już to kiedyś zrobił więc w czym problem" :D Opisaliście jakby to była jakaś finezyjna akcja, dla mnie finezyjna akcja sprowadza się do ciekawego wykorzystania mechaniki gry a nie painta. Akcja żałosna, to nie jest na granicy ogejmowej moralności, to już jest praktycznie dno. Nie gratuluje bo nie ma czego.
  • Akrobata111 napisał(a):

Amsell akckja zgodna z regulaminem ale nie uważasz ze stać Was było na cos co nie wywołało by tyle negatywnych emocji do Winterow..?

Akro zrozum... To jak co zostanie odebrane kompletnie nas nie obchodzi.
    nie robimy takich akcji i gorszych na co dzień, nie dlatego że boimy się co o nas napiszą na forum:)
    Tylko dlatego ze szanujemy rywali i ludziz którymi gramy na librze, często od samego początku.
    Be3jotorobina nie poważaliśmy ani trochę i zwyczajnie opróżniliśmy szambo, którym był.

Uni powinno być nam wdzięczne raczej:)
    Ale oczywiście, nie liczyliśmy na to:)

"Enemies to the east. Enemies to the west. Enemies to the south. Enemies to the north"

WINTER
  • Tak jak mówisz PLku :D
    Akcja z podręcznika ZS, czyli zjednoczonych szulerów, spod szyldu legendernageo Złego Snu :)
    ojejej
    pięknie sobie Amstelka wychowałeś.
    kolejny sukces po arteczku, szprycuni, agenciku i paru innych legendach ogejma z twojej stajni :)

Co do akcji to wiedziałam, ze tak będzie.
    I chyba pierwszy raz się cieszę, zę mamy na uni ten cały postZS, w wersji X2, dla zmylenia konkurencji nazywany WINTER :)
    Be3jot był pusherem. Własciwie to mega pusherem i dobze że tak skończył.

Uni i tak już jest stracone, wiec bawcie się dobrze.
    graty starcia
    Uni28 - top 40 off
    Uni44 - top 80 off
    Uni Libra - ON
    Uni Oberon - ON
  • Ruda napisał(a):

Oceniasz nas źle, bo oszukaliśmy broniącego. Ale weź pod uwagę fakt, że to gra. Można robić tu naprawdę co się żywnie komu podoba - o ile nie łamie zasad gry.
    Co do moralności i poprawności .. zostaw to nam. Pusherów akceptować tutaj nie będziemy i bez żadnego trudu będziemy ich eliminować nawet taki sposobami.

Jak to czytam to niemoge wyrzymać i coś nabazgrze tutaj oszualiśmy broniącego... ale zrobiliście to z zasadami gry :P
    Niby on to pusher blablabla ale robi to zgodnie z zasadami gry więc poco wyjadać te pomyje? zasady są dla wszystkich robcie co chcecie ale jak taką akcją prezentujecie swoje piękne możliwości to wspolczoje wam w życiu realnym jak jesteście tacy sami.
    ten kto to wymyślił niech dalej podpierdziela wszystkich i ukrywa sie pod nieznajomymi nickami gratuluje :)
    Gadacie że robin ma kilka kont więc któryś z was też je ma skoro udawał głupiego :P
    Nikogo nie bronie ale trzeba tez mieć swoje zasady nie tylko regulaminowe
    Pomyślcie jak wy byście sie zachowali jakby was tak wystawili