Piranoss [CNP] & Avinashi [CNP] vs. wujek [Amigos] & bobro [Amigos] & Wilku Kontratakuje [MoP] & Andzia Dzika Bomba & looke [Amigos] ~ 6203.02%

• Betelgeuse

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Piranoss [CNP] & Avinashi [CNP] vs. wujek [Amigos] & bobro [Amigos] & Wilku Kontratakuje [MoP] & Andzia Dzika Bomba & looke [Amigos] ~ 6203.02%

[ciach]
    Specjalnie go zachowałem, właśnie na tę chwilę ;>

Mam niewątpliwą przyjemność zaprezentować Top1 ACS Uni Betelgeuse. Zapewne teraz powinny być kolorowe wspomnienia z poprzednich 'spotkań' naszych sojuszy, milion emotek i opowiadań, co jak gdzie z kim i dlaczego... Ale tego nie będzie. Każdy od siebie dołożył cegiełkę do tego starcia i każdy jest po części autorem tego, jakby nie patrzeć, sukcesu. Nawet sam atakier :)

Prób tej akcji było sporo, 4? 5? A każda jedna to przepał rzędu 12-15kk paliwa i kupa straconego czasu, ale wiadome było, że cierpliwość popłaca- i tak się stało :) Błędu wielkiego pokonanego tutaj nie było, raczej zbyt duża pewność siebie i utarte schematy, których zawsze się trzymał w swoich kontrach.

Piranoss pogratulował, jednak oczywiście standardowo nie obeszło się bez insynuacji- ma prawo mieć swoje zdanie, choć nie powiem- biorąc pod uwagę ile paliwa i czasu poszło w kosmos, żeby to starcie miało miejsce to trochę mnie to boli. Ale tylko troszkę ;)

Jak widzisz Pirku, moje 'kozakowanie' do Ciebie które mi tam wypominasz w swojej kontrze na mnie, miało głębszy sens ;) I trochę dziwnie się czułem zniżając się do poziomu pewnego pana od was, który nie gra, choć gra, ale taka praca...

Od Wilka
    brawo my... pozdro dla buddy :)

Andzia:
    dzięki panowie za lot :) zgranie między sojuszami jednak popłaca :) wydawało mi sie to zbyt piękne, a jednak pykło :D pozdrowionka dla stałego komlpetu + buddy :D

bober:
    podziękowania dla sojuszników i tych dwojga obcych

looke:
    Wielkie dzięki za zaproszenie do wspólnej akcji :) majówka zakończona z kacem i przytupem :P Pozdrowienia dla całego AMIGOS i osobno dla Wilka i Andzi :D

Ode mnie oczywiście podziękowania dla wszystkich uczestników starcia, jak i najlepszego sojuszu w jakim grałem- Amigos! Zysk miał być większy, ale niestety nie wszyscy zdążyli się stawić całymi flotami. Avinashi podebrała 5k recków, mogło być dużo gorzej, reszta złomu u nas. Po samym starciu już zaczęły się kombinacje ze strony Avi, żeby odebrać złom który miałem na moonie, jednak kompletnie nieudane. To chyba na tyle ;) Atakierowi nic nie życzymy, bo i tak ma wszystkiego za dużo. Starcie dedykowane tym, którzy nie mogli się w nim znaleźć przez ograniczenia w grze, trzeba niestety było wybierać najlepsze dostępne opcje- a bardzo chciałbym, żeby wszyscy mogli naraz polecieć, niestety to niemożliwe :? A teraz to na co wszyscy czekają:

Dnia 03-05-2016 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Piranoss [CNP]

Pancernik 26.111

Agresor Avinashi [CNP]

Sonda szpiegowska 1

Obrońca wujek [Amigos]

Mały transporter 2.000
    Lekki myśliwiec 23.678
    Ciężki myśliwiec 8
    Krążownik 2.604
    Okręt wojenny 1.753
    Niszczyciel 250
    Pancernik 911

Obrońca bobro [Amigos]

Lekki myśliwiec 7.070
    Ciężki myśliwiec 182
    Krążownik 3.030
    Okręt wojenny 2.002
    Niszczyciel 100
    Pancernik 3.030

Obrońca Wilku Kontratakuje [MoP]

Lekki myśliwiec 70.358
    Ciężki myśliwiec 92
    Krążownik 10.000
    Okręt wojenny 110
    Bombowiec 1.000
    Niszczyciel 1.001
    Pancernik 4.587

Obrońca Andzia Dzika Bomba

Lekki myśliwiec 50.436
    Krążownik 8.090
    Pancernik 5.416

Obrońca looke [Amigos]

Krążownik 8.000
    Okręt wojenny 1.000
    Pancernik 6.000

Po bitwie...

Agresor Piranoss [CNP]

Zniszczony!

Agresor Avinashi [CNP]

Zniszczony!

Obrońca wujek [Amigos]

Mały transporter 1.315 ( -685 )
    Lekki myśliwiec 15.756 ( -7.922 )
    Ciężki myśliwiec 6 ( -2 )
    Krążownik 2.514 ( -90 )
    Okręt wojenny 1.749 ( -4 )
    Niszczyciel 250 ( -0 )
    Pancernik 911 ( -0 )

Obrońca bobro [Amigos]

Lekki myśliwiec 4.709 ( -2.361 )
    Ciężki myśliwiec 136 ( -46 )
    Krążownik 2.919 ( -111 )
    Okręt wojenny 1.999 ( -3 )
    Niszczyciel 100 ( -0 )
    Pancernik 3.030 ( -0 )

Obrońca Wilku Kontratakuje [MoP]

Lekki myśliwiec 46.505 ( -23.853 )
    Ciężki myśliwiec 69 ( -23 )
    Krążownik 9.621 ( -379 )
    Okręt wojenny 110 ( -0 )
    Bombowiec 1.000 ( -0 )
    Niszczyciel 1.001 ( -0 )
    Pancernik 4.585 ( -2 )

Obrońca Andzia Dzika Bomba

Lekki myśliwiec 33.375 ( -17.061 )
    Krążownik 7.810 ( -280 )
    Pancernik 5.416 ( -0 )

Obrońca looke [Amigos]

Krążownik 7.708 ( -292 )
    Okręt wojenny 1.000 ( -0 )
    Pancernik 6.000 ( -0 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 2.219.436.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 242.236.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 288.639.600 metalu i 331.662.300 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez obrońca(ów):
    39.500.000 Metalu i 39.500.000 Kryształu
    61.060.000 Metalu i 61.060.000 Kryształu
    25.959.600 Metalu i 40.700.400 Kryształu
    0 Metalu i 28.284.000 Kryształu

Szczątków łącznie zebranych przez obrońca(ów):
    248.639.600 Metalu i 291.664.400 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor
    Metal: -783.330.000
    Kryształ: -1.044.441.000
    Deuter: -391.665.000
    agresor stracił łącznie 2.219.436.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca
    Metal: 69.837.600
    Kryształ: 230.564.400
    Deuter: -2.334.000
    obrońca zyskał łącznie 298.068.000 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.4

---

Screen z kordami musiał zostać usunięty.

/Mati

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wuj ().

• Odpoczynek od gry nie popłaca, ważne chwile człowieka omijają :D

Gratulacje z okazji pięknego zakończenia majówki. :)

Oby więcej takich akcji na naszym uni, niekoniecznie podczas mojego urlopu ;)

Atakującemu życzę poinwestowania w eko, bo floty i tak ma pod dostatkiem :)
    kmlody84
    ---------
    Betelgeuse [SPZ] - TOP 5 -> Taurus [SPZ]
    Ganimed [DarkBlue] - OFF
    Rhea [SPZ] - TOP 40 -> Xanthus [SPZ]
  • Gratulacje sie naleza za akcje . Co do prob to mi wiadome ze to drugie podejscie a nie 4 czy 5

Co do lotu niestety wstrzal 2 sek po Twoim ladowaniu wujo nie daje mozliwosci opozniania , z racji czasu spowolnionego w screnach od partyzanta ktory wam mnie wystawil nie poszlo wszystko bo widzac akty u niektorych obroncow mialem taki zamiar a wtedy ,jaksie okazalo po przeliczeniaxh wczoraj w nocy 100% zawrotki obroncow ppdstawiajacych sie badz jak mieli by jajka i zostali do konca wyszlo by 60k recy z bilansem naokolo 200kk na moja korzysc jedym slowem wlecialbym jak taki tur :D

Przed dolotem pisalem na soju zs smiesznie bedzie jak w topie i sprawdzilo sie przeczucie z raxji ze to ttlko cos wirtualnego to moge zapewnic ze sie spotkamy

Dalo mi to starcie malego kopa do gry wiec kolega parabelum odpocznie od mojej osoby bo to byl moj priprytet ale jak kazdy wie priorytety sie zmieniaja

Gratuluje raz jeszcze przetapoajcie bo trszke macie zysku , a ja wiem jaka droge obrac.

Pozdrawiam Pirek

Posane z fona sory za literowki
  • Piranoss napisał(a):

wiadome ze to drugie podejscie a nie 4 czy 5
    Nie był to pierwszy ani drugi raz, kiedy przylatywaliśmy do wracającego z akcji wujka. Tym razem okazało się, że "lecenie" okazało się celowe.

Piranoss napisał(a):

badz jak mieli by jajka i zostali do konca
    Dokładnie właśnie to pokazaliśmy zostając. Andzia też ma wielkie jajka. Przyznam, że po wiadomości, że leci 26k panców, trochę spękałem, bo to jednak potęga jest, ale wuj uspokajał, że powinno się udać nie przegrać. Dla lepszej rozrywki nie podawał składu lecących do niego flot, żebyśmy nie byli do końca pewni :D
    Nie cofnęlibyśmy się nawet gdyby się okazało, że przegramy, bo to miała być duża bitwa.

Piranoss napisał(a):

od partyzanta ktory wam mnie wystawil
    Kapując Tobie, że wujek na niego leci?? Normalnie strach się obejrzeć na tym uni, bo każdy może być czyjąś wtyką :D

Powtórzę tutaj, choć pisałem już w pw: gratulacje, Pirku, za odpowiednie podejście do gry.
    Współuczestnikom obrony dziękuję za odwagę i pomoc. Zwłaszcza "tym dwóm obcym", bo oni największe straty ponieśli.
    Z takimi ludźmi, jak widać, można wszystko :super:

Siła sojuszu nie polega na tym, że jesteśmy wysoko w statach tylko na tym, że jesteśmy razem ;)
    nie
  • Gratulacje się należą za zaplanowanie i wykonanie akcji. Wolałbym innego cnpa w recach, a że padło na Pirka to mam mieszane uczucia co do tego starcia. Jeżeli będzie tak jak pisze atakier to obrońcy będą musieli się trochę napocić przed jego nękaniami :D. Obrońcom miłego i owocnego przetopu a Pirkowi SzO
    Zieno
  • Piranoss napisał(a):

Co do lotu niestety wstrzal 2 sek po Twoim ladowaniu wujo nie daje mozliwosci opozniania , z racji czasu spowolnionego w screnach od partyzanta ktory wam mnie wystawil nie poszlo wszystko bo widzac akty u niektorych obroncow mialem taki zamiar a wtedy ,jaksie okazalo po przeliczeniaxh wczoraj w nocy 100% zawrotki obroncow ppdstawiajacych sie badz jak mieli by jajka i zostali do konca wyszlo by 60k recy z bilansem naokolo 200kk na moja korzysc jedym slowem wlecialbym jak taki tur

To ze polecisz na kontre wierzyłem od samego początku ze to kwestia czasu bo fakt przyznać trzeba jak mało kto masz te jaja na takie akcje, jedyną nie wiadomą był skąłd Twojej floty. Kalkulowana byłą znacznie większa niż wysłałeś i nawet nasz minus był akceptowalny, a wątpie żebyś na flote Wuja wysyłał wszystkie swoje zabawki bo i po co? :P tak czy inaczej cieszy podejście po małej wpadce a co za tym idzie podniesie to tylko atrakcyjność naszej dość opustoszałej już uni :) dalej masz 4x wiecej floty niż każdy z obrońców więc za pewne można dość szybko sie Ciebie spodziewać bez zbędnego "SzO" :)

dzięki panowie i Narzeczono moja za wspólny atak, w końcu coś nam sie udało oby to był tylko początek drogi do dalszych sukcesów :)
    Uni 23 - trombocyt TOP 100 -off
    Uni 64 - trombi TOP 300 -off
    Uni 128 - wilku TOP 25
    Uni 144 - wilku II ->byle do przodu ;)
  • trombi napisał(a):

a wątpie żebyś na flote Wuja wysyłał wszystkie swoje zabawki bo i po co?

Z racji obstawy, pod gsy tez poszło tyle floty aby obstawić ,zresztą sam widziałeś bo w us wbiłeś,a z racji sąsiedztwa wuja był plan od początku posłać wszystko oprócz niszczar

bobro napisał(a):

Cytat za "Piranoss"
    od partyzanta ktory wam mnie wystawil
    Kapując Tobie, że wujek na niego leci?? Normalnie strach się obejrzeć na tym uni, bo każdy może być czyjąś wtyką

Tak boberku , w taki właśnie sposób raz dał cyne na którą ja się odezwałem że jeśli będzie leciał ktoś to niech pisze okazało się to właśnie wczoraj był w zasadzie pierwszy raz jak napisał bezpośrednio do mnie a jeśli wujo pisze ze planowane to zbędny komentarz z Twojej strony

bobro napisał(a):

Siła sojuszu nie polega na tym, że jesteśmy wysoko w statach tylko na tym, że jesteśmy razem

Tak zgadza się , zamieniamy się miejscami ja mam Twój skład floty Ty mój co robisz? szalejesz bo masz czym więc ja to właśnie robiłem i jeszcze zrobię bo po co mi pomoc jesli w 99% solo sam orałem. A w taki sposób jak mnie złapaliście to nie na jednym uni potężne floty padały na grube kkk

Jeszcze raz gratulacje i do miłego spotkania

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Piranoss ().

• :brawo: Wielkie Gratulacje. TOP 1 ACS

Akcja rewelacyjna nie tylko dlatego że procent wyszedł konkretny ale też że nie widziałem jeszcze Floty Piranossa spakowanej w Reckach.
    Brawo powiedział bym tak: Przygotowania pułapki i złomowanie najlepszego gracza UNI bezcenne. Za wszystko inne zapłacisz antymaterią :D

Atakującemu SzO
  • Piranoss napisał(a):

Cytat za "bobro"
    Siła sojuszu nie polega na tym, że jesteśmy wysoko w statach tylko na tym, że jesteśmy razem

Tak zgadza się , zamieniamy się miejscami ja mam Twój skład floty Ty mój co robisz? szalejesz bo masz czym więc ja to właśnie robiłem i jeszcze zrobię bo po co mi pomoc jesli w 99% solo sam orałem. A w taki sposób jak mnie złapaliście to nie na jednym uni potężne floty padały na grube kkk
    A w życiu. gdybym chciał grać tak jak Ty, to skład floty miałbym podobny i byłbym w tym Twoim sojuszu. Oczywiście nie byłbym taki wielki, bo nie umiem :P
    Bardzo się cieszę, że udało nam się Ciebie złapać, bo jesteś wyjątkowym bufonem i Ci się należało. Kontaktu nie można z Tobą normalnego złapać, swoje cele traktujesz z góry, czego ja nigdy nie robiłem, zdrabniasz bez sensu mój nick i nawet podczas S&D straszyłeś mnie, że niedługo na mnie polecisz. Zrób to w końcu, a nie tylko nadajesz od pół roku :D

Za zamianę miejscami dziękuję :P Wcale, a wcale bym nie chciał :P
    nie
  • Szkoda pancków, ale będą kolejne.

boberku nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka, Szo Piranoss (dla flotowca to chyba nic nowego)

na przyszłość - nie wywołuj wilka z lasu :D

ja gram spokojnie ale cele sobie dobieram tak żeby bez strat było :D ja stawiam na zysk nie na %

Gratki za akcje choć jestem sceptycznie nastawiona może czas zacząć polować?
  • Miałem się więcej nie wypowiadać, bo i po co... Jak przecież pirek wie wszystko- ile było prób, kiedy naprawdę leciałem a kiedy nie- numery totka już skreśliłeś? Sporo do wygrania z tego co widziałem. :E

Ale po rozmowie z Partyzantem nie mogę :D Nie chce się zniżać po raz kolejny do waszego poziomu żuław wiślanych, ale tak się składa, że Partyzant mimo niechęci do mnie za te loty uraczył mnie rozmowami z Piranossem- który swoją drogą się na niego obraził xD za to, że Partyzant poprosił go o podstawkę pode mnie- śmiech mnie ogarnia naprawdę :E Wpadłeś na bardzo prostej akcji i zamiast się przyznać wymyślasz jakieś historie, zamiast spiąć poślady i nas spakować- a flotą gram tu już tylko dlatego, że ją mam, więc naprawdę nie byłbym smutny jakby mnie ktoś od niej uwolnił ;) Wystarczy tylko lekko ruszyć mózgownicą, poskładać fakty i bez problemu mógłbyś wywnioskować, jak nasze próby zezłomowania Twoich pancy przebiegały a i wtedy nauczyłbyś się czegoś niekoniecznie nowego, bo sporo takich akcji było na ogeju- ale po co, lepiej rzucać niczym nie popartymi oskarżeniami na prawo i lewo.

Wtopiłem wiele razy na wielu serwerach, ale tak jak wy to się zachowywałem po złomie na samym początku gry, jak dopiero mi włosy na jajkach wyrastały i myślałem, że jestem najlepszy. Punktowo odstajecie od reszty, to są fakty, ale umysłowo to ładne przedszkole tam macie :E Oczywiście nie wszyscy, bo jest paru normalnych u was, ale oni to się chyba wami tylko opiekują XD

Trzeba było się podstawiać u Partyzanta tak jak Cię o to prosił a Ty sam wymyśliłeś, że mnie skontrujesz, ale że nie wyszło to zwalasz wszystko na innych byle nie na siebie.

Oczywiście Partyzant był częścią planu, nieświadomie ale był :) I już wszystko sobie z nim wyjaśniłem. A Ty Pirku opublikuj proszę rozmowy z osobą która Cię 'wystawiła' i wskaż mi, gdzie ta wystawka miała miejsce ?( - bo robisz z siebie tylko debila, który nie potrafi przyznać się, że ktoś był cwańszy od niego. Wystawiłeś się sam, za pierwszym razem- myślałem na początku, że na Twoim miejscu będzie RBA, ale brakło mu jajek widocznie. Tobie na szczęście nie :) Wypowiedzi tajnego nawet nie skomentuję, bo następny niegrający wszechwiedzący co i jak xD

Swoją drogą wasz poziom pokazują starcia z Libry- na który to serwer się tak nawzajem zapraszacie co i rusz a jakoś w starciach to na ostatnie 2 strony ledwo z jedno się znajdzie ;) Gracie sobie na tym cmentarzu, gdzie nikt oprócz Soyera- który swoją drogą z braku czasu flotą nie gra, a szkoda- bo jak na Amigosach padło od was w sumie ponad 30k pancy w ostatnim czasie, to on by was zjadł wszystkich po kolei- wam zagrozić nie może i powymyślaliście sobie, że jesteście najlepsi na świecie. A zderzenia z rzeczywistością bywają okrutne, co widać powyżej. :E

Jeśli nie pokażesz rozmów ze swoim 'wystawiaczem' to jest to mój ostatni post w tym temacie, bo po co rozmawiać z idiotą który tylko oskarża zamiast pomyśleć, a same dowody świadczą jeszcze na dodatek przeciw niemu.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez wuj ().

• Tak się zastanawiałam czy mam się wypowiadać czy nie...
    Jedyne czego można Wam tu pogratulować to cierpliwości skoro na każdy wylot Wuja się podstawialiście :D

Pirek popełnił mały błąd - zbytnia pewność siebie, ale jak to sam Wujek napisał "nie traci ten, co nic nie robi" :)

wuj napisał(a):

Avinashi podebrała 5k recków, mogło być dużo gorzej, reszta złomu u nas. Po samym starciu już zaczęły się kombinacje ze strony Avi, żeby odebrać złom który miałem na moonie, jednak kompletnie nieudane.

Kombinacji wielkich nie bylo - tyle szczęścia mialeś, że akurat lamek nie miałam bo wracały z farmingu idlaczka - stąd po tym jak przerzuciłeś gąski musiałam zawrócić. A tak w ogóle to na ile stocznie zająłeś sobie? Bo przy 10 lvl stoczni i 1 lvl nanitów to wnioskuję, że na długo :D

Swoją drogą to albo kalkulator Cie oszukał albo Ty liczyć nie potrafisz, bo recy posłałam 4k - co można wywnioskować z tego, iż do pełnej zbiórki brakło Wam 80kk surowca, no ale czego spodziewać się po takim zadufanym w sobie noobie, który na Vega płakał po tym jak go wystawił towarzysz z ACS-a :E

Pirek szybko odkuwasz pance, więc oby tak dalej :)
    Następnym razem nie kracz, bo znów wykraczesz sobie :P

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Avinashi ().

• :top1: TOP 1 ACS :top1: , stawka podbita po ponad roku, gruba akcja, choć szkoda sojusznika.. Ale Pirek to uparta bestia i niedługo odkuje te packi i narobi jeszcze tu zamieszania :) :gszo: :gszo: :gszo:

Zwycięzcom życzę dalszego powodzenia w grze :bdb: starajmy się dalej wspólnie defibrylować tą unie, bo już strasznie źle z nią jest :( :dno: :chory:
    Armia baranów prowadzonych przez lwa jest silniejsza od armii lwów prowadzonych przez barana...

]:-D Real Bad Angel <:
    :bicz: CNP :juzpotobie:
  • Avinashi napisał(a):

A tak w ogóle to na ile stocznie zająłeś sobie? Bo przy 10 lvl stoczni i 1 lvl nanitów to wnioskuję, że na długo :D

Nie powiem, bo wstyd :D Ale racja, bardzo długo ;)

Avinashi napisał(a):

Swoją drogą to albo kalkulator Cie oszukał albo Ty liczyć nie potrafisz, bo recy posłałam 4k

Nie zwróciłem uwagi po starciu, bobro jeszcze zebrał swoimi prawie-turbo i stąd moja pomyłka- dzięki za poprawienie :super: Więcej dla nas

Avinashi napisał(a):

no ale czego spodziewać się po takim zadufanym w sobie noobie, który na Vega płakał po tym jak go wystawił towarzysz z ACS-a :E

Nie przeinaczaj faktów- jak chciałaś się doszukać czegoś na mnie na siłę, to zły przykład akurat- bo nigdzie się nie żaliłem, jedynie ostrzegłem innych przed owym panem ;) Chyba, że to byłaś Ty w przebraniu, to okej ;P Bo konto owego pana poszło się kochać po tej akcji