Witam ponownie,
dzis bedzie obszerniej.
Pomysł lotu na Komornika dał Sicario. Sam się nie przebijał, wiec potrzebował drugiego. Padło na mnie. Zaczeły sie podchody.
Dość szybko doszlismy do wniosku ze Komornik ma luke w pilnowaniu floty rano, codziennie stała ona tam okolo 1,5h. Trzeba było to wykorzystać.
0 prowokacji skanami, poczucie czystego bezpieczeństwa.
Rozbilismy sie z lotkami 15 układów od niego, aby go nie spłoszyć.
Uzgodnilismy, ze przekładamy atak na wtorek na wypadek gdyby pracował w trybie zmianowym. W poniedziałek wszystko wygladało jak zawsze, decyzja zapadła, jutro lecimy.
Godzina 8.00, Sicario pisze do mnie ze dostał skan lotki od Komornika. Sprawdzam, u mnie to samo ...
"No to polecielismy ....." - pomysłałem
Tymczasem Komornik, mimo tego, ze widzial obydwie nasze floty, 15 ukladow od siebie, nadal, jak codzien, zostawil flote na 1,5 h. Nie jestem w stanie tego zrozumiec do teraz.
Do tego momentu było miło. Polecielismy, trafilismy duze ST, bylo fajnie. Spakowanie zlomu wydawalo sie zwykla formalnoscia.
ALE NIE ! Obronca zaraz po tym jak sie zalogowal, niczym Harry Potter machając różdżka, wyczarował towaru na 2k recków, a nastepnie kolejnym ruchem drewnianego kijka, postawił je instantowo. Naprawde, niesamowita substancja ta antymateria, dziala tak niesamowicie, ze zabiera nawet checi do gry
Poniżej umieszczam skany przed i po ataku jako ciekawostke.
Przed :
Po :
Ciekawostka z czatu :
dzis bedzie obszerniej.
Pomysł lotu na Komornika dał Sicario. Sam się nie przebijał, wiec potrzebował drugiego. Padło na mnie. Zaczeły sie podchody.
Dość szybko doszlismy do wniosku ze Komornik ma luke w pilnowaniu floty rano, codziennie stała ona tam okolo 1,5h. Trzeba było to wykorzystać.
0 prowokacji skanami, poczucie czystego bezpieczeństwa.
Rozbilismy sie z lotkami 15 układów od niego, aby go nie spłoszyć.
Uzgodnilismy, ze przekładamy atak na wtorek na wypadek gdyby pracował w trybie zmianowym. W poniedziałek wszystko wygladało jak zawsze, decyzja zapadła, jutro lecimy.
Godzina 8.00, Sicario pisze do mnie ze dostał skan lotki od Komornika. Sprawdzam, u mnie to samo ...
"No to polecielismy ....." - pomysłałem
Tymczasem Komornik, mimo tego, ze widzial obydwie nasze floty, 15 ukladow od siebie, nadal, jak codzien, zostawil flote na 1,5 h. Nie jestem w stanie tego zrozumiec do teraz.
Do tego momentu było miło. Polecielismy, trafilismy duze ST, bylo fajnie. Spakowanie zlomu wydawalo sie zwykla formalnoscia.
ALE NIE ! Obronca zaraz po tym jak sie zalogowal, niczym Harry Potter machając różdżka, wyczarował towaru na 2k recków, a nastepnie kolejnym ruchem drewnianego kijka, postawił je instantowo. Naprawde, niesamowita substancja ta antymateria, dziala tak niesamowicie, ze zabiera nawet checi do gry
Poniżej umieszczam skany przed i po ataku jako ciekawostke.
Przed :
Po :
Ciekawostka z czatu :
Coż, postarałem się ograniczyć moje odczucia co do antymaterii do minimum. Czy zrobił dobrze czy zle, ocencie sami
ST wyszło jak wyszło, miało być 60kk zysku, ale dzieki Harremu jest 170kk strat. Trudno, odbudowalismy sie po 7777777, odbudujemy sie tez po nim
Od Sicario :
Pozdro dla znajomych . Cos nie wychodzą mi tu loty na plus oddam sie lepiej farmieniu . Dzieki za lot CTJ
Dedy i pozdrowienia które obiecałem paru ludziom
- Sicario - dzieki za wspolny lot, 3 x lecielismy razem, moze kolejny raz bedzie pierwszym z zyskiem
- Mienso - szykuj sie do powrotu, bedziesz musial uciekac mi dalej z iloscia ST
- Bony - zawsze chetny zeby pomoc dzieki za pomoc tez tym razem. niszcz libre :))
- Jay - dzieki za pomoc z ogarnieciem reckow dzien przed lotem. zdejmuj urlop czesciej :p
- Mala Mi - lot za twoje paliwo musisz mi dawac nizsze przeliczniki w przyszlosci :D:D
- Grafspee - postaw te grawy nareszcie
- Przemo05 - pozdrawiam hmmm, tak po prostu bo spoko gosc powodzenia poza ogame
- pozdrawiam moj fanklub z ACTIVE (Grom, zlomek)
- wielkie buziaki dla Angeeeli, kocham :**
No to myk !
Przetapiam(??) i lece dalej !!
(ST policzone z całym zlomem dla obroncy. Stan faktyczny strat po obu stronach)
Dnia 22-03-2016 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor czemutujestem
Krążownik 6.934
Okręt wojenny 100
Pancernik 3.017
Lekki myśliwiec 19.754
Ciężki myśliwiec 180
Krążownik 3.629
Okręt wojenny 1.678
Statek kolonizacyjny 1
Recykler 2.334
Sonda szpiegowska 3.204
Bombowiec 1.000
Niszczyciel 994
Gwiazda Śmierci 1
Pancernik 1.285
Lekki myśliwiec 15.971 ( -14.277 )
Krążownik 4.357 ( -704 )
Pancernik 1.985 ( -27 )
Krążownik 6.053 ( -881 )
Okręt wojenny 92 ( -8 )
Pancernik 2.993 ( -24 )
Agresor stracił łącznie 185.828.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 690.716.000 jednostek.
Na polu zniszczeń unosi się 159.741.600 metalu i 83.404.800 kryształu.
Agresor przejął łącznie 6.294.395 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: -129.527.556
Kryształ: -47.017.000
Deuter: -2.989.049
agresor stracił łącznie 179.533.605 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -243.202.844
Kryształ: -147.594.200
Deuter: -63.066.951
obrońca stracił łącznie 453.863.995 jednostek.