Pozytywny [MRUCZKI] vs. dabartek [BRO] 168,55% antyobrona

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat za "Jay"

Cytat
    Gracz skanował 2-3s przed atakiem ? ... toć to chyba podchodzi o łamanie zasad gry. no ale ttego nikt nie wyczyytuje.

Kisne XD skąd ty takie fanaberie bierzesz XD

Może nie pamiętasz, ale swego czasu istniał zapis w regulaminie gry, iż zabronione jest skanowanie na mniej niż 6 sekund przed atakiem. Było to zabezpieczenie przed próbą wywołania u obrońcy laga.
    No ale młody stażem jesteś, to możesz nie pamiętać

O źródło informacji nt. mojego stażu nie pytam,bo to nie ma sensu.

Ale teraz mała prośba. Czytaj ze zrozumieniem to co widzisz.

Widzę że nie wychodzi, pomogę.

Rzuć okiem na ten fragment własnej wypowiedzi

"swego czasu istniał zapis w regulaminie gry"

Następnie poczytaj czym różni się czas przeszły od teraźniejszego,potem przeczytaj jeszcze raz do do czego się odniosłem,potem to co sam napisałeś,potem powtórz to wszystko ze 3 razy dla pewności,i dopiero wtedy się wypowiadaj.

______

Od czasu jak wprowadzono możliwość skracania budowy działa to dokładnie tak. Ten, który w to nie wierzy może stracić flotę. Co w tym temacie aż dosadnie widać. Zaklinaj zatem dalej rzeczywistość.

Pierwszy z brzegu przykład: kontra. Kontruję sobie kogoś, z wiadomych przyczyn siedzi on na koncie. Mam zawrócić z tego powodu? Czy może nie jest to do końca "świeci= ZAWSZE zawracam" ,jak to próbujesz nam wszystkim wmówić?

______
    Cytat za "Jay"
    Cytat
    Doświadczenie zaś uczy, że najbardziej pultają się ci, którzy gardzą legalnymi opcjami gry. Za to lubią korzystać z tych niedozwolonych: multikonta, pushe, nielegalne oprogramowanie.

A skąd masz takie informacje?

Ze świata OGame.

No popatrz. Nie popieram antyobrony,a jakoś nigdy na pręgierzu nie byłem. I z osób obecnych w tym temacie chyba tylko olszynek kiedykolwiek tam zagościł. Dobre masz źródła :E
    HYPERION OFF

LIBRA OFF

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Jay ().

• chyba tylko ja grzałem pregierz ?
    Jay ,ty wszedzie robisz za moonowke, a walisz info jak jasnowidz Maciej :O
    Tez nie jestem zadowolony ,ze mozesz mi wytknac pregierz na forum,
    ale najwazniejsze ,ze nawet Smerfy przyznaja ,ze dostalem banana za ich konta :*
    Szkoda ze po czasie,bo gdyby wczesniej okazali ową uczciwosc, ban bylby cofaniety,
    a moze nie oddalbym konta i cygan dalej bylby w dobrych rekach :)
    Ale takie mamy czasy, Kasia321 polega na znajomosciach w swoich ocenach i sie czuje swieta krowa,
    takze robi co chce ;)
    Wiec Jay moj jedyny sluszny ban ,byl na GSówke do ktorej sie przyznalem :)
    Nie lubie byc podawany jako kulawy przyklad ,przez ludzi twojego typu -
    bo zebys ty chocicaz troche grac potrafil, to moze bym sie bardziej przejał ;)
    Nie lubie tylko fermenciarzy, ktorzy nawet nie graja ,zeby ich uciszyc 8-)

P.S
    Webber finezyjny zlomiarzu, to wyslij SMSka za stówke ,widze ze spodobala Ci sie moc anty,takich ST jeszcze nie robiles :)

Xalynth [N-A] OFF 99 ST
    Cygnus [N-A] TOP 1 OFF 141 ST
    Izar [N-A] OFF 30 ST
    Quaror [N-A]
    OFF 68 ST
    Dorado [TOR]
    ON 48 ST

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez olszyn4 ().

• @olszyn4

Kolejny co nie umie czytać? W którym miejscu Ci to wypomiinam i robie ferment?
    Chodziło mi o zaprzeczenie tej arcymądrości, że jak jesteś przeciwnikiem antyobrony, to musisz być puszerem/multikonciarzem.
    Jakbym powiedział, że ludzie ktorzy sie tu udzielili nigdy nie byli na pręgierzu,to bym skłamał.
    Ty byłeś. Czy słusznie, czy nie, tego nie poruszałem,nie to jest tematem dyskusji,ale pręgierz odwiedziłeś,chyba temu nie zaprzeczysz;)
    HYPERION OFF

LIBRA OFF
  • Oczywiście ,że nie zaprzecze ,masz racje Jay.
    I zaraz pewnie znowu bede skoro bez ogródek wyraziłem swoje zdanie i obraziłem Panią szanowną GO 321 :]
    Na pohybel ,nie pozdrawiam .

Xalynth [N-A] OFF 99 ST
    Izar [N-A] OFF 30 ST
    Quaror [N-A]
    OFF 68 ST
    Dorado [TOR]
    ON 48 ST
  • Witam aż konto założyłem na forum .....
    Co do pana Almery widać że ogarnięty gracz znający zasady od początków tej gry ,szacunek dla tego pana.
    Co do pana Jay ....żal dzieciaka ,same brednie ...."wielcy" :quasi: flociarze też się wypowiedzieli ,płaczą jak małe dzieci ze anty złe ,a każdy z was lameczki wydał po pare stówek na dopałki w tej grze tylko z marnym skutkiem .

cya
  • Olszyn co Ty chrzanisz? Skorzystał z anty to jest złe? A gdy Ty korzystasz to jest dobre? Przenieść kolonie jest git, ale władować się w antyobrone to ZŁO ;) Jest mozliwość to czemu nie. Napastnik zawsze nie musiał skanować co chwila tylko sprawdzać akty a jak się nie zgadzają to nie lecieć. Tyle.

Edit dla kontrujących. Na anty musi byc surowka - mozna to sprawdzac. A dwa bierzesz na kontre jeszcze kogoś i po kłopocie. Nie chcesz ryzykować? Nie leć.
    Ray
    Trzeba byc kims w tym zyciu np wladca ukladu

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Endymion ().

• Endy ,Ty ze mna w sojusz grasz i kiedy widziales zebym użyl anty ? :O
    W życiu planety nie przeniosłem i jestem anty na antymaterie ;)
    Gorszych dni ,nie przenoś na forum.
    Atakierowi SzO jeszcze raz.

Xalynth [N-A] OFF 99 ST
    Izar [N-A] OFF 30 ST
    Quaror [N-A]
    OFF 68 ST
    Dorado [TOR]
    ON 48 ST
  • Endymion napisał(a):

Olszyn co Ty chrzanisz? Skorzystał z anty to jest złe? A gdy Ty korzystasz to jest dobre? Przenieść kolonie jest git, ale [ciach] się w antyobrone to ZŁO ;) Jest mozliwość to czemu nie. Napastnik zawsze nie musiał skanować co chwila tylko sprawdzać akty a jak się nie zgadzają to nie lecieć. Tyle.

a np jak kontrujesz to tez sprawdzasz akty :] jak lecisz z fali,jak wyklikasz
    Moderator Indestructible:
    Upominam za cytowanie wulgaryzmów.
  • astell napisał(a):

Endymion napisał(a):

Olszyn co Ty chrzanisz? Skorzystał z anty to jest złe? A gdy Ty korzystasz to jest dobre? Przenieść kolonie jest git, ale [ciach] się w antyobrone to ZŁO ;) Jest mozliwość to czemu nie. Napastnik zawsze nie musiał skanować co chwila tylko sprawdzać akty a jak się nie zgadzają to nie lecieć. Tyle.

a np jak kontrujesz to tez sprawdzasz akty :] jak lecisz z fali,jak wyklikasz

Zgadza się, jeśli lecisz z falangą nic nie zrobisz, jedynym azymutem są aktywności i decydujesz - lecisz lub nie. Ale jak i na powrocie z ataku tak i na kontrze trzeba się jakoś zabezpieczać i nie powinno lecieć się samemu zwłaszcza, że jest dużo czasu na organizację synchro, a wtedy wobec znacznie silniejszej floty agresora chyba aż tak gruby portfel się nie znajdzie 8-)

Gratki jeszcze raz udanej obrony

E: I tutaj Jay jednak się pomyliłeś, gra jak widać dalej posiada stare bugi, a odnoszę się do poniższej wypowiedzi. Pewnie głupio teraz, przeproś ale już! :D
    Moderator Indestructible:
    Upominam za cytowanie wulgaryzmów.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Invincible ().

• Bony SZO!
    Obrońcy gratuluję ogromnej "FINEZJI" w starciu :D

Co do tych waszych 6sekund to wczoraj została wprowadzona nowa zasada w związku z niedoskonałościami płynącymi z nowej wersji gry:P

Dodano w dniu 22.02.2016

Poniższy zapis obowiązuje od 23.02.2016
    =================================================

Bugusing przy użyciu sond szpiegowskich
    Na 6 sekund (lub mniej) przed atakiem (dolotem floty) zakazujemy jakichkolwiek działań ze strony agresora bądź obrońcy a także wszystkich innych osób, które mogą doprowadzić do lagów, bugu z nierozstrzygniętą walką lub uniemożliwienia ucieczki obrońcy.

Aby gracz został ukarany za bugusing przy użyciu sond szpiegowskich, poszkodowany musi zgłosić się do supportu gry.
  • E: I tutaj Jay jednak się pomyliłeś, gra jak widać dalej posiada stare bugi, a odnoszę się do poniższej wypowiedzi. Pewnie głupio teraz, przeproś ale już! :D

Mówisz teraz o 6 sekundach przed wlotem? W chwili starcia wykonywanie działań na 6 sekund przed atakiem było dozwolone.:P więc tekst pana z pierwszej strony o nielegalnym procederze był nieprawdziwy.:P

___
    A że gra posiada stare bugi,z którymi nic nikt nie robi, wiadomo nie od dziś. Niemcy zamiast zainwestować w lepsze serwery wolą zmienić regulamin. Zapis ten dużo nie zmienia, niesmak pozostaje.Trzeba przywyknąć do niektórych ich działań.
    HYPERION OFF

LIBRA OFF

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Jay ().

• Wyróżnienie moje:

KrzysDRJ napisał(a):

Co do tych waszych 6sekund to wczoraj została wprowadzona nowa zasada w związku z niedoskonałościami płynącymi z nowej wersji gry:P

Sprostowanie:
    Nie została wprowadzona nowa zasada. Przywrócono jedynie zasadę, która istniała już bardzo dawno temu na OGame.

A przy okazji: nie przypominam sobie kiedy wyszło jakieś info, iż się z tej zasady rezygnuje.
  • Skoro budowanie za anty obrony i chwalenie się tym na forum uważacie za "nieodpowiednie" to dlaczego gracze top 100 atakują graczy top 1000 i wstawiają "STeka" na forum? I jeszcze się tym chwalą!! Chyba też nie wypada?? :>
    Akcje popieram - obrońcy życzę SzP, zaś atakującemu SzO.