Technologia nadprzestrzenna vol2

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Technologia nadprzestrzenna vol2

badanie technologii nadprzestrzennej sluzy do "zbudowania nowatorskiego napedu, ktory jest oszczedniejszy i wydajniejszy".
      Tak stoi w informacji o w/w technologii.

95% spolecznosci ogame zakonczylo rozwoj technologii na poziomie 8 bo tylko tyle potrzeba do napedu nadprzestrzennego.

Po przejrzeniu forum, nie udalo mi sie znalesc takiego pomyslu dlatego opisuje go teraz. (jak bylo juz to za leniwy bylem aby grzebac glebiej :))

propozycja:

Kazdy poziom rozbudowy technologii nadprzestrzennej, redukuje o 1 do 2% koszt podstawowy zuzycia paliwa jednostek ktore wyposazone sa w naped nadprzestrzenny,

wydaje mi sie ze dla flociarzy byloby to dosyc ciekawe rozwiazanie, cos w rodzaju plazmowej ktora zwieksza wydobycie, czy jonowa ktora zmiejsza koszty wyburzenia.

Aby bylo Ciekawiej, mozna by zastrzec ze dopiero od zbadania napedu nadprzestrzennego (pozion 8)dalszy rozwoj redukuje spalanie deuteru.

czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam
      Finek

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Finek ().

• Nie no w sumie to genialny pomysł, napisz mi czy będziesz w stanie go opisać na forum angielskim origin bo jak chcesz na poważnie ten pomysł wprowadzić to można by było tam temat zrobić.
      Forum Origin to forum na którym realnie są brane pod uwagę różne pomysły, mogę nawet pomóc z umieszczeniem tego pomysłu.
    • Bardzo dobry pomysł, wreszcie byłby ukłon w stronę flociarzy, szczególnie ze starszych uni, gdzie są już spore floty i każdy lot całą flotą + recki, to kilkaset milionów deuteru - a wynik niewiadomy ;).
      Warunek posiadania 8 poziomu napędu nadprzestrzennego można nawet podnieść do 15 poziomu, to te szybkie recyklery drastycznie podniosły spalanie :P.
    • Jestem za. "Bonus" moglby obowiazywac od 8 poziomu badania :) Jak juz Finek wspomnial byloby to dla flociarzy cos takiego jak plazmowa czy jonowa dla gornikow :P rownowaga musi byc :P oni wiecej wydobeda a my dolecimy do nich mniejszym kosztem i gra sie ozywi hehe
      Nadprzestrzenna dla wszystkich poszla w odstawke bo i po co komu bylo ja rozwijac a tak to moze w koncu byloby po co :P
      Wiec ZA ZA ZA

Finus jesli uda sie wprowadzic ten pomysl w zycie to dostajesz gratisowy tydzien pod stolem :P
    • Pomysł rewelacja :D Takie rozwiązanie wpłynęło by zauważalnie ale nie drastycznie na rozgrywkę... Podpisuję się obiema rękami i nogami.
      Co do innych pomysłów wartych uwagi ktoś kiedyś przytaczał rozwiązanie dla technologii laserowej. Założenie było proste, wymagało jedynie technicznego dopracowania. Mianowicie, z każdym poziomem technologii miała rosnąć energia pozyskiwana z satelit słonecznych.

uni66 - off - Vendetta
      wasat - on - MAFIA
      merkur - on - BERK

Support
      Zasady Gry
    • Słuchajcie jeżeli Wam się podoba pomysł to po umieszczeniu go na Origin napiszcie parę zdań po angielsku, że bardzo dobry pomysł czy coś w tym rodzaju, bo czym więcej dobrych opinii tym usprawnienie ma większą szanse na zaistnienie.
    • Pomysł super ,
      popieram jak najbardziej ;)
      przydatne dla flociarzy , bo to zużycie przy niszczarkach jest dość spore,
      Mam nadzieje że pomysł będzie zrealizowany. XD

dajcie link gdzie to trzeba poprzeć na Origin po angielsku to napiszę
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez hiper333 ().

• Czy pomysl poszedl w koncu dalej, bo jest na prawde godny uwagi!
      U. #21 - PL (Top 600) OFF! (Flociarz)
      U. #52 - PL (Top 50) OFF! (Flociarz, po złomie Ekonoob)
      U. #1 - LT (Top 1) OFF! (Ekonoob)
      U. #Kallisto - PL (Top 50) ON! ("Ekonoob" bo strach latać)
      U. #Epic Blue - Czekam ;]
    • a pozostałe napędy?

a pozostałe napędy dla obu typów transporterów, krążowników. są to okręty o wiele tańsze a więc i liczniejsze, bez których się praktycznie nie obędzie a przez większąilość spalają znaczne ilości deuteru.
    • GF już w listopadzie zdecydowało, że technologia nadprzedstrzenna będzie podnosić ładowność MT, DT i recków, więc raczej kolejne powiązanie tego samego badania ze innym bonusem, czyli spalaniem statków, odpada.

Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości) ;P

Badania stanowią 88,17 % wartości konta :E