Międzynarodowe uni w starym interfejsie

• PsujeObrazki napisał(a):

Nie wróżę z tego nic dobrego tym bardziej, że pewnie stare błędy, które były eliminowane w kolejnych wersjach będą nadal aktywne i tak będziemy mieć mnożenie surowców, latanie statkami w 1s etc. :D

jeżeli wróciłaby wersja 0,83 albo nowsza to będzie całkiem ok. nie po to wrócisz do gry pośród takiej śmietanki żeby robić coś takiego....

Starrk napisał(a):

A ja będę złym prorokiem i powiem wam, że to uniwersum zrobi furorę tylko na starcie. Oczywiście będzie pewnie szał: łał, 40k graczy, jak za starych czasów! (tyle że teraz to będzie społeczność całego OGejma ;) )

jak dla mnie na myśl o tym łał, 40k graczy powoduje gęsią skórkę :) i będzie zacięta walka po kres tego uni, gwarantuje.

Mari napisał(a):

Te Uniwersum to ukłon w stronę graczy. Każdy ma już dosyć walki na portfele. Ludzie chcą prawdziwego widowiskowego Ogame, takiego jaki kiedyś był.
      Serwery pełne po paru godzinach. Ciekawe czy tym razem tak będzie czy jednak ludzie zrazili się do Ogame i nie zaczną już gry. Możliwe, że stracili tylu graczy, że ciężko będzie odbudować tą relacje.
      Poza tym kupowanie surowców za antymaterie, skracanie budynków czy badań to chyba najgorsze co nas teraz spotkało.

Zgadzam się z Tobą na 100% :) jak zostanie ogloszona oficjalna data otwarcia takiego uni, zrobię wszystko żeby zrobić rozgłos :P

alkomat napisał(a):

Tak tak tak
      i tyle w tym temacie :D
      tylko szybkość mogli by coś zwiększyć bo na spidi 1 jakoś sobie tego teraz nie wyobrażam

wystarczy flota x2 i życie będzie cudowne :D
      U1 - TOP 320 [ OFF ]
      U54- TOP 13 [ OFF ]
      U59 - TOP 19 [ OFF ]
      Izar - TOP 261 [ ON ] - aktualizacja 28.02
      Libra - TOP 246 [ ON ] - aktualizacja 28.02
    • znalazłem co nieco na niemieckim forum info z 05,01,16 co prawda nie wiele daje ta informacja ale jednak coś ;p a ps to cytat z translatora jak ktoś chce oryginał to niemieckie forum stoii otworem ;p

Retro wszechświat

Oczywiście nie zapomnieliśmy o jakiś czas temu ogłosił Retro Uni. Ponieważ wiemy, że wielu z was oczekujemy tego. Planowane uruchomienie było powodu niezbędnych dostosowań v6.0, w szczególności problemy z wydajnością, być odroczone. Ale już w przyszłym tygodniu będziemy mogli rozpocząć kolejny wewnętrzny test wszechświata. Następnie musimy wdrożyć oddzielny dom to. Mamy nadzieję, że możemy nazwać ostateczną datę premiery wkrótce.

Chuck Norris szybciej biega niż Ty stoisz

A ja szybciej padam niż Ty leżysz :E
    • Dla mnie i tak Gameforge straciło znowu straciło w oczach wielu graczy.
      Najpierw coś ogłaszają, potem 3 miesiące nic.... Jak ja bym coś takiego w pracy zrobił to bym na zbity pysk wyleciał :P

Ale i tak, nie ważne kiedy będzie Uni, ja się zgłoszę, razem z całą ogejmową rodzina :P
      Hammer U49
      Polegeist U61
      Polegeist U63

Teraz Hyperion

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Polegeist ().

• Trochę szkoda, że z Kallisto ludzie pouciekają na to epic blue, w sumie im się nie dziwię, ale postanowiłem, że gram tutaj i tego nie będę zmieniać.
      Garstka ludzi zostanie, może będą jeszcze ludzie na których można będzie polatać.

Odnośnie samego uni to stara wersja jest swego rodzaju perełką, od tego wszystko się zaczęło, każdy pamięta czasy kiedy na serwerach było pełno ludzi a każdy tylko czekał aż zostanie otwarte nowe uni.
      Uni nie były też tak często otwierane jak teraz, co było również zaletą.
      W każdym bądź razie życzę Wam powodzenia na nowym uni, oby jak najwięcej zostało na Kallisto, bywajcie ...
    • Nie był bym taki pewny że dużo osób się zarejestruje z PL
      Z tego względu że jednak GF ma dużo starych graczy z całego świata
      I jeśli dobrze pójdzie to w 2h do kilku h nawet krócej całą unia będzie zapełniona
      Więc ci co będą czekać na ostatnią szanse na niby zarejestrowanie się w 4 gali może być nie osiągalne
      Moje zdanie jest takie powinni się zarejestrować ci co będą grać a nie ci co po chwili włączą urlop
      Zmiany są potrzebne i tego wymagamy
      Ale to tylko gra a wiele ludzi o tym zapomniało
      I ci co tylko szczekają i nie są cierpliwi to nie gra dla ciebie
      Tyle negatywnych komentarzy
      Postawcie się na miejscu tych co zajmują się całą tą organizacją gry
      Gdyby na was padło czy byli byście lepsi i już nikt z was by nie narzekał
      Może kilku z was dobrze gra i myśli ale większość polegnie nie dla tego że nie umieją grać
      Ale dla tego że nie macie w sobie cierpliwości
      Mam nadzieje że zarejestrują się ci co naprawdę grają a nie wpisują co chwile nic nie warte komentarze
      Dla tego jeśli unia się zapełni w miej niż 1 h to będę zadowolony
      A tym co najwięcej szczekają aby was atakowali bez końca i skasowania konta
      Bla Bla Bla a gra toczy się dalej
      Więc po co tyle pisać jak można poczekać
      Oczywiście że każdy ma inne zdanie
      A najlepsze co by było gdy by wyszła unia o starym interfejsie osoby od 25 roku życia
      A nie łapiący się w tym przedziale wiekowym powinny zostać na normalnym ogame i tam dalej narzekać i szczekać
      Jaki to świat i gra jest niesprawiedliwa
      Dla tego życzę tym co zagrają aby było niesamowicie tak jak za dawnych lat
      A reszcie urlopu bana skasowania konta aż nauczycie się cierpliwości i zdrowego rozsądku i opanowania

• No ciężko z tym sztabem skoro ma być bez anty materii ;) ktoś pisał o tym ze może nie być ludzi na tej uni z PL, nic bardziej mylnego, mysle ze będzie zatrzęsienie starej gwardii, ja sam dostałem dziś telefon ze taka opcja powstaje i nie ukrywam ze aż mnie trzęsie z oczekiwania ;) fajna sprawa, bo Ci wszyscy "pro gamerzy" którzy śmigali na anty zostaną wycieci w pień w pierwszym tygodniu gry ;) w końcu GF wykonuje jakiś dobry ruch w stronę graczy. Najpierw mnóstwo osób skończyło grę przez oficerów, później przez nowy design, a ostatecznie 3/4 starych graczy dało sobie spokój przez antymaterie.
      Mimo że GF strasznie z tego co widzę ociaga się z wypuszczeniem epic blue to mimo wszystko gorąco ich w tym dopinguje bo może uda im się wrócic do starych dobrych czasów ;)
      Powrót po 3 latach emerytury ;)

Universum Nekkar

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kide ().

• Starrk napisał(a):

@up - nie wiemy czy będzie tam handlarz i inne antyustrojstwa typu "Sztab". To jednak jest ingerencja w kod. Więc trwają testy tego, czy... hajs się będzie zgadzał ;]

czuje, że GF coś przekombinuje i będzie syf...... za długo to trwa.
      U1 - TOP 320 [ OFF ]
      U54- TOP 13 [ OFF ]
      U59 - TOP 19 [ OFF ]
      Izar - TOP 261 [ ON ] - aktualizacja 28.02
      Libra - TOP 246 [ ON ] - aktualizacja 28.02
    • Ja też marudzę i czekam na to unii.. ale nie przyśpieszymy tego w żaden sposób. Co ma być, to będzie. Oby tylko to unii spełniło pokładane w nim nadzieje.
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Zacząłem śledzić ten temat przed momentem i na początku byłem przerażony, że takie info powstało już dawno temu, a to się okazuje, że nadal trwają jakieś testy i nie wiadomo nic. Myślę, że testy testami i pewnie zrobią to tak, żeby fajnie śmigało, ale martwi ten czas oczekwiania. Rozgłos jest już bardzo duży, więc dalsze czekanie i ogłazanie nie ma sensu, no ale cóż. GF ;)

"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny" - Platon
    • Dzień dobry!

Tak czytam i czytam ten temat - drodzy gracze, edyne co mogę napisać - myślałam, że czas spędzony na Ogame - znieczulił Was już na 'drooobne opóźnienia' w ogłaszaniu informacji, czy podejmowania działania przez GF. Niestety, ale polski Team, czy nawet sam Art nie jest w stanie przyśpieszyć procesu, czy przekazywać Wam informacji, który nie dostał od GF. Zaognianie sytuacji, poprzez odgrzebywanie i wałkowanie tematu, moim zdaniem, nie ma sensu, bo tylko bardziej się denerwujecie. No jest, jak jest, ale albo rezygnujecie z Epic Blue, albo poczekajcie na nie cierpliwie. Osobiście mnie jest przykro jak czytam Wasze posty, bo rzeczywiście gracze Ogame tratowani są.. bez szacunku jeśli chodzi o napływ informacji czy branie pod uwagę Waszego zdania. Ale tak jak wyżej napisałam, to wszystko nie jest zależne od 'nas'. Wiemy zawsze tyle samo co Wy i staramy się (dokładnie to smoki i Art) staramy się Wam przekazać te informacje w miarę możliwe.

Dlatego taka moja mała prośba: nie wmawiajcie sobie różnych rzeczy, nie prowokujcie dyskusji pomiędzy sobą (graczami), bo budowanie takiej niezdrowej atmosfery niczemu dobremu nie sprzyja. ;)

Pozdrawiam,
      Tygrys

• Indestructible napisał(a):

Dzień dobry!

Tak czytam i czytam ten temat - drodzy gracze, edyne co mogę napisać - myślałam, że czas spędzony na Ogame - znieczulił Was już na 'drooobne opóźnienia' w ogłaszaniu informacji, czy podejmowania działania przez GF. Niestety, ale polski Team, czy nawet sam Art nie jest w stanie przyśpieszyć procesu, czy przekazywać Wam informacji, który nie dostał od GF. Zaognianie sytuacji, poprzez odgrzebywanie i wałkowanie tematu, moim zdaniem, nie ma sensu, bo tylko bardziej się denerwujecie. No jest, jak jest, ale albo rezygnujecie z Epic Blue, albo poczekajcie na nie cierpliwie. Osobiście mnie jest przykro jak czytam Wasze posty, bo rzeczywiście gracze Ogame tratowani są.. bez szacunku jeśli chodzi o napływ informacji czy branie pod uwagę Waszego zdania. Ale tak jak wyżej napisałam, to wszystko nie jest zależne od 'nas'. Wiemy zawsze tyle samo co Wy i staramy się (dokładnie to smoki i Art) staramy się Wam przekazać te informacje w miarę możliwe.

Dlatego taka moja mała prośba: nie wmawiajcie sobie różnych rzeczy, nie prowokujcie dyskusji pomiędzy sobą (graczami), bo budowanie takiej niezdrowej atmosfery niczemu dobremu nie sprzyja. ;)

Pozdrawiam,
      Tygrys

Pozwolę się z Tobą nie zgodzić siedzenie na tyłku i nic nie robienie nie jest dobrym rozwiązaniem , a niestety nie tylko tu ale i w realu przekłada się to właśnie na nasze dobra materialne i życie .
      Co do teamu i GF mam tylko tyle do powiedzenia dla graczy że większość ludzi pracujących dla GF to wolontariusze którzy pracują za kupony na anty więc raczej to nie jest dostateczna zapłata za siedzenie 24/7 i to tłumaczy to co się dzieje w grze . Niech ktoś z nas graczy postawi się na miejscu teamu i w pracy podejmie się roboty za kupony na produkty wytwarzane w pracy w bardzo skompej ilości ;] . A do tego wszystkiego przewlekłe czekanie w dużej mierze spowodowane było jednak świętami .

Chuck Norris szybciej biega niż Ty stoisz

A ja szybciej padam niż Ty leżysz :E
    • Słabeusze tyle wam powiem 50% z was w ogóle nie powinno tam zakładać konta 0_0

GO beda pewnie tak jak dawniej coby zglosic próbe pushu multi agressive language itp ogarnijcie sie

Brak supportu oznacza że jak po ataku zamiast góry surowcow i wracajacej floty zobaczysz wielki [ciach] na horyzoncie znaczy zaden gm ci floty nie zwroci (kiedys po takiej akcji szedl potem flejm na 20 stron na forum ) albo jak po pijaku haslo wklepiesz i potem nie ogarniesz po relogu :ocb:

acs moze i jest fajny ale to ulatwienie dla słabych kiedys zeby konkretnego typa skasowac szly 4 samobojcze ataki i potem dopiero 5 dobijal to sie nazywało gra zespołowa na tamte czasy

tak mozna odniesc wrazenie ze niektórzy to sie by musieli poduczyc na co sie porywaja wogóle:P
      Moderator Indestructible:
      Upominam za wulgaryzm.
      Trupodzierzca śmierci obrócił się gwałtownie i wypuścił zawartość płuc..
      ..jedyne co pojął przeciwnik zanim upadł to fakt że umiera
    • sestokacjusz napisał(a):

Słabeusze tyle wam powiem 50% z was w ogóle nie powinno tam zakładać konta 0_0

GO beda pewnie tak jak dawniej coby zglosic próbe pushu multi agressive language itp ogarnijcie sie

Brak supportu oznacza że jak po ataku zamiast góry surowcow i wracajacej floty zobaczysz wielki [ciach] na horyzoncie znaczy zaden gm ci floty nie zwroci (kiedys po takiej akcji szedl potem flejm na 20 stron na forum ) albo jak po pijaku haslo wklepiesz i potem nie ogarniesz po relogu :ocb:

acs moze i jest fajny ale to ulatwienie dla słabych kiedys zeby konkretnego typa skasowac szly 4 samobojcze ataki i potem dopiero 5 dobijal to sie nazywało gra zespołowa na tamte czasy

tak mozna odniesc wrazenie ze niektórzy to sie by musieli poduczyc na co sie porywaja wogóle:P

Można poprosić o tłumaczenie na język polski?
      Hear Me Roar!
    • Lannister napisał(a):

sestokacjusz napisał(a):

Słabeusze tyle wam powiem 50% z was w ogóle nie powinno tam zakładać konta 0_0

Można poprosić o tłumaczenie na język polski?
      Ojj chodzi mu o to ze kiedys gra byla nafaszerowana błędami, np pomimo wygranego ataku flota Ci nie wracała, ktos Ci sie wlamał na konto i kasował wszystkie kolonie razem z flota i tutaj pomagali GA, SGO i cala reszta. Na epicu ma nie byc wsparcia supportu i w zasadzie to jest jedyny ale bardzo wielki minus tego uni. Moze stac sie wszystko a jak juz sie stanie to nie masz do kogo z tym isc i mozesz jedynie wyżyć się na klawiaturze :P

Mimo wszystko i tak wole grac na takim uni, z graczami ktorzy prezentuja jakies umiejetności i jest prawdziwa rywalizacja, grałem w ta gre praktycznie odkąd powstała na polskim rynku i rejestrujac sie na ktoryms uni to gralo sie na nim kilka lat i ta gra sie nie nudzila, nawet jak Cie zezlomowali. Dzisiaj grasz z pajacami ktorzy dzien po starcie uni maja kilkakrotna przewage nad reszta peletonu, a potem czytasz na forum jak jeden z drugim sie wypowiada na forum jako wielki progracz :D rzygać sie chce i dlatego na nowych uniach ludzie siedza po 2-3 miesiace i pozniej juz daja sobie spokoj bo ta gra nie ma sensu :P to tak jakbys zaczal chodzic z kolegom na siłownie i Ty bys cwiczyl na sucho a kolega na sterydach, mija miesiac Ty wygladasz jak wygladałes a on jak pudzianowski junior i jeszcze Ci powie taki ze on jest prawdziwym sportowcem a Ty jestes mierny :P tak wyglada dzisiejsze ogame :P

dlatego mimo braku supportu, czekam az wypuszcza w koncu Epic'a :)
      Powrót po 3 latach emerytury ;)

Universum Nekkar
    • Ojj chodzi mu o to ze kiedys gra byla nafaszerowana błędami, np pomimo wygranego ataku flota Ci nie wracała, ktos Ci sie wlamał na konto i kasował wszystkie kolonie razem z flota i tutaj pomagali GA, SGO i cala reszta. Na epicu ma nie byc wsparcia supportu i w zasadzie to jest jedyny ale bardzo wielki minus tego uni. Moze stac sie wszystko a jak juz sie stanie to nie masz do kogo z tym isc i mozesz jedynie wyżyć się na klawiaturze :P

Mimo wszystko i tak wole grac na takim uni, z graczami ktorzy prezentuja jakies umiejetności i jest prawdziwa rywalizacja, grałem w ta gre praktycznie odkąd powstała na polskim rynku i rejestrujac sie na ktoryms uni to gralo sie na nim kilka lat i ta gra sie nie nudzila, nawet jak Cie zezlomowali. Dzisiaj grasz z pajacami ktorzy dzien po starcie uni maja kilkakrotna przewage nad reszta peletonu, a potem czytasz na forum jak jeden z drugim sie wypowiada na forum jako wielki progracz :D rzygać sie chce i dlatego na nowych uniach ludzie siedza po 2-3 miesiace i pozniej juz daja sobie spokoj bo ta gra nie ma sensu :P to tak jakbys zaczal chodzic z kolegom na siłownie i Ty bys cwiczyl na sucho a kolega na sterydach, mija miesiac Ty wygladasz jak wygladałes a on jak pudzianowski junior i jeszcze Ci powie taki ze on jest prawdziwym sportowcem a Ty jestes mierny :P tak wyglada dzisiejsze ogame :P

dlatego mimo braku supportu, czekam az wypuszcza w koncu Epic'a :)

Święte słowa Webber... Ja też po paru latach rozłąki z grą wbiłem na Hyperion pograłem trochę, było nawet fajnie, ale zdarzyła się tam 1 sytuacja. Top1, zidlaczył i był nadal top1... dopiero po paru dniach znalazły się floty które go w ACS mogły spakować. Po złomie nadal był top 2, mimo 10 dni nieobecności... Dla mnie taki obieg jaki przyjęła gra jest śmieszny...

Moderator Indestructible:
      Upominam za offtopic.
      Hammer U49
      Polegeist U61
      Polegeist U63

Teraz Hyperion