Przyklejony VIGO [LoG] vs Krokozauruss (bialyw2), Hejduk i piotrr808 i trio i eol [FenikS] - 13577,59% TOP 1 ACS UNI YAKINI

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• VIGO [LoG] vs Krokozauruss (bialyw2), Hejduk i piotrr808 i trio i eol [FenikS] - 13577,59% TOP 1 ACS UNI YAKINI

Chciałbym przedstawić wszystkim nowe TOP 1 ACS UNI YAKINI w wykonaniu sojuszu FenikS.

Po ostatniej wojnie LoG vs FenikS, która tak naprawdę zakończyła się jedną wielką utarczką słowną postanowiłem spakować w recki jednego z naszych szanownych Top 1-3. Ze względu na specyfikację tego uni (70% złomu) trafienie któregokolwiek z nich na bfsie zdecydowanie odpadało. Tzn. każdego z nich spokojnie można byłoby trafić, bo floty wielokrotnie potrafiły stać nawet po 2 godziny bez opieki, ale starcie byłoby na remis i zakończyłoby się prawdopodobnie wielkim minusem, gdyż złomu po prostu nie mielibyśmy jak wyzbierać.

Problem z reckami niwelowało ST w obronie, zatem właśnie tego typu akcje chciałem przeprowadzić. Wymyśliłem klasyczną obronę kontry, którą to już nasz sojusz kilka razy organizował. Za każdym razem jednak coś się nie udawało więc tym razem akcja miała być zorganizowana porządnie i miała być dopięta na ostatni guzik. Najpierw trzeba było zdecydować pod kogo jest ona w ogóle organizowana. I teraz tak:

Kotpali – Wyliczy kontrę, ale nie poleci. Jest za ostrożny. Odpada.
    Keller – Tutaj już z wyliczeniem kontry mogłyby być problemy. Odpada.
    Vigo – Zarówno wyliczy kontrę, jak i poleci do końca. Pasuje idealnie.

Do akcji, potrzebowałem dwie zaufane osoby spoza sojuszu. Jedna z przyzwoitą flotą (Krokozauruss vel Bialyw2) oraz druga z niskim Top (Waldik). Sama akcja oraz przygotowania do niej wyglądały następująco:

1. Trzeba było wybrać odpowiednie miejsce. Krokozauruss musiał być dość blisko Vigo, a planety Feniksów musiały być na tyle daleko, żeby Vigo nie bał się podstawki już po wysłaniu kontry. Feniksy również nie mogły być za daleko, żebyśmy za dużo nie przepalili na ewentualne nieudane akcje. Reszta Logów nie mogła być też zbyt blisko, bo ich lot w większej ilości osób komplikował sprawę.
    2. Waldik musiał się skolonizować układ obok Vigo, żeby prośba go o podstawienie się wyglądała naturalnie oraz rozbudować swoją planetę w odpowiedni sposób, żeby nie wzbudzać podejrzeń.
    3. Trzeba było ustalić odpowiedni czas akcji. Późnymi wieczorami Vigo zawsze był dość aktywny.
    4. Reszta to już dobór odpowiednich flot, podstawienie się z 2-godzinnym wyprzedzeniem przez nas na jeden czas na moona u Krokozaurussa. Atak Krokozaurussa na planetę Waldika tak by wracała tuż po naszej podstawce. Wiadomość Waldika do Vigo z prośbą o podstawkę. (Planeta była pod falą Krokozaurussa, więc jakakolwiek podstawka mijała się z celem.) Liczenie, że Vigo połknie haczyk i skontruje Krokozaurussa. Wyzbieranie złomu.

Ta konkretna akcja udała się dopiero za trzecim razem. Raz Vigo pokrzyżował nam plany przenosząc planetę z moonem do innej gali, innym razem nieoczekiwanie załączył urlop.

W międzyczasie Krokozauruss skończył grać i jego konto było na urlopie. Na szczęście nasz były sojusznik Bialy wrócił po długiej przerwie, przejął konto i umożliwił dokończenie akcji.

Po złomie Vigo szczerze pogratulował. Przyjął wtopę jak mężczyzna i za to należy mu się szacunek. Podebrał około 320kk złomu, czego się spodziewałem. Coś tam będzie na odbudowę (?) Stawiam znak zapytania, bo po starciu Vigo pisał coś o dalszej grze i stawianiu gsów, ale zmienił teraz nick na „KONIEC’ także może niech sam się wypowie. Reszta złomu u nas.

Z mojej strony chciałbym podziękować wszystkim Feniksom. Tym, którzy ciągle tu grają i tworzą tę fantastyczną ekipę, jak i tym którzy już skończyli grać. Jak zakładałem tutaj konto 1.5 miesiąca po rozpoczęciu uni, to w życiu bym nie pomyślał, że będę szefem takiego sojuszu i będę wstawiał takie starcie.

Dedykacja dla Krafta, za zaufanie przy przekazaniu mi sojuszu.

Od Trio:
    Podziękowania dla Hejduka, sprawcy całego zamieszania oraz dla wszystkich biorącym udział w tej akcji:]

Pozdrowienia dla Corpsa, Pitera i reszty FenikSów, dla byłych sojuszników z A-R i wszystkich znajomych

Szacun za postawę po RW dla Vigo
    Od Eola:
    Always Look On The Bright Side Of Life - youtube.com/watch?v=snFYdP5nK3g
    Od Piotra:
    podziekowanie dla uczestników akcji i całego feniksa
    Od Bialego:
    Recki mi sie prawie zapalily jak latalem po zlom

71.641.822 lat świetlnych starły się następujące floty:

Agresor VIGO [LoG] (x;xxx;xx)
    Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
    Flota:
    Krazownik 13.335
    Panc. 18.256

Obrońca Krokozauruss (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 461
    D.transp. 450
    L.myśliw. 32.621
    Krazownik 1.222
    O.wojenny. 419
    So.szpieg. 65
    Panc. 519

Obrońca Hejduk [FenikS] (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 35.341
    C.mysliw. 190
    Krazownik 3.762
    O.wojenny. 1.000
    Panc. 2.988

Obrońca piotrr808 [FenikS] (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 93.710
    Krazownik 12.846
    O.wojenny. 1.081
    Panc. 9.279
    Niszcz. 462

Obrońca trio [FenikS] (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 43.740
    C.mysliw. 1.363
    Krazownik 3.977
    O.wojenny. 2.000
    Panc. 5.217

Obrońca eol [FenikS] (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 196.554
    C.mysliw. 135
    Krazownik 7.980
    O.wojenny. 61
    Bombowiec 2
    Panc. 4.410
    Niszcz. 3

...po 3 rundach:

Agresor VIGO [LoG] (x;xxx;xx)
    Zniszczony!

Obrońca Krokozauruss (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 381 -80
    D.transp. 416 -34
    L.myśliw. 26.522 -6.099
    Krazownik 1.217 -5
    O.wojenny. 419
    So.szpieg. 57 -8
    Panc. 519

Obrońca Hejduk [FenikS] (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 28.991 -6.350
    C.mysliw. 160 -30
    Krazownik 3.739 -23
    O.wojenny. 1.000
    Panc. 2.988

Obrońca piotrr808 [FenikS] (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 76.549 -17.161
    Krazownik 12.771 -75
    O.wojenny. 1.081
    Panc. 9.279
    Niszcz. 462

Obrońca trio [FenikS] (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 35.601 -8.139
    C.mysliw. 1.217 -146
    Krazownik 3.955 -22
    O.wojenny. 2.000
    Panc. 5.217

Obrońca eol [FenikS] (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 160.697 -35.857
    C.mysliw. 125 -10
    Krazownik 7.932 -48
    O.wojenny. 61
    Bombowiec 2
    Panc. 4.410
    Niszcz. 3

Obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 1.938.475.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 302.037.000 jednostek.
    Na tych współrzędnych znajduje się teraz 728.096.600 metalu i 629.662.600 kryształu.
    Szansa na powstanie księżyca wynosi 13577,59%
    * Bitwa odbyła się na księżycu.
    Bilans agresora (M: -814.380.000, K: -823.585.000, D: -300.510.000, P: -1.938.475).
    Bilans obrońcy (M: 502.338.600, K: 553.729.600, D: -346.000, P: 1.055.722).
    *Przy założeniu że obrońca zebrał cały złom.
    Created by cuteConverter v 0.3.3 - Adam Woźniak

Post był edytowany 14 razy, ostatnio przez Hejduk ().

• Gratuluje
    Starcie potężne musiało nieźle huknąc, a vigo musiał się porzadnie zdziwic
    akcja zorganizowana perfekcyjnie, lepiej tego nie dało się zrobić
    włącznie z profilem psychologicznym na kandydata do starcia

Jeszcze raz GRATULUJE
    Libra
  • Pełen podziwu!

Pamiętam że akcja planowana jak jeszcze ja grałem z wami. To się nie mogło nie udać.

Kapitalnie wam wyszło, należą się ogromne brawa.

Vigo dostał za swoje, dobry z niego gracz, więc pewnie odbuduje MIGIEm :)
    Yakini - OFF - TOP 1 ACS
    LIBRA [MRUCZKI] - ON
  • Gratulacje dla Feniksow , przyjemna lekturka z jeszcze przyjemniejszym RW :)
    Długi czas zastanaialismy sie co z flota naszego starego kolegi... a tu Prosze ; ) 8-) Obroncy SZO !
  • Docenić trzeba umieć.. :) Świetna akcja Panowie.. PERFECTO... !!

Szkoda oczywiście że na Vigo... ale cóż.. kto nie ryzykuje ten nie pije szampana..

Sojusznikowi powodzenia w dalszej grze... a wam miłego (zapewne będzie) przetopu :)

Pozdrawiam,
    AndreP

Remember !!!

" Everything I do.. I do it for You.."
    " I Still haven't found, what I'm looking For.."
    " I can't help Falling in Love with You.."

--------------------------------------------------------------
    V like Victory - "Głos Sumienia" (projekcja własna)

youtube.com/watch?v=y2i5ICpSwXI
  • Nie mizna mowic ale jestem pelen podziwu takiego oibrotu sprawy:) pogratulowac :)
    Vigo czy bedzie odbudowa? Jakos nie wierze w to ale moze:)
    Zysk zacny naprawde milo sie oglada:)
  • Hejduk napisał(a):

Res napisał(a):

Akcja piękna szkoda Vigo gratki atakującym... czemu Waldika nie uwzględniliście .. nie walczył?

Dokładnie tak. Nie brał udziału w starciu flot.

Pewnie chlopaki by to zrobili bardzo chetnie, ale niestety strona techniczna Og na to nie pozwala :) Max 5 agresorow / obroncow.

Jeszcze raz chcialem pogratulowac, bo akcja naprawde z przytupem :)

RESPECT!!

Pozdrawiam.
    "Życie grozi śmiercią, Milość nienawiścia, Ogame bezsennością"
  • tyle planowania na flote Vigo ze juz sadzilem ze nie da rady pasc a jednak :]
    a tu naprawde jestem milo zaskoczony az szkoda ze naurlopie jestem bo moze ja bym polecial a moze nie :]

dzieki za dedy i linka :]

przetapiajcie bo macie co :]
    Szo Vigo :]

P.S
    mi dalej fabryka z wielkimi kominami utrudnia grac :quasi:
    tak zwycięzców zwyciężył w końcu sen, brat śmierci...[/align]

UWAGA "DYSLEKSJA"
    7 ST
    lacznie 6848,68%

UNI 35 [RIP]

Yakini

35 ST łącznie 208889 %
  • Przepraszam, ze dopiero teraz ale to z różnych powodów.

Panowie wielkie, wielkie brawa.
    Z tego co pamiętam było dobrych akcji dużo w wykonaniu FenikSów i to na niejednym uni. Sojusz z historią bez dwóch zdań.
    Scenariusz tej akcji naprawdę znajomy, hehe

Dziękuję za dedykacje. Szczególnie miłe jak są w takim starciu. Naprawdę poczułem się bardzo fajnie.
    FenikS to moje dziecko na Yakini. Chciałem aby nie topka, cyferki ale ludzie byli w nim najważniejsi. Wielu sceptycznie odnosiło się do tego projektu (jak pamiętam pw gdy jeszcze grałem na Yakini).
    Sam starałem się aby moje STeki były niebanalne, pobudzające innych graczy do kreatywności.

Hejduk, pamiętam jak wstępowałeś do FenikSów, byłeś cierpliwy, hehe.
    Potem gdy odchodziłem przekazałem Ci sojusz mając nadzieje, że dobrze i na odpowiednim poziomie będziesz nim zarządzał.
    Jednak to co widzę w tym dziale a teraz w tym starciu to po prostu świadczy, że sam lepiej bym nie poprowadził FenikSów.
    Nie pomyliłem się w swoim wyborze.

Wielkie gratulacje dla Ciebie jak i oczywiście dla wszystkich biorących udział w tym starciu.
    Pozdrawiam również cały FenikS, robicie tutaj dobrą robotę.

Pokonanemu jak najbardziej SzO. Ewentualnie czego sobie tam życzy.
    Zawsze miałem szacunek dla przeciwnika, Vigo był i na pewno jest jednym z lepszych graczy.

Jeszcze raz dziękuję za pamięć.
    Najlepszego dla całego uni Yakini, wszystkich graczy.

Pozdrawiam, Kraft.
    Pokora to wąska ścieżka pomiędzy górami pychy a bagnem poczucia winy.