TOP 2 SOLO - Maksimus [Four] vs kivan [BlackSun] - 153057,29%

• Electra [1]
  • TOP 2 SOLO - Maksimus [Four] vs kivan [BlackSun] - 153057,29%

No to mam w koncu nowy PB i juz całkiem przyzwoity :E

Pisałem ostatnio że na top1 solo to i z minusem bym polecial, jak widać na top2 też z minusem polecialem :D

Cel był z serii tych łatwych a wręcz banalnych, zero finezji nie trzeba bylo wkładać w to rw. Kivan od paru ładnych dni grał tak że odswieżał podgląd co 40-50min a nawet rzadziej. Terry to ładnie wypatrzył swym wprawnym okiem za co należą mu się największe podziekowania :D pierwotnie mielismy walnąć to razem, ale lot moj przez prawie 70us a Terrego przez prawie 100 i jakoś srednio moglismy sie do tego zebrać.

Dzisaj na lekkiej złości po wyczynach nominka vel wkoncukoniec vel natchniony vel natchniona itd które swoją droga mam nadzieje szybko skończą się 30 letnim banem, podjąłem szybkie działania w celu rozładowania przepełniającej agresji :D

Poszła lotka w uklad szybki przelot flotą, troche odczekałem lot i 7min później powstało to co widać niżej ;)

Jak wylatywałem na lotke na moonie stala flota bez gsów, wychodzilo mi na tym lekko ponad 140k % i to nawet z zyskiem jakims tam w miare przyzwoitym, wiedzialem ze jak Kivan w miedzy czasie dorzuci gsy to bedzie gorzej bo sie nie przebije i wyjdą plecy bo recków do dyspozycji było tyle ile było.

Mogłem po rw dobic jeszcze te gsy ale recków bym nie rozmnorzył a dodatkowe prawie 1,5kkk w plecy nie bylo mi potrzebne tym bardziej ze juz swoje duze rw mialem a tamto by nic nie zmieniło.

Pozdrowienia dla Terrego za podstawienie w sumie Kivana na tacy, pożyczkę brakującego dexu i recki oraz oczywiście dla Agi i zaginionego Pokusia ;) no i dla BlackSun (o ironio :P) z u68 :D

TOP 2 SOLO

[center]Starcie z 2013-10-30 następujących flot:

Agresor Maksimus [Four] (x;xxx;xx)
    Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
    Flota:
    M.transp. 403.232
    L.myśliw. 3.169.761
    Krazownik 500.000
    O.wojenny. 15.781
    Panc. 250.000
    Niszcz. 100.000

Obrońca kivan [BlackSun] (x;xxx;xx)
    Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
    Flota:
    M.transp. 201.300
    D.transp. 77.245
    L.myśliw. 1.500.000
    C.mysliw. 42
    Krazownik 240.323
    O.wojenny. 130.023
    Recykler 200.499
    So.szpieg. 2.937
    St.kolon. 1
    Panc. 100.000
    Niszcz. 42.060
    G.Smierci 801
    Sat.slon. 1
    Obrona:
    Wyrz.rak 50.000
    L.laser 32.000
    C.laser 3.000
    Gauss 200
    M.powloka 1
    D.powloka 1

...po 6 rundach:

Agresor Maksimus [Four] (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 157.773 -245.459
    L.myśliw. 1.242.559 -1.927.202
    Krazownik 386.660 -113.340
    O.wojenny. 14.059 -1.722
    Panc. 229.128 -20.872
    Niszcz. 92.330 -7.670

Obrońca kivan [BlackSun] (x;xxx;xx)
    Flota:
    G.Smierci 801

Bitwa zakończyła się bez rozstrzygnięcia, obie floty wracają na swoje ojczyste planety.

Agresor stracił łącznie 14.813.694.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 40.068.288.500 jednostek.
    Na tych współrzędnych znajduje się teraz 9.976.677.300 metalu i 5.329.052.100 kryształu.
    Szansa na powstanie księżyca wynosi 153057,29%
    * Bitwa odbyła się na księżycu.
    Bilans agresora (M: -2.032.270.448, K: 873.386.448, D: -654.810.000, P: -1.813.694).
    Bilans obrońcy (M: -23.603.421.800, K: -13.315.315.000, D: -3.012.689.500, P: -39.931.426).
    *Oparty na raportach ze zbiórki pola zniszczeń.

Zbiórka PZ:
    400.000 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 8.000.000.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 9.976.677.300 jednostek metalu i 5.329.096.448 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 4.000.000.000 jednostek metalu i 4.000.000.000 jednostek kryształu.

250.000 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 5.000.000.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 5.976.677.300 jednostek metalu i 1.329.096.448 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 3.670.903.552 jednostek metalu i 1.329.096.448 jednostek kryształu.

Udało się zebrać 7.670.903.552 metalu i 5.329.096.448 kryształu.

Created by cuteConverter v 0.3.1.1 - Adam Woźniak[/center]

Reszta złomu u obrońcy który około godzine po rw zajarzył ze moze podebrać troche złomu i wybudował 15k recków ;) z dwojga złego dobrze ze u niego bo recków pewnie tam juz duuuzo więcej leciało a moje miały jeszcze kawał drogi zeby drugi raz obrócić.

EDIT:
    zapomniałbym dodać że kupie duuuużo taniego deuteru :E

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez jakub89 ().

• Gratulacje Max, agresor niedawno przyleciał do mnie po niecałe 3kk zysku, to teraz pewnie latać będzie też i po 500k :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Janca ().

• no i dla BlackSun (o ironio :P)
    o ironio dziwnym trafem wczoraj rano kivan doszedł do nas do soja

żeby nie było

dodam jeszcze ze przed atakiem online na statusie, po ataku online i nawet 1 recka nie wywiosłaował
    o ironio
    zostały gs na dobitke, a Kivan sobie poszedł :E o ironio
    Maksimus następnym razem jak rzucasz kamieniami, to uważaj bo mogą wrócić jak bumerang
    Amen
    "I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death
    that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to
    pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the
    inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be
    nothing. Only I will remain.
    "

"NaZz ty jesteś jak fabryka - produkujesz zniszczenie"
  • mayday napisał(a):

O ironio odezwal sie najwiekszy pusher na electrze, ktoremu 5 osob wystawia do zezlomowania konta gornicze,

zal dupcie scisnol?

Entro napisz do Afox, ona jest psychiatrą może ci pomoże , chociaż myślę że już jest za późno :E
    "I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death
    that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to
    pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the
    inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be
    nothing. Only I will remain.
    "

"NaZz ty jesteś jak fabryka - produkujesz zniszczenie"
  • mayday napisał(a):

O ironio odezwal sie najwiekszy pusher na electrze, ktoremu 5 osob wystawia do zezlomowania konta gornicze,

zal dupcie scisnol?

GRATY starcia i nie przejmuj sie tym, pseudo zlomiarzem.

Dziecko powiem tak tobie to oddział zamkniety juz chyba nie pomoze...
    Wszedzie gdzie jestes jest syf i smietnik na Draco jestes spalony teraz tu przychodzisz smietnik robic smieszny jestes.
    Doprowadziles do tego ze 90% twoich rw sa brane za kopno i pusz ciekawe czemu...
    Mam znajomych od ktorych sure i konta skupujesz jestes poprostu załosny!!!!
    Bez odbioru.

kivan SzO.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Welcome to my World ().

• :D :D

spokojnie mordeczko, bo z tymi swoimi argumentami jestes coraz bardziej monotematyczny.

Jak tam idzie sprzedawanie konta na Draco?
    Nazz slyszalem ze chcial 1000 za swoje konto, to ty pewnie jakies grosiki?

Widzisz, tak to juz jest jak ktos glosno szczeka o brzydkich bakach graczy, ktorzy potencjalnie sa uznawani za uczciwych.
    Ktore moje starcie bylo nie uczciwe, mam nadzieje ze poprzesz to sensownym argumentem a nie bełkotem tak jak inni,

A to ze Nazz skupuje od gornikow surowce za pieniadze, mozesz tez sprawdzic na allegro :)
    Nazz chyba nie wpadl na to zeby tam zmienic nick.

od taki ze mnie detektyw,
    A co do tego rw, to ktos napina sie bo BS w reckach i slusznie. Na mnie idzie napinka - ze bez ogrodek neglizuje twoje bąki.
    Na draco nie przezyli byscie nawet 10 sekund. Dlatego sprzedajecie lub jestescie w trakcie sprzedawania kont.
    Wyjatkiem jest silent.
  • mayday napisał(a):

Jak tam idzie sprzedawanie konta na Draco?
    Nazz slyszalem ze chcial 1000 za swoje konto, to ty pewnie jakies grosiki?

Aco pisales pewno w jego sprawie i kosza dostales :E
    Roczaruje Cie gram narazie i bede gral jakis czas.

mayday napisał(a):

Widzisz, tak to juz jest jak ktos glosno szczeka o brzydkich bakach graczy, ktorzy potencjalnie sa uznawani za uczciwych.

Ktore moje starcie bylo nie uczciwe, mam nadzieje ze poprzesz to sensownym argumentem a nie bełkotem tak jak inni,

Wystarczy mi slowo znajomych ;)

mayday napisał(a):

Na draco nie przezyli byscie nawet 10 sekund. Dlatego sprzedajecie lub jestescie w trakcie sprzedawania kont.

A tu juz mnie powaliles na kolana :D i zostwie to bez komentarza.
    Skupuj dalej konta bedziesz wielki :D

Juz Ci nie odpisuje bo nie warto.
  • NaZz napisał(a):

Cytat
    no i dla BlackSun (o ironio )
    o ironio dziwnym trafem wczoraj rano kivan doszedł do nas do soja

żeby nie było

dodam jeszcze ze przed atakiem online na statusie, po ataku online i nawet 1 recka nie wywiosłaował
    o ironio
    zostały gs na dobitke, a Kivan sobie poszedł o ironio
    Maksimus następnym razem jak rzucasz kamieniami, to uważaj bo mogą wrócić jak bumerang
    Amen

A ty kiedy dołączyłes do sojuszu ? tez chyba wczoraj moze przed wczoraj, pewnie ktos kupil to konto za 2,5k a moze i za stówke dorzuciłes jeszcze konto na forum? Zresztą z tego co pamietam to jeszcze pare dni temu kivan byl w bs wiec srednio rozumiem o co ci chodzi..

Cały czas obserwujesz statusy ?:>

Kivan nie wywiosłował recka zadnego wiec pytam kto zwinął te 2,3kkk metalu ? mysle ze GO powinien w logi spojrzec w tej sprawie tak bedzie najłatwiej...

Co do kamienia to chyba rw na "Polska" ci sie przypomnialo, to bylo z tego co pamietam konto ktore raz przez ~1,5 roku zeszlo z urlopu a po paru minutach wyladowalo w Twoich reckach i teraz ma ponad 28 dni nieaktywności... nie wiem co chcesz porównywać bo ja związku nie widze.

Na koniec jezeli myslisz ze kupilbym konto po to zeby je zezlomować i to nie do konca w dodatku na minus to naprawde masz niezle nasrane... jakbym chcial je walnac z zyskiem to bym napewno tych gsow tam nie dorzucał albo po prostu polecial z Terry bo dex na to mielismy w 8g akurat.

Proponuje zebyś nie wymyslal dalej takich historyjek bo ni cholery sie kupy to trzymac nie chce... dla mnie reprezentujesz wiadomo jaki poziom od bardzo dawna i nie chce mi sie przekonywać do czegokolwiek, dla mnie mozesz myslec sobie co tylko chcesz ja i tak mam to w glebokim poważaniu...
  • Konto Polska zostało kupione przez Nazza na allegro,

koles wystawial aukcje zaczynajaca sie od ceny 300, w konkretnym top, jedynie nie zgadzala sie wartosc flotowa - porownujac ja do infruzy wyraznie widac ze konto zostalo przez niego spushwoane, st na bialym misiu to tez czysciutki push, nie byl w niego zamieszany sam nazz ale cale bs,

macie wiecej za uszami niz ja, a staracie sie bronic, popieram jakuba w stu procentach, delikatnie rzecz ujmujac smrod kolo dupci to trzeba napinac sie na kogos kto mowi prawde ;)

graty max, obys trafil jeszcze jednego.
  • zebym nie widzial wczesniejszych starc maximusa to moze bym i pogratulowal . Taki gracz co latal na wszystko nawet bez zysku a tu bec i niespodzianka . Szybka akcja cala flota pod fala zalogowanego obroncy- ciekawe ile kosztowalo twoje pb :).
    Najlepsze jest zostawienie tych 800 gs .
    No taki mysliwy maja pod reka w usie prawie 100k nn se odpuszcza bo pisze ze straty mialby za duze 1,5kkk ?{ Ciekawe jakiej matematyki urzywasz do tych obliczen }. Albo ze nie mial czym tego pozbierac I temu ZOSTAWIA GS I SURE NA 20K RECKOW U OBRONCY hehe.
    Miales tylko 56 ukl i spokojnie byc obrucil .
    TE CALE TWOJE RW SIE KUPY NIE TRZYMA , BO jak ktos leci cala flota przez ponad 50 ukl to wyciska cel jak cytrynke .
  • 3x7 i ty nie wykończyłeś kivana :ocb:
    straty-recki co ty piszesz ,trochę logiki ... reckami byś go obrócił z pomocą terego

jaja robicie sobie coraz częściej z całokształtu gry ,tu masz minus,a za kilka dni Megatrona czy innego górnika na 2kkk trafisz ....

haha gdzie wy te ogłoszenia na allegro znajdujecie ,a komuchy z zarządu też cichociemni i nic nie umieją wyegzekwować .....

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KINDY001 ().

• jarekk007 napisał(a):

zebym nie widzial wczesniejszych starc maximusa to moze bym i pogratulowal . Taki gracz co latal na wszystko nawet bez zysku a tu bec i niespodzianka . Szybka akcja cala flota pod fala zalogowanego obroncy- ciekawe ile kosztowalo twoje pb :).
    Najlepsze jest zostawienie tych 800 gs .
    No taki mysliwy maja pod reka w usie prawie 100k nn se odpuszcza bo pisze ze straty mialby za duze 1,5kkk ?{ Ciekawe jakiej matematyki urzywasz do tych obliczen }. Albo ze nie mial czym tego pozbierac I temu ZOSTAWIA GS I SURE NA 20K RECKOW U OBRONCY hehe.
    Miales tylko 56 ukl i spokojnie byc obrucil .
    TE CALE TWOJE RW SIE KUPY NIE TRZYMA , BO jak ktos leci cala flota przez ponad 50 ukl to wyciska cel jak cytrynke .

Panie jarek007 i do kindysia tez Maks nie lecial przez 56 us tylko z lotki w układzie kivana, to po pierwsze, po drugie 1,5kkk w plecy z takiej racji ze recki maksa lecialy tam z moona a nie z lotki i jak by te gsy dobił to by złomu nie zebrał, on nawet nie zebrał 115k reckow które zostały z pierwszego wlotu to co dopiero mówić o złomie z gs, moje recki leciały 1h ale na kolejny lot niestety nie było wody bo ja mam 90 us a to koszt 100kk wody akurat po pożyczeniu maksimusowi wody i wysłaniu reckow zostało mi na moonie 27kk(jedna z waszych pushowek mnie skanowała to widziała ile mam wody na moonie). To tyle jesli chodzi o zbiórkę złomu, mieliśmy zebrać 650k reckow i tyle zebraliśmy maks liczył się ze 2 raz nie obróci!!

A teraz zastanówcie się jeśli maksimus kupił by konto kivana i chcial by je zezłomować to robił by to z minusem 2kkk jak nam w acs wychodził zysk prawie 5kkk:D albo chociaż by te gsy rozdzielił z głównej floty wtedy wychodzi tez top2 ale z zyskiem, małym to małym ale zyskiem. On na g8 mial 400kk wody ja ponad 200kk BS o tym wie bo parę godzin wcześniej zdejmowałem jedna z ich pushowek wiec jak byśmy mieli kivana na tacy to byśmy go zrobili z 5kkk zyskiem. Pozatym sa lepsze miejsca w galaktyce żeby zlomnac ta flotę a i recki by obróciły parę razy i moje i maksimusa!!

Nazz niestety wymyslasz bajki, kivana obserwowałem od momentu kiedy zdjął urlop, odświeżał podgląd bardzo rzadko, gdyby stal gdzieś bliżej nas to by już padł parę dni wcześniej. Kolega dość długo nie grał i po pierwszym skanie na niego posadził mnie o stosowanie skryptu do skanowania bo jakim cudem mogę mu 5 moonów przeskanować w ciągu 10 sek, wiec najpierw może pogadaj z nim:)
  • NaZz napisał(a):

mayday napisał(a):

zal dupcie scisnol?

Entro napisz do Afox, ona jest psychiatrą może ci pomoże , chociaż myślę że już jest za późno :E
    Ha jako psychiatra z 20 letnim doświadczeniem muszę z przykrością stwierdzić,że niestety niektórzy są nieuleczalni ;) Ale tak na poważnie większy złom większe emocje...większe spekulacje...nie jestem specem od różnych układów...kupowania kont czy różnych pushów..wiem jedno Maks postawił planetę w moim układzie i próbował mnie zezłomować...byłam akurat czujna, nawet sobie chwile pogadaliśmy na temat przepalonego dexu...parę godzin potem stawia lotkę w innym układzie i jest...jak dla mnie to jest ok..polowanie na mnie było czyste...więc dlaczego następne tym razem udane nie jest...zakładając rózne paranoiczne teorie to pewnie lot na mnie 250k pancernikami był dla zmyłki...ludzie ogame to tylko gra..trochę dystansu..trochę poczucia humoru...tu się tylko bawimy...bo przecież każdy z nas ma inne często poważne życie w realnym świecie ^^
  • mayday napisał(a):

Jak tam idą przelewy za konto Cry'a? Tylko nie rób z siebie błazna bo mam screeny :E Pani Jadwigo :E

Trzeba miec naprawdę tupet, żeby samemu kupic konto a potem wypominac innym błaźnie.
    Strąconych moonów - 54 :E
    Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
    Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
  • widzisz be cool twierdzisz ze jak ktos leci przez ponad 50us cala flotą to wyciska cel jak cytryne, dlatego mając flote na swoj czas naprawde zajebistą nic nie osiągnąłeś wielkiego bo zbytnio na cyferkach ci zależało...

co do dziwnych hipotez ja juz swoje napisalem, kto ma wiedziec to wie czy kupił bym konto zeby je zezlomować a jak ktos ma wątpliwości to juz jego problem, mi srednio zalezy na zdaniu osób jak dla mnie trzecich.
  • widzisz maxiu zebys ty choc polowe tego co ja osiagnol na elce jak mialem checi i czas to bym ztoba podyskutowal .
    Najlepsze jest to ze mi na cyferkach nigdy nie zalezalo hehe . Malo wiesz a duzo gadasz , zreszta akcja z tymi gs to byl popis twojich mozliwosci tworczych
  • jarekk007 napisał(a):

Tery toz ja napisalem ze max lecial flota z lotki a recki 56 ukl z mona ??
    Nie zebraliscie 115k reckow tylko dlatego ze nie dobito gs i dt z surka przez co zbudowano 20k reckow . No gdzie tu logika

Tu logika ze kivan był online nie zostawił floty w nocy, nie był to nieodebrany fs, to był lot na "pale" taki sam jak do np Pani Afox parę h wcześniej, wystarczyło by ze kivan odświeży podgląd po np 20min, da info do soju i poleca recki przez gale np od nazza (był online), np od silenta (był online) i mial tylko 200us, wiec recki maksimusa nie zdarzyły by obrócić drugi raz, czym powiększyłby sobie straty znacząco.
  • Popieram Darth.
    Kurczę ja tych napinaczy nie rozumiem. Maks opisał całe zdarzenie, Terry podał argumenty logiczne, Afox zanalizowała psychologicznie ale nadal napinacze twierdzą, że czarne jest białe a białe jest czarne.
    Ja mogę zrozumieć logiczną analizę zdarzeń, nawet błędne założenia, pytania i prośby o wyjaśnienia techniki starcia i okoliczności ale kolejne trollowanie to już jest nudne.
    Chciałbym zobaczyć więcej tak opisanych technicznie steków jak powyżej. To coś przynajmniej wnosi i uczy. Reszta to woda na młyn dla napinaczy.
    Gratki Maks za starcie i podziwiam stoicyzm i opanowanie :)

SzO obrońcy, ma gąski to będzie farmił na odbudowę, jeżeli tylko będzie miał chęci.
    Od upiorów, od potępieńców, od stworów długołapych
    I od istot, co nocą łomocą
    Zbaw nas, dobry Boże!
    Modlitwa błagalna znana jako
    „The Cornish Litany”
    *
    Mówią, że postęp rozjaśnia mroki. Ale zawsze, zawsze będzie istniała ciemność. I zawsze będzie w ciemności Zło, zawsze będą w ciemności kły i pazury, mord i krew. Zawsze będą istoty, co nocą łomocą. A my, wiedźmini, jesteśmy od tego,
    by przyłomotać im.
    Vesemir z Kaer Morhen