Przyklejony ACS; romeo, KapNemo vs 4one [Yakooza] - 2265,68%

• Mizar
  • ACS; romeo, KapNemo vs 4one [Yakooza] - 2265,68%

RW nietypowe lecz ja sobie nie mam nic do zarzucenia, przed wstawieniem na boarda wysłałem zgłoszenie do GO w wiadomych celach.

Aktualna informacja dotycząca tego zgłoszenia
    ID-Zgłoszenia: 12625305 Wyślij odpowiedź

Temat: Inne zapytanie Skarga

Serwer: Mizar
    Nazwa konta: 4one

Załącznik: 0

Status: Zgłoszenie zostało zamknięte
    Poziom obsługi: Operator Gry analizuje to zgłoszenie.

Odpowiedź od: buleon Oceń odpowiedź 2013-09-27 10:27:23

Witaj 4one,

Pozostaje Ci cieszyć się z łatwego zysku.

Z poważaniem,
    Operator Gry buleon

Pozdrowienia dla Yakoozy z mizar i sojuszu R I P z jupitera
    Dodatkowo CAŁEJ ekipy Lamek z S&D
    Imiennie dla Novako i jego wyrozumiałej żony :D, zimnego-piwka, oraz wszystkich znajomych z buddy

[center]Starcie z 2013-09-25 20:58:24 następujących flot:

Agresor romeo (x;xxx;xx)
    Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
    Flota:
    M.transp. 576
    L.myśliw. 17.667
    C.mysliw. 336
    Krazownik 1.098
    O.wojenny. 538
    Bombowiec 20
    Panc. 1.102
    Niszcz. 344
    G.Smierci 1

Agresor KapNemo (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 521
    L.myśliw. 50.520
    C.mysliw. 1.560
    Krazownik 2.073
    O.wojenny. 1.033
    So.szpieg. 300
    Bombowiec 64
    Panc. 1.021
    Niszcz. 40

Obrońca 4one [Yakooza] (x;xxx;xx)
    Flota:
    Krazownik 21.374
    O.wojenny. 2.510
    Bombowiec 213
    Panc. 14.590
    Niszcz. 2.178
    G.Smierci 2

...po 5 rundach:

Agresor romeo (x;xxx;xx)
    Zniszczony!

Agresor KapNemo (x;xxx;xx)
    Zniszczony!

Obrońca 4one [Yakooza] (x;xxx;xx)
    Flota:
    Krazownik 18.944 -2.430
    O.wojenny. 2.487 -23
    Bombowiec 212 -1
    Panc. 14.519 -71
    Niszcz. 2.171 -7
    G.Smierci 2

Obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 728.630.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 78.850.000 jednostek.
    Na tych współrzędnych znajduje się teraz 150.123.300 metalu i 76.445.100 kryształu.
    Szansa na powstanie księżyca wynosi 2265,68%
    * Bitwa odbyła się na księżycu.
    Bilans agresora (M: -448.176.000, K: -234.247.000, D: -46.207.000, P: -728.630).
    Bilans obrońcy (M: 97.888.300, K: 55.875.100, D: -6.045.000, P: 147.718).
    *Przy założeniu że obrońca zebrał cały złom.
    Created by cuteConverter v 0.3.1.1 - Adam Woźniak[/center]
  • Zrobił bym dokładnie tak samo jak Ty Rafał..

Zresztą sam Cię do tego namawiałem i pewnie gdyby nie ja nie było by tego RW bo byś podniósł flotę..

Swoją drogą tu nie ma nic wspólnego z HONOREM !!

Kto gra honorowo to gra.. Ja też gram i pewnie dlatego mam w buddy kilka osób z różnych sojuszy i mimo tego że jestem z sojuszu mocnego flotowo wiedzą że nie sprzedam nikogo i te znajomości są dla mnie b. ważne...

Rafał... Wiesz doskonale że nie było żadnego układu, żadnego wymienionego PW ani innego.. Potwierdziło to GO i dlatego uznali to RW za właściwe..

Sam pisałem Ci że każdy może skończyć jak chce.. Oni zrobili to w taki a nie inny sposób.. Ich sprawa..

Gratuluję.. I % i zysku...

PS. Honorowe jest rozbijać własną flotę o obronę aby tylko zyskać kilka % do S&D ??

Pewnie nie.. Ale % to % i w przypadku konkursów KAŻDY % się przyda...

Tyle w temacie...

Powtarzam ZROBIŁBYM DOKŁADNIE TAK SAMO MIMO ŻE NA PRAWDĘ GRAM HONOROWO !!

Pozdro
    KRWAWY GÓRNIK :tratata:

Olvik Gwiezdny Pirat

23.02.2013, 10:29
    Krwawy Górnik Novako
  • Novako bardzo ładnie to ująłeś. Każdy chce skończyć jak chce, taki był ich wybór że rozbiją się o lepszego gracza.
    A co w takim przypadku się robi? Odsyła surowce do GO, piękne pożegnanie i do widzenia.
    I temat nie dotyczy Ciebie tylko 4one, więc niepotrzebne są te dywagacje o tym jak Ty byś to zrobił i jak grasz.
    Vajs
  • - gracze się ze mną na nic nie umawiali
    - zeskanowali i puścili atak.
    - nigdy nie miałem jakiegokolwiek kontaktu z tymi graczami

Sprawę zgłosiłem do operatora gry - ten wszystko przeanalizował i zezwolił na zatrzymanie surowca tym samym uznając legalność RW.

A teraz wyobraźmy sobie nieco inną sytuację gracz ze sporą flotką pisze pw do kilku wybranych przez siebie flociarzy "nie robię dzisiaj FS-a, zezłomuj mnie" czy po takim PW dany gracz zyskuje immunitet ?
    - JAk się w takiej sytuacji mają zachować osoby co otrzymały PW ?
    a) Nic nie robić i czekać aż zezłomuje gracza ktoś kto nie dostał PW
    b) zezłomować i się cieszyć zyskiem
    c) zezłomować i zgłosić sprawę do operatora gry
  • Nie będę już dyskutował bo mamy na te tematy odmienne zdania i nic już tego nie zmieni...

90% uni by nie odesłało gdyby zapytali GO i stwierdzili by że wszystko było zgodnie z regulaminem..

4one zachował się ok..

Raz że zapytał najpierw GO..
    Dwa.. Jak już pisałem.. To gra, cyferki itd.
    Trzy.. Wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem !!

Zresztą.. Koniec tematu.. Piszcie co chcecie.. Jak dla mnie wszystko jest ok..

Gratuluję decyzji Rafał... Postąpił bym identycznie..

I wcale nie masz tu moim zdaniem ujmy na Honorze...

Pozdro.. I Vajsik... Nie stresuj się bo zmarszczek dostaniesz ;P

I już odpuśćmy ten temat bo nudno :XP:

cały czas to samo ^^

Hej..

Olvik Gwiezdny Pirat

Krwawy Górnik Novako
  • i ja się rozpiszę w wolnej chwili na temat tej żenady

EDIT:

Dopiero znalazłem moment by wypowiedzieć się na temat tego specyficznego zdarzenia które wg. mnie jest żenujące.
    Nie dość,że jest tu wmawiana czysta zagrywka lotu ponad 10 godzinowego gsami i flotą na gracza aktywnego w celu jakim ?
    Sfarmienia?
    Proszę Cię novako nawet się nie ośmieszaj swoimi poglądami jak i 4one też mógłbyś sobie darować wstawianie czegoś takiego.
    4one spierdzieliłeś tym zagraniem sens S&D to raz 2 odechciewa się grać skoro gracz z topy tuli nagle 150 baniek surowca na lewo i tak rośnie a nie np w sposób ciężkiej pracy którą uprawia vajsik.
    Ja tam mało już latam bo nie chce mi się etc etc ale Ty widać masz parcie na ekran flotowo niemiłosierne. Powiedziałbym nawet więcej o kilku flotach na unii ale nie ma sensu. Potępiam takie zdarzenia. Surowiec powinien być odesłany a rw uznane za ustawkę. Buleon pokazałeś swoją wartość jako GO a wynosi ona 0 jakby nie patrzeć. Bawcie się dobrze ze swoimi zabawkami ale ja nie zamierzam popierać lewych robót,to jest noobowskie. Tyle ode mnie w temacie.
    A ja wciąż dzierżę ostrze.A ono każe mi zabijać.

Jam jest pomnik spokoju,opoka dialogu,mistrz opanowania

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez zealot ().

• Obie strony mają w tym RW swoją rację... A prawda podobno zależy od punktu widzenia...

Vajsiowi pewno rozchodzi się o % liczony do S&D i tu ma rację... Ciężko pracuje na to, aby ten konkurs wygrać, a tu wpada tak banalne i proste ponad 2k %... To jest niesprawiedliwe, jeśli chodzi o kwestię S&D, pomimo decyzji GO...

I tak:

Novako napisał(a):

Raz że zapytał najpierw GO..
    Dwa.. Jak już pisałem.. To gra, cyferki itd.
    Trzy.. Wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem !!

Zgadzam się z Novako, że po 1) skoro 4one zapytał GO, że po 2) to tylko gra itd i że po 3) wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem to jest to legalne, pełnoprawne i jakie tam jeszcze...
    Ale nie możemy tu mówić o tzw. "czystym duchu walki" w kontekście S&D... GO uznał to za legalne, spoko, jest ST, zysk, surowiec, ale uważam, że byłoby fair, gdyby 4one nie wliczał tego % do S&D tym bardziej, że ten ACS to multikonta jakieoś lamusa, który nie ogarniał dziesięciu kont na raz. No ale tak jak Novako napisał - 90% ludzi surowca by nie odesłało.

Tak więc z mojej strony wygląda to tak:

Graty obrońcy nabitego %%% oraz szybkiego i miłego przetopu;

Agresorowi/om (jakkolwiek to rozumiesz) sam nie wiem czego;

A Vajsiowi wygrania S&D bo Ci się należy!!!
    STRĄCONE GS-y: 418
    STRĄCONE MOONY: 2
    DANE MOONY: 12

U MIZAR ---> U NEKKAR - ON
  • Indoo

Zaskakujesz mnie z dnia na dzień ;)

Masz naprawdę zdrowe i sensowne podejście do tej GRY.. Gratuluję

Mnie już wsio jedno.. Jak patrzycie na to RW..

Wyluzowałem ;p Z Vajsem wirtualnie po gębie sobie daliśmy i jest nadal fajnie ;p

Sądzę.. Że.. powinno być 12ście 1szych nagród ;p

Dla wszystkich z S&D co umieją się jeszcze na mizar bawić ;)

Już koniec w tym temacie ;)

Żeby nie było gratki Rafałku, złomuj dalej bo jak Cię znam aktywisty NIKT Ci nie zabierze !! ;p

Pozdo dla wszystkich BAWIĄCYCH się w S&D ;)

Olvik Gwiezdny Pirat

Krwawy Górnik Novako
  • Konta romeo i kapitana nemo należały do 1 osoby.

Z tego co wiem osoba ta odchodząc z tego uni chciała się pozbyć swojej floty, jednak pod pewnym warunkiem - ŻADNEGO RW na forum. Kto by chciał aby jego nick pojawił się po stronie osoby przegranej i to jeszcze w tak bezsensownej akcji ?
    Gdyby logi z rozmów w grze były trzymane trochę dłużej niż 2 tygodnie to mógłby to być jeden z dowodów na to, że coś w tym starciu jest nie tak

Poza tym jeśli ktoś kończy z grą to czasami nawet sam targnie się do zamieszczenia RW na forum, lub pisze jakiś tam liścik pożegnalny i osoba wygrana go zamieszcza - dodatkowo później wrzuca na koncie urlop lub kasacje i po temacie, ale z informacji jakie mam tam dalej pracują kopalnie :)

Pozostaje masa pytań w temacie, ale ja osobiście nie jestem aż tak zainteresowany aby w to wnikać.

Gratuluję złomu pod dom
  • To moze ja sie tez wypowiem chcialem zlikwidowac foty ale nie na jakies proby monowe poprostu chcialem zobaczyc duze RW dzien wczesniej taka szanse mial inny gracz ale z niej nie skorzystal nie bede mowil jaki to gracz ,4one podstawil flote i oto mi chodzilo dlatego lecial gs zeby mial czas i tak zrobilem fakt ze ja bym tego RW nie wstawial bo niema czym sie chwalic ale to jego sprawa ja zegnam sie z ogame po kilku latach gry bo gralem juz na kilku uniach ale nie rownoczesnie moze za pol roku zawitam na nowej uni
    i sprostowanie co do kont wlascicielem kapnemo byla inna osoba

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez romeo ().

• romeo napisał(a):

To moze ja sie tez wypowiem chcialem zlikwidowac foty ale nie na jakies proby monowe poprostu chcialem zobaczyc duze RW dzien wczesniej taka szanse mial inny gracz ale z niej nie skorzystal nie bede mowil jaki to gracz ,4one podstawil flote i oto mi chodzilo dlatego lecial gs zeby mial czas i tak zrobilem fakt ze ja bym tego RW nie wstawial bo niema czym sie chwalic ale to jego sprawa ja zegnam sie z ogame po kilku latach gry bo gralem juz na kilku uniach ale nie rownoczesnie moze za pol roku zawitam na nowej uni
    i sprostowanie co do kont wlascicielem kapnemo byla inna osoba

hahaha taa chyba Twój pies :D
    :D freelove / Black Igor = turbo multi konto :D

ZŁOMIARZ z ZAWODU :E :E :E
    U24
    U64
    GEMINI
    MIZAR
    NEKKAR

ponad 200 ST