Kilka lat temu Oberon miał niemal identyczne parametry i uwierzcie, połączenie PZ z obrony z 80% PZ ze statków wyludni to uni szybciej, niż mrugniecie okiem.
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
JEJEJEJE
Szkoda tylko ze 7 galaktyk, moglo byc 5. Jazda na całego bez trzymanki.
Zabukowałem już bilet do Brazylii. Z szefem tez gadałem o urlopie bo będę napitalał w grę!
Całe święta.
Tylko chmure muszę wykupić do bota, albo najlepiej kilka.
:X -
Hahohe napisał(a):
Kilka lat temu Oberon miał niemal identyczne parametry i uwierzcie, połączenie PZ z obrony z 80% PZ ze statków wyludni to uni szybciej, niż mrugniecie okiem.
-
powinni dodać kolejny punkt do statystyk, ilość wydanej anty.Pozdrowionka dla znajomych
-
Hocik napisał(a):
Forumowy As napisał(a):
Uważam, że jest sens. Można grać dla zabawy na nowym uni. Po prostu nie przejmuj się ścisłą topką. Walcz z resztą graczy w trochę innej lidze.
Szkoda, że nie ma x1/x2 flot w głosowaniu
-
-
ehhhh znowu cisną na chama te 7 galaktyk
-
Nie wszyscy lubią ścisk i odklepywanie RS od graczy, którzy klepią je vel seek. Są jeszcze byki, które lubią pograć spokojnie, znając swoje otoczenie.
-
ścisk ?Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
przy 6 g ciezko o ścisk podejrzewam , że 5g to ciągle dużo
PASIPHAEParagwajski TOP 10 OFF
Emerytura -
Aurora Borealis napisał(a):
Nie wszyscy lubią ścisk i odklepywanie RS od graczy, którzy klepią je vel seek. Są jeszcze byki, które lubią pograć spokojnie, znając swoje otoczenie.
-
Źle to określiłem. Chodziło mi właśnie o to, że 7 gal nie robi problemu. Powinienem był dopytać przy tym @Hawoka z czym dokładniej ma problem (albo w ogóle to przemilczeć).
silver88 napisał(a):
Aurora Borealis napisał(a):
-
Widzę że wszyscy w ankietach dajemy ilość gali mniej jak 7 . I tu nasuwa pytanie kto głosuje na te 7 galaktyk ????
-
pewnie terefere
-
Freon napisał(a):
Widzę że wszyscy w ankietach dajemy ilość gali mniej jak 7 . I tu nasuwa pytanie kto głosuje na te 7 galaktyk ????
-
Czy tylko ja uważam że uni z debrisem z obrony jest bez sensu i wyludni się błyskawicznie? Szkoda że taką konfigurację wybrali, rozumiem że tym razem uni flociarskie ale debris z obrony to porażka. Trzeba będzie przenieść się na ogame.org, tam jest rozsądniejsza konfiguracja
-
Nie tylko ty tak uważasz. Niektórzy ludzie ze złośliwości głosują na taką opcję, a później taka opcja przechodzi. Uni wyludni się bardzo szybko.
-
Tak wysoki % PZ też robi swoje, bo opłaca się latać na dosłownie wszystko.
-
Na Rosalind też mamy 80% pz, ale nie ma złomu z obrony, uni też jest wyludnione, ale tempo wyludniania na pewno było mniejsze, niż to, co będzie na nowym uni.
-
nie za dużo 80 % trochę lekka przesada już chyba. no ale skoro zrobili
-
no tak max 8-9 tyg i i będzie z 250-300 aktywnych graczy reszta zielonki,urlopy,bany pasiphae pokazało ten proces pięknie super unia , powodzenia chłopaki i dziewczyny
Emerytura -
Z punktu widzenia biznesowego to wprowadzenie uni do pogrania tylko przez kilka miesięcy może być sensownym rozwiązaniem
-
Ciekawe, kiedy skończą się im pomysły na nowe nazwy uniwersów.
-
Forumowy As napisał(a):
Ciekawe, kiedy skończą się im pomysły na nowe nazwy uniwersów.
-
nie ma co się martwić trzeba sobie tylko powtarzać "po świętach w nowym roku na Wielkanoc podczas wakacji z okazji Bożego Narodzenia będzie UF"
POZDRO&POĆWICZ -
Wreszcie fajne uniwersum. Przejrzałem wszystkie nowe otwarcia i tym razem nasze jest najlepsze. Po pierwsze właśnie debris z obrony. Nie będzie idiotycznego bunkrowania, bo obrony mają tę cudowną zaletę, że nie uciekają. Zatem zamiast siedzieć za częstokołem plazm będzie trzeba grać, latać i się ruszać. Duży złom, to dotatkowa atrakcja, w tym również dla generałów. Na początku będą mieli na co latać, na początku zbieracze będą mieli pod górkę, ale takie uniwersum ma szanse przetrwać. Podobnie jak mój ulubiony Zibal, trwa nadal i mimo trzech lat, uniwersum wciąż żyje i ma się dobrze. To uniwersum też ma szansę takie być, pod warunkiem, że operatorzy będą patrzeli na puszerów i banowali to z całą surowością, bez przymykania oka, tylko dlatego, że ktoś zapłacił. Skoro jednak ogame się niejako podniosło, wprowadzane są nowinki, to zakładam, że po to, żeby przyciągnąć więcej graczy, więc może złoto kanciarzy straci na wartości. W każdym razie, uniwersum bardzo szybkie, bo x4 to trzeba się naprawdę zbierać. Odrobinę nawet ciut za szybkie, co sprawia, że jest trochę dla gimbusów bez finezji, ale nie można mieć wszystkiego. Przydałaby się ładowność sond, ale przy tej szybkości floty nie jest to konieczność. Generalnie uwersum jest fajne. Nie będzie kretyńskiego bunkrowania, a jak będzie, to będzie płacz i lament. Wprowadzone nowinki powinny sprawić, że gra będzie atrakcyjna. Zbieraczom będzie na początku trudno, ale jak uniwersum się zestarzeje, to nawet odkrywcy im nie dorównają. Dla generałów, cóż... w to trzeba umieć grać. Ja nie wybiorę tej klasy. Na to jestem jeszcze za słaby, a w dłuższej perspektywnie generałowie będą musieli brać co popadnie. I właśnie dlatego złom z obrony jest dobry. Przynajmniej generałowie też mają jakieś szanse w dłuższej perspektywie. To będzie dobre uniwersum. I najlepsze ze wszystkich nowych w tej serii.Zibal PL S&D 2 Edycja Postrach Księżyców
-
ale @Conradus Ars Humana jak możesz porównywać Zibal , który ma speed x1 do tego x4 ? Kompletnie urwane z choinki przyrównanie Przy speedzie x1 to możesz wypić trzy driny, zapalić fajeczkę, zjeść obiad, przespać się 15 min i masz pewność, że flota będzie stała jeszcze na moonie ( chyba , że ktoś kr poleciał w us )...Przy x4 pójdziesz do toalety na dłuższą chwilę, albo pójdziesz zrobić kawe i się z kimś zagadasz 5 min - bum nie ma floty... Grałem na pasiphae tam jest x4 speed pz 80% i def 30% czyli identycznie jak tutaj więc wiem co piszę bunkry dalej będą, a uni szybko się wyludni po dwóch miesiącach było poniżej 1k graczy
Emerytura -
@Weekend Warrior wspomniałem jedynie, że Zibal jest moim ulubionym uniwersum. Prędkość x1 to nie wada, ale właśnie zaleta. Zmusza do jakiejś finezji, a nie łup cup, kto szybciej. I kto patrzy na cyferki. I to wszystko. Stąd speed x4 jest wadą, bo to sprawia, że gra jest atrakcyjna dla gimbusów bez umiejętności patrzenia w przyszłość, ale jak wspomniałem, nie można mieć wszystkiego. Natomiast silne eko i szybkie badania pozwolą temu uniwersum na w miarę długi czas gry, bo gimbusy będą grać do pierwszego złoma i szybko się znudzą. Zostanie śmietanka. To nie jest gra dla sprinterów i dobrze o tym wiesz.Zibal PL S&D 2 Edycja Postrach Księżyców
-
Ruda napisał(a):
Lista uniwersów, które zostaną otwarte w piątek 17.12.2020r. :
BR Ekonomia x8, Flota x1, Badania x16, 50% DF, 5 Galaktyk, 0.5 współczynnik zużycia deuteru, +25 pól, Ładowność sond szpiegowskich, BRAK ACS, Kategoria: flotowe
CZ Ekonomia x4, Flota x4, Badania x8, 70% DF, 0.8 współczynnik zużycia deuteru, Kategoria: zrównoważone.
DE Ekonomia x5, Flota x2, Badania x10, 60% DF, 5 Galaktyk, 0.7 współczynnik zużycia deuteru, +25 pól, Kategoria: górnicze
EN Ekonomia x6, Flota x2, Badania x12, 50% DF, 5 Galaktyk, Kategoria: górnicze
ES Ekonomia x5, Flota x5, 50% DF, 6 Galaktyk, 0.7 współczynnik zużycia deuteru, +25 pól, Kategoria: flotowe
FR Ekonomia x1, Flota x1, Badania x1, 30% DF, 5 Galaktyk, Linearny system dla galaktyk i układów, Kategoria: górnicze
HU Ekonomia x8, Flota x6, Badania x16, 80% DF,80% DiDF, 5 Galaktyk, 0.5 współczynnik zużycia deuteru, +30 pól, Kategoria: flotowe
IT Ekonomia x5, Flota x1, Badania x15, 80% DF, 0.5 współczynnik zużycia deuteru, +30 pól, Kategoria: górnicze
JP Ekonomia x5, Flota x2, Badania x10, 50% DF, 0.5 współczynnik zużycia deuteru, +30 pól, Kategoria: górnicze
MX Ekonomia x4, Flota x2, 60% DF, 4 Galaktyk, 0.5 współczynnik zużycia deuteru, +25 pól, Kategoria: górnicze
PL Ekonomia x8, Flota x4, Badania x16, 80% DF, 30% DiDF, 7 Galaktyk, 0.5 współczynnik zużycia deuteru, +30 pól, 25.000 DM, Kategoria: flotowe
RU Ekonomia x8, Flota x5, Badania x16, 60% DF, 0.5 współczynnik zużycia deuteru, 25.000 DM, Kategoria: flotowe
TR Ekonomia x8, Flota x3, Badania x16, 70% DF, 0,5 współczynnik zużycia deuteru, +30 pól, Ładowność sond szpiegowskich, Kategoria: zrównoważone.
US Ekonomia x8, Flota x6, Badania x16, 80% DF, 0.5 współczynnik zużycia deuteru, +30 pól, Ładowność sond szpiegowskich, Kategoria: flotowe
-
nowynick napisał(a):
Obczajcie Węgry jaka sobie sieczkę zgotowały
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 10
10 gości