No z tego co napisali to wszedzie tam gdzie nie bylo.
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Spawciu251 napisał(a):
Rosalind też dostanie ?
-
a co z rynkiem?
-
Rynek wylaczony.Jestem i mnie nie ma ^^
-
Topta póki możeta
-
kasai napisał(a):
Rynek wylaczony.
PS. Inna sprawa,. że pisałem o tym także w grudniu ...ale w GF wiele decyzji podejmują za późno. Wiele się musi stać, aby wróciło do tej sytuacji, która była już rok temu czyli brak rynku i aktywny handlarz. -
smoki napisał(a):
Witajcie
Dla nowego uni wybraliście konfigurację:
eko x7
badania x14
floty x1
PZ 50%
50% zużycia deuteru
7 galaktyk
+25 pól
zakrzywienie układów i galaktyk
ACS
-
@smoki
Jedno wielkie LOL.
Jedyna różnica między uni Sombrero a tym wybranym to 8eko (plus wynikające z tego 16x badan - czego nawet nie było w ankiecie, a jest eventem jednorazowym). Uni bardzo słabe, niewiele osób chętnych - a wy chcecie tworzyć drugie, praktycznie identyczne.
Dodatkowo poprzednie uni, Rosalind, także było powolne (x2) - tyle, że z większym złomem.
Ja rozumiem, że nowy mechanizm bezsensownego wydawania anty (czytaj kupowanie zasobów) sprawdza się lepiej w grze eko - i dlatego chcecie uni powolne. Ja rozumiem, że uni z flotą x4-x6 przyciąga więcej przekrętów, oszustów i kanciarzy. Ale nie skazujcie graczy na wegetację. Bo tworzenie dwóch powolnych uni o niskim pz - to jest właśnie wegetacja ogame.
Aby nie było - prosta zabawa - znajdź 3 różnicę w konfiguracji uni między tym nowym, a Sombrero.
Dwie już napisałem wyżej - x8 / x7 eko i wynikające z tego x16/14 badań. W praktyce nic nie znacząca różnica (15% więcej zasobów i szybsze budowanie)
Universum Sombrero (25.09.2020) -
cokolwiek napisał(a):
nie skazujcie graczy na wegetację. Bo tworzenie dwóch powolnych uni o niskim pz - to jest właśnie wegetacja ogame.
-
Mirmir napisał(a):
cokolwiek napisał(a):
nie skazujcie graczy na wegetację. Bo tworzenie dwóch powolnych uni o niskim pz - to jest właśnie wegetacja ogame.
PS. Co do zadania z postu wyżej - zmieniam zdanie - x8 eko / 16 badan to tylko jedna zmiana jest - bo w obu przypadkach konfiguracja mnożnika jest taka sama - x2. Więc szukajcie dwóch różnic między uni. -
kolejne uni, na którym będzie można przysnąć bez konsewencji
dzię ku je my -
hardy napisał(a):
Będzie w lutym, bo co 2 miesiące uruchamiają nowe uni
-
Fachu napisał(a):
hardy napisał(a):
Będzie w lutym, bo co 2 miesiące uruchamiają nowe uni
Dziękujemy @smoki za dostrzeżenie tej przepaści między statystykami uni Sombrero i Tukana. Mam nadzieję, że kolejne uni będzie równie rewelacyjne i również z olbrzymią różnicą statystyk względem poprzednich. Kto wie, może tym razem będzie to AŻ 60% pz (oczywiście z zachowaniem floty x1). -
Zmieńcie na X2, a może nawet doładuje konto za jakieś 50 złotych
-
Można zmienić na x2 lub x3 juz jest x1 sombrero.
-
Mamy osiem uni ze spidem x7x1 i raczej (strzelam w ciemno, na chłopski rozum) zostanie tak pod fuzje.
-
Damaon napisał(a):
Mamy osiem uni ze spidem x7x1 i raczej (strzelam w ciemno, na chłopski rozum) zostanie tak pod fuzje.
Plus gwoli ścisłości - Sombrero jest x8x1 -
Tak, TE za dwa lata.
-
Nie no 2 prawie identyczne uni macie rozum..
-
Jak dla mnie jedna wielka lipa!
Druga unia o identycznych parametrach poprawka eko x7 zamiast x8
W obecnej dobie gdzie każdy ma nonstop dostęp do neta to wielka nudaPASIPHAEParagwajski TOP 10 OFF
Emerytura -
Art napisał(a):
Szanowni Gracze,
Mam przyjemność ogłosić, że dokonaliśmy zmiany konfiguracji nadchodzącego Universum Tucana.
Zgodnie z zebranymi opiniami, dokonaliśmy modyfikacji prędkości flot.
Nowe Universum będzie posiadało prędkość flot: x5
Wasz Zespół OGame
-
Wypas
-
Tylko pytanie mam czy rynek będzie ?
-
Fachu napisał(a):
Tylko pytanie mam czy rynek będzie ?
-
To ja poproszę na Quasar tyż flotę x5. Jak dajo to braść!
-
A ja pomarudzę - takie to jest piękne planowanie i zarządzanie uni. Nikt nie planuje uni jako całości (typu raz szybkie, potem wolne, średnie, raz duży pz, potem mały). Zmiana z x1 floty na x5 floty to tyle co nic, zero różnicy w przeznaczeniu uni, no przecież
Oczywiście cieszę się z uni szybkiego - bo dwa x1 po kolei to byłby badziew większy niż wdrożenie 7.0 i chyba każdy to widział od początku. Ale jak widać po zarządzających uni - to nie każdy.
@Art @smoki wy i tak olewacie kompletnie ankiety i ich wyniki - to weźcie choć trochę czasu poświęćcie na planowanie jakie mają być kolejne uni. I może wreszcie zorientujcie się, że 7+ galaktyk tylko przyspiesza odpływ graczy, bo zniechęca do gry. -
Damaon napisał(a):
To ja poproszę na Quasar tyż flotę x5. Jak dajo to braść!
-
Weźcie dexa do teamu. Support też zyska na jakości
-
cokolwiek napisał(a):
I może wreszcie zorientujcie się, że 7+ galaktyk tylko przyspiesza odpływ graczy, bo zniechęca do gry.
-
No a ja bym chcial UNI z !!!!!!
1) eko x 10
2) badania x 20
3) Flota x 4/5
4) PZ 80%
5) 20% obrona
6) ladownosc ss
7) 25 pol
25k anty na start
9) 5 galaktyk
Doczekam sie kiedys :D?
Bo na te to szkoda kasy tracic- Deimos Top 1 OFF (Anty za 2500 zł)
- Eridanus Top 1 OFF (Anty za 1500 zł)
- Ganimed Top 20 OFF (Anty za 0 zł)
- Jepetus Top 15 OFF ( Anty za 100 zł)
- Quaoar Top 70 OFF
- Deimos Top 1 OFF (Anty za 2500 zł)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-