odkrywca psuje grę, jego walki z piratami i nie wyobrażalne zyski do innych klas
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Apofis napisał(a):
odkrywca psuje grę, jego walki z piratami i nie wyobrażalne zyski do innych klas
I w sumie - dlatego dziwię się GF. Przecież boty to jest jawne działanie na ich szkodę - ludzie płacą za boty (bo bot daje dużo większy zysk niż kupno anty za tą kasę) - czyli wydają pieniądze na coś innego niż anty. A więc to GF powinno najbardziej zależeć na ubiciu botów - a tymczasem nie widać żadnych działań na tym polu (poza wyrzucaniem do lobby - co botom różnicy nie robi - a zwykłych graczy wkurza). -
dyskusja mistrzow obserwujemySprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
cokolwiek napisał(a):
Jedyne na co można liczyć to na zmiany po stronie gry - tak, aby mocno utrudnić działanie botów. Albo na zmianę w zasadach banowania i bardziej aktywne podejście teamu - np privy w nocy do aktywnych - nie odpowiesz na pytanie (aby wykluczyc bota) - ostrzeżenie. 2-3 ostrzeżenia i ban za bota. Proste. Skuteczne. Ale wymaga zmian zasad i przede wszystkim aktywnego poszukiwania botów przez team - a na to ostatnie ciężko liczyć.
EDIT: @Muniek skończ już tak bezsensownie spamować bo to już irytujące się robi... Już do mojego pytania ostatnio wleciałeś z buciorami, potem nawet swoje bezsensowne pytanie zaspamowałeś... Skończ ten trolling... -
Podałem przykład, jak można wykrywać boty BEZ ZMIANY KODU GRY, bez nowych technologii (koszty dla GF) - a jedynie zmianą zasad oraz odrobiną chęci teamu.
Siedzenie po nocy - zgadza się, wymaga to zarwania kilku nocek przez kogoś z teamu. Ale ci, co rakietowali ciapkę pisali, że ona i tak siedzi - bo przeciez nikt nie podejrzewa ciapki o bota - więc to nie jest problemem
A tak serio - tak, wymaga to trochę od teamu - ale kilka takich nocek i potem uni mega spokojne od bociarzy, graczom sie przyjemniej gra, a ranking staje się bardziej wiarygodny. Uważasz, że nie warto pomyśleć o czymś podobnym?
Przy czym zaznaczam - wiadomo, istnieją sprawdzone i skuteczne rozwiązania techniczne - ale to jest zależne od GF, a nie od Teamu PL. Natomiast to co zaproponowałem można zrealizować siłami teamu PL, bez nakładów finansowych GF - i na pierwszy rzut oka - wydaje się w miarę skuteczne. Choć jednocześnie potęguje problem kolesiostwa ludzi z teamu - ale art twierdzi, ze to nie istnieje - więc problemem nie jest.
Gdyby pomyśleć to znajdzie się jeszcze kilka sposobów wykrywania botów (bez zmian w kodzie gry i nowych narzędzi). Tylko trzeba chcieć z tym walczyć. A obecnie z tą chęcią jest największy problem. -
mario500v napisał(a):
A niech puchnie...z kim bedzie gral ? Z ekspami chyba tylko. Ja wole pograc live z 100 osob mojego pokroju niz scigac multi.
Masz oczywiscie racje w tym co piszesz, nie zaprzeczam. Ale takiemu moze sie szybko znudzi gra...moze ?
Widzisz, ciezko o ten zloty srodek, ciezko.
Pozdrowionka dla znajomych -
Wystarczy zmienić zyski z piratów
-
Apofis napisał(a):
czemu zmiejszac ?Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Apofis napisał(a):
czemu zmiejszac ?
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Nikt nie narzuca stylu gry ?
dlaczego miałbys na siłe grac stylem gry ktory szybko sie znudzi - jezeli nikt nie kaze tym stylem gry grac ?
dziwneSprzedam metal na Quantum.
w0jci3ch napisał(a):
mario500v napisał(a):
A niech puchnie...z kim bedzie gral ? Z ekspami chyba tylko. Ja wole pograc live z 100 osob mojego pokroju niz scigac multi.
Masz oczywiscie racje w tym co piszesz, nie zaprzeczam. Ale takiemu moze sie szybko znudzi gra...moze ?
Widzisz, ciezko o ten zloty srodek, ciezko.
-
Muniek napisał(a):
dziwne
Nie dziwi mnie, że nie rozumiesz...
Czy tego chcesz czy nie, przyszłość ogame zależy od tego ile osób będzie w to klikało... a kilka się fajnie w gry, które oferują jakieś wyzwanie. Skoro takiś stary to zapewne pamiętasz czasy cs 1.6.... ogame bez klasy odkrywcy to taki cs z kumplami. Z odkrywcą natomiast to taki serwer cs'a z samymi botami. Fajnie jest tak chwile pograć i dowalić botom, ale dość szybko się to nudzi... brak wyzwania.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Muniek napisał(a):
Apofis napisał(a):
czemu zmiejszac ?
Jak dotąd bardzo mało razy, wręcz prawie w ogóle, napotkałem się na opinie, że obecny stan gry jest w porządku. -
Mogliby zbieracza troche podbić i byłoby git.Sprzedam metal na Quantum.
GF jest chyba jedyną firmą która tak strasznie ma w odbycie zdanie graczy wielu ludzi, tak jak ja, klika od lat z przyzwyczajenia no i troche szkoda, jak można tak strasznie nie liczyć się ze zdaniem odbiorców. Pamiętajcie, że Team nie ma wpływu na te decyzje. Te zapadają gdzieś w 4 Rzeszy. Cóż
-
-
Gdy było nas wielu, to też nas mieli w poważaniu. Pamiętam ankietę na temat wprowadzenia oficerów
-
Witajcie
Dla nowego uni wybraliście konfigurację:
eko x7
badania x14
floty x1
PZ 50%
50% zużycia deuteru
7 galaktyk
+25 pól
zakrzywienie układów i galaktyk
ACS -
Gratulacje.
Szkoda,ze nie wygrała opcja 10 galaktyk i prędkość 0,5
PvE na x1 to trochę strata czasu. -
hahaha ... co za gamonie glosują to nie mam pytań
-
a wystarczylo zrobic 5 galaktyk i bylo by najlepsza konfiguracja dla x1
-
a rynek bedzie i handlarz ?
-
Szykuje się kolejne kalekie uni, równie kalekie jak Kalekie.
Teoretycznie dla takiej konfiguracji piraci dają największą przewagę (tzn mając do wyboru granie flotą przeciwko graczom a flota przeciwko piratom - na x1 / 7 gal - masz najgorszy układ przeciwko graczom - co sprawia, że najlepszy przeciwko piratom). Super. Jeszcze tylko zmieńcie, aby nie było zakrzywienia - tak, aby zwiększyć maksymalnie czas lotu do wrogów - i będzie idealne uni dla botów do expa - latają same, nie potrzebują innych graczy do zabawy a przecież o to obecnie chodzi w ogame.
PS. Ciekawe dlaczego ludzie z teamu nie grają w ogame ... -
Majcher napisał(a):
a rynek bedzie i handlarz ?
-
Czy planowane jest jakieś uniwersum w wersji offline? Ściągasz, instalujesz, latasz na piratów i kupujesz anty żeby przepalić te miliardy surowców.Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
-
Qnick napisał(a):
Czy planowane jest jakieś uniwersum w wersji offline? Ściągasz, instalujesz, latasz na piratów i kupujesz anty żeby przepalić te miliardy surowców.
-
widzę, że będzie nowe uni idealne pod ekspedycje
tylko galaktyk trochę mało. nie da rady zrobić 50 tak jak na uni 50? -
-
Rosalind też dostanie ?WEZN
-
Tak. Handlarz powróci na wszystkie uniwersa, które go nie miały.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość