Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• najpierw niech to zrobia na tescie na nowym uni jak sie spr wprowadzac dalej :) i nie tylko zle sny by sie ucieszyly mimo wszystko i tak by chodzili na urlopy... :) tylkp nie tak czesto i zawsze .....
      w sumie zeby zabawniej było jak sie zawroci stacjonuj to lot kosztuje ile mial kosztowac jak doleci do celu na stacjonuj skoro byl obarczony ryzykiem niech bedzie prawie darmowy ,,,, :P
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().

• normalnie hit za hitem :D wy chcecie ożywić ogeja czy pogrążyć ? Spalaniena 1% jakaś kpiną lub udigodnienie dla kilku aktywnych flociarzy i ewentualnie tylko pod nich to po co stukanie była mega flota jak teraz stoi dla pkt. W statach ? .
      Deks to jest jedno z ograniczeń żeby jakiś nolife nie próbował codziennie x-razy bez głowy próbować kogoś zezłomować a z głową i skillem po to jest spalanie by bolał przelał i dawał to żeby wariaty nie latały . po kilku tygodniach każdy był by na upach bo miał by dość x- raz w prób lotów na niego.

Kto zgodził się grać na speedzie to miał świadomość kosztów lotów do ilości statków więc teraz bez spinki ibpłaczów że po co tam gra lub dla czego spawał miliony statków chciał być kozak to niech kombinuje z głową zurzycie deksu. Zakładając konto na speedzie każdy wiedział że musi pilnować floty i robić FS a nie stać nią gdy pójdzie zapalić fajkę a teraz po 10 latach uświadomił sobie że źle wybrał i ratuje go tylko urlop .
      Wygląda to tak jak by nie którzy nie mieli świadomości co podpisują i w co wchodzą a później ogej to be i zrobcie podłóg mnie konfiguracje bo nie daje rady albo będę szantażował że zakończe grę
    • gram na speedzie i gram na x1 a na angielskim serwerze nie wiem czy jesteś w stanie wyobrazić sobie floty.
      Ale nie o to chodzibTerry po prostu jestem obiektywny jestem flociarzem i rozumiem wszystkich nawet rozumiem jak by górnik napisał ze jemu jest potrzebny metal i kryształ a bez feksu się obwodzie to w takim razie jak jest eco x5 to podniesie tez spalanie by był jakiś fer .
      Ja tylko zmierzał że nie powinny być zmiany przeprowadzane wyłącznie tylko pod jedną społeczność np: flociarzy w trakcie gry jak coś zmieniać to dla wszystkich to tak jak by bunkrownicy zarządzali możliwości budowy działa z mocą gwiazdy śmierci co byś wtedy powiedział że ja lub górnicy nie mają pojęcia o grze ?
      Nie kłućmy się jesteśmy borówki ale trzeba brać pod uwagę za i przeciw i wszystkich userów
    • FILU napisał(a):

Deks to jest jedno z ograniczeń żeby jakiś nolife nie próbował codziennie x-razy bez głowy próbować kogoś zezłomować a z głową i skillem po to jest spalanie by bolał przelał i dawał to żeby wariaty nie latały . po kilku tygodniach każdy był by na upach bo miał by dość x- raz w prób lotów na niego.
      Czy Ty pomyslales wiecej niz raz zanim to pisales? Jakie latanie x razy? Miales na mysli chyba latanie po satkach 6 razy na dobe, prawda? Lot w ukladzie na speed x5 ma cos wspolnego do zlomowania z glowa i skillem skoro flota leci szybciej niz zgasnie akta po skanowaniu?

Ps. Na speed 2 floty sam latam czasem na aktach jesli mam kogos w ukladzie wiec nie wiem gdzie wtedy widac moj przemyslany lot czy jakiegokolwiek skilla :E
    • Dokladnie tak jak napisalem, piszesz jakis chore teksty ze flociarz powinien pomyslec zanim wybudowal tak duza flote bo dexu nie ma. To teraz w druga strone po co taki Cios albo Ciapka buduja kopalnie przeciez nigdy ale to nigdy pewien pozim tej kopalni sie nie zwroci wiec po co to robia? (Idac Twoim tokiem myslenia w pewnym momencie powinni zakonczyc gre wylogowac i wiecej nie wchodzic na konto) Bo chca i moga, to samo jest z flota bo chce i moge, kazdy flotowy gracz na Q ma lekko 800kk dexu na moonie na loty ale poprostu szkoda mu na fsa bo jest za drogi a i latwiej zrobic ufs niz wstawac i robic zawrotke!
      Floty na angielskim ogame nie robia zbyt duzego wrazenia na mnie, dysponuje podobna!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Terry ().

• terry po prostu płaczesz a ja chce teraz działo o mocy gwiazdy śmierci i stawiam takie 50 k na moonie bez pz z obrony i teraz wklep urlop i płacz ze górnicy mają cos z górki a ty nie masz nawet co ruszyć te miliony stateczkow .
      Co do truck drivera to juz nie raz pokazales w listach ze twój to myślenia to inwidualny fanobelia i fantazja nie interesuje mnie że nie masz skilla i latasz po satkach a na forum każdy wpis to nie przemyślana wiadomość tylko czysty hejt ty tak masz każdemu.cos wpisać nawet by była to żenada ale jesteś mądrzejszy.
      Nie ma co dyskutować bo znalazł się jeden mądrzejszy od drugiego z mottem." buduje wincy i wincy statków bo muszę być top a za co będę latał ? Eeee będę później płakał na forum o to by tylko mi spalanie zmniejszyli bym latał po wątkach z układu "
    • miliony stateczkow nie sa po to by cala flote uzywac ... mln sa po to by sie bronily..zeby kontry nie zalozyc .. zeby nie bylo za latwo ... no i zeby je miec dla funu... ....tez miewalem flotki male na Q ale ze nie uzywalem regularnie to na wiosne je likiwidowalem ... czasem ZSy mnie kontrowaly hehh stwierdzilem ze nie oplaca sie trzymac jakiejkolwiek floty bo na fsy nawet mi szlo sporo... wiec poki co mam dt :) ich spalanie znosze :)
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu
    • FILU napisał(a):

Co do truck drivera to juz nie raz pokazales w listach ze twój to myślenia to inwidualny fanobelia i fantazja nie interesuje mnie że nie masz skilla i latasz po satkach a na forum każdy wpis to nie przemyślana wiadomość tylko czysty hejt ty tak masz każdemu.cos wpisać nawet by była to żenada ale jesteś mądrzejszy.
      Z Twojej gadki wynika, ze ufs jest dobry bo masz spokoj a jak zmniejsza spalanie dexu to nie dadza Ci spokoju i zrobia z Ciebie farme. Gdybys wiedzial jak grac to bys tak nie lamentowal ale chyba poza klepaniem kolejnych lvl budynkow pewnie jest tak jak to napisal terry:

terry napisał(a):

jednak stwierdzam ze pojecia nie masz o tej grze, a w szczegolnosci o speedzie x5 i graniu stateczkami wiec zajmij sie tam swoim uni, zrob 50k panckow i lataj nimi bo na tyle bedziesz mial dexu z wydobycia.
    • truck driver ja wiem jak grać by mieć deks i starczyło na wszystkie przemyślane akcje ale ty ochloń bo zmieniasz jak zwykle treść o co chodziło a o co chodzi nie masz eco jak ten drugi i wyfarmic nie potrafisz a tylko przepały to i płakać się chce z braku deksu .
      Jest ankieta napisz swoją konfiguracje jak taka wyjdzie zakończ tam.gdzie grasz bo jest duże spalanie i zacznij od nowa.
    • FILU napisał(a):

truck driver ja wiem jak grać by mieć deks i starczyło na wszystkie przemyślane akcje ale ty ochloń bo zmieniasz jak zwykle treść o co chodziło a o co chodzi nie masz eco jak ten drugi i wyfarmic nie potrafisz a tylko przepały to i płakać się chce z braku deksu .
      Kazdy Ci pisze to co ja tylko ja nie owijam w bawelne i pisze to co mysle a nie to co wypada napisac pod publike :D dla Twojej wiadomosci gram na ekowym koncie. 12 planet rozlozonych flotowo i tylko niecale 10kk pkt w wojsku z calych 80kk ogolnych wiec z tymi swoimi myslami co do mnie mijasz sie daleko z prawda :P
    • ale cios napisał(a):

mln sa po to by sie bronily..zeby kontry nie zalozyc .. zeby nie bylo za latwo wiec poki co mam dt :) ich spalanie znosze :)
      A weź tu teraz takiemu luckersowi kontre załóż buhahahahha albo komuś z Top 10 xd też wole dt w prawdzie stacja nie droga bo 5kk z zwrotką :). MrMajster ma eko + jakąś tam flotkę i już mówi że Fs kosztuje a co tu ma ktoś powiedzieć z pokaźną ilością recyklerusów. Legion99 , Bartek bez B , Whyski potrafią byc po 3 4 dni bez u i pozostaje pytanie ile oni muszą spalić z ich flotami na fs .....

Ray napisał(a):

na x5 to tylko 50 min więc już całkiem przyzwoicie, po za tym nikt nie mówił że bedzie wiecznie łatwo i prosto
      jak ktoś ma wysoko napędzik jak Np: chemikos to nawet 40 min lot w Us :) a pancki z 4min.... idziesz na posiedzenie... robisz coś męskiego nie wiem czytasz coś o samochodach po 15 min relaksu przypominasz sobie o flocie a tam nawet pzta już nie ma xd
      Na tym właśnie polega piękno życia,Że jesteś autorem sytuacji nie do przebicia :!: :!:
    • ale cios napisał(a):

dobra idac rozumowaniem GF proponuja np tech nadprzestrzenna ktora jest do niczego mam 11 lev :) wykorzystać jej rozwoj do obnizenia kosztów misji stacjonuj .... niech wymysla jakis wzor jak na tech plazmowa i po sprawie....
      Technologia nadprzestrzenna ma w przyszłości wpływać na ładowność MT, DT i recków.

Co do spalania.
      Niech zrobią, że każdy poziom napędu zmniejsza spalanie o 4%. Podobnie jak jonowa zmniejsza koszt wyburzania (tylko kto z tego korzysta, hehe).
      Jak już osiągnie się ten 25 lvl, to spalanie niech wyniesie 1, tak jak maja GSy.