Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Również idę o zakład, że będzie x7/x3

W dzisiejszych czasach biorąc uwagę powracających mało kto ma ochotę zaczynać od x1 patrząc jak wiele graczy ma tak bardzo rozwinięte konta i przeznaczać na to kolejne 10 lat aby ich 'dogonić' a tak cyk - i możesz posmakować tego poziomu x7 szybciej co w świecie OGame robi kolosalną różnicę pod względem lat.

@Art z ciekawości < x5 czy > ale trzeba przyznać, że odzew jest ładny w takim razie.
      u4/u10/u12/u14/U34!/45/FORNAX/Virgo # Argo/G.O.T.U - SHINTO/IFA/TeSMURFY/SMURFS/TWD
      Janice TOP20[OFF] | Quantum[ON]
      Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum
    • Art napisał(a):

kaito napisał(a):

Ankieta odnośnie specyfikacji nowego uniwersum, która została zaproponowana w grze była dla każdego gracza z każdego uniwersum do wypełnienia?
      Ankieta została rozesłana do top2000 na każdym serwerze.Wyniki są dość interesujące... Do tej pory zebraliśmy 2,6k głosów co wygląda bardziej reprezentatywnie niż ankieta na forum z ~200 głosami...
      Bo teraz mogę oddać 20 głosów a wcześniej na forum 1 :)
    • x6 flo :D 80% pz , to takie uni sezonowe do pierwszego złoma :E a za miesiąc odskoczy kilka flot do niedoścignięcia i do niezezłomowania zrobią koalicje :D i bez FS będą . Będą gnębić wszystkich tych którzy coś wybudują i za kolejnych kilku miechów zrezygnuje większość pozostawiając kilka topowców z iglakami bo na takim uni x7 eco nie założy nikt konta miesiąc po otwarciu :D to tak jak by polonezem gonić Lambo XD
    • FILU napisał(a):

x6 flo :D 80% pz , to takie uni sezonowe do pierwszego złoma :E a za miesiąc odskoczy kilka flot do niedoścignięcia i do niezezłomowania zrobią koalicje :D i bez FS będą . Będą gnębić wszystkich tych którzy coś wybudują i za kolejnych kilku miechów zrezygnuje większość pozostawiając kilka topowców z iglakami bo na takim uni x7 eco nie założy nikt konta miesiąc po otwarciu :D to tak jak by polonezem gonić Lambo XD
      Blablabla równie dobrze można by było powiedzieć że zakładanie konta teraz minutę po otwarciu jest bez sensu bo top 100 i tak odskoczy przez antymaterie

czy wy wszyscy gracie tylko dla top ?Nie liczy się fan ?
      Ponawiam skoro te ''sezonowe'' uniwersa są do pierwszego złoma to czemu na Quantum po 8-10 latach od powstania nadal latają floty , co prawda są to UFsy ale często jest to spowodowane rozmiarami floty , zresztą ufsy są wszędzie .
    • Adeke36 napisał(a):

FILU napisał(a):

x6 flo :D 80% pz , to takie uni sezonowe do pierwszego złoma :E a za miesiąc odskoczy kilka flot do niedoścignięcia i do niezezłomowania zrobią koalicje :D i bez FS będą . Będą gnębić wszystkich tych którzy coś wybudują i za kolejnych kilku miechów zrezygnuje większość pozostawiając kilka topowców z iglakami bo na takim uni x7 eco nie założy nikt konta miesiąc po otwarciu :D to tak jak by polonezem gonić Lambo XD
      Blablabla równie dobrze można by było powiedzieć że zakładanie konta teraz minutę po otwarciu jest bez sensu bo top 100 i tak odskoczy przez antymaterie
      czy wy wszyscy gracie tylko dla top ?Nie liczy się fan ?
      Ponawiam skoro te ''sezonowe'' uniwersa są do pierwszego złoma to czemu na Quantum po 8-10 latach od powstania nadal latają floty , co prawda są to UFsy ale często jest to spowodowane rozmiarami floty , zresztą ufsy są wszędzie .
      bo było otwarcie kiedy ogej miał KK graczy i zainteresowanie było Spica to replay polowy graczy z Q. To czemu nikt teraz nie otwiera kont na Spicy ? Czy Q przeciez idzie dogonić topke

Tak na serio to po ankietach widać ze jak juz to gracze wolą x-eco a jak większość jest w ankiecie to kilka chętnych na x-flo nie przeglosuje , ja bym spróbował na x7,x7 nawet
    • FILU napisał(a):

Adeke36 napisał(a):

FILU napisał(a):

Blablabla równie dobrze można by było powiedzieć że zakładanie konta teraz minutę po otwarciu jest bez sensu bo top 100 i tak odskoczy przez antymaterieczy wy wszyscy gracie tylko dla top ?Nie liczy się fan ?
      bo było otwarcie kiedy ogej miał KK graczy i zainteresowanie było Spica to replay polowy graczy z Q. To czemu nikt teraz nie otwiera kont na Spicy ? Czy Q przeciez idzie dogonić topke
      Tak na serio to po ankietach widać ze jak juz to gracze wolą x-eco a jak większość jest w ankiecie to kilka chętnych na x-flo nie przeglosuje , ja bym spróbował na x7,x7 nawet

Gdzie ja napisałem że da się dogonić topkę?
      Top 100 na Quantum jest nie do dogonienia bez pushu przez conajmniej 1,5roku bardzo ale to bardzo aktywnej gry
      Ja lubię spędzać czas przy ogame
      nie lubie czekać godzinami żeby mi flota doleciała , urozmaiceniem są teraz SS z ładownością
      Nie będę grał chyba że będzie wysoka prędkość flot , eko mam już dość po yildun a gram nie cały miesiąc ;/
    • Mój post to nie pochwała dla otwierania nowych uniwersów :)
      Sam gram na jednym uni i niezależnie od danej konfiguracji na nowym uni nie zacznę - ale innym bronić nie będę. Czekam z wytęsknieniem na UF, ale uni o podobnych konfiguracjach do mojego UF na pewno nie będą chciały, bo będzie to dla nich wyrok śmierci :E
    • Na Q są ekonomi w większosci bo floty są na Ufs ... nie mówie że wszyscy bo są tacy którzy np nie boją się latać fsem :) wiadomo ze utrzymanie fsa kosztuje a strata floty zaboli ... Otwieranie jest fajne ale do czasu, gdyby takie Q połaczyc z jakimś innym o podobnych parametrach wtedy można by bylo sie bawić , jeszcze zamiast np 9 gal zrobić hmmm 8 :D wtedy bylo by miło xd
      Na tym właśnie polega piękno życia,Że jesteś autorem sytuacji nie do przebicia :!: :!:
    • @Vendetta łączenie Electry z Quantum zaskutkowało mniejszą aktywnością na Quantum po UF niż na E I Q przed UF z osobna :)
      "Fun" był przez miesiąc. Ja swoje konto zurlopowałem na Q dzień po UF i więcej nie logowałem. Konto 110kk pkt się skasowało i nie żal mi tego, bo różnica między E i Q była zbyt duża i byłem przeciwny łączeniu :)
    • Zalogowałem się własnie na tych 2óch podobnych do Quantuma , i co ? Tylko na Tym Eriadanus wyglada to tak hmmmmm dosyc dosyć ....
      Tak wygląda Eriadanus top 10:

A tak wygląda to na Q:

Wygląda na to że jeszcze poczekamy z UF
      Na tym właśnie polega piękno życia,Że jesteś autorem sytuacji nie do przebicia :!: :!:
    • ok , to jak super speed flo nowego uni to niech urlop będzie tygodniowy jak maja grać sami gracza typu " This is Sparta" to niech nie boją sie fs robić a nie urlop ---> z urlopu skan lot czy coś tam i ---> urlop . To niech każdy wie że na taiej uni trzeb grać bez upa a jak urlop to tygodniowy i w plecy surka x6 :D Wiem ze zaraz ktos napisze ze urlop się przysługuje ;) tak ale jakieś rzeczy są logiczne urlop tylko jak jest na prawdę konieczny bo ktoś wyjezdza to nie ma dla niego różnicy czy tygodniowy bo i tak na wczasy jedzie na tydzień ;) a nie co dwa dni na dzień i gra kilka godzin i urlop znowu a w ankiecie rzucał sie jak ryba że będzie grał bo takiej konfiguracji szukał
    • ludzie opamietajcie sie i zrozumcie ze tu nie chodzi o urlopy i o zmuszanie do grania bez u .... problem jest w spalaniu dexu podczas spalania na fsach .... na Q jest wiele poterznych flot o których inni gracze z innych serwerow nie maja pojecia ile to milionów stateczków ... mozna ich miec ... lm w ilosci nastu milinow to standart.... mln reckow również (ich spalanie to juz wogle kpina...) @terry nie raz juz wspominal ile by dexu musial wydawac na fsy...
      wiec co do nowych mozliwosci dajcie serwer z opcja fs ze jak sie wysyla flo na 10 20 30 % to spalanie niech bedzie bajecznie tanie niech taki fs dla flociarzy kosztuje na 10% 1 % od tej kwoty z 10% czyli 0.001% od 100%... ??:)(heh niech mnie ktos porawi...) a załoze sie ze zapomnicie o urlopach .... ba wtedy nawet ja flote wytopie :) zblizam sie do granicy oplacalnosci wkladania sury w eko amortyzacja powoli ponad 25 lat ... nie dozyje zwrotu :)
      mysle ze taka opcja o której chyba tu nie slyszalem to piekna rzecz.... funkcja fs - 1% spalania dexu lot dalej na 10% niby kosmetyczna zmiana do wdrozenia w kilka chwil a gra by wrocila do obiegu .... takze ten uczyncie ogejm znowu wielkim chce miec 10k graczy na serwerach z czego polowe aktywnych...
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().

• ale cios napisał(a):

ludzie opamietajcie sie i zrozumcie ze tu nie chodzi o urlopy i o zmuszanie do grania bez u .... problem jest w spalaniu dexu podczas spalania na fsach .... na Q jest wiele poterznych flot o których inni gracze z innych serwerow nie maja pojecia ile to milionów stateczków ... mozna ich miec ... lm w ilosci nastu milinow to standart.... mln reckow również (ich spalanie to juz wogle kpina...) @terry nie raz juz wspominal ile by dexu musial wydawac na fsy...
      wiec co do nowych mozliwosci dajcie serwer z opcja fs ze jak sie wysyla flo na 10 20 30 % to spalanie niech bedzie bajecznie tanie niech taki fs dla flociarzy kosztuje na 10% 1 % od tej kwoty z 10% czyli 0.001% od 100%... ??:)(heh niech mnie ktos porawi...) a załoze sie ze zapomnicie o urlopach .... ba wtedy nawet ja flote wytopie :) zblizam sie do granicy oplacalnosci wkladania sury w eko amortyzacja powoli ponad 25 lat ... nie dozyje zwrotu :)
      mysle ze taka opcja o której chyba tu nie slyszalem to piekna rzecz.... funkcja fs - 1% spalania dexu lot dalej na 10% niby kosmetyczna zmiana do wdrozenia w kilka chwil a gra by wrocila do obiegu .... takze ten uczyncie ogejm znowu wielkim chce miec 10k graczy na serwerach z czego polowe aktywnych...
      złe sny by się bardzo ucieszyły z twojej decyzji :D