Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• niewazne jakie bedzie uni.nawet jakby mialo perfekcyjna specyfike to w tym okresie roku i tak nie przyciagnie i nie utrzyma zadawalajacej liczby osob.

ludzie predzej skoncza z uni niz w wlacza urlop na 1 czy 2 tygodnie podczas wyjazdu urlopowego,obozu sportowe po maturach,wyjazd weekendowy pod chmurke etc.

Niby bezproblemowo mozna grac przez telefon,ale nie kazdego to rajcuje.
      Albo mentalnosc obecnie grajacych jest zjebana i koncza gre po I zlomie.

Bijcie sie Panowie w kislu na gole klaty.
      [OFF] Libra - TOP6
      [OFF] Polaris - TOP5

[OFF] Rhea - TOP1
      [OFF] Uriel - TOP40

Kiedyś: min.: U1, U4, Rigiel, Deimos, Merkur i kilka innych.
    • Mateusz grałem już z tobą na paru Uni i jakoś nigdy takiej przewagi nie robiłeś na Tarazedzie trochę anty poszło bo nie powiesz mi że z 10k pkt da się zrobić 20 przez noc :D ale mniejsza z tym .
      Co do grania na Uni x1 to macię świętą racje że trudniej jest zrobić ST , Czyli gracze grający Flotą muszą być dużo bardziej cierpliwi a jednocześnie Chcecie 5x eko :DDD no to o czym tu mówimy
      Chętnie zagrałbym na nowym Uni 2x eko 1x flota . Wielu z was jest tu Wielkich graczy Ogame z super umiejętnościami a prawda jest taka że ja was nie widzę gram w Ogame dużo krócej niż większość z was Wielkich ale problem w tym że nowe Uni nie są wyzwaniem. jeżeli chcecie robić dysproporcje 5:1 to 3/4 graczy będzie klepało eko eko i jeszcze raz eko. wiem bo grałem na takich Uni . Może nie mam wystarczającej cierpliwości żeby czekać m.in do Gwiazdek żeby zdejmować moony a wiecie dlaczego? bo nie lubię grać sam na Uni a większość Uni jest wyludniona po 2 miechach a co to za przyjemność jak jest więcej opuszczonych Układów niż z aktywnymi graczami.

Na koniec powiem tylko jedno jeżeli powstaną Uni typu 5:1 , promocje na Ante, i do tego że nie można skanować 6 sec przed wlotem to będzie oznaczało że nigdy nie będzie można w miarę bezpiecznie wlecieć na aktywność bo surki będzie kupa a w 6 sec na pewno da się przeklinać antyobrone . oczywiście mówię tu jak gra się samemu , albo niema obecnie On znajomych np. na TS żeby klikać statystki
      Nie traktujcie tego jak Płacz bo on nim nie jest zagram prawdopodobnie na każdymi Uni jakie wystartuje czy bede gral 2 tygodnie , 3 miesiace czy rok będzie zależało tylko od ilosci ludzi i znajomych.
      i postaram się być najlepszy jak tylko potrafię Oczywiście grając flotą bo Eko to nie gra Eko to klikanie .
    • Ver223 napisał(a):

Na koniec powiem tylko jedno jeżeli powstaną Uni typu 5:1 , promocje na Ante, i do tego że nie można skanować 6 sec przed wlotem to będzie oznaczało że nigdy nie będzie można w miarę bezpiecznie wlecieć na aktywność bo surki będzie kupa a w 6 sec na pewno da się przeklinać antyobrone . oczywiście mówię tu jak gra się samemu , albo niema obecnie On znajomych np. na TS żeby klikać statystki
      Nie traktujcie tego jak Płacz bo on nim nie jest zagram prawdopodobnie na każdymi Uni jakie wystartuje czy bede gral 2 tygodnie , 3 miesiace czy rok będzie zależało tylko od ilosci ludzi i znajomych.
      i postaram się być najlepszy jak tylko potrafię Oczywiście grając flotą bo Eko to nie gra Eko to klikanie .

jak napisane kilka postów powyżej w tym okresie roku tylko opcja x1/x5 tak jak wyszło to w ankiecie.

opcja którą Ty mówisz x1/x2 nie ma prawa bytu
      nawet opcja x1/x4 nie przejdzie, już takie 4 universa są
    • musi być wysokie eco by zachęcić do częstego logowania się i w coś tą surkę inwestować a zarazem czym szybciej ktos dąży do jakiegoś celu /badania statku/ilości statków to chce się grać a przy eco x1 to można logować sie raz w tygodniu na zwózki :D i przy takim wydobyciu nikomu sie nie będzie chciało do czegoś dążyć tak jest czym szybciej tym lepiej :D
      prędkość floty x1 bo trzeba mieć czas zapalić ;) i górnik żeby bynajmniej się zorientował się że coś leci i zdążył zobaczyć migający trójkącik :D i mieć czas by ewentualnie napisać do sąsiada o pomoc
    • FILU napisał(a):

musi być wysokie eco by zachęcić do częstego logowania się i w coś tą surkę inwestować a zarazem czym szybciej ktos dąży do jakiegoś celu /badania statku/ilości statków to chce się grać a przy eco x1 to można logować sie raz w tygodniu na zwózki i przy takim wydobyciu nikomu sie nie będzie chciało do czegoś dążyć tak jest czym szybciej tym lepiej
      prędkość floty x1 bo trzeba mieć czas zapalić i górnik żeby bynajmniej się zorientował się że coś leci i zdążył zobaczyć migający trójkącik i mieć czas by ewentualnie napisać do sąsiada o pomoc

- dobrze prawi !!!

polać mu :piwko:
    • Dla mnie Spica jest za wolna, jeśli chodzi o latanie więc nooo sory :E

Lipton.

[ciach] Spróbowałbym tutaj jeszcze x7 i x8 w przyszłości

//Połączenie postów po czyszczeniu
      //ciap
      "Wiecie tyle ile ja chce żebyście wiedzieli." - Nyah [*]
      W grze od: 06.10.2005r. - Ta historia dalej trwa...
    • Najlepiej jednoczesnie utworzyc kilka unii o roznych konfiguracjach
      Wszyscy beda zadowoleni,bo kazdy znajdzie cos co mu odpowiada
      Ale z drugiej strony wszyscy beda niezadowoleni bo bedzie za malo graczy

Wypowiada sie kilku graczy i kazdy chce takie unii by mu pasowalo
      Ludzie ogarnijcie sie i spojzcie prawdzie w oczy
      Czasy gdy po otwarciu unii gralo 5..10 tys graczy minely i nie wroca
      Trzeba by rewolucyjnych zmian w grze ,a nie wiem czy by to pomoglo , moze tak a moze nie , kto to wie ?

Pozdrawiam
      "KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM"
    • john malkowitz007 napisał(a):

Czasy gdy po otwarciu unii gralo 5..10 tys graczy minely i nie wroca
      Powrót unii z liczbą graczy oscylująca w granicach 5-10k jest jak najbardziej możliwy, ale Gameforge musiało by zrezygnować z OGame w poszczególnych krajach i zacząć tworzyć Unii międzynarodowe.
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Mari napisał(a):

A wiesz, że w praktyce oznaczałoby to mniej graczy.
      To by było tak przenieśli by ludzi z różnych serwerów w jeden a część nie chcąc pisać na ogame po angielsku zrezygnowałaby z gry, graczy na pewno nie przybędzie - wręcz ubędzie.
      XD
      Czyli mając konto parę lat, ludzie będą rezygnować z gry, bo będą musieli pisać po angielsku?? Jak się boisz pisać po angielsku to znajdź sobie na takim uni Polaków i po kłopocie, bo nikt cię przecież nie przymusza do rozmów.
      Kupie Deuter
    • To niech chociaż raz na pół roku wyjdzie dodatkowe, międzynarodowe unii. Wtedy każdy ma wybór czy chce grać na unii swojego kraju, czy międzynarodowym :)

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Prędkość flo x1 ewentualnie x2
      Prędkość eko x2 ewentualnie x3

Jako stary gracz, grający na wielu uni i mający dość spore doświadczenie stwierdzam, że szybciej nie ma sensu.

Dlaczego tak? Kiedy flo było powolne liczyła się praca gracza - obserwacja konta, które chciało się zezłomować. Ludzie siedzieli z budzikami i zapisywali czasy lotów na kartce (przynajmniej ja tak miałem). To były czasy, liczyła się wytrwałość. Teraz szybkość na niektórych uni jest taka, że wystarczy, aby przeciwnik poszedł do kibla i pozamiatane. Do dupy z taką robotą.

Eko za szybkie też nie ma sensu. Uni, na których jest powolne eko powoduje, że chętniej wchodzą na nie nowi gracze nawet po 2-3 miesiącach od uruchomienia. Kiedy uni ma prędkość eko x4, to po dwóch tygodniach przewaga TOP 1 nad TOP 700 to przepaść. Kiedy wchodzi nowy gracz, już na samym początku traci chęć do gry. Oprócz tego przy szybkim eko bunkry będą rosnąć w zastraszającym tempie, bo górnicy będą się okopywać na potęgę. Kiedy eko będzie słabe, każdy górnik się zastanowi, czy wydać na obronę, czy na kopalnię, aby się rozwijać. Nie można zachwiać proporcji między szybkością flo a eko!!!

Acha i przy obecnej liczbie graczy (pamiętam te wspaniałe czasy, gdy na serwerze było powyżej 10.000!!! osób) nie więcej niż 5 układów. Jest to zasadne nie tylko ze względu na prędkość flot x1 lub x2 ale także ze względu na małą liczbę osób rozpoczynających grę.

Ja uzasadniłem dlaczego mam taką wizję, a co wy o tym sądzicie?
    • 5 układów daje max 75 planet...to dopiero byłoby mało graczy.
      Pewnie chodziło o 5 galaktyk.

Ty nie grales przypadkiem na 54? W TLoL czy jakoś tak.
      Wyższa prędkość eko ma sens. Nowy gracz chcący dogonić stawkę może dużo szybciej się rozwinąć farmiac idle, którym surki przybywa w zastraszającym tempie.
      Wyższa prędkość flot, tu się zgodzę, sensu nie ma żadnego. Choć są tacy, którzy chcą jeszcze szubciej, ale to już pajace, którzy jak ktoś im w 10 minut wyfarmi cały dobytek, pierwsi będą krzyczeć, że za szybkie to uni :)
      I na pewno nie dotrwaja do tak szybkich lotów przy choćby 15 lvl ndps.
      17.08.2005r - ...
      Zawsze z fartem 8-)
    • Sęk w tym, że wtedy nie było takich możliwości wydawania pieniędzy. Teraz ludzie kupują surowce i przenoszą planety..

// swoją drogą czy ktoś się orientuje jak to wygląda z ilością graczy na uniach w Niemczech i USA?

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().

• DLuGi xD napisał(a):

Sęk w tym, że wtedy nie było takich możliwości wydawania pieniędzy. Teraz ludzie kupują surowce i przenoszą planety..

// swoją drogą czy ktoś się orientuje jak to wygląda z ilością graczy na uniach w Niemczech i USA?
      Na Uni1.us jest podobnie jak na polskich serwerach: 1.481 kont. Aktywnych graczy może ze 100. Dla porównania - na polskiej Librze są 1.444 konta. A z aktywnością podobnie.

Zaś co do konfiguracji kolejnego Uni: ot, dla każdego coś miłego. Zwolennicy OGame w wersji zręcznościówki też się doczekają.
    • Widziałem wcześniej jak ktoś napisał, by otworzyć uniwersum o speedzie x1/x1 to wtedy wróci dużo starej gwardii... w moim odczuciu mylisz się i to bardzo. Starzy gracze, którzy przestali grać już jakiś czas temu na x1/x1 na pewno nie wrócą by znów od początku wszystko budować mając nadal w pamięci swoje stare konto na u8 czy u13, złapie ich/go nostalgia i przestanie grać, bo to nie jest już ta sama gra. Ludzie na u68 grają tylko ze względu na wieloletnie znajomości, przyjaźnie. Po tylu latach spędzonych w grze ciężko jest również od tak porzucić konto, które buduje się od 10 czy 11 lat. Przydałby się system osiągnięć jak pisał @DLG, to zawsze jakaś nowość, na pewnej platformie zaczynającej się na literę S sporo ludzi gra tylko i wyłącznie właśnie dla nich. Jesteśmy polską cebulką, nie możemy się chwalić tylko w sojuszu, że coś zdobyliśmy czy mamy... każdy musi widzieć i podziwiać :P