kmlody84 napisał(a):
NIe, to nie ironia. Ja gram w Ogame, a nie w grę o bunkrach.
Gram na Betelgeuse i gra się bardzo dobrze, właśnie dzięki złomowi z obrony. Nie ma bunkrowania, jest normalna gra.
A argumenty, że "nie każdy ma czas pilnować konto" są śmieszne. Co tu pilnować? Robisz FS i po sprawie. A jak ktoś się loguje raz na 2 dni to i boi się, że mu ukradną wydobycie, to niech zmieni grę.
20% ze zniszczonej obrony to jest nic. Zresztą kolega wyżej już to policzył. Więc nie wiem skąd to narzekanie. Powyżej 70% już by było ciekawe.
Ale nawet mimo tak niskiego złomu, to uni byłoby godne uwagi gdyby nie flota x3. To już kompletny absurd
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
A na innym uni cię nie wyklika?:)
Co do ekonomowania: na hyperionie ( debris z obrony) 90% tych co pozostało to ekowcy.:)HYPERION OFF
LIBRA OFF -
A co ma wyklikanie do złomu z obrony? I co to ma do bunkra? Jak umiesz robić Fsy, to nikt nie wyklika, chyba że się uprze. A jak się uprze, to nieważne czy masz bunkier. Jak masz, to też Cię wyklikają, a bunkier zaorają. A surowce zmarnowane.
Co to znaczy mieć czas? Nie da się grać w Ogame "z doskoku", chyba że na uni flota x5, robiąc UFS. Wtedy sobie możesz wejść raz na tydzień i pozłomować. Tylko jaki tego sens?
W dobie smartfonów zajrzenie na konto raz na godzinę to nie jest jakiś wielki problem.
@Jay dokładnie - na Betelgeuse też 90% to ekowcy i jakoś nikt nie płacze że bunkrów nie ma. Flociarze zresztą też, bo mogą "edukować" tych, co te bukry jednak chcą robić. A tutaj jest złom z całej obrony, a nie tylko ze zniszczonej.kmlody84
---------
Betelgeuse [SPZ] - TOP 5-> Taurus [SPZ]
Ganimed [DarkBlue] - OFF
Rhea [SPZ]- TOP 40-> Xanthus [SPZ] -
5 minut po starcie top1 już 1000 punktówU37 OFF
Nekkar ON
Taurus ON
Antares OFF
Nusakan ON -
Ile to jest złotówek, 1k pkt w 5 minut? Najs.
-
Universum będzie posiadało następujące parametry:
• prędkość ekonomii 5x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
• prędkość flot 3x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
• 20% złomu ze zniszczonej obrony trafi na pole zniszczeń
•+25 więcej pól na planecie
• 6 galaktyk
Średnica: 12.800km (1/163)
chyba jednak niema tych +25 pól -
Ktory uklad mniej wiecej ? Duzo osob?
-
255 osób,zarejestrowałem się dla beki 3 min temu i mam okolice 1:55
top1 - 1200 pkt,więc w sumie coś wolno mu idzie.
Wielkiej walki nie ma.
Deaduni[OFF] Libra - TOP6
[OFF] Polaris - TOP5
[OFF] Rhea - TOP1
[OFF] Uriel - TOP40
Kiedyś: min.: U1, U4, Rigiel, Deimos, Merkur i kilka innych.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Zyklon ().
-
Po godzinie 250 osob.... nie wroze temu uni najjlepiej, a jak na .de ? Wie ktos ?
-
czy nie miało być czasem +25 pól do planety?U37 OFF
Nekkar ON
Taurus ON
Antares OFF
Nusakan ON -
-
Ajj tam TOP1 już widzę że w układzie ma 2 kolonie Naprawdę coś mu wolno idzie hehe
Dobrze że na Epic Blue gram -
Ciekawe czy nie szkoda mu kasy na uni, ktore jest wymarle 1dnia :d
-
-
Problem z brakującymi dodatkowymi 25 polami jest na każdym dziś nowopowstalym uniwersum. Trwają prace nad naprawa tego błędu.Jestem i mnie nie ma ^^
-
Problem naprawiony. Zarejestrowałem sie teraz i normalnie 188 pól
-
Z ciekawostek...
Zauważyłem że to uni jest w wersji 6.2 i jest dostępny dok kosmicznyStart 2005 r.
1) uni7 [Dragon Squad] (off)
2) uni39 [AVALON] --> Nekkar (U/off)
3) Andromeda [GORNICY] (off)
4) Libra [KGH] (U/off)
5) Quasar [MUMINKI] (on) -
kmlody84 napisał(a):
NIe, to nie ironia. Ja gram w Ogame, a nie w grę o bunkrach.
Gram na Betelgeuse i gra się bardzo dobrze, właśnie dzięki złomowi z obrony. Nie ma bunkrowania, jest normalna gra.
Prawda z gatunku: Twojsza. Pomyliłeś OGame ze strzelanką.
W OGame wszystko jest elementem gry: tak samo flota jak eco, badania i obrona. I to jest dobre w OGame, że ma ofertę dla każdego a nie jedynie dla zwolenników naparzanek.
Kto lubi się bawić w gronie jak najmniejszej liczy aktywnych graczy, to to Uniwersum będzie dobre dla niego. W sumie ... to też jest jakaś oferta. -
Coś wiadomo kiedy będzie nowe uniwersum ?
-
Oby niedługo, bo bym coś nabroiłKupie Deuter
-
Najnowsze uni z 20% z obrony to nie wypał więc czekam na nowe gdzie będzie można grać
-
Teraz już każde kolejne uni będzie nazywane niewypałem. Nie wiem czego oczekujecie, ale na pewno jest to niemożliwe.offline
-
Ostanie 2 uni to niewypały, bo zrobili 2 razy pod rząd 5x eko które ze sobą konkurowały
Ja bym proponował:
4x eko
3x flota (albo 4x, bo ostatnio było 3x)
PZ od 50-70%
6-7 gal
Zakrzywienie gal i układów
A ACS moze byc lub nie, bo w sumie spoko sie grało na AntkuKupie DeuterPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez Tori Black ().
-
Obecnie gram na Oberonie i jako swoje sugestie EKO 2-3x Flota 2x złom z floty max 60% z prostego względu że recyklery bardzo źle się skalują bo np na 200 panc i 200 OW wypada mięć 1200 reków przy 80%.... dalej złom z obronę 20% ?? to tak jak 0 bo tego się nawet nie odczuwa .
Podsumowując
Eko 2x
flota 2x
złom 60%
Obrona 0% albo 80% bo i tak dużo tego niema
ACS-- a to już jak dla mnie bez różnicy -
Ja bym proponował:
4x eko
3x flota
PZ od 50-80%
7 gal
Zakrzywienie gal i układów
+ 25 pól do palnetUNI - Fidis - OFF top 30
UNI - Nusakan - OFF top 60 -
to chyba ten czas... na nowe uni[OFF] Libra - TOP6
[OFF] Polaris - TOP5
[OFF] Rhea - TOP1
[OFF] Uriel - TOP40
Kiedyś: min.: U1, U4, Rigiel, Deimos, Merkur i kilka innych. -
halllo kiedy nowe uni?!
-
Dopóki Art się nie odezwie, to nie ma sensu strzępić języka
Jeżeli zabierze głos, to bedzie wiadomo, że coś jest na rzeczy -
Niestety albo na szczęście nie będzie ankiety na następne uni.
Prędkość eko i floty będzie wynosić x3.
Derbis z PZ 30% a z obrony 80%.
Standardowo będzie ACS i zakrzywienie wszechświata.
Oficjalna informacja za około 2 tygodnie. Otwarcie w ostatni tydzień sierpnia. -
Lukas90 napisał(a):
Niestety albo na szczęście nie będzie ankiety na następne uni.
Prędkość eko i floty będzie wynosić x3.
Derbis z PZ 30% a z obrony 80%.
Standardowo będzie ACS i zakrzywienie wszechświata.
Oficjalna informacja za około 2 tygodnie. Otwarcie w ostatni tydzień sierpnia.
Daje mu miesiąc i nikogo nie bedzie
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość