Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Tyle ze widzisz na kazdym uni mniej wiecej top100 wyda kase na antymaterie i nawet jak uni jest 1k graczy to operatorzy gry Ci na samej górze wychodza na duzy plus, chodzi im tylko o kase, G ich obchodzi czy uni w ciagu jednego miesiaca wymrze czy nie.
      Dopiero teraz cos ich ruszylo i wkoncu zobaczyli do przodu i zrozumieli ze ogame sie konczy i probuja ratowac to co z prawdziwego ogame zostalo.

Jak wyjdzie te miedzynarodowe uni i server w ciagu 2 godzin sie zapelni i zobacza ze na samych reklamach mozna wiecej wyjsc do przodu to moze sie wkoncu cos zmieni :)
      Takie tam moje spekulacje :D
      Powstawaj nieustannie, aż owce przemienią się w lwy.
    • Nie trudno się zgodzić z kolegą powyżej, myślę że każde uni które teraz wyjdzie tak naprawdę będzie miało bardzo ciężko się utrzymać na dłużej, a jeśli wyjdzie też speed x1 to będzie klęska po całości. Tak jak ktoś pisał wcześniej przy obecnej technologi taka prędkość w ogóle nie ma racji bytu. Zacząłem teraz po długiej przerwie klikać na uni speed x2 i naprawdę idzie pograć, jest fajna płynność, nie trzeba cały czas siedzieć i jest przy tym dynamika rozgrywki.
      PONAD 400 ST ogame.pl
      PONAD 150 HoF ogame.org
      .LK. Forever

"W życiu nie ma nic gorszego niż przeciętność"

• Taka prawda. Jedno z tych uni musi mieć prędkość x2 floty bo przecież jakby nie patrzeć w obydwu przypadkach będziemy się wlec po galach ;)

Bardziej boję się, że za jakiś czas powiedzą, że zamykają uni międzynarodowe bo "zupa była za słona" i tyle ;)
      Piterere ^^

Gram:
      :roll:
      Grałem: U6, Wasat, Xalynth, Yakini, Deimos, Izar.

66 ST = 25324 % ;(
    • Ja mówiłem, że chce uni x1 flota z innym eko może być od x2-x4 nawet zdzierzylbym x5.
      Dlaczego flota x1? Gdyż wszystko za łatwo przychodzi po paru miesiącach nie ma już flociarzy bo wszyscy się wyrżnęli.
      Upilnować flotę też jest ciężko na większym speedzie floty, można kombinować z dalszymi fsami ale lepiej załączyć urlop szczerze mówiąc bo przy dużej flocie to trochę spalanie jest.
    • po za tym że zrobię tak jak wy offtop to już pozostaje mi się tylko z wami nie zgodzić to UNI międzynarodowe ma na celu przyciągnąć starych graczy a stare uni były ZAWSZE speed 1x dopiero od hmm nie pamiętam może od powstania u20 nawet u30 były jakieś speed UNI dla mnie największa głupotą jest speed UNI im wolniej chodziła będzie gra tym dłużej gracze będą oglądać reklamy itd. to im przyniesie większą korzyść a jeśli ma nie być anty to lepiej aby tak było bo może w taki sposób odwlecze się ewentualne zamknięcie uni .
      Podsumowując cała ta parodia z speed uni dla mnie to paranoja ludzie opamiętajcie się wszędzie się tylko spieszycie i nie macie na nic czasu ogarnijcie się ;)
      Oby to było normalne uni bez żadnych udziwnień tego sobie i wam życzę i aby to powiodło całego GF'a do tworzenia Starych nowych uni dla każdych społeczności a nie tylko jedno uni dla odczepienia się .

Chuck Norris szybciej biega niż Ty stoisz

A ja szybciej padam niż Ty leżysz :E
    • Jak grochem o ścianę, słaba konfiguracja absolutnie nie popularna, a za chwilę będzie uni specjalne z prędkością x1 zapewne. Nie lepiej było zrobić odskocznie z szybszą prędkością/złomem? Nawet jak ktoś tu zagra to za 2 tygodnie odejdzie bo otworzą uni specjalne, które kofigurację bedzie miało tą samą prawie, a da zdecydowanie więcej radości. Słabo...
      Hear Me Roar!
    • Jay napisał(a):

Nie zamierzam iść na nowe uni,jakie by nie było, ale:

@up
      "Odskocznię z szybszą prędkością".
      Co tam że przedostatnie uni (Izar) bylo dosc szybkie
      które kofigurację bedzie miało tą samą prawie, a da zdecydowanie więcej radości.

Mów za siebie.

Co tam, że prawie każde uni jest speed uni, tylko teraz specjalnie przed uni świątecznym dostaliśmy slow.
      Co tam , że nie każdy załapał się na nowe uni.
      Co tam, że to uni to jakieś nieporozumienie.

Tak odchodząc od głupich wypowiedzi, czemu nie praktykuje się już ankiet? Czy to nastręcza jakiś problem? Ankieta jest chyba bardziej opiniotwórcza niż głosy 5 osób? Tak z ciekawości @Art
      Hear Me Roar!
    • Taka konfiguracja juz byla na nowym alfabecie, a x2 flota, x4 eko ostatnio bylo na Xalynth.
      Pozatyum teraz sa swieta, wiecej ludzi ma wiecej czasu, wiec wolne uni x1 flota, x2 eko jest nieporozumieniem, szczegolnie ze blue design ma byc otwarte jakos rownolegle, z predkosciami x1, a to od 2x eko prawie to samo.
      Sa jeszcze 2-3 dni, wiec mozna zmienic, bo nie ma sensu pakowac wolnych uni przed swietami, szczegolnie, ze jakies dziwne predkosci byly iostatnio, a dawno nie bylo zwiekszonego wydobycia z wolniejsza flota.

Universum Betelgeuse
      posiada dwie prędkości: 2x ekonomia (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie); 1x floty (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne); szczątki ze zniszczonej obrony i floty stanowią 30% jej wartości; 7 galaktyk.

ostatnie o koni=figuracji nowego unii.
      Pozatym x2 universa bylo kilka,
      x1 flota x4 eko tez kilka bylo,
      aod Xalynth nie bylo zadnego x2 flota x4 ekonomia.
      Pozatym Art, jak cos linkujesz najpierw sobie sprawdz samemu przed wyslaniem propozycji, szczegolnie, ze ostatnie uni kompletnie inna konfiguracja byla, niz ktokolwiek podawal.
    • Jak tak sobie myślę i analizuje możliwą konfigurację nowego uni to wydaje mi się, że taka opcja byłaby ciekawe. Co o tym sądzicie ?

Galaktyka - 9:499 bez zakrzywienia
      Planety - bez dodatkowych pól
      Prędkość ekonomii - x3
      Prędkość floty - x2
      Debris z floty - 50%
      Debris z obrony - 30%
      Antymateria - najlepiej byłoby bez ale wtedy nic nie zarobicie :D sugestia - na starcie uni zamiast 8000 am po potwierdzeniu maila warto wprowadzić możliwość wyboru jednego z oficerów na tydzień, dowolny termin użycia natomiast każdy z graczy może dokonać jednorazowego zakupu dowolnej ilości antymaterii. ( tu można byłoby podebatować :P )
      ACS - tak
      U1 - TOP 320 [ OFF ]
      U54- TOP 13 [ OFF ]
      U59 - TOP 19 [ OFF ]
      Izar - TOP 261 [ ON ] - aktualizacja 28.02
      Libra - TOP 246 [ ON ] - aktualizacja 28.02
    • Ja długo czekałem na konfigurację taką jak teraz jest na Kallisto. Założyłem konto, pograłem kilka dni i usunąłem konto. Odechciewa mi sie grać przy takiej liczbie graczy.
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • theARTur napisał(a):

- flota: x 1

- ekonomia: x 5

- PZ: 70%

- 6 galaktyk

- układy słoneczne: od 1 do 499

- zakrzywienie

- + 25 pól

- 10.000 Dark Matter na start

pewnie na takim uni to i ja bym pograł chociaz trace juz powoli chęci do tej gry, 6 galaktyk to max przy tej liczbie graczy jaka jeszcze chce grac, bo potem konczy sie na tym ze gra skupia sie na pierwszych 4 galach , a reszta to bunkrowanie planet i co najwyżej wstawianie lotek.
      Pamietam ze chyba ostatnim uni na którym na początku było cięzko o to by planete w jakimś porzdnym miejscu postawić to był Xalynth ale dla mnie niestety za szybkie, wiec dalem sobie spokój bo w nocy GŚ potrafily mi przeorać wszystkie planety :)
      Hroskar.
      URSA ON - top249
      Jedi s.w. HYDRA - OFF
      JUPITER -OFF