Draken napisał(a):
A co z ankietą w grze?
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
Ja dziękuję za takie uni. Liczyłem na x2 flota x4 eko
-
- Dziękujemy!!
- powiedzieli gracze Izara -
-
No ijest nowe ini
Cieszmy sie i radujmy i chwalmy Pana Arta :D
Pan dal nam nowe uni abysmy mogli wplacac kaske na konto aryjskich Panow ]:-D ]:-D ]:-D
[ciach]
PZDR ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?(
Moderator Indestructible:
Upominam za obrazę. -
To uni będzie startowało na nowej wersji?
- Pojednanie istnieje tylko na cmentarzach.
- Uni 1 top 20 OFF
- Antares top 30 ON
- Virgo STANNIS BARATHEON ON ...
- Pojednanie istnieje tylko na cmentarzach.
-
Moim zdaniem parametry nowego uni są najlepsze z możliwych. Co prawda nikt o takie nie wnosił, ale właśnie o to chodziło: nikt nie zostanie posądzony o posiadanie "chodów" w administracji. W dodatku jest także sprawiedliwie - nikt nie dostał tego, co chciał. Nie może być przecież tak, że jeden chce i dostaje, a inny chce coś innego i nie dostaje. Jest po równo.
Gratuluję wyważonego wyboru. -
Soviecki Sojuz napisał(a):
To uni będzie startowało na nowej wersji?
I to jest najlepsze pytanie. Bo jeśli będzie 6.0 to ja np dziękuję...Wersja 6.0 - muł, bagno, strzał w torbę z łuku, dziadostwo... -
-
Skąd wiesz, że 6.0 nie będzie?
-
Art napisał(a):
Nie ma planów na rozpoczęcie nowego uni z wersją 6.0
2 strony wcześniej jest ten post Arta. -
a Niemcy otwierają następujące uni o parametrach\
Japetus
x 2 Flota
x 5 Ekonomia
i na dodatek 70 % PZ
- i co można ???
- można ! -
-
theARTur napisał(a):
a Niemcy otwierają następujące uni o parametrach\
Japetus
x 2 Flota
x 5 Ekonomia
i na dodatek 70 % PZ
- i co można ???
- można !
O. To teraz sobie Izar niech 1-2 miesiące pozyje a potem poprosimy dokladnie cos takiego samego -
Uni niby nie wychodzi z nową wersją a 13 października już 6.0 wersja wchodzi na wszystkie uni polskie, więc jeden dzień to chyba wielka różnica nie jest.
-
-
Przypominamy, że na uniwersum będzie obowiązywała zakrzywiona wersja wszechświata. Zakrzywienie dotyczy zarówno galaktyk, jak i układów słonecznych.
Uniwersum wystartuje z wersją 6.0.5 (Changelog)
Wasz OGame.pl Team
Czytajcie info o nowych uni na głownej dokładnie. -
To powodzonka na nowym uni. Faktycznie gdyby otwierali te uni co pół roku, mieliby więcej graczy, ale jak otworzą co dwa miesiące to zgarną 3x tyle kasy, bo klientów zawsze będą mieli.
-
Sideswipe napisał(a):
Cytat za "Art"
Nie ma planów na rozpoczęcie nowego uni z wersją 6.0
2 strony wcześniej jest ten post Arta.
I tyle są warte słowa Arta ;)
Emerytowany lotnik - 856.607,43%
" I'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not... "Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Crion ().
-
Crion napisał(a):
I tyle są warte słowa Arta
Community Manager -
board.de.ogame.gameforge.com/b…us-startet-am-12-10-2015/
Niemcy maja x2 flota, x5 ekonomia.
Moze nastepne unii x10 flota x1 eko zeby bylo ciekawiej i w sekunde deu stracic. -
Pogrywam sobie teraz na US z parametrami:
eko, budowa, badania x4
"loty floty" x1
70% złomu z floty (bez złomu z obrony)
Wiadomo, że przy szybkim eko start wymaga większej aktywności przez 2 dni (żeby zbudować jakąś obronę przed ludźmi, którzy jednak pieniądze wydadzą), jeżeli ktoś przysiąść nie może, proponuję zacząć 2 dni po i można na spokojnie a radocha zostaje.
Zalety takich parametrów według mnie to:
- szybki rozwój bez zbędnego czekania,
- możliwość puszczania normalnych fs'ów,
- szybka odbudowa po złomie,
- większa opłacalność ataków na bunkry ze względu na wysoki procent złomu,
- możliwość odejścia od kompa na dłużej godzinę przy pozostawieniu floty na planecie (wiadomo z postępem czas ten ulega skróceniu)
- emocje związane z lotami:)
Minusy takich parametrów:
- bardzo szybkie budowanie obrony,
- jednak nie wszyscy zawsze mają te 2 lub 4 godziny na wykonanie lotów.
Zmiany jakie bym wprowadził to właściwie tylko spowolnienie czasu budowy systemów obronnych, np.:
eko, badania, budowa floty x4
budowa obrony oraz "loty floty" x1 (ewentualnie x2)
złom 70% (bez złomu z obrony)
Pozdrawiam
Sally
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Sally:) ().
-
Sally:) napisał(a):
Pogrywam sobie teraz na US z parametrami:
eko, budowa, badania x4
"loty floty" x1
70% złomu z floty (bez złomu z obrony)
Wiadomo, że przy szybkim eko start wymaga większej aktywności przez 2 dni (żeby zbudować jakąś obronę przed ludźmi, którzy jednak pieniądze wydadzą), jeżeli ktoś przysiąść nie może, proponuję zacząć 2 dni po i można na spokojnie a radocha zostaje.
Zalety takich parametrów według mnie to:
- szybki rozwój bez zbędnego czekania,
- możliwość puszczania normalnych fs'ów,
- szybka odbudowa po złomie,
- większa opłacalność ataków na bunkry ze względu na wysoki procent złomu,
- możliwość odejścia od kompa na dłużej godzinę przy pozostawieniu floty na planecie (wiadomo z postępem czas ten ulega skróceniu)
- emocje związane z lotami:)
Minusy takich parametrów:
- bardzo szybkie budowanie obrony,
- jednak nie wszyscy zawsze mają te 2 lub 4 godziny na wykonanie lotów.
Zmiany jakie bym wprowadził to właściwie tylko spowolnienie czasu budowy systemów obronnych, np.:
eko, badania, budowa floty x4
budowa obrony oraz "loty floty" x1 (ewentualnie x2)
złom 70% (bez złomu z obrony)
Pozdrawiam
na US x5 eko jest, ktos pisal ze niski poziom to chcialem zobaczyc, wiec polowa nowego uni to polacy, a drugie pol kazdy inny kraj niz USA, czyli GF wyszedl projekt -
faktycznie na US
flota x1
eko x5
70% PZ -
witam temat jest pytanie to Team ogame no i do was starych graczy co byście powiedzieli na uruchomienie jednej uni w starej szacie graficznej bez tych wszystkich fajerwerków które tylko rozpraszają i co prawda jak pamiętam kiedyś tez wchodziło mimo protestu graczy kto jest za niech się wypowie czy taka retro unie chcieli byście tu zobaczyć
Super Moderator cruella:
przeniesione z działu DiD Wspominki - tu jest lepsze miejsce na twoje pytanie -
Jak chcesz tego dokonać?
-
Szczerze mówiąc ciężko mi wrócić do czasów starego wyglądu, ale już jestem tak przyzwyczajony do niego, że wolałbym żeby zostało tak jak jest.
Co do nowego uni i antymaterii, to kiedyś Ciap powiedziała bardzo mądre słowa.
Kiedyś nie potrzebowali tylu pieniędzy żeby się utrzymać, bo gra była mała, dopiero się rozwijała, a graczy była cała masa, no i też nie było oficerów.
Później natomiast gdy gra się rozbudowała, zatrudnili więcej osób, tym samym zwiększyło się zapotrzebowanie na pieniądze, trzeba wszystkich opłacić i jeszcze coś mieć na dalszy rozwój, reklamę, itd.
Nawołując do tego, że tak często otwierają uni, wcale się temu nie dziwię, bo jak otworzą częściej, to są tacy ludzie co zaczynają co rusz na nowym uni od nowa.
Ja tam święty nie jestem, bo też grałem najpierw na u3 potem, u1, potem bodajże leo, deimos no i teraz sirius i u67. Trochę tego było, głównie zmieniałem uni, z powodu nudy na nich, ci sami gracze, nic ciekawego się nie działo, na niektórych spadła aktywność, itd. itd.
No, ale takich ludzi, którzy zmieniają uniwersa jest dużo i oni dość często mają fun z samego bycia w topce przez np. tydzień czy nawet mniej, i kupują anty na potęgę.
Gdyby otwierano uni rzadziej to autentycznie tej antymaterii kupowano by mniej, bo ci ludzie o których mówię czekaliby aż dwa miesiące na kolejne uni a tak czekają tylko miesiąc.
Niestety może też być tak, że wprowadzą skracanie lotu za antymaterie, co byłoby już totalną głupotą. Mam jednak nadzieje, że ten czas nie nastąpi. -
Nowe uni idealne pod moja gre byloby x2 flota- zamiast 12h czekam tylko 6h jak farmie mtkami ekowcow przez gale i mini zlom trzasne i recyklery poslalem a nie musze za czesto odswiezac, i 4x ekonomia, wiecej surowcow moge z ekowcow sciagac, a dlugo takiego uni nie bylo, wiec ja staje za takimi parametrami.
Eko x4
Flota x2
Zlom wszystko jednoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez u66juras ().
-
dyzio30 napisał(a):
witam temat jest pytanie to Team ogame no i do was starych graczy co byście powiedzieli na uruchomienie jednej uni w starej szacie graficznej bez tych wszystkich fajerwerków które tylko rozpraszają i co prawda jak pamiętam kiedyś tez wchodziło mimo protestu graczy kto jest za niech się wypowie czy taka retro unie chcieli byście tu zobaczyć
dyzio30 napisał(a):
Super Moderator cruella:przeniesione z działu DiD Wspominki - tu jest lepsze miejsce na twoje pytanie
Ja chętnie zagrałbym na uni z starym interfejsem, ale zanając GF takie uni nie powstanie. Ogame co raz bardziej odbiega od standardów. W ogóle czy universa z standardową konfiguracją x1 jeszcze powstaną, bardzo dawno nie było.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 4
4 gości