Tylko problem bo ja brazylijskiego nie znam
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Nie musisz znac brazylijskiego (o ile taki istnieje) wystarczy ze bedziesz umial/la portugalski
dlatego pytam czy jest ktos chetny na gre z polski zeby pozniej mozna bylo sie odnalezc... -
W Brazylii językiem urzędowym jest portugalski, ale różni się od "portugalskiego" portugalskiego. Przynajmniej na co dzień, nie wiem jak jest z tłumaczeniami na OG. Poza tym teraz to i tak są wszędzie obrazki
-
Robert1987 napisał(a):
Nie musisz znac brazylijskiego (o ile taki istnieje) wystarczy ze bedziesz umial/la portugalski
dlatego pytam czy jest ktos chetny na gre z polski zeby pozniej mozna bylo sie odnalezc...
ja zagram. -
Podsunąć mu pomysł i już będzie się szczycił:P
Możliwe że i ja tam będę, chociaż nie wiem jak długo:) -
Oo.. faktycznie brazylijski ma fajną konfigurację.. :d
ale lecimy na francuski - najwięcej graczy tam jest
Bądź prawdziwy, doceń prostotę bo życie to nie fotel na którym siedzisz z pilotem!Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Za Hajs Matki Baluj ().
-
a czy na francuskim jest pz z obrony? no nic to zagram i na tym i na tym. przy predkosci floty 1x na fr uni to 3 razy wysle statki zanim mi wroca na fr uni.
-
Na fr niema PZ z obrony
Bądź prawdziwy, doceń prostotę bo życie to nie fotel na którym siedzisz z pilotem! -
Lipa lipa lipa, też chyba pykne na francuskim, chcieli pz z obrony to będą teraz sami grali juz były dwa uniwerki i okazały się jednym wielkim nie wypałem... tak to jest jak się słucha głosu "kilku osobników" zamiast przeprowadzić ankietę.
-
A ja na BR popykam pare dni eko"Ja to Cie przygarnąlem tak jak Shrek tego osła. Szkoda tak zostawić samego w lesie mimo tego, że cie wkurza " ~ panwpolo
Ursa - Top 34 THE END
16.07.2013 - 29.12.2014
Bez urlopu -
Art a kiedy można liczyć na jakieś uni np x4 albo x5 , przeciez takie uni przyciagaja najwiecej ludzi ostatnie takie bylo quantum ponad 1,5 roku temu ,...
-
Nie rozumiem po jakiego grzyba wam duzo ludzi na uni skoro chcecie grac eko O.o ? Jakbym chcial grac eko to bym wybral jakies uni na ktorym jest jak najmniej ludzi. Nie bylo byproblemow ze znalezieniem miejsca na planety a nawet mozna by przenies wszystkie planety na sam koniec uni i dopiero za jakies pol roku by ktos postanowil poleciec tam... dlatego dziwie sie ludziom ktorzy graja eko i wybieraja uni francuskie bo tam bedzie wiecej ludzi. Nie pisze tego zeby wybrali uni brazylijskie bo uwazam ze to uni zupelnie nie jest dla nich... x2 predkosc floty. Przeciez to zawrotna predkosc i ich wszyscy beda jechali co 3h. (Przy logowaniu co 30 min ze smartfona)
chyba ze eko gracza chodzi o rywalizacje na punkty. I jak zobacza ze przeskakuja o 200 miejsc po wybudowaniu kopalni to [się cieszą].
no nic w kazdym razie pozdrowienia dla nich...
Moderator Indestructible:
Na forum staramy się pisać kulturalnie, i nie stosujemy pseudocenzury. Proszę rozważniej dobierać słownictwo. -
Co innego dla flociarza, bo mało graczy to mało celów, ograniczone możliwości farmienia, złomowania. Lecz zauważyłem, że w wielu grach liczba online napędza taki mechanizm nie wiem jak się to fachowo nazywa, ale chodzi o to, że ja patrzę jest mało online to się nie rejestruje bo mało ludzi gra widocznie nie będzie się fajnie grało skoro ludzie się nie rejestrują, w drugą stronę: ja patrzę jest dużo online no to fajnie zarejestruje się bo jak jest dużo ludzi to fajnie się gra. Przykładem jest taki wow, pomijając fakt, że privy to taka jakby inna gra niż na globalu to często jest tak, że ktoś się rejestruje bo jest dużo online, i mechanizm tak działa.
-
ja sie zarejestrowałem i na brazylijskim i na francuskim nie wiem ile bede gral. moje kordy to 1:7:12 (BR) i 1:6:12 (FR)
jak cos to piszcie -
Powodzenia na nowym uni chociaż z taką lipną konfiguracją wątpię żeby było dużo ludzi.
Zróbcie im te x5 i będzie dużo ludu, dużo anty i dużo $ dla GF'u. -
Zaczalem sobie spokojnie na tym nowym francuskim i czy moze mi ktos wyjasnic, czy to jakis bug, czy uroki ich speed uni czy event czy cokolwiek innego, że po wykonaniu pierwszej expy jako bonus zamiast 2cm i 5mt dostałem 4cm i 10mt?
-
Wiadomo coś o której będzie otwarcie?
-
Ja też się na francuski skuszę, a na naszym pare dni mogę zobaczyćU37 OFF
Nekkar ON
Taurus ON
Antares OFF
Nusakan ON -
AxlRose napisał(a):
Wiadomo coś o której będzie otwarcie? -
Jak zwykle? Ostatnio Antares o 18.
-
-
5 minut po otwarciu uni ponad 150 osób
-
Zapraszam do DiD nowego uni: board.pl.ogame.gameforge.com/b…board1295-did-betelgeuse/
exModeratorka Wojen
exModeratorka Starć Tytanów
exModeratorka Porozmawiajmy o Ogame
exSMOD MN
exFA -
Antymateria już powoli robi swoje na uni
Szybki upadek tuż tuż
Ja poczekam na coś konkretnego -
Kiedy fuzja betelgeuse?
A tak poważnie to i tak znajdą się gracze co będą grali, więc nie ma co narzekać, gorzej by mieli jakby nie kupowali antymaterii, wtedy zamknęli by ogame i oznaczałoby to jego koniec. -
A ja zadam kolejne pytanie które zapewne i tak zostanie bez odpowiedzi przez Art'a.
Kiedy możemy się spodziewać universum z prędkościa np x4 flota i eko a nawet x5 flota eko,
ostatnie takie uni bylo ponad 1,5 roku temu ( 18 miesięcy ), albo nawet jakies x3 uni by bylo dobre z normalna konfiguracja.
Dajcie cooś dla ludu ...
Takie uni będzie miodem na serca graczy ,.... -
Hajtowy napisał(a):
A ja zadam kolejne pytanie które zapewne i tak zostanie bez odpowiedzi przez Art'a.
Kiedy możemy się spodziewać universum z prędkościa np x4 flota i eko a nawet x5 flota eko,
ostatnie takie uni bylo ponad 1,5 roku temu ( 18 miesięcy ), albo nawet jakies x3 uni by bylo dobre z normalna konfiguracja.
Dajcie cooś dla ludu ...
Takie uni będzie miodem na serca graczy ,....
2 miesiące temu wstał Antares z x3 eko i x4 flota, więc ci lubiący wyższe prędkości myślę, że dostali to co chcieli. -
Tam nie ma ACS więc odpada
-
szkoda czasu, pogralem tak o pol dnia po pracy zeby zobaczyc jak to bedzie wygladac i stwierdzam, ze jak ktos z topki ma wiecej statkow niz ja punktow to troche przesada
-
Mam ciekawą propozycję:
Załóżcie jedno uni "testowe" z opłatą powiedzmy 10-20zł na miesiąc, bez żadnych komandorów, skracania czasu, kupna surowców za $.
Uni minimum x2/x2; ACS, złom minimum 50%. Z pełną funkcjonalnością komandora. Myślę że spokojnie zebrałoby się 5k graczy. Byłoby to uni, gdzie liczą się umiejętności i czas włożony w grę, a nie "zainwestowane" $, a GameForge miałoby zarówno na opłacenie serwerów (z tym to już w sumie bez przesady, może niektórzy nie wiedzą, ale serwery w dzisiejszych czasach kosztują grosze w porównaniu z rokiem 2004 np., a wtedy nie było tyle płatnych dodatków) jak i zysk z takiego uni.
Co do serwerów, to zapewne zawyżając koszt jednego, by utrzymać jedno uni to maks. 1000zł na miesiąc, czyli wychodzi na to, że serwer zwraca się przy 100 osobach.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5
5 gości