Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ja również wyraziłem swoją opinię na ten temat. Opisałem także w mniejszości słabe strony tego "systemu" (nie wiem co w tym złego), ale jeżeli ktoś ma słaby dzień i naskakuje na mnie mimo, że nie uderzyłem niczym w jego stronę to jest rzeczą wiadomą (może masz inaczej), że odpowiedzieć wypada i nie jest to w żaden sposób "napinanie się" , "wąty" bądź "robienie z siebie pro"( :quasi: ) tylko kulturalna odpowiedź. Zresztą przeczytaj kilka postów do tyłu zanim odpowiesz komuś następnym razem (polecam).

E: Z racji tego, że dyskusja zboczyła z toru proponuję przywrócić ją na właściwy.
      Art - Jak idą przygotowania bądź jakieś informacje ?.
      - My name is Riddick... and i remember everything -

Wasat - [top 3 flot] - (off)
      Yakini - [top 11 flot] - (off)
      Ponad 70 starć tytanów.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez -- Riddick -- ().

• Bl4ckWhite napisał(a):

Nevski napisał(a):

Barbara napisał(a):

Troche nie na temat. Czy na takim uni bez acs sojusznik może zrobić mi podstawke? Jeżeli nie to troche z dupy pomysł, każdy na każdego

Tak wspólna obrona zostaje bo misja zatrzymaj jest dostępna bez względu na obecność ACS lub jego brak.
      -----
      Każdy głos tutaj ma trochę racji, jednak niektórzy mają tendencję do popadania w lekką paranoję.
      Kiedyś się grało bez ACS i miało to swój urok. Zdaję sobie sprawę że mechanika gry zmieniła się znacząco, jednak połączenie speed uni + braku ACS jest rozwiązaniem nowym i przynajmniej w teorii ciekawym. Mówienie o tym, że jeśli ktoś właduje ogromne pieniądze będzie niezniszczalny jest lekko na wyrost - tak na pewno będzie mu znacznie łatwiej w początkowej fazie gry, jednak brak ACS tylko nieznacznie zmienia tu sytuację. Kasa w takim modelu jak jest teraz, zawsze będzie dawała ogromną przewagę.

Post o omijaniu systemu - Ameryki to ty nie odkryłeś... I tu znowu ACS mało ma do gadania. Na uni z ACS też pełno jest ludzi którzy mają "braciszków" i to zazwyczaj nie jednego także co to za argument.

Brak ACS wymusi zupełnie inny styl latania i to będzie realna zmiana. Także bunkrownictwo stanie na wysokim poziomie - i to są chyba główne minusy (dla innych plusy) grania bez ACS.

Więcej takich wprowadzających w błąd i niczego nie wnoszących postów i temat rozkwitnie że hoho.

Co Ty tam wiesz o graniu bez ACS.

Czyli, że co szefie? Nie da sie stacjonować u koleżki? To co z depozytem sojuszniczym?
    • Chciałbym się wypowiedzieć co do nowego uni :D

Raty pasowałyby takie, jak na dawnym u50 bądź na wasacie ]:-D
      Do tego można dodać tylko i wyłącznie pz z obrony dla ciekawej gry :D
      Wówczas będzie dużo więćej chętnych graczy
      :D

Pozdrawiam
      U50 - xalynth - wasat OFF
      Japetus ON
    • brak ACS'ow i zmienna predkosc uni, to lekki bezsens. Zabieracie flociarzom mozliwosc kasowania leszczy, ktorzy graja za pieniadze. Po prostu nie moge sie doczekac zobaczenia TOP 1 we flocie goscia, ktory nie bedzie posiadal nawet 1 STeka.
      Eko/flota x4, 70% ( miodzio ) , ACS jak najbardziej i wszyscy dobrzy gracze beda zadowoleni :)

P.S.
      Milo, ze moge wziac udzial w ankiecie ;] Jak najbardziej jestem za ACSem ;)
    • Nie zdążyłem zagłosować, jestem za uni BEZ acs-a . Flociarze naprawdę już dużo dostali, bunkrownicy praktycznie nic, a takich jest dużo, grają dziś tak jak ja ze względu na wspomnienia sprzed lat, ale jesteśmy w stanie wydać kasę na anty, bo nie żyjemy już z kieszonkowego. Powinno się też wreszcie takich ludzi wziąć pod uwagę. Jedno forum bez ACS nikomu krzywdy nie zrobi, jestem przekonany, że będzie duże zainteresowanie.

MyStyle, uruchom wyobraźnie i przyjmij do wiadomości, że w ogame grają też casuale, którzy dziś sa tak naprawdę na ogejmowej emeryturze, jednak tak naprawdę to dla nas wydanie stówki miesięcznie nie jest żadnym problemem i to tacy jak my dokładają się do tej gry, a nie flociarze. Mają być zadowoleni wszyscy albo przynajmniej większość gracy, a nie wszyscy "dobrzy" , cokolwiek to według Ciebie oznacza. Kogo obchodzi czy gracz jest "dobry" czy nie.

P.S.

W ogóle to chciałbym jeszcze flotę x0,25 przy ekox4 , byłoby idealnie i przepełnione uni po kilku godzinach, tacy jak ja rzuciliby się jak głodny na łakocie. Z prostego powodu, najwięcej graczy zrezygnowało przede wszystkim dlatego, że skończyła się beztroska młodość i trzeba żyć, a ogame wymagało zbyt wiele czasu i dyscypliny, do takiego uni jak napisałem wróciłoby tysiące dawnych graczy, sam znam kilkunastu, którzy graliby w takiej sytuacji.

Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez poznaniak777 ().

• poznaniak777 napisał(a):

Nie zdążyłem zagłosować, jestem za uni BEZ acs-a . Flociarze naprawdę już dużo dostali, bunkrownicy praktycznie nic, a takich jest dużo, grają dziś tak jak ja ze względu na wspomnienia sprzed lat, ale jesteśmy w stanie wydać kasę na anty, bo nie żyjemy już z kieszonkowego. Powinno się też wreszcie takich ludzi wziąć pod uwagę. Jedno forum bez ACS nikomu krzywdy nie zrobi, jestem przekonany, że będzie duże zainteresowanie.

MyStyle, uruchom wyobraźnie i przyjmij do wiadomości, że w ogame grają też casuale, którzy dziś sa tak naprawdę na ogejmowej emeryturze, jednak tak naprawdę to dla nas wydanie stówki miesięcznie nie jest żadnym problemem i to tacy jak my dokładają się do tej gry, a nie flociarze. mają być zadowoleni wszyscy albo przynajmniej większość gracy, a nie wszyscy "dobrzy" , cokolwiek to według Ciebie oznacza. Kogo obchodzi czy gracz jest "dobry" czy nie.

Co ty leszczu gadasz?? Jacy my??
      jak pracujesz na kasie w Tesco i zarabiasz 1,3k zł na miecha, to 100 zł to jest dużo. A tak btw, to niby czemu bunkrownicy najwięcej hajsu wydają?? Wydajecie tyle samo anty co flociarze, i na to nie ma żadnego schematu.

PS: Nie ma bunkra nie do przebicia, nawet bez ACSa. Najpierw co naucz grać, a potem trwoń hajs na ogame :|
    • Smiesznie sie zapowiada to nowe uni. Jestem ciekawy jak to wyjdzie w praniu :) Mam nadzieje, ze bedzie zrobione pod Falkiego, bo bedzie trzeba go w TOPie wyprzedzic :P
      Do zobaczenia na nowym uni :)
    • No widzisz, gdybyś tyle nie grał, może byś nie skończył na kasie. Mówiąc my, miałem na myśli ludzi po 30, którzy w tę grę grali jak jeszcze siusiałeś w majtki, a 100 złotych to wydają tygodniowo na napiwki i nie płaczą na wszystko jak Ty.
    • Poznaniak przestań się już mądrzyć bo patrząc na Twoje podejście będziesz dobrą farmą. Mało przy kompie i bunkier zaczną się gsy to będą jechać aż miło po Tobie :)
      A szybko się zaczną bo to będzie speed uni :)
      Nie ma nic ważniejszego na tym świecie niż lojalność i miłość, poza lojalnością i miłością miedzy zbirami
    • poznaniak777 napisał(a):

No widzisz, gdybyś tyle nie grał, może byś nie skończył na kasie. Mówiąc my, miałem na myśli ludzi po 30, którzy w tę grę grali jak jeszcze siusiałeś w majtki, a 100 złotych to wydają tygodniowo na napiwki i nie płaczą na wszystko jak Ty.

:quasi: W dobie dzisiejszych czasów nie każdy nawet pracujący po 30 z dwójką dzieci oraz mieszkaniem na wynajem w centrum za 1.300 zł może sobie na coś takiego pozwolić nawet z wykształceniem wyższym więc skończ pisać głupoty i zajmij się szkołą. To, że rodzice sypią Ci pieniądze z rękawa bo akurat tak Ci się trafiło w życiu to nie znaczy, że należy się tym puszyć i pokazywać co Ty to nie jesteś. Dla niektórych to zakupy w biedronce na przetrwanie na 3-4 dni, a dla Ciebie "napiwek". Tak w życiu bywa.

Munio_Uni 1 napisał(a):

Jak masz siłe przebicia. Przy nowym uni bez ACS gdy bunkier powstaje od startu będzie ciężko.

Zgadzam się z tym co napisałeś tyle, że trzeba tym bunkrem umieć grać. Systematyka, nie trzymanie ogromnej ilości surowca całymi nocami i flota "farmingowa" gdzie będzie dużo statków pozwoli na spokojną grę tymże bunkrem.

Mari napisał(a):

Co wy gadacie, mieszacie prywatne sprawy kto ile zarabia to jego prywatna sprawa, a co do acsa, to ja jestem zdania, że sam acs jest potrzebny, aczkolwiek jak ktoś chciałby pograć bez to nie mam nic przeciwko.

Jak ZAWSZE Twoja postawa kiedy wnosisz coś od siebie "jestem za, a nawet przeciw w sumie jest mi to obojętne" :D

Ponad 70 starć tytanów.
    • Chodzi mi o ogół Twojej neutralności co jest bardzo rzadkim zjawiskiem (w dodatku pozytywnym) i jak widać Ty źle odczytałeś mojego posta względem Ciebie. ;)

Ponad 70 starć tytanów.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez -- Riddick -- ().

• -- Riddick -- napisał(a):

poznaniak777 napisał(a):

No widzisz, gdybyś tyle nie grał, może byś nie skończył na kasie. Mówiąc my, miałem na myśli ludzi po 30, którzy w tę grę grali jak jeszcze siusiałeś w majtki, a 100 złotych to wydają tygodniowo na napiwki i nie płaczą na wszystko jak Ty.

:quasi: W dobie dzisiejszych czasów nie każdy nawet pracujący po 30 z dwójką dzieci oraz mieszkaniem na wynajem w centrum za 1.300 zł może sobie na coś takiego pozwolić nawet z wykształceniem wyższym więc skończ pisać głupoty i zajmij się szkołą. To, że rodzice sypią Ci pieniądze z rękawa bo akurat tak Ci się trafiło w życiu to nie znaczy, że należy się tym puszyć i pokazywać co Ty to nie jesteś. Dla niektórych to zakupy w biedronce na przetrwanie na 3-4 dni, a dla Ciebie "napiwek". Tak w życiu bywa.

Munio_Uni 1 napisał(a):

Jak masz siłe przebicia. Przy nowym uni bez ACS gdy bunkier powstaje od startu będzie ciężko.

Zgadzam się z tym co napisałeś tyle, że trzeba tym bunkrem umieć grać. Systematyka, nie trzymanie ogromnej ilości surowca całymi nocami i flota "farmingowa" gdzie będzie dużo statków pozwoli na spokojną grę tymże bunkrem.

Mari napisał(a):

Co wy gadacie, mieszacie prywatne sprawy kto ile zarabia to jego prywatna sprawa, a co do acsa, to ja jestem zdania, że sam acs jest potrzebny, aczkolwiek jak ktoś chciałby pograć bez to nie mam nic przeciwko.

Jak ZAWSZE Twoja postawa kiedy wnosisz coś od siebie "jestem za, a nawet przeciw w sumie jest mi to obojętne" :D

Człowieku, jacy rodzice. Mój pierwszy komp to był commodore 64, który sobie kupiłem za pieniądze z komunii za około dwa miliony złotych ( jeszcze przed denominacją ) , a pierwszy PC miał coś z 60 mhz taktowania i 8 mb ramu, co i tak w tamtych czasach było wypasem, a kupiłem go za pieniądze zarobione na wakacjach przy zbiorach w sadach, szklarniach i polach, także nic nigdy nie dostawałem. Ogame weszło do Polski mniej więcej wtedy, jak ja rozpocząłem studia i grałem niemal od początku. Wraz z końcem studiów i założeniem rodziny skończył się czas na grę i nie ma się co oszukiwać, zaczął się wyścig szczurów, czasu nie było na nic. Teraz się trochę ustabilizowało, czas jakiś jest, ale mało. Wiem, że takich ludzi jest dużo i im się też należy ukłon i uni pod nich. Jakbym miał rodzinę i zarabiał 1300 to bym natychmiast albo wyemigrował, albo się przekwalifikował nawet na kierowcę czy spawacza, żeby im godne życie zapewnić, jak ktoś w takiej sytuacji siedzi zadowolony z 1300 , rodzina bieduje i gra jeszcze spokojnie w ogame marnując czas, zamiast spróbować coś zmienić to jest zwykłym egoistą i tyle.
    • Wiesz, ja przede wszystkim nie chce nikomu zaszkodzić, po prostu mam tolerancje do ludzi o odmiennych poglądach czy to odnośnie gry czy czegoś innego. Ja to odczytałem, że w każdej sprawie jestem obojętny i, że nie mam własnego zdania. Jeżeli coś źle ująłem to przepraszam, człowiek to nie maszyna nie jest nieomylny.
    • No to gratuluję, że doszedłeś do wszystkiego samemu. :) Tacy ludzie są wiele warci. Moim zdaniem skończmy pisać już na temat roli złotówki w tym temacie, a pochwalmy się taktyką jaką będziemy stosować na nowo powstałym uniwersum. :)

Ponad 70 starć tytanów.