Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Haha. Pewnie by się dało sfarmić gościa, zanim zdąży kliknąć w podgląd :)

Z gry strategiczno-ekonomicznej zrobiłaby się zręcznościówka ]:-D

"Ninety Six" napisał(a):

Jak nie masz za wiele czasu na doglądanie konta, i jak już siądziesz do og o 18, to nie musisz czekać na koniec zsyłki surków do 23/24, tylko czekasz na to 2-3h.

Czyli, że siedzisz i patrzysz w cyferki, kiedy zsyłka leci, czy jak? o_O
      Bo ja tam ze zsyłką robię jak z fs-ami. Ustawiam tak, żeby przyszła wtedy, kiedy akurat siądę na konto. :D

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Van ().

• Wiecie jaka jest różnica między progamelami, ugamelmi speed a ogame?
      Wyrobiona marka, to tak samo jak porównywać adidasa do jakieś słabej firmy.
      Mało ludzi gra na privach, bo wolą sobie pograć na tzw. globalu, więcej ludzi, większe możliwości i w ogóle. A nikt nie zwraca uwagi na to, że jakby dobrze pomyśleć to można by było stworzyć prywatny serwer ogame utrzymujący się jedynie z reklam i kliknięć. Antymaterii nie musiałoby wtedy wcale być.
    • Van nie wiem co twoja wypowiedz ma do mojego posta, bo pisałem tylko o tym że speed uni jest spoko opcją dla graczy z małą ilością czasu na granie.

Mnie by reklamy w samym ogame wkurzały, a umieszczenie reklam na samym forum było by mało dochodowe

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ninety Six ().

• No nie wydaje mi się :P
      Nie wiem czy wiesz, ale istnieje coś takiego jak regulacja prędkości lotu floty. Ustawiasz na taki % żeby doleciała Ci na daną godzinę i jest git, więc ja nie widzę lepszości normala, nad speedem jeśli chodzi o planowanie.
    • Haha. Pewnie by się dało sfarmić gościa, zanim zdąży kliknąć w podgląd :)

Z gry strategiczno-ekonomicznej zrobiłaby się zręcznościówka ]:-D

xD dobre, uśmiałem sie. Trzeba by potrenować klikanie niczym w counter strike

Van nie wiem co twoja wypowiedz ma do mojego posta, bo pisałem tylko o tym że speed uni jest spoko opcją dla graczy z małą ilością czasu na granie.

Hmm z tą małą ilością czasu to nie do konca. Dla kogos kto gra eko to speed jest wskazany bo zsyłka surowców trwa mega szybko, ale jak ktoś preferuje latanie to już inna beczka. Ciężko ciągle doglądać czy nikt nie leci. Ale kazdy preferuje inny styl gry

Jestem prawdopodobnie najlepszym graczem OGame na swiecie i zarazem ekspertem i stwierdzam, ze speeduni wymaga wiecej czasu od gracza.
      Koniec dyskusji.
      Prosze sie rozejsc.

Myślałem, że nic nie jest w stanie mnie bardziej pozytywnie rozsmieszyc niz speed 10x xD
      Chociaż nie moge sie zgodzić z tym, gdyż wszystko zalezy od preferencji gracza : )

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez Barbara ().

• na speed uni gosc uklad obok leci ok 11min. W us okolo 6 ale trzeba miec niezle narobione w bani zeby twierdzic ze nie mozna wtedy skoczyc do kibla... jesli ktos ma leciec do ciebie 6min to musi miec lotke w twoim us plus PRZESLAC TAM FLOTE co zajmuje minimum 40min. Podsumowujac:
      przed pojsciem do kibla patrzysz czy masz lotke w us i zalatwiasz sie spokojnie.

Speed uni daje mozliwosci grania z duza liczba graczy- wiekszosc oso gra tam ze wzgledu na szybki rozwoj i dlatego uni speed ciesza sie duza popularnoscia a jak kazdy wie im wiecej wiary tym lepsza zabawa. Ilosc czasu poswiecana na gre nie ma tu znaczenia bo fakt GS leci w us ponad 1h ale kto ci zabroni robic sobie aktywek? grasz z ogarnietymi ludzmi to jestescie w stanie zrobic aktywnosc ktora pozwoli na to iz zdeydowana wiekszosc graczy nie polapie sie ze cie nie ma. Mozna tu sie bardziej rozpisywac na ten temat ae mysle ze rozumiecie o co mi chodzi
    • Van napisał(a):

willy888 napisał(a):

w moim trybie zycia latwiej i lepiej mi sie gra na speed niz normalu :)

Masz na myśli, tryb w którym czasu na grę jest nieskończoność? Bo ja wole normalne nie mając czasu na robienie fs-a nawet przed pójściem do kibla.

Jak się domyślam nigdy nie grałeś na speed uni? Grałem na wielu speed uni i zawsze mnie bawi tego rodzaju argument, bo nigdy nikt mnie nie złapał w taki sposób, a nie przywiązuje jakiejś wielkiej wagi do tego, żeby wysłać FSa jak idę na przykład coś przekąsić. I szczerze myślę, że ma tak większość graczy speed uni, jasne, że można wtopić i pewnie znajdziesz takiego co był w toalecie i złoma wyłapał, ale są to serio skrajne przypadki. Musisz być naprawdę baaardzo opłacalnym celem, żeby ktoś leciał na pałę. No chyba, że masz problemy z żołądkiem - wtedy argument rozumiem ;).
      kertoip company
      przekręty to nasza specjalność.
    • MichałK napisał(a):

jasne, że można wtopić i pewnie znajdziesz takiego co był w toalecie i złoma wyłapał, ale są to serio skrajne przypadki. Musisz być naprawdę baaardzo opłacalnym celem, żeby ktoś leciał na pałę. No chyba, że masz problemy z żołądkiem - wtedy argument rozumiem ;).

Na uni 5x wycieczka do toalety może kosztować utratę floty, ale na uni 2x to trzeba serio mieć problemy jelitowe żeby dostać złoma :D
      Ja osobiście zawszę robię fsa przed pójściem do toalety, bo lubię się zasiedzieć :E.
    • Na speed 10x to "szybkie" loty robiło by się nawet gś :P

Czemu niby na speedach kupuje sie mniej anty?? Jak jest ktoś narwany na szybką topkę, to na speed i na normalu kupi dużo anty . Według mnie to od graczy zależy ilość kupionej anty, a nie od tego czy uni jest speed czy normal.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ninety Six ().

• Barbara napisał(a):

Prosze powiedzieć jaki ma sens robienie ankiety skoro I tak nikt tego nie respektuje? Badanie rynku?
      Nie zgodzę się z powyższym. Bywały konfiguracje, które przechodziły w całości. Nie poradzę nic na obostrzenia, które gracze pomijają przy dokonywaniu wyboru (m.in. identyczna konfiguracja). Równie dobrze mogę powiedzieć, że naszym graczom to zwisa i poprosić o zwykłe Uni.

Community Manager