Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Pięknie by było gdyby wyszło klasyczne x5
      z dodatków
      urlop min 3 dni - super sprawa
      gsy x1-x2 - super sprawa
      +25 pól - super sprawa
      skrócenie czasu badań o 50% - super hiper sprawa
    • Z tego co zdążyłem zauważyć, to z nowych pomysłów praktycznie wypłynęła tylko modyfikacja urlopu.
      O ile miałoby to znaczenie przy speed uni, to czy warto zmieniać ten urlop dla normalnych prędkości? Bo ogólnie wydłużenie urlopu do 3 dni wydaje się być racjonalnym rozwiązaniem.
      Do tego, szybsze GSy (x2), co do boostera badań - zapewne ciężko, bo mamy opcje premium odpowiednią na to :P

Może coś innego? Elementy związane z rakietami, ekspedycjami? Może zmiana wpływu badań na grę... To tylko luźne przemyślenia, ponieważ sam nie wiem co w kodzie gry jest łatwe do wprowadzenia, a co nie oraz co tak na prawdę autor miał na myśli pytając o nowe ustawienia.

Community Manager
    • Odczepcie się o przedłużania urlopu, zamiast modyfikować urlop, dajcie na każdym uni gsy z szybkością x1, bo ten statek niszczy moony, wtedy nikt nie będzie zapinał urlopu, bo obecnie na drako czy elce cała topka gra urlopem bo to im odpowiada. Jak wprowadzać modyfikacje co do urlopu to tylko na nowych uniach.

Albo zwykły atak gs na normalnej prędkości uni, a samo niszczenie by zawsze było z prędkością x1, to by było dobre rozwiązanie

Uni X, to pierwsze uni na którym nie opłaca się grać ufsem, bo eko x4 jest przy x2 flot ;) (pierwsza rozsądna konfiguracja, brawo! )
      Podziwiam ludzi którzy grają na x1 że tyle czekają na reki ;)
      A na x5 by zbudować flote mocną wystarczy latać na bfsy xD

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Fear ().

• xaero32 napisał(a):

Nie każdy "koczuje" przy kompie, komórce 20/24h ogame to nie jedyny cel w życiu i z czasem speed uni będą miały mniej grających niż na normalnej prędkości
      Jednakowoż patrząc na to z innej strony- jak zacznie się grać na takim speedzie to prędzej czy później dojdzie do uf i wtedy będzie się miało dużą przewagę nad graczami którzy grali x1.
    • xaero32 napisał(a):

yoda^ napisał(a):

Lot GSów x1 to kompletny idiotyzm.

Nie każdy "koczuje" przy kompie, komórce 20/24h ogame to nie jedyny cel w życiu i z czasem speed uni będą miały mniej grających niż na normalnej prędkości :)
      No no , potwierdzeniem jest Electra , fornax i Quantum gdzie do tej pory gra najwięcej graczy :)
      dziękuje pozdrawiam , SpeedUni wymaga dużo mniej uwagi niż x1 bo nie każdy ma 6h żeby czekać aż recki wrócą , a jeszcze mniej ludzi ma 3h żeby czekać na farmingi
      dziękuje , dobranoc
    • na x1 puszczasz atak idziesz spać i budzisz się nad ranem jak flota wraca, proste :E a na x4-5-6-7 musisz klikać co 5 min podgląd i tam chodzą noobki co mają zbyt dużo czasu w przełożeniu na zbyt małego skilla :E

x2 jest najlepsze, xalynth jest super uni :D
    • Fear napisał(a):

na x1 puszczasz atak idziesz spać i budzisz się nad ranem jak flota wraca, proste :E a na x4-5-6-7 musisz klikać co 5 min podgląd i tam chodzą noobki co mają zbyt dużo czasu w przełożeniu na zbyt małego skilla :E

x2 jest najlepsze, xalynth jest super uni :D

Małą korektę by trzeba wprowadzić - budzisz się rano i czerwono na ekranie :D Chyba że nad ranem dla Ciebie to 3-4 to moze tak.
      Mi tam się dobrze grało na speeduni (tak tak wiem lama!!! ufs!!!). Zdecydowanie mniej czasu musialem poswiecic dzieki krotkiemu urlopowi i nie widze nic zlego w takim sposobie gry. Gdybym ja decydowal bym jeszcze krotszy urlop zrobil xD

Dla gornikow to oczywiscie x1 lepiej bo nie trzeba biegac co godzine surki zwozic ^^

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Nevski ().

• @pl1

Szczerze mówiąc to układem, który zadowoliłby wszystkich byłoby przy speedzie x5 spowolnienie GSów o powiedzmy połowę albo danie im prędkości maksymalnej niezależnej od napędów w wysokości 15 lvl nadprzestrzeni na x2? Prawda jest taka, że gdyby nie było moonkillingu na takim poziomie, czyli KILKUDZIESIĘCIU slotów niszczących na moony to nikt nie grałby UFSem i to niezależnie, czy mówimy o uni x2, x3, czy x5. Ludzie uciekają na urlop, bo scenariusze są dwa. Pierwszy idę na urlop i śpię jak człowiek. Drugi robię klasycznego FSa na stacjonuj między moonami, a gdy wstanę nie mam 10 z 12 moonów. Wiem jak frustrujące jest granie przez innych UFSem, ale na litość boską postaw się w ich sytuacji. Kilka miesięcy albo kilka lat gry idzie do lamusa, jeśli tylko nie zostanie ten urlop włączony.

@Art

Moje propozycje:

1. Ustalenie prędkości maksymalnej GSów niezależnej od prędkości uni, czy też napędów nadprzestrzennych. Wartość tej prędkości to kwestia dogadania i dopracowania. Efekt? Universa typu x4, czy też x5 będą miały dużo większą grywalność ze względu na kolosalną wręcz redukcje UFSów.

2. Universum Y mogłoby być pierwszym uni o prędkości x4 floty i x6, a nawet kosmicznym x8 eco. Oczywiście jeśli dajemy coś ekonomistom to dajmy też przynajmniej 50% złomu, a najlepiej 60/70, ale tylko przy założeniu, że GSy będą miały prędkość maksymalną, bo w innym wypadku zrobi się dokładnie to samo co na E/F/Q, a tego raczej chcemy uniknąć.

3. Opcje grania UFSem bym zostawił, bo to zaczyna być ingerowanie w metodę grania gracza, więc to niezbyt fortunny pomysł. Zamiast zwalczać efekt, czyli UFSa niech zmienią przyczynę, czyli GSy latające szybciej, niż normalne statki na uniach x1. Idę o zakład, że universum x4/5, na którym GSy będą latały maksymalnie z prędkością x2 będzie najpopularniejszym serwerem od czasów starego OGame. ;)

PS. Dla wszystkich, którym nie podobają się rządy ZSu na F i Q. Startują wszyscy razem, a oni osiągają dominacje na uni. Dlaczego? Widocznie są po prostu najlepsi.
      Moja Duma i Chwała
      TOP2 OGame.pl
      Uni23 TOP1, Uni36 TOP2, Uni39 TOP1, Uni Fornax TOP2, Uni Quantum TOP2

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Sitr Falki ().

• MisternyPlan napisał(a):

xaero32 napisał(a):

yoda^ napisał(a):

Lot GSów x1 to kompletny idiotyzm.

Nie każdy "koczuje" przy kompie, komórce 20/24h ogame to nie jedyny cel w życiu i z czasem speed uni będą miały mniej grających niż na normalnej prędkości :)
      No no , potwierdzeniem jest Electra , fornax i Quantum gdzie do tej pory gra najwięcej graczy :)
      dziękuje pozdrawiam , SpeedUni wymaga dużo mniej uwagi niż x1 bo nie każdy ma 6h żeby czekać aż recki wrócą , a jeszcze mniej ludzi ma 3h żeby czekać na farmingi
      dziękuje , dobranoc

Heh większej bzdury w życiu nie słyszałem , chłopcze odstaw to co bierzesz i zacznij trzeźwo myśleć .
    • Popieram post Falkiego w 90%

Jeżeli jest możliwość wyłączenia systemu acs, to proponuje stworzyć uni z wyłączoną możliwością ściągania moonów.

Skutki:
      -ludzie nie będą zakładali kont na brata/siostre by mieć gsówke (tak jak na q że co drugie konto to gsówka)
      -więcej flot zostanie przy życiu = większa grywalność
      -słabsi gracze nie zostaną wybici raz dwa
      -nowi co się dopiero uczą grać również zostaną "przy życiu"

i wtedy można wrzucić x5-6 flota i x7-8 eko, mógłbym się założyć że nikt nie będzie grał ufsem!!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fear ().

• Ja tam do UFSów nic mieć nie mogę, sam po prostu x5 nie ogarniałem fizycznie, za dużo czasu potrzeba na grę by upilnować floty mając jako oponentów ludzi tak zgranych jak ZS, akurat mogłem grać z nimi i cieszyć się większym spokojem ale mimo to ciężko tam się grało, jako że pracuje przy komputerze to czasem zapominało się o Ogame na więcej niż godzinę, a to na takim uni jest zabójcze.
    • quantum ma sporo graczy 70% złomu jak i speed przyciaga graczy jak wyjdzie takie kolejne uni z pewnoscia tez odniesie sukces ale jesli gsy w ukladzie dalej beda latały mniej niz godzine to za kilka miesiecy bedzie to samo co na Q i F a topka jak zwykle bedzie płakać że ludzie grają ufs bo sie boją o cyferki.... Tylko żaden nie pomysli albo nie postawi sie w sytuacji takie ufsa który wychodzi do szkoly czy pracy nie ma go 10h w domu i jest 100% pewne ze straci moony i flote jak nie wrzuci urlopu albo nie oleje zajec czy pracy zeby klikac cały dzień na komie. powiedzmy ze taki wróci z pracy zmeczony ale flote ocalil bo caly dzien odswierzal na komie polata pofarmi wyśłe fsa i nie wyspi sie do pracy bo bedzie musiał w nocy sie budzic i patrzeć czy nie leci 50 fal gs z kilku gsówek, albo zeby sie wyspac wysle fsa na stacje zaraz po powrocie z roboty przed snem już go zawróci żeby rano go odebrac przed robotą i móc sie wyspać tym samym nie polata bo nie bedzie kiedy chyba ze w weekendy taka gra to nie gra tylko choroba uzależnienie i wieczne niewyspanie wory pod oczami...

Speed uni z wolniejszymi gs bedzie napewno długo zaludniony nie bedzie tyle ufs co na Q E i F jak by jeszcze wyłączyli mozliwosc zgłoszenia wspolnej gry to było by 90% mniej przekretów
    • Falki dobrze napisał, ta dominacja nie wzięła się z niczego - dwa unia x5 i dwa razy pozamiatane :)

Art, Adaś nie ma co dyskutować - mentalności ufsa nie zmienisz :D My się wysypiamy, tracimy moony i satelity i żyjemy :P
      The End

uni13 Bociek [GanjaBoys] - The End

uni31 Geronimo [BM & nXg] - The End

uni Q Bociek/Astrida [ZLY SEN] - The End

Uni68 Bociek [3 X] - The End

Jakieś 3,9kk % w 589 ST. ST > 1k%
    • @lame
      gsy nie sluza tylko do niszczenia moonow - to wazny statek na spid uni , gsami mozna farmic , mozna wykonywac ataki z fali , badz latac na wlasnie zawrocone stacje , przeciez i tak flociarze maja juz lipnie w porownaniu do ekonoobow jeszcze gaslarki im oslabic;D noł łej - no chyba ze mowimy o zmniejszeniu tej predkosci tylko w wypadku misji niszcz .
      wszyscy tego moonkilingu sie obawiaja a to nie jest przeciez tak ze juz od razu wszyscy leca bo ktos jest bez u : ) to nie taka prosta sprawa namierzyc typka sciagnac odpowiednie kulki w odpowiednim czasie potem jeszcze wyklikac policzyc ogarnac ogolnie taka akcja wymaga zaangazowania checi czasu no i zawsze moniki moga nie spasc : ) ale o to chyba chodzi w ogame a nie tylko lapac bfsy .

@gong
      granie flota to nie tylko ataki , rw i agresja
      ale takze obrona tejze floty przed potencjalnymi agresorami .
      nie jest sztuka nabudowac floty , sztuka jest ta flote utrzymac .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .pl1 ().

• pl - tak tylko z ciekawości bo idę spać - jakbyś zapodał swój wpis do KFZ.
      bo wg. mnie urlop Ci przeszkadza bo gskówki nie pracują. Gdzieś kiedyś czytałem że ktoś for fun zostawił konto i się lognął po 2h? Ponad 70 misji niszcz.
      W czasach legalnego multi - nie gadaj głupot jak ciężko jest zorganizować taką akcję.

A co do propozycji na nowe uniwersum - bez moon'ów, prędkości jakie tam chcecie z ACS + można by coś pokminić z gwiazdką (aktywnością)

tyle od mua,
      have a nice weekend ^^
    • .pl1 napisał(a):

@lame
      to nie taka prosta sprawa namierzyc typka sciagnac odpowiednie kulki w odpowiednim czasie potem jeszcze wyklikac policzyc ogarnac ogolnie taka akcja wymaga zaangazowania checi czasu no i zawsze moniki moga nie spasc : ) ale o to chyba chodzi w ogame a nie tylko lapac bfsy .

na elce jak topowy flociarz nie zapnie urlopu to nie traci "odpowiednich" kulek tylko wszystkie jak leci :E
      po 400kk byny na każdym moonie, spada 10 moonów 4kkk zysku :E

.pl1 napisał(a):

@gong
      granie flota to nie tylko ataki , rw i agresja
      ale takze obrona tejze floty przed potencjalnymi agresorami .
      nie jest sztuka nabudowac floty , sztuka jest ta flote utrzymac .

najlepszy sposób to wbic u :D można siedzieć i pół roku na u a potem zejść i dalej siać grozę :E
      granie flotą to tylko fun, to tylko gra, schodzisz z u, grasz ile chcesz, skończą Ci się chęci czy po godzinie czy po dwóch czy po 10 i dalej wbijasz u, proste :E jak ktoś ogarnia kilka uniwersów to co ma powiedzieć? ma cały czas na jedno przeznaczyć? bez sensu :P

skilla ludzie mieli kiedy jeszcze nie było tego syfu z aktywnością na moonach..

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Fear ().

• @pl1

Zgadza się, że to statek farmingowy w późniejszym etapie uni, ale to nie zmienia faktu, że prawdopodobnie niemożliwe jest spowolnienie jednostki tylko przy jednym rodzaju misji, czyli niszcz. Oczywiście, że jeśli gracz będący na celowniku zrobi FSa zamiast urlopu to niemal z miejsca startuje na niego całe stado GSów i nie mów, że tak nie jest. :)

@Art

Jeśli nie jest możliwe obniżenie prędkości GSów to może zwyczajnie wyłączyć opcję niszczenia moonów?
      Moja Duma i Chwała
      TOP2 OGame.pl
      Uni23 TOP1, Uni36 TOP2, Uni39 TOP1, Uni Fornax TOP2, Uni Quantum TOP2

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Sitr Falki ().

• Niech Ci z x5 ogarną akcje z niszczeniem masowym na speed x1, to jest dopiero wyzwanie, gra flotą w ofensywie jest o wiele trudniejsza na x1, za to defensywnie prostsza, na x5 jest kompletnie na odwrót, bardzo prosto zrobić RW ale ciężej utrzymać flotę.