Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• rrydzu napisał(a):

jacyś tam gracze będą, maks 3k jak na Wasacie..

I należy tutaj zaznaczyć, że przyczyną takiego faktu jest nie tylko polityka ekspansywna w wykonaniu game.. coś tam,
      Sądzę, że za mało dana organizacja skupia się na reklamie, poza forum ciężko (rzadko) znaleźć reklamę ogame. A co do nowego uni to powinno być reklamowane co najmniej 2-3 tygodnie przed otwarciem i to nie tylko na tym forum ale na różnych stronach! Także panowie z game.. coś tam, marketing (rozumiany jako 4P, w tym głównie promocja, dystrybucja oraz rozwój produktu) kuleje.!
    • WoT miał dużo reklam i potem był strasznie popuralny.
      Z regóły na ogame trafia sie przez kolegów którzy słyszeli od kolegów itp itd że jest taka gra jak ogame. Ja na przykład zacząłem grać bo koledzy mnie namówili.
    • Jesli chodzi o te cale kupno surowcòw za anty...
      Ja bym był za tym aby taka opcja byla dostepna od jakiegos tam progu punktowego.
      Czemu tak ? Ponieważ jest to strasznie żałosne jak zobaczysz nagle na początku gry, że ktoś podskoczył o 100 pkt.
      Odrazu się człowiek zniechęca. Krótko mówiąc ... niech to sobie będzie tylko od jakiegoś szczebla punktowego bo innaczej jest to wszystko bez sensu.

Edit.
      Też się zgodze z przedmówcą. GF jsst nastawiony jedynie na zyski w tym momencie a nie na pozyskiwanie dużej ilości graczy jak wspomniany WOT ( ktòry jest dzięki reklamom w tym momencie potęgą) . Sukcesu nie osiągniecie wprowadzaniem nowych opcji za anty, Ponieważ wyludniaja wam sie serwery... więc skąd weźmiecie klientów??? Najpierw marketing i reklama a potem Zyski szanowne "GF"
      Nie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...

^^ KENOJ ^^

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez kenoj ().

• Słuchajcie - jeżeli ktoś jest średni, dobry bądź bardzo dobry, a trafi na leszcza (bo nie wierzę, że gracz na poziomie będzie chciał podbudować swoje ego taką drogą rzeczą aby być w top) takie rzeczy jak surowce za kasę + oficerowie w połączeniu są NICZYM. Jedynie mam nadzieję, że tego typu środki obrócą się przeciwko nim samym.
    • Excavator napisał(a):

rrydzu napisał(a):

jacyś tam gracze będą, maks 3k jak na Wasacie..

I należy tutaj zaznaczyć, że przyczyną takiego faktu jest nie tylko polityka ekspansywna w wykonaniu game.. coś tam,
      Sądzę, że za mało dana organizacja skupia się na reklamie, poza forum ciężko (rzadko) znaleźć reklamę ogame. A co do nowego uni to powinno być reklamowane co najmniej 2-3 tygodnie przed otwarciem i to nie tylko na tym forum ale na różnych stronach! Także panowie z game.. coś tam, marketing (rozumiany jako 4P, w tym głównie promocja, dystrybucja oraz rozwój produktu) kuleje.!

No a przekaż im to :) WoT jeszcze przed zdobyciem popularności reklamował się w TV, następnie w gazetach typu Cd-Action, czy PC-Format, gdzie dodawali "pakiet instalacyjny" do gry + 3 dniowe premium i jakąś ilość złota. Mimo wszystko, są na duży + . Teraz już nawet reklamy są im niepotrzebne, bo nawet w Wigilię, wszedłem z ciekawości, czy są tacy, którzy grają i na serwerze było 100k osób, na 110k wolnego miejsca, a takich serwerów chyba mają kilka :)
      A teraz podliczyć ogame, na tyle serwerów, zbierze się chociaż 25k aktywnie grających ludzi ? Nie moonówek, nie pustych kont, a graczy ? Nie sądzę.

Tak więc GF, sama reklama dawałaby więcej graczy, bo dużo osób wie o tym od starszych kolegów, w dodatku większa ilość graczy + mniejsze stawki za Wasze żenujące dopingi, to generalnie większe zyski, więcej osób kupi i to nie raz, a kilka razy. Ale tak, zamiast walczyć o graczy, dajcie kolejny droższy dodatek i szukajcie jeleni :E
      Do końca 2015r myślę, że już nikt nie będzie chciał w to grać. Teraz wielu gra tylko dla znajomych, albo po prostu ma zastrzyk gotówki i wysokie ego, które szybko utemperują doświadczeni gracze :)

Edit : Niestety, gdy dodałem temat o tym, że ich dodatki rujnują grę, to mój temat zniknął z forum :) Przykro mi, że zarząd, zamiast stanąć po stronie graczy, to usuwa tematy, które są przez nich poruszane :)
      Ostatnie uni - Rigel top 30 ~ off

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez rydzu ().

• To może jakiś strajk graczy ? ;)

albo jakiś sabotaż ?

mam zmienne IP i sam osobiści stworze 100 kont które po autoryzacji ( na 10 minutowych mailach ) wrzucę na urlopy.

bo grając na tym Uni z możliwością kupowania surki godzicie się na ich warunki więc przeciw wam też protestuje...
    • a ty znowu swoje...
      Jaki sens ma robienie strajku??
      1. GF ma nas w pupie
      2. Jeśli już strajkować to musi się uzbierać spora ilość graczy, co jest raczej nie wykonalne, ponieważ ludzie w świecie internetowym nie są zbytnio pomocni :E .

Jak komuś zależy na grze to i tak będzie wysoko w topie, bez względu na to czy będzie kupował surki czy nie. Trzeba po prostu grać, a nie płakać jak to GF sie spir*** ogame i że wszystko jest bez sensu.
      Głowa do góry będzie dobrze ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kici Kici ().

• koksownik, przecież jest wyraźnie napisane że dokładny czas nie jest jeszcze znany, a znając życie podadzą go dopiero we wtorek

ale nie trzeba być żadnym znachorem czy innym alibabą żeby być gotowy na 12-16(z anstawieniem szczególnym 13-14, bo tak to bywa na przelomie wszystkich lat, od kiedy zacząłem grać w ogame) ;)

a co dalszych marudzen na temat anty, wiadome kiedys ta gra była inna, dla mnie szokiem bylo kiedyś zobaczenie 4tego surowca(jak sie okazalo do zdobycia tylko za $), bez zadnych handlarzy, oficerow, i co najgorsze skracanie czasu i ten nowy dodatek---> uzupełnij magazyn to była inna gra, stawianie lotek, no ale cóż nikt nie pracuje charytatywnie a na pewno tak duza firma jak gf

ale i tak jedno jest pewne umiejetnosc to najcenniejsza rzecz, mozna stawic za surowce obrone, ok, to mozna tez leciec w acs i wtedy obrona nic nie da, a itak obrona za anty to jest do ilu? 100k pkt to tak, ale po tem tylko skill

wniosek, klepac eko do 100k narobic sobie moony i zaczac zabawe
      i klopot z glowy
      u6 - Yoda/Neytiri

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .:Neytiri:. ().

• .:Neytiri:. napisał(a):

ale i tak jedno jest pewne umiejetnosc to najcenniejsza rzecz, mozna stawic za surowce obrone, ok, to mozna tez leciec w acs i wtedy obrona nic nie da, a itak obrona za anty to jest do ilu? 100k pkt to tak, ale po tem tylko skill

i klopot z glowy

To chyba masz te 105k pkt tylko.

Mając 2,5kk pkt jak lece aby kogoś zezłomować, a na planecie ma on ponad 50-100kk surowców no to sorry, ale jednak z tego da rade postawić taką obrone że papa floto.
      "Ja to Cie przygarnąlem tak jak Shrek tego osła. Szkoda tak zostawić samego w lesie mimo tego, że cie wkurza :D " ~ panwpolo

Ursa - Top 34 THE END
      16.07.2013 - 29.12.2014
      Bez urlopu

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mind_war ().

• mindwar jakie 105k pkt?
      aktualnie nie gram za bardzo, jak gralem na u6 bylo ich 11kk, a nie 105k czy 2,5kk
      co racja to racja jak suro duzo to i obrony duzo
      a klepnac z poczatku gry 500ldl, a majac 60kk(30k ldl) to policz ile trzeba anty ^^

pokaz mi 1,2 st na takim etapie gry ( o ile grasz na uni 1x flota/eko, bo jak na speed uni to 2,5kk to czasem to jest chwila budowy do tych pkt), ze ktos sobie 30-50k ldl robi za anty, juz szybciej pw wysle, moona i tak pewnie ma a szkoda anty na flote czyjas, lepiej telep lub kogos prosic o podstawke

zresztą konzcac 3lata temu na u6, taka ilosc sury to albo na moonie bez defa(do 1k wr max) albo za bardzo duzym bunkrem
      1 opcja troche ciezkiego dt i 6 slotow sie puszcza ( w tym pierwsze 2 ataki z odpowiednia iloscia ciezkiego sprzetu - ktorego i tak malo zreszta, kolejne tez ale ta ilosc juz analogicznie mniejsza ), 1 atak cofnac zobaczyc czy jest podstawka kogos/telep/obrona anty - jak czysto to 5 atakow wchodzi lajtowo
      2 opcja dla 60kk z duzym bukrem to albo rakiety albo gs (inaczej to trzeba sporo floty ruszyc, straty bedą duze i tak, a dexu tez idzie)

tak to wygladalo z mojej perspektywy, i jakos nigdy przez bardzo dlugi okres czasu na takim etapie gry nikt nigdy nie budowal sobie za anty 30k 50k czy jeszcze wiecej tych ldl
      u6 - Yoda/Neytiri

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .:Neytiri:. ().

• Mind_war napisał(a):

.:Neytiri:. napisał(a):

i klopot z glowy

Mając 2,5kk pkt jak lece aby kogoś zezłomować, a na planecie ma on ponad 50-100kk surowców no to sorry, ale jednak z tego da rade postawić taką obrone że papa floto.

To nie umiesz opóźniać floty?
    • X - Ray napisał(a):

Mind_war napisał(a):

.:Neytiri:. napisał(a):

i klopot z glowy

To nie umiesz opóźniać floty?

a co da opóźnienie?? surke przetapiasz na 10s przed wlotem i nawet opóźnienie ci nic nieda
    • tortuffe widzialem duzo dziwnych rzeczy ale kupic np 100kk sury za anty a pozniej walnac za to obrone to ktos musi miec bardzo gruby portfel
      i fakt zawsze znajdzie sie takich paru

ale tak to jest racja jak ktos kupi sure i kupi w 1sek obrone to tu sie zgodze flota idzie w piach

tyle ze i tak dla mnie bedzie opcja 1 z 2 ktore podalem wyzej
      nikt normalny tyle sury nie wladuje w obrone, po prostu szkoda, lepiej pw wyslac, uciec

zreszta tak jak pisalem ktos mi pokaze st z udzialem anty w obronie na poznym etapie gry to przyznam definitywnie racje, ja jakos nigdy nie widzialem :*
      u6 - Yoda/Neytiri