Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Ok, w każdym możliwym przypadku flota jest wolniejsza niż eko.
Zatem Flota x1, Eko x2
Możliwie wyższy złom ze obrony
Wiecej pol na planecie
cos jeszcze?
Community Manager -
Na pewno mniej galaktyk, bo przy obecnych ilościach graczy 9 jest bez sensu. 7 wydaje się ok, ale przy 5 dopiero zrobiłoby się ciekawie
Ale generalnie to co podałeś Art wydaje się najlepszym rozwiązaniem. -
bez zlomu z obrony i mniej galaktyk
to bedzie dobre
-
5 galaktyk to dobry pomysł moim zdaniem
i
flota x1
eko x2
flota 50% złomu
obrona - brak złomu
ACS
dodatkowe pola to opcjonalnie
PS: a czy jest możliwe jeszcze zróżnicowanie prędkości badań w stosunku do pozostałych, np. do tego co napisałem jeszcze badania x3? -
GF nie da speeduni bo wtedy kupno sury za anty to bezsens... art dajesz nam duże pole manewru- śmiech na sali "albo w pysk, albo w mordę", ludzie nie chcą wolnych uni bo zanim zdążą się choc trochę rozwinąć to serwer będzie potrzebiwal UF. Minął miesiąc od anatres a tu nowe uni- grać się odechciewa poprostu, po co komu 40uniwersow po 1k graczy? pff 1k kont a 150graczy bo kazdy ma rodzinę przecież... chcieliśmy speed x5, dostaliśmy x4 bez acs czyli gra bez sensu bo top1 jest ten kto ma kase- niech ktoś powie że nie. Tylko farmy nie chcą x5 bo fs nie może stać po 2-3h jak na speed x1. Chcecie x1? zalozcie sobie ots ogame i grajcie sami- co za różnica jak na x1 za 2 miechy zostanie kilka osób czyt. top10 plus rodzinka. Jak ktoś chce grać dla zabawy powinien chcieć tej zabawy (speed x5) a jeśli ktoś chce wegetowac i wpisać w sygnie kolejne "top100" "top50" czy "top10" to życzę powodzenia tylko później nie płakać o UF. Teraz prosze o beszty
-
skoro może być max flot x2 to moja propozycja brzmi:
floty x2
eko x5
acs
7 galaktyk
pz 70 %
kazdy ekonom przyjdzie na to uni i kazdy flociarz przy takim pz gwarantuje ze bedzie to jedno z najbardziej zaludnionych uni . -
Hajtowy napisał(a):
skoro może być max flot x2 to moja propozycja brzmi:
floty x2
eko x5
acs
7 galaktyk
pz 70 %
kazdy ekonom przyjdzie na to uni i kazdy flociarz przy takim pz gwarantuje ze bedzie to jedno z najbardziej zaludnionych uni .
super propozycja"Błąd mojego wroga jest moim przyjacielem"
"Kto pragnie pokoju, niech przygotowuje się do wojny"
-
przeciez Art napisal ze uni szybsze niz x2 nie wchodzi w gre wiec po co jeszcze proponujecie takie ?
-
a to nie chodzi tylko o predkosc floty ze nie moze byc wieksza niz x2 ?
-
Art napisał(a):
Zatem Flota x1, Eko x2
Wiecej pol na planecie
cos jeszcze?
Generalnie bardzo w porządku, tylko błagam, nie róbcie tego złomu z obrony.
Były już dwa takie uniwersa i wymarły jako jedne z pierwszych.
Jeżeli już robimy boost eko, to bez złomu z obrony, bo jaki górnik będzie chciał tam przyjść?
I zmniejszenie liczby galaktyk także jest fajną opcją. 6-7 będzie w sam raz.
Łącznie 176 ST -
A czemu zawsze robicie uni z prędkością floty mniejszą od prędkości eko?
-
Mari napisał(a):
A czemu zawsze robicie uni z prędkością floty mniejszą od prędkości eko?
A to ciekawe, bo dopiero co otwarty Antares ma 3x eko i 4x floty -
Art napisał(a):
Zatem Flota x1, Eko x2
Wiecej pol na planecie
cos jeszcze?
A może taki eksperyment 4-5 galaktyk
A pół na planetach +50-100 aby wszystkie w układach były skolonizowane
i w sumie racja z tym PZ z obrony zaraz pouciekają
więc złom 80% z flotyPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Switek ().
-
flota x1 max 2
eko x 3 lub x 4 to musi być : D
5-7 galaktyk wedle uznania
co do pz z statków obojętne może być 30% jak i 50 % byle nie więcej : )The heart is always only remain Ronin -
Tak ogólnie to myślę, że raczej powinno się chcieć żeby było więcej galaktyk bo w przypadku łączenia nie będzie miejsc na tym uni jeżeli będzie to uni docelowe.
-
Mari napisał(a):
Tak ogólnie to myślę, że raczej powinno się chcieć żeby było więcej galaktyk bo w przypadku łączenia nie będzie miejsc na tym uni jeżeli będzie to uni docelowe.
taa i ganiać się przez 50 galaktyk jak było na jakimś speed uni chyba 50
lepiej ciaśniej sam się zastanów dlaczego ;pThe heart is always only remain Ronin -
Art, zapytaj sie GF, czy mogą przy stworzeniu nowe uniwersum zlikwidować magazyny? aby surowce produkowały sie w nieskończoność, z tego co czytałem, na jednym z niemieckich uniwersum taka opcja istnieje. O ile większość tu zebranych popierałoby takie rozwiązanie, a to wcale głupie nie jestWasat - TOP 7 - shen lu
[EKO]Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez latajacy potwor ().
-
Nie wiem jak dawno zakładane było to uni na niemieckim OG, ale czy obecna opcja kupowania surki tego nie wyklucza? Cena zależna jest od pojemności, więc...
PS. Kiedy mniej więcej możemy się tego uni spodziewac?Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez ..:: Dhol ::.. ().
-
x1 flota x2 eko 7 gal
-
latajacy potwor napisał(a):
Art, zapytaj sie GF, czy mogą przy stworzeniu nowe uniwersum zlikwidować magazyny?
..:: Dhol ::.. napisał(a):
PS. Kiedy mniej więcej możemy się tego uni spodziewac?
POnury OutsideR napisał(a):
GF nie da speeduni bo wtedy kupno sury za anty to bezsens... art dajesz nam duże pole manewru- śmiech na sali "albo w pysk, albo w mordę", ludzie nie chcą wolnych uni bo zanim zdążą się choc trochę rozwinąć to serwer będzie potrzebiwal UF. Minął miesiąc od anatres a tu nowe uni- grać się odechciewa poprostu, po co komu 40uniwersow po 1k graczy? pff 1k kont a 150graczy bo kazdy ma rodzinę przecież... chcieliśmy speed x5, dostaliśmy x4 bez acs czyli gra bez sensu bo top1 jest ten kto ma kase- niech ktoś powie że nie. Tylko farmy nie chcą x5 bo fs nie może stać po 2-3h jak na speed x1. Chcecie x1? zalozcie sobie ots ogame i grajcie sami- co za różnica jak na x1 za 2 miechy zostanie kilka osób czyt. top10 plus rodzinka. Jak ktoś chce grać dla zabawy powinien chcieć tej zabawy (speed x5) a jeśli ktoś chce wegetowac i wpisać w sygnie kolejne "top100" "top50" czy "top10" to życzę powodzenia tylko później nie płakać o UF. Teraz prosze o beszty
Przykro mi, chciałbym na prawdę oferować wysokie prędkości, stosować rozbudowane ankiety, analizować "głos ludu", aby każdy był zadowolony. Ale tego muru nie przeskoczę ani nie obejdę.
Z racji, że konfigurację musiałem przekazać 'na wczoraj', poprosiłem o:
x1 Floty,
x2 Ekonomia,
5-7 Galaktyk
+25 Pól
30% złomu z obrony (tutaj sporo osób wypowiadało się za wprowadzeniem)
Zapytałem też o zwiększony czas badań
Community Manager -
-
Mam nadzieję, że to tylko literówka i miał być zmniejszony czas badań. Chociaż z punktu widzenia GF dłuższe badania = więcej anty za ich skracanie
-
POnury OutsideR napisał(a):
Chcecie x1? zalozcie sobie ots ogame i grajcie sami
Chcesz szybkiego OGame? To idź na "ulamelę". Tam to dopiero będziesz miał zręcznościówkę.
Twoja propozycja Art wydaje się być optymalna. Za wyjątkiem złomu z obrony. Skutecznie odstraszy to ekowców jak i grających mix. -
wszystko ok po za złomem z obrony ;d
ewentualnie jak jest możliwość eko mogło by być x3The heart is always only remain Ronin -
jak flota x1 to może chociaż pz na 70 % niech kazdy ma cos z tego myslcie o flociarzach i o eko , uni ma byc dla wszystkich
ktos chce latac to x1 go nie zniecheci gdy bedzie 70 % no ludzie na chlopski rozum to proste przeciez ... -
na yakini masz 70% z zlomu, obecnie zarejestrowanych jest tam 2.7k graczy, malo tego, tam sa 8 galaktykWasat - TOP 7 - shen lu
[EKO]Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez latajacy potwor ().
-
Art napisał(a):
Zapytałem też o zwiększony czas badańPsujeObrazki napisał(a):
Zwiększony czas badań? Jaki jest sens w opóźnianiu rozwoju? :D Dobrze, że speed 0.5x floty nie poszedł dalej -_-
Community Manager -
Ja to bym był za Uni podobnym do Xalytnh
x4 eko - x2 flota - przy takim eko +25 pól jest nie zbędne..
ale zamiast zwiększać PZ z floty.. to 30% debrisu z obrony dać ..
według reguł jest flota wolniejsza od eko
a i loty w bunkry by się opłacały.. sporo surki do zgarnięcia + pz z obrony
pozdrawiam.
Bądź prawdziwy, doceń prostotę bo życie to nie fotel na którym siedzisz z pilotem!Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [MesaJah] ().
-
Moim zdaniem zaproponowana konfiguracja uni jest bez sensu.
Prędkość flot powinna być co najmniej 2x. Tłumaczenie prędkości 1x tym że takie uni jest dla osób nowych jest dość śmieszne szczególnie, że chcecie dorzucić debris z obrony. Przeciętny początkujący gracz nie idzie we flotę tylko spokojnie sobie klepie eko i bunkruje się a debris z obrony tylko zachęci do latania na takie początkujące właśnie osoby.
Dodatkowo uważam, że w dzisiejszych - godnych pożałowania czasach antymaterii flociarze już i tak mają wystarczająco ciężko biorąc pod uwagę ile osób stawia antyobrony i antyrecki a czasy lotów po 2h do us obok przeciętnej floty zdecydowanie odstraszają osoby takie jak ja które lubią latać. + dla ekowców też nie jest to jakaś wymarzona konfiguracja.
Pewnie częśc osób się ze mną zgodzi...część nie. Ale takie jest moje zdanie. Na takiej konfiguracji nie będzie się zbyt przyjemnie grać i tyle.
Pozdrawiam
AcekPost był edytowany 3 razy, ostatnio przez Acetonitryl ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 21
21 gości