Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Trzeba przyjac do wiadomosci ze gra sie nie zmieni, komuś zawsze cos nie bedzie pasowac.
      Tak jak pisałem - dostosowac sie trzeba.

Ponadto nikt nikomu nie narzuca stylu gry.
      To nie gra jest bez sensu tylko moze Twoje podejscie do gry.
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • pit napisał(a):

i uwazasz ze jest ok??
      tak uważa że jest ok - wiesz przybywa mu cyferków zero skilla, jak ta młodzież pod blokiem "co tu zrobić aby się nie narobić i dużo zarobić" ludzie na razie nie rozumieją że Ogame traci grywalność i pewnego pięknego dnia każdemu znudzi się ciągłe pompowanie konta i wysyłanie tych ekspedycji lecz już nie wrócą do normalnej gry, gdzie trzeba trochę pogłówkować aby zarobić ponieważ po pierwsze będzie coraz mniej graczy po drugie w tym systemie gry jest to po prostu nieopłacalne... aż w końcu powłączają wieczne urlopy i gra, która kiedyś miała dusze umrze jak inne gry przeglądarkowe

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
      ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
      ST#67Fenrir - OFF
      ST#3 Dorado - ON
      ST łącznie - 421
    • @ZDOBYWCA1 o czym ty mowisz ? ja gram normalnie puszczam ekspy na 110 mln lootu dtaki, farmie idlery, buduje eko eko, badania, gram w ogame jak zawsze.

Ty płaczesz ze ktos tam ekspy puszcza i przez to (jakims niezrozumiałym sposobem.....) twoja gra nie ma sensu.

Jestes za słaby i przejmujesz sie za bardzo expami aż tak ze nie widzisz sensu gry to nie graj a nie zawracaj dupe z płaczem na forum. Ojejku ok nie bedziesz w scisłej topce, idz skasuj konto.
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • Muniek napisał(a):

@ZDOBYWCA1 o czym ty mowisz ? ja gram normalnie puszczam ekspy na 110 mln lootu dtaki, farmie idlery, buduje eko eko, badania, gram w ogame jak zawsze.

Ty płaczesz ze ktos tam ekspy puszcza i przez to (jakims niezrozumiałym sposobem.....) twoja gra nie ma sensu.

Jestes za słaby i przejmujesz sie za bardzo expami aż tak ze nie widzisz sensu gry to nie graj a nie zawracaj dupe z płaczem na forum. Ojejku ok nie bedziesz w scisłej topce, idz skasuj konto.
      coś podobnego, urzekła mnie Twoja historia, trudne sprawy ;)
      płaczę to ja nad losem takich graczy jak Ty, bez jakichkolwiek ambicji
      lataj sobie na te ekspedycje, na tych idlerów i buduj sobie to eko :D - wystaw jeszcze jakąś piękną laurkę dla programistów GF

"i jakimś niezrozumiałym sposobem" już mnie nie wywołuj, gdyż wymiana zdań z Tobą przypomina mi rozmowę z moim kotem (też mu próbuje coś wytłumaczyć a On na mnie patrzy i zachowuje się jak by mnie nie rozumiał) <--- dziwne nie ?
      pozdrawiam

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
      ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
      ST#67Fenrir - OFF
      ST#3 Dorado - ON
      ST łącznie - 421
    • pit napisał(a):

To moze ja sprobuje.
      NIE MA RÓWNOWAGI KLAS.
      Kto powiedział że klasy muszą być równe, nikt tego nie gwarantował, jak jakaś klasa nam nie odpowiada bo jest za słaba to gramy to lepszą nikt nikomu nie zabrania być flociarzem i expedytorem jednocześnie do [ciach] Karmazyna. Boli co niektórych że floty rosną ze zwykłego siedzenia na stołku i pierdzenia, teraz gra ufs wiąże się tylko z odstawaniem od czołówki kolejna bolączka i zał dvpy, nie liczyłbym na wyrównanie klas trzeba przyjąć co jest i tyle..

Super Moderator Ruda:
      pseudocenzura
    • Devastator napisał(a):

Kto powiedział że klasy muszą być równe, nikt tego nie gwarantował, jak jakaś klasa nam nie odpowiada bo jest za słaba to gramy to lepszą nikt nikomu nie zabrania być flociarzem i expedytorem jednocześnie do ch.. Karmazyna. Boli co niektórych że floty rosną ze zwykłego siedzenia na stołku i pierdzenia, teraz gra ufs wiąże się tylko z odstawaniem od czołówki kolejna bolączka i zał dvpy, nie liczyłbym na wyrównanie klas trzeba przyjąć co jest i tyle.
      Fajnie jakby klasy chociaż były zbliżone jakościowo do siebie , a nie odkrywca i dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nic a potem dopiero generał i zbieracz.
      Wszyscy mają grać odkrywcami ,to po co jest reszta klas.
    • ZDOBYWCA1 napisał(a):

Muniek napisał(a):

Teraz jest lepiej. Zostają najlepsi.
      Wczesiej była nuda. Trzeba ogarniac.
      hehe najlepsi w czym????
      chyba w pushu :)

Muniek napisał(a):

To zabronili robic st i złomowac floty expowców ?
      nie mozna ?

mnie sam ostatnio złomną pl1 bo byłem pijany 3 dni
      to miales pecha :)

a tak powaznie duzo w tym wszytskim prawdy
      ale Ja jako Flociarz gram u fs nie sle expow jak inni ale bawie sie dalej ta gierka i staram sie jak moge zlomowac innych
      a exp sle tylko z dt by sloty uzupelniac
      ale wiadomo jak jest to juz nie to co bylo kiedys na epic blue
    • Wy lepiej doczytajcie zasady i szczegóły - choćby to, że teoretycznie można się przenosić do innego kraju

board.en.ogame.gameforge.com/i…d/820397-31-08-nl-merges/

The servers that are not part of the merge or that are target servers in NL will get the transfer item activated on Tuesday 1st of September. With this item, NL players that are part of target universes can buy the ticket in the shop and move to other target servers or even other countries.

Osobiście nie wierzę, że to będzie tak działać. Ale wygląda na to, że będzie można łatwo ewakuować konto na uni zagraniczne - wystarczy, że będzie się top21 na nowym uni ... nie tak tragiczny układ.
    • Sobieski napisał(a):

po co fuzja skoro większość puszcza flotę na piratów :E
      Czy to na Taurusie czy Wezn, bez różnicy moim zdaniem :]
      A na co mamy puszczać na Wezn skoro wielka opozycja ze zjednoczonego oberonu była kozakami tylko do momentu jak mieli przewagę a gdy się szansę wyrównały to nagle wszyscy na U? ;) u nas nie ma graczy pokroju dexa którzy farmią białych po 3kk zysku bo to przecież darmowy surowiec.
    • BlackLatteCoffee napisał(a):

ogame R.I.P
      Ludzie się przeniosą na puste serwery w rumuni czy słowacji i będą sobie grać spokojnie ,bez obawy o jakiekolwiek skany

Sam gram na uni gdzie jest czterech graczy :D

Transfer limitations:
      • You can’t transfer to servers that aren’t above a certain age.
      • If you would land within the top 20 on a server, you can’t transfer to it.

JEŻELI te zasady zadziałają - to nic z tego. Ale to GF - więc JEŻELI.
    • Midam napisał(a):

Wieczny urlop racz im dać Panie
      To chyba oznacza, że znikną te niebieskie [v], em aj rajt?
      Na moje oko to nic się nie zmieni - będzie schemat taki, jak był przy poprzedniej fuzji - czyli np 4 uni zrzucane do jednego. Przez pierwsze X dni będą zrzucani chętni, a potem masowe zrzucenie wszystkich pozostałych (czyli idlaki, urlopowicze, zbanowani). Wszyscy początkowo dostaną V (urlop) do czasu zalogowania. A więc znów będzie szum i po tygodniu puszczą skrypt - aby powstało choć trochę idlaków.

Nowością jest tylko to, że niektórzy (przy pewnych warunkach - opisane w linku) - mogą wybrać INNE uni, niż to, na które mieli trafić. Nawet z innego kraju. Ale to TY musisz podjąć działania i wykonać kliknięcia, aby to zrobić. Natomiast konta urlopowane, zbanowane i idlaki tych działań raczej nie wykonają - więc po ok tygodniu zostaną przeniesione na uni typu target zgodnie z domyślną konfiguracją.

(oczywiście, może się gdzieś mylę - ale tak wnioskuję z opisu zasad dla NL. Za kilka dni powinno być wiadomo jak to u nich wyszło - szczególnie to przenoszenie między krajami).

PS. Wyglada na to, że różne kraje będą przenoszone w różnych terminach. Ciekawe, czy można zrobić Tour the Europe - przenosić się po kolei po krajach zgodnie z harmonogramem fuzji :D i zawody kto zaliczy najwięcej uni :D
    • Danimanza napisał(a):

Końcowe ustawienia serwerów docelowych serwerów w każdej grupie:

Ustawienia serwera grupy 1: Eko: 6x | Badania: 12x | Flota: 2x | Gruz: 50% | Odłamki def: 0% | Galaktyki: 6

Ustawienia serwera grupy 2: Eko: 7x | Badania: 14x | Flota: 3x | Gruz: 50% | Odłamki def: 0% | Galaktyki: 5

Ustawienia serwera grupy 3: Eko: 6x | Badania: 12x | Flota: 3x | Gruz: 60% | Odłamki def: 0% | Galaktyki: 5
      Ciekawe jak to będzie wyglądać u nas i na innych serwerach. Po wycofaniu tabel Dagmary (cba) nie ma pełnego zestawienia wszystkich istniejących uni na jednej stronie, więc jestem ciekaw jak będzie wyglądała przejrzystość wyboru serwerów innych krajów - biorąc pod uwagę to, że Holendrzy mają na to tylko pierwszy tydzień września, a proces fuzji w pozostałych krajach ma postępować. To znaczy, że jeśli jest możliwość grania na serwerach innych narodowości, wybór jednego z nich dotyczy tylko tych, które zostały już ogłoszone. Nie wiem, gubię się w tym, bo tyle precyzyjnych danych, a tego jakoś nie ogarniam. Ktoś się orientuje z grubsza jaki jest wachlarz czasowy fuzji dla wszystkich istniejących serwerów (w tym polskich)? Ktoś coś?

cokolwiek napisał(a):

Na moje oko to nic się nie zmieni - będzie schemat taki, jak był przy poprzedniej fuzji - czyli np 4 uni zrzucane do jednego. Przez pierwsze X dni będą zrzucani chętni, a potem masowe zrzucenie wszystkich pozostałych (czyli idlaki, urlopowicze, zbanowani). Wszyscy początkowo dostaną V (urlop) do czasu zalogowania. A więc znów będzie szum i po tygodniu puszczą skrypt - aby powstało choć trochę idlaków.
      Gdybym miał sterować tym procesem, zrobiłbym niszczarkę dla idlaków, które mają średnią kopalni mniejszą niż (na przykład) 25, albo 27. Wrzucanie kont ze średnią 15-17 to absurd. + dodatkowo dawno powinno być ogarnięte, że urlop może trwać max 6 miesięcy albo rok, przy czym lepsze eko (jak wyżej) zostawałoby idlakiem, a reszta out.
    • @Midam

Konta mające kupioną anty nie mogą się skasować, bo wtedy GF musi oddać owo anty w postaci kuponu anty. I pewnie nie chodzi nawet o kwestie techniczne - co księgowe. Dopóki konto gra - to stan ksiąg finansowych jest zerowy. A w momencie, gdy generowany jest kupon na anty - to w księgach finansowych powinno to zostać zaksięgowane jako minus (storno czarne najpewniej - czyli jako WYPŁATA). Ew. jako rezerwa finansowa na innym koncie. W każdym razie wpływa to na zyski finansowe pokazywane inwestorom / akcjonariuszom. I o ile pojedyncze konto nie ma znaczenia - to policz sobie każdego idlaka i długi urlop jako symboliczne 1 euro. Nagle się okaże, że robi się z tego całkiem niezły minus.

Rozwiązaniem jest uni przechowujące urlopowiczów - czyli idlaki, bany i urlopy idą na uni o nazwie TEMP. Jak wrócisz do gry - to:

a) masz dostępny przedmiot do fuzji - klikasz - wybierasz uni zgodnie z zasadami fuzji - przenosi cię na nowe uni
      b) robisz ticket i operator robi to co w pkt a) - kwestia rozwiązania technicznego (dla idei - nie ma znaczenia).

Wtedy GF nie musi nic oddawać, nie ma straty finansowej - a jednocześnie uni nie jest zapchane. Tylko trzeba chcieć ... Być może GF coś takiego zrobi - dowiemy się w poniedziałek. Ale ja spodziewam się powtórki z ostatniej fuzji - tyle, że nie będzie czekania na skrypt (raz dziennie, ok 10-11) - tylko klikasz - i przenosi cię od razu. A na koniec masowe przeniesienie wszystkich, co nie kliknęli do tej pory (w tym także idlaków, urlopów i banów).