Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Smiać mi się chce czytając te posty. Po powrocie w 11.2011 dostałem konto 8.400.000 pkt. (moje lepsze nie istamioło).
      W momencie I UF poczatek 2012 r miałem 11.400.000 i byłem top 30 u15. Po powstaniu u67 byłem 457. Obecnie jestem w okolicach top 80, mam ok 40 mln pkt.
      I sorry płacz, że się nie da jakoś mnie nie przekonuje. Teraz tez jesli spadnę do top ileś tam znów wcześniej czy później awansuje.
      I nie intersuje mnie możliwości przejścia na Nekkar...

Pamiętam natomiast jak FreeLove "kozaczył" przed uf w swoich wpisach na forum, a jarwq zaklinał rzeczywistość mówiąc że to nic że inni gracze sa 3 razy mniejsi od niego :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bigot ().

• Widzisz Ty masz podejście ekonoma, a ja flociarza i to sa dwa różne światy.. a co do kozaczenia to element gry(a robilem to glownie na mizar/nekkar/hydra dopoki nie dodali nam Kassio, bo była to zdrowa rywalizjaca) i gdyby nie to, że masa ludzi odeszła na wieczny urlop zaraz po UF w 2014 to moja gra wyglądała by inaczej.
      Co do Twoich porównań to ja gdy łączyli was w 2012 mogłem miec jakies 200k pkt :roll:
      :D freelove / Black Igor = turbo multi konto :D

ZŁOMIARZ z ZAWODU :E :E :E
      U24
      U64
      GEMINI
      MIZAR
      NEKKAR

ponad 200 ST
    • freelove napisał(a):

Widzisz Ty masz podejście ekonoma, a ja flociarza i to sa dwa różne światy.. a co do kozaczenia to element gry(a robilem to glownie na mizar/nekkar/hydra dopoki nie dodali nam Kassio, bo była to zdrowa rywalizjaca)

Czekaj czekaj , owszem na "nowym" Jupku Iwan sie rozszalał fakt , ale jeśli chodzi o ludzi z Hydry to padały te same lamy co i na hydrze , z tą różnica że na jupku został powiększony debris z 30% na 60% bodajże i kilku bunkrownikówsie zdziwiło że nagle lot na nich zaczął się opłacać, ale flotowcy z Hydry jakoś nie padli, jedyny "stary" flociarz jaki tam padł to Bobo a to tez nie była zadna finezyjna akcja tylko zwykły BFS flota stała i stać przestała ot wszystko. Nie pamietam żeby Piaskowy , Wujas, Dens czy inni tam padali , więc demonizowanie ze przyszło Kassio i pozamiatało jest dużym naciąnięciem. A zapomniałem padł jeszcze z Hydry tatar , ale tatar było złomowany juz pod koniec istnienia Hydry i to regularnie , bo nie pilnował floty.

Najlepsze solo 236944.04%

uHydra -14ST
      uUrsa - 144ST
      uWasat - 35ST
      uUriel -60ST - top 3 solo
      uXanthus - 10ST
      uKalyke - 109ST

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pawel1000 ().

• Gully napisał(a):

@Art, czy twoim zdaniem łączenie uni gdzie top1 ma ~170kk pkt z uni gdzie top1 ma ~70kk punktów jest ok? Na dalszych pozycjach dysproporcje są jeszcze większe. Połowa graczy już na starcie podziękuje jak wyląduje w okolicach top1000+, jeśli na poprzednim byli w top100.

"Art" napisał(a):

W przypadku 66,69,101,J,N tutaj także byłoby jedno uni docelowe -> N.

No takie rozwiązanie na pewno jest bardziej sprawieliwe. Jak sam napisałeś, u1, u67, u68 to totalnie elitarne i stare unie. Łączenie ich z nowszymi nie jest fair dla niektórych.

punkty top1 na u67 i 68 byc moze wygladaja grozne ale w gruncie rzeczy to lagodne olbrzymy ktore nie robia nikomu krzywdy, tutaj realny potencjal trzeba liczyc od 2 miejsca w dol, oczywiscie dalej tez wystepuje dysproporcja punktowa ale juz nie tak znaczna, w rzeczywistosci dystans dzielacy grupe 1+67+68 od grupy 66+69+A jest niemal identyczny jak dystans dzielacy tych drugich od grupy N+J, dlatego najbardziej salomonowym rozwiazaniem byloby stworzenie trzech grup

drugim faktem jest to ze wielu graczy chcialoby miec wybor bo tylko tak moga rozdzielic swoje konta, w zwiazku z tym splodzilem pewna propozycje ktorej skutkow do konca nie przemyslalem

Nekkar staje sie uni docelowym A, z grupy 66+69+A jedno uni staje sie universum docelowym B a dwa pozostale razem z J otrzymuja potrojny wybor miedzy u68=C oraz A i B, uni Ursa rowniez moze wybrac miedzy A, B i C (godzac sie tutaj na zmiane eko do x1) ale dostanie tez opcje D z innymi literakami z osobnymi parametrami ustalonymi dla tej opcji
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl
    • Ciernik [COMA] napisał(a):

Nekkar staje sie uni docelowym A, z grupy 66+69+A jedno uni staje sie universum docelowym B a dwa pozostale razem z J otrzymuja potrojny wybor miedzy u68=C oraz A i B, uni Ursa rowniez moze wybrac miedzy A, B i C (godzac sie tutaj na zmiane eko do x1) ale dostanie tez opcje D z innymi literakami z osobnymi parametrami ustalonymi dla tej opcji
      A tak po ludzku ? mógłbyś to schematycznie rozpisać ? np. 66,69,,A -> N
      gdzie uni 1 ?
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1
    • blackdruid napisał(a):

opcja u66,u69 i A do przeżycia sądząc po statach,ale jak dołączycie nas(Andro) do u1 to będzie masakra...a nie gra. za duże różnice pkt.
      Powitac wszystkich. Nie moglem sie nie powstrzymac, by nie zabrac glosu w dyskusji. Na poczatek post powyzszy, do ktorego sie odniose. Andromeda z wyjatkiem LIghta, Gbiora i moze jeszcze 2-3 graczy to lamy, ktore nie wiadomo gdzie by nie trafily to nie dadza rady. Taka jest prawda i nie ma co sie oszukiwac. Co do masakry jednak musze sie zgodzic, niezla masakre Lightman by zrobil z koalicji U1 w pojedynke zapewne, a kto wie czy z czasem AMD by nie trafilo jako danie glowne. Zanim sie ktos oburzy, niech policzy roznice czasowa miedzy capella, a starymi uniami, skad pochodza najlepsze floty uni cyferkowych. Wniosek bedzie ten sam, bo flotowo roznica prawie zadna ;)
      Co do placzkow z Ursy, zabierajacych glos, mysle ze przyczyna ta sama, placza najwiecej lamy, ktore po prostu dzieki wegetacji na uni utrzymuja swoja topke. Na miejscu Arta bym takie [ciach] ich widzimisie ignorowal. Opcja z dwoma uniami docelowymi dorzucenie andromedy, nekkara, jupitera i ursy do cyferkowych uni i danie mozliwosci wyboru, to jakby nie bylo stworzenie warunkow do wylonienia najlepszego gracza/zlomiarza, w bezposrednim pojedynku. Zaraz pewnie ira sie oburzy, ale mu do najlepszych to naprawde sporo brakuje, a chamstwem czy arogancja na mm sie nie zblizy do nich...
      Co do speed uni, nie wypowiadam sie, bo nikt o zdrowych zmyslach tam nie gra moim zdaniem. Niech wypowiadaja sie tam gracze co lubia przed kompem spedzac wieksza czesc zycia.

Tyle ode mnie

Pozdrawiam ];-) z andromedy
      Moderator Indestructible:
      Upominam za obrazę.
    • To kiedy te laczenia? :D
      Rozumiem niektorych niechec do zmian predkosci flot, Gdyby mi narzucono gre na x1 tez bym nie byl zadowolony. Mam lepsze rzeczy do roboty niz siedzenie caly dzien na ogame i czekanie na powrot reckow :) Takim uniwersom mozna co najwyzej dac mozliwosc wyboru pomiedzy zwykla predkoscia / x2, a jesli nadal cos im nie bedzie odpowiadalo to niech bawia sie nadal we wlasnym gronie. Z tego co wyczytalem nastepnego uf nie bedzie dlugo, moze nawet nigdy. Tak wiec zeby potem nie bylo placzu :D
    • Myślę, że pół roku przyjdzie nam czekać ... minimum.
      Ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
      Niniejszym ostrzega się, że autor powyższego posta to człowiek chory
      psychicznie, pozbawiony jakichkolwiek hamulców moralnych i poszanowania
      dla bliźnich, z prawdziwie sadystycznymi skłonnościami do obrażania ich,
      psucia im humoru oraz doprowadzania do głębokich stanów depresyjnych.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Stroop ().

• Taurus + Wasat + Betel + Yakini + Cygnus + Deimos, milo by bylo... :) Szkoda, ze nie bedzie...
      It’s just if a person doesn’t have a sense of achievement in their real life it’s easy to lose themselves in a virtual world where they get a false sense of accomplishment. Leonard, "The Big Bang Theory"
      [headline][/headline]
    • Ludzie wyluzujcie już z tymi napinkami kto gdzie i jakie uni docelowe
      Wszyscy gramy w to parę ładnych lat , więc nie będzie problemem dla Was pro racze sobie jakoś to wszystko ogarnąć.
      podejrzewam że jeśli art zgłosi za dużo propozycji to Niemiaszki albo i tak zrobią po swojemu albo w ogóle zarzucą temat UF i dopiero będzie marazm i narzekanie.
      Tak więc luz i czekajmy cierpliwie
      Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.
    • dobre XD

ackra napisał(a):

.albo wcale jak nadal będą tak wybrzydzać
      popieram lepiej nie wybrzydzać poczekamy zobaczymy :]
      jak by nie było to będzie więcej graczy zawsze będzie lepiej niż jest :) chyba " title=":>"> wiadomo że każdy chce żeby to jego uni było docelowe i jak najmniej zmian ale tak się nie da trzeba się dostosować i tyle koniec. ;)
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1
    • Proponuję, żeby ART po przeczytaniu wszystkich propozycji i sprzeciwów zaproponował ostateczne rozwiązanie i puścił szybkie ankiety na wszystkich zainteresowanych uniach czy są za czy przeciw, i na tej podstawie zdecydował czy będzie UF czy nie będzie, a połączył tylko te uni które obopólnie na połączenie się zgodzą.
      Wtedy dowiemy się jakie jest zdanie większości graczy, a nie tylko tych którzy najczęściej w tym temacie się udzielają.
    • Mniemam że po zakończeniu ankiety dostanę info na konto Elektry bo chciałbym widzieć pełny wynik tej ankiety . Po oddaniu głosu wiem ino tyle że został oddany a jak się proporcje % mają za i przeciw tego organizator ankiety nie ujawnia DLACZEGO !

Przy łączeniu u60 zrobiono taki zamęt że moje konto przepadło

Większość co znam tu grających są tu dla zabicia wolnego czasu i pewniakiem gdy go nie mają to są na urlopach . Nie każdy jest maniakiem netu i siedzi na kontach po 20 h na dobę , a jak się mylę to będę musiał zakończyć grę bo maniakiem nie jestem bo gram w tedy gdy mam na to czas .
      ...::: Porażka z której się otrząśniesz to tylko mało znaczący epizod w drodze do wiecznej chwały:::...
    • ackra napisał(a):

Proponuję, żeby ART po przeczytaniu wszystkich propozycji i sprzeciwów zaproponował ostateczne rozwiązanie i puścił szybkie ankiety na wszystkich zainteresowanych uniach czy są za czy przeciw, i na tej podstawie zdecydował czy będzie UF czy nie będzie, a połączył tylko te uni które obopólnie na połączenie się zgodzą.

tak będzie się to kręcić w kółko bo polowa sie zgodzi druga połowa nie !

ile by nie było zmian i tak znajdą sie tacy co im nie bedzie odpowiadac a im wiecej zmian tym wiekszy młyn !

Art jak bedziesz tak ustepował to te UF bedzie za nastepne 2 lata :E
    • sorro03 napisał(a):

Art jak bedziesz tak ustepował to te UF bedzie za nastepne 2 lata :E

Wiem, że to sarkazm ale dobrze, że o UF się rozmawia (nie licząc biadolenia i płaczu) i nic nie jest narzucone z góry.
      Daję głowę, że też nie pasowałoby Ci gdyby wrzucono Cię do jednego wora z uni x1, x3 lub x5 gdzie ludzie mają tyle punktów w badaniach czy obronie co Ty ogółem. :E Niektórych to boli, innych mniej ... ja osobiście uważam, że to nie jest do końca sprawiedliwe.

Teraz sytuacja powoli się klaruje i mam skromną nadzieję, że UF będzie jeszcze w pierwszej połowie roku. :)
      Niniejszym ostrzega się, że autor powyższego posta to człowiek chory
      psychicznie, pozbawiony jakichkolwiek hamulców moralnych i poszanowania
      dla bliźnich, z prawdziwie sadystycznymi skłonnościami do obrażania ich,
      psucia im humoru oraz doprowadzania do głębokich stanów depresyjnych.
    • Stroop napisał(a):

Daję głowę, że też nie pasowałoby Ci gdyby wrzucono Cię do jednego wora z uni x1, x3 lub x5 gdzie ludzie mają tyle punktów w badaniach czy obronie co Ty ogółem. Niektórych to boli, innych mniej ... ja osobiście uważam, że to nie jest do końca sprawiedliwe.

a no widzisz że tutaj sie mylisz :) mam oczywiscie swoje propozycje ale wszystko mi jedno gdzie mnie wrzucą :)

popierałem każdą z 5-6-7 wersji jakie Art przedstawiał a broniłem ich bo kazda innemu płaczkowi nie pasowała !
      1 była najkorzystniejsza bo wrzucili nas do wora z 4 uni o wiele słabszymi jak Art zmienił nie miałem nic przeciwko !

dla mnie UF ma być wyzwaniem bo już nudno skanować te sam lamy :D

jak mi sie trafi dobry i mocny przeciwnik to bede musiał w końcu sie nieźle pilnowac a to też wyzwanie !
      I NIE BEDE BECZAŁ JAK STARA BABA POD SKLEPEM !
    • Art mozesz rozwinąć swoja wypowiedż? jaka ma byc kombinacja ? zostaje pierwsza wersja czy wrzucacie wszystko do jednego worka? to chyba nie masz zamiru połończyć
      U1,66,67,68,69? Bo jesli tak to sorki chyba jesteś nie poważny. pierwsze założenia były dobre, potem zaczeliscie kombinować, mieszać, wiadomo że tym z U1/68/67 wiekszej nie robi to różnicy z kim ich połończa bo maja podobne punkty militarne ale mi np robi to wielka róznice bo bedać w top 10 po tym co kombinujecie to bede w drugiej setce a to juz nie robi sie fajne jak wrzuca u66/69 do worka z U1.68.67, I niech nikt mi nie [ciach] że jest wszystko w porządku bo te róznice nie wyrównaja sie / pomijam tutaj topki 1- którzy mają floty x5 ale jak dbali tak maja/lecz o reszte flociarzy . rusz Art głowa i zrób to jak sie należy, na spokojnie , porównaj punkty militarne jakie sa uni i wtedy niech bedzie fuzja a nie na łeb na szyje fuzja, nie ważne kto co jak i zkim, wazne aby była,na szybko to zrobicie jedynie cmentarzysko po fuzji bo zostana topki z tytanów militarnych, reszta zapnie urlop badż sprzeda konto na pusz, pare osób bedzie zadowolona lecz gracze z słabszych uni miedzy innymi u66podziekuje bo jak wyrównac szanse przy kilkukrotnej przewadze militarnej np takiego u67?????i powiesz macie fuzje to sie cieszcie??????pare osób bedzie sie cieszyło a reszta? przez fuzje z 2014 roku a raczej przez geniusz fuzji na jupku własnie pogrzebaliscie graczy z jupka bo też wrzuciliscie graczy z silnych uni do jupka gdzie topki wrzucone do jupka były x3 silniejsze od flotowców z jupka.i tutaj też macie zamiar tak,zrobić? bo gdzie tutaj U1/67/68 ma sie do reszty?wymyslacie jakies kosmate kombinacje,cuda nie witki, pierwsze pcje były dobre a teraz ?co chcecie wzucic tytanów do Nekara? to od razu skasujcie uni Nekar, bo na jedno wyjdzie,
      Moderator Indestructible:
      Upominam za pseudocenzurę.
    • Art napisał(a):

Co do terminu migracji, widać światełko w tunelu.
      Możemy doczekać się UF szybciej niż myślicie.
      jedna z lepszych wiadomości w tym temacie :)

1,66,67,69,A,J,N => N lub 68

i taki wybór jak dla mnie rewelacja :)
      Nie dyskutuję z idiotą, bo najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu,
      a potem pokona doświadczeniem.