Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Gram na ursie i na u69 - oba konta mają podobny top i podobne wartości flot - nie przeszkadzałoby mi gdyby połączyć ursę z u69, konto jedno poszłoby na zgłoszenie do gry na wspólnym ip lub po prostu komuś bym je przekazał i po problemie. Położenie kolonii też nie ma większego znaczenia bo to można skorygować.
      Eko jednak musi wtedy być 1x - jeden prosty powód aby tak było - mniejszość zawsze dostosować się musi do większości.
      Problemy jakie tu ludzie zgłaszają są miejscami śmieszne.
    • sorro ja wiem, dlaczego ty tak walczysz o te x3 na klasycznych uniach. Jako gracz z Ursy masz zupełnie inne eko niż gracze na pozostałych uniach właśnie dlatego że na Ursie bardziej opłaca się wyważony styl gry. Mając wyższe eko na starcie masz przewagę od tych co to eko mają niższe. I tego nikt nie jest w stanie ci zabrać, kopalni przecież nikt ci nie zniszczy. Ci co grają na jednym klasycznym uni od wielu lat grają taką strategią która jest optymalna. Flociarz na klasycznym uni nie potrzebuje super dobrego eko. Ale na uni jakim jest Ursa to eko jest bardzo pomocne, bo inaczej spada się. Chyba sam rozumiesz. W przypadku zmiany prędkości dla Ursy z eko x3 na x1 nie będzie miało to już takiego impaktu jak podniesienie reszcie do x3. Zresztą o czym my tutaj mówimy.

u66: 3,967 graczy (336 aktywnych)
      u69: 3,140 graczy (1,037 aktywnych)
      Andromeda: 3,228 graczy (531 aktywnych)
      Ursa: 1,966 graczy (334 aktywnych)

Z tych 4 uni u69 jest najbardziej aktywne. Jako Ursa stanowicie niecałe 15% docelowej populacji aktywnych graczy. Chcecie pozostałym 85% narzucić zmianę prędkości eko? Powinieneś się cieszyć, że masz jeszcze moje poparcie do dołączenia do nas :D Ale wkrótce możesz je stracić.

P.S. Fakt, że na u69 jest najwięcej aktywnych graczy przemawia ku rozwiązaniu że u69 powinno być unią docelową - mniejsze będzie zamieszanie związane ze zmianą kordów osób przychodzących.

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • hiper333 napisał(a):

• 2: u1,u67,u68, => u1

Ta opcja jest najlepsza, u1 powstało jako pierwsze i powinno być docelowe.
      Ja już z innego uni musiałem się przenieść i wybrałem u1 z tego powodu że już przy kolejnym UF nie trzeba będzie się przenosić.

zgadzam się w 100%
      jeśli boisz się śmierci i trzymasz się kurczowo życia , to widzisz jak demony ci je wyrywają , ale jeśli pogodzisz się ze śmiercią , to demony staja się aniołami , które uwolnią cię od życia na ziemi

• Gully napisał(a):

sorro ja wiem, dlaczego ty tak walczysz o te x3 na klasycznych uniach. Jako gracz z Ursy masz zupełnie inne eko niż gracze na pozostałych uniach właśnie dlatego że na Ursie bardziej opłaca się wyważony styl gry. Mając wyższe eko na starcie masz przewagę od tych co to eko mają niższe. I tego nikt nie jest w stanie ci zabrać, kopalni przecież nikt ci nie zniszczy. Ci co grają na jednym klasycznym uni od wielu lat grają taką strategią która jest optymalna. Flociarz na klasycznym uni nie potrzebuje super dobrego eko. Ale na uni jakim jest Ursa to eko jest bardzo pomocne, bo inaczej spada się. Chyba sam rozumiesz. W przypadku zmiany prędkości dla Ursy z eko x3 na x1 nie będzie miało to już takiego impaktu jak podniesienie reszcie do x3. Zresztą o czym my tutaj mówimy.

u66: 3,967 graczy (336 aktywnych)
      u69: 3,140 graczy (1,037 aktywnych)
      Andromeda: 3,228 graczy (531 aktywnych)
      Ursa: 1,966 graczy (334 aktywnych)

Z tych 4 uni u69 jest najbardziej aktywne. Jako Ursa stanowicie niecałe 15% docelowej populacji aktywnych graczy. Chcecie pozostałym 85% narzucić zmianę prędkości eko? Powinieneś się cieszyć, że masz jeszcze moje poparcie do dołączenia do nas :D Ale wkrótce możesz je stracić.

P.S. Fakt, że na u69 jest najwięcej aktywnych graczy przemawia ku rozwiązaniu że u69 powinno być unią docelową - mniejsze będzie zamieszanie związane ze zmianą kordów osób przychodzących.

na 1: nie chodzi o moje kopalnie bo wcale nie mam az takich wysokich 9eko: top71)
      Grałem na Riglu i z eko x1 byłem top5 wiec nie w tym rzecz ale chodzi o sama rozbudowę ! jak już jest mało graczy do atakowania to nudne jest czekanie tygodniami na uzbieranie surki na cos tam !

moge sie mylic ale u69 nie było już po UF ? nie chce mi sie tego sprawdzac :)
      ale w sumie patrząc na statystyki mozna się z Toba zgodzic :)

i poraz enty powtarzam że to była moja propozycja :P pisałem już że ilu graczy tyle propozycji :D czy jakoś tak

ogólnie jestem za UF jakie by nie było ale chyba mogę mieć własne propozycje za którymi bede szedł uparcie ??
    • Póki nie ma dyktatury trzeba dostosować się do większości no i tyle :D chyba że zaczniecie obalać ustrój XD .
      Żeby wszystkim dogodzić najlepiej było by dopiąć do każdego konta regulator speed-ów i niech każdy sobie sam ustawi prędkości pod siebie :quasi: a ruch flot dopasowywał by się do speeda flot atakowanego :D :D :D .
      Dajcie już UF. bo obciążą się serwery :ocb:
    • Czytam w sumie ten temat od 2-3 dni ;) i trochę nie wierze - po pierwsze odnośnie aktywności i niezadowolenia w temacie najwięcej mają do powiedzenia gracze z tych najnowszych Uni ;) Panowie Serio ? tak wielki ból dupy bo ktoś może mieć wiecej pkt niż Wy na obecnych zasadach ? No i ilu przestawicieli od Was nagle stało się aktywnych 0_o

Kwestia łączenia uni 1 - 67 -68 dla mnie idealna :D a nóż widelec faktycznie w końcu ktoś pomoże skończyć grę pakując mnie w recki ;) Pewnie można by jezscze dorzucić uni 69 - a nóż widelec Gully miałby używanie ( wspominam Ciebie bo spośród czesci głosów tutaj wydajesz mi się sensowny - a rywalizacja byłaby zacna jak mniemam)

Nie umkneła mi dyskusja Selenki z jakimś graczem - tak owszem Koalicja się pucuje ale gównie za moją sprawą (nawet przed ostatnią fuzją pisałem żeby Ci silniejsi wybrali 67 i 68) Bo inaczej skończą w naszych reckach :roll:

Najbardziej zrozumiałe dla mnie są wpisy Yesa który najchętniej połączyłby Nas wszystkich a potem wszystkich pozostałych wrogich wciągnął nosem ;)
      Czołówka uni 67 mam nadzieje że jednak wróci do Gry - wiele szacunku mam dla graczy - ale uważam że zgraniem uni 1 jest najlepsze -Amen
      Dodam tylko do tego że własnie gracze 1 Uniwersum najwięcej odrobili pktowo i flotowo do graczy sprzed ostatniego UF którzy do Nas nie przeszli czyli obecnej 67 i 68 :)

Artrowi podziękowania za możliwość fuzji przed tymi zmianami :) Gra umiera - przestancie robić w portki - zacznijcie wspolpracowac ^^

Abstrahując od kłotni pytamy o możliwy czas przeprowadzenia fuzji - mówimy o miesiącu czy bardziej pół roku ?

Art ?

“Beware the quiet man...
      For while others speak, he watched. And while others act, he plans.
      And when they finally rest… he strikes.”

W jedności siła PN :>

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez priesten ().

• Starrk napisał(a):

1: P,R,S,T,U => T (floty x1, eko x1)
      2: u1,u67,u68, => u1
      3: u66,u69,A => u69
      4: E,Q => E (DF 60%)
      5: D,O,Q,U,V,W,X => X (floty x2, eko x4, DF 50%)

Ursa w tym przypadku miałaby wybór albo "rzeź niewiniątek" ale kosztem docelowego obniżenia eko do x1 lub też migracja na Xalynth z podniesieniem prędkości floty i eko.
      Quantum podobnie: albo x5/x5 na Elce albo x2/x4 i zmniejszony DF na Xalynth. Skoro na Xalu miałaby być "rzeź niewiniątek" spowodowana przewagą Draco, to kilka nowych flot z Quantum zrobiłoby przetasowanie sił i elitą nie byłyby WIPy :D

Do tego najchętniej bym zaproponował zniesienie ściagania urlopu po 24h na speed uni i wrócił do oryginalnych 48h :)
      Plusy takiego rozwiązania: Ursa z eko x1 znacznie zwolni, pomimo przewagi we flotach. Jeśli wybiorą speed uni, to będą musieli wykazać się umiejętnościami, by flot tam nie potracić :)
      Podobnie ma się Quantum: na Elektrze będzie "rzeź niewiniątek" spowodowana różnicą punktową oraz tym, że ekipa prawie się nie zmieni (ćwierć Quantum jest w topce Elki) zatem w tym przypadku Elka przygarnęłaby kupę nowych farm :E
      No ale dla wytrwałych droga byłaby otwarta na Elkę, a dla tych mniej wytrwałych możliwość dojścia do Xalynth, ale kosztem utraty prędkości i DF.

To teraz czekam na hejty ;]

E: W obu przypadkach liczba miejsc na Q/U dla alternatywnego wyboru uni byłaby ograniczona do powiedzmy 100-300

Ty stark to jestes naprawde oszołom jakich malo ciezko mi to zrozumieć czemu sie tak spinasz z tym uf! Jak laczyli forka z elka to zs nad nami mial grubo ponad 5-6 razy wieciej ptk i jakoś nikt nie plakal ze nas wrzucą do jednego wora! To samo tyczy sie innych uni jak umiecie grac to sobie poradzicie z mniejsza ilością ptk/flot! Co do wpisu pl1 w sumie ja tez nie mam nic przeciwko zeby wrzucili nas na u1 67 68 itd z predkoscia x1 :) mi to pasi i mysle ze reszcie graczy z flota z elki tez :wrr:
    • A co to za roznica czy top1 na u1 ma 5 razy wiecej pkt? Ja niezbyt widze.
      Jedynie zmieni sie cyferka przy statystykach . Najwzyej zmienia sie cele i tyle.
      Jest ktos dobry to bedzie gral i zlomowal a jak ktos dupa i nie spadl tylko przez uklady i ukladziki wczesniej na swoim uni to jego problem i skonczy w reckach.

Cos mi sie wydaje ze po prostu ci z "top" tych nowych uni nagle nie chca stac sie statystycznym graczem jakich wielu, bo przez sporo czasu mieli status "dobrego" lub "mocnego".
      15k% w ST stan rok 2009

Uni1 - Wolfs Off - reaktywacja
      Uni25 - BS - Off
      Uni32 - Robotix - Off
    • Jakoś ja nie wiedze wielkiej różnicy czy miałbym grać na uni , w którym Eko jest x1 czy x4 bo najwiecej surowca zdobywam z płaczących farm, jak kilku tutaj piszących, różnica jest jak dla mnie w prędkości floty bo z prędkości x1 przeskoczyć na x2 to już jest wyzwanie, nie mówiąc o większych prędkościach, poza tym jak słysze (widzę) ze ktoś kto jest kozakiem na uni z prędkościa floty x1 a na x2 czy wyższym to kozaczenie skończyłoby by sie to jakas paranoja jest, gram w to od paru lat na różnych uni i jak dla mnie jak gra się eko prędkość moze byc nawet x10 mądry ekowiec nie da się łatwo złapać nawet najlepszym flociarzom, natomiast grając flotą na uni z prędkościa x1 i przeskakując na x2 nie traci ani umiejętności , skilla ani nic , jedyne co z całą pewnością potrzebuje więcej czasu na kontrolowanie gry, wiec pisanie ze jakiś kozak z uni o prędkości x1 na predkości x3 floty badz x5 zacząłby grac na ufs bo mu brak skila to pierdoły są , bo ludzie grający w to majaą firmy , rodziny, dzieci i znajduja w tym wszystkim czas na ogame , przy predkości x2 tego czasu musisz wygospodarowac 2x więcej , przy jeszcze szybszych , jeszcze więcej czasu.
      Jak dla mnie zwiększając prędkość floty nie chodzi o brak skila tylko o brak czasu i to wszystko. Nadal podtrzymuje swoje zdanie ze zagram gdzie mnie wrzucą bez płaczu i marudzenia

Najlepsze solo 236944.04%

uHydra -14ST
      uUrsa - 144ST
      uWasat - 35ST
      uUriel -60ST - top 3 solo
      uXanthus - 10ST
      uKalyke - 109ST
    • Electra -> Quantum

W sumie to najbardziej będzie mi brakowało nazwy "Electra", która ma związek z kosmosem - tak nazywa się gwiazda i planetoida.

A Quantum? Łac. kwant?

Wiem, wymyślam, ale Electra ma to coś.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wirogez ().

• priesten napisał(a):

Pewnie można by jezscze dorzucić uni 69 - a nóż widelec Gully miałby używanie ( wspominam Ciebie bo spośród czesci głosów tutaj wydajesz mi się sensowny - a rywalizacja byłaby zacna jak mniemam)

A wiesz, bardzo chętnie bym z tobą pograł na jeednym uni, a raczej przeciwko tobie :D Zapewne jesteś głodny zemsty za tamte 12k% które ci odgryzłem :D

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • Gully napisał(a):

Cytat za "priesten"

Pewnie można by jezscze dorzucić uni 69 - a nóż widelec Gully miałby używanie ( wspominam Ciebie bo spośród czesci głosów tutaj wydajesz mi się sensowny - a rywalizacja byłaby zacna jak mniemam)

Gully napisał(a):

A wiesz, bardzo chętnie bym z tobą pograł na jeednym uni, a raczej przeciwko tobie Zapewne jesteś głodny zemsty za tamte 12k% które ci odgryzłem

Gully serio po tylu latach Michał ma byc głodny zmesty.

Czytam i czytam i śmiac mi się chce, że najwięcej niezadowolonych graczy jest na nowych uniach.
      Sorro to że ty chcesz eko razy x to nie zanczy, że osoby które graja iks lat na uniwersach tez chcą zmiany, ja osobiście nie chce eka razy x3, 4, 10, a nawet razy 2, gdybym chciał mieć takie eko bym zagral na nowej uni.

Art kiedy jest możliwe łaczenie 67,68,1

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Bigot ().

• .pl1. napisał(a):

a ja przezylem laczenie i powiem ze bez laczenia nie bylo by forka albo i elki - albo byly by w stanie wymierajacym max
      i co mnie obchodzi ze planety mi sie przesuna - skasuje i ustaiwe tak jak chce proste - a ekowca to nie przeszkadza czy posle 40 kordw dalej czy cokowlek
      No tak nie do końca nie przeszkadza. Bo w układzie możesz być od 4 do 12 pozycji. A wielu w tym ja przerzuciło kolonie na 12 pozycje. Różnica wydobycia deu to około 6kk na dobę - jeśli chodzi o electro.
      Quantum - Eko
    • Ok, przez weekend mnie nie było, zatem musiałem nadrobić zaległości w wątku.
      Dyskusja niezwykle burzliwa, dzięki pomocy smoki, która prześledziła wątek razem ze mną, doszliśmy do następujących opcji UF, które przekażę dalej. Z racji faktu, że pojawiło się sporo opcji i protestów, że ten nie chce z tamtym, jakieś uni nie lubi się z innym, postanowiłem o połączeniu planów i zaproponowaniu spójnych grup z więcej niż jednym uni docelowym, tam gdzie wątpliwości było najwięcej.
      W dwóch przypadkach jest opcja WYBORU serwera docelowego.

Zatem:

• 66,67,68,69,J,N => 1 lub A
      • O, U, V, X => D lub W (przy W do flot x2 ustanowimy eco x3)
      • PRS => T
      • co do E i Q (które z nich byłoby docelowe, postaram się odpalić ankietę - jeśli będę miał jeszcze czas)

Nowy plan tutaj

Zaznaczam, że w/w plan nie jest wersją finalną, jaka zostanie wprowadzona. O ile będzie. Niemniej jednak jest to wypracowane stanowisko społeczności, jakie zamierzam przepchnąć ;)

PS. Wiem, że Ursa jest tutaj w strasznie trudnej sytuacji ze względu na wzrost prędkości flot. Niemniej jednak nie widzę tutaj innej opcji, albo wchodzicie w plan, albo czekacie na kolejne UniFusion.

Community Manager
    • Art napisał(a):

O, U, V, X => D lub W (przy W ustanowimy eco x3, +25 pol)

Czyli rozumiem że eko bedzie x3 na a czas lotu floty x2?

i jaki bedzie debris ? czy tak samo jak Hydrę wrzucano do Jupka , bedzie głosowanie na ten temat?

Najlepsze solo 236944.04%

uHydra -14ST
      uUrsa - 144ST
      uWasat - 35ST
      uUriel -60ST - top 3 solo
      uXanthus - 10ST
      uKalyke - 109ST

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pawel1000 ().

• Uu zaczyna być niebezpiecznie, bo do tej pory było tak 67,68 docelowe 1, co mi odpowiadało.

Czy obecna opcja 66,67,68,69,J,N => 1 lub A oznacza, że grając na 67 bede mogł wybrać czy isć na 1 i na A, czy będe musiał iśc na A co mi totalnie nieodpowiada.
      Kiedy przewidywanuy termin łaczenia

smoki napisał(a):

Dwa uniwersa docelowe oznaczają, że każdy gracz może wybrać gdzie chce zostać przeniesiony.

P.S Dzięki SMOKI, dla mnie ok ;]

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Bigot ().