Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Dlaczego pomijacie Vege ?! :D

Dla mnie możecie dać wszystkich będzie ciekawiej :) Jak łączyli 50 z 60 i draco tez były duże różnice flotowe :) draco najsłabsze a 50 niewiele lepsze :) pusherki wipowskie floty zbudowały na "czystych" starciach ;) ale ogólnie nie ma tragedii za czasów u50 były przeboje ze stachem i dało się po kawałeczku dobrać do niego a po ufie zostaliśmy sojusznikami :D a mój przyjaciel Sander zwany Sardyną który pakował mnie solo z zyskiem po ufie również po kawałeczku był kąsany i role się odwróciły teraz on jest zwierzyną :)

Ogólnie w planach miałem spakować wszystkie wipy do czarnego wora z wyjątkiem Rudej (nie musisz dziękować) i dopiero później miał być uf ale w ramach wyjątku zgadzam się i spakuje Was lamuski po uf :D

Pozdrawiam
    • Witam.

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Przeżyłam tyle połączeń ze już mi żadne nie straszne :)

Fajnie ze coś drgnęło w tej kwestii bo przynajmniej paru maniaków uwolni się od multikont i znajdą więcej czasu na zagospodarowanie reala. Skoro jak mówi Art to może być ostatnie połączenie to łączmy się jak najmocniej i jak najludniej..

Opcja nr 2 mnie dotyczy i jestem jak najbardziej za !

To tyle z mojej strony. Miłych snów i fajnej zabawy.
    • super że coś się ruszylo.
      jak dla mnie to mogą nawet stworzyć jedno wielkie super uni i zrzucić wszystkich razem byle tylko więcej osób zaczęło aktywnie grać
      Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.
    • Witam,

Nie udzielałem się tutaj chyba z 8 lat ale po tym co dzisiaj zaproponowano stwierdziłem, że trzeba w końcu przerwać milczenie. Oczywiście, że jestem za łączeniem uni ale w nie taki sposób jak tutaj zaproponowano bo zaproponowano tutaj 3x byle (byle jak, byle szybko, byle było) a straszenie jeszcze, że jak nie teraz to potem nie wiadomo kiedy traktuje jako groźbe, że jak nie teraz to już nigdy możecie się tego nie doczekać. Może napiszę jak ja bym widział łączenie uni.

Tworzymy np 5 pustych uni:
      pierwsze konfiguracja 1x flota, 1x eko
      drugie 1x flota, 2x eko
      trzecie 2x flota, 2x eko
      czwarte 2x flota, 4x eko
      piąte 4x flota, 4x eko

Następnie każdy gracz wybrałby sobie uni na którym chciałby grać i tam został by przeniesiony. Takie rozwiązanie powoduje, że pozbywamy się wszystkich szaraków i zabanowanych graczy, dodatkowo nie byłoby problemu z graczami którzy graja na więcej niż jednym uni, że muszą wybierać na którym koncie mają grać. Minus takiego rozwiązania jest taki, że mogły by być duże różnice w rozwoju między graczami w ramach jednego uni ale w sumie takie różnice są na każdym uni.

Co sądzicie o takim rozwiązaniu?? Może macie lepsze propozycje?
      U17 - Galaktyczna horda prawa
    • Ryzyko twojego rozwiązania jest takie, że na jedno uni pójdzie np 80% ludzi a na pozostałe rozłoży się 20%. 1 będzie przepełnione, pozostałe puste. Nie ma żadnego wyboru to źle. Jak jest zbyt duży wybór to też nie jest dobrze. Propozycja Arta jest ok moim zdaniem.

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • 1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)

Jestem graczem z uni S. Jako tako połączenie z U mi nie przeszkadza.. Jednakże wolałbym zostać przy klasycznej konfiguracji. Wybrałem sobie zwyczajne uniwersum. Nie chciałbym teraz grać na specjalnym =)

Podpisuję się pod tym rencami i nogami. Standardowe uni powinny pozostać standardowe- a przynajmniej ich prędkości flot i eko po x1- z tym się chyba wszyscy zgodzimy. ze złomem można trochę w górę pójść- to jesst mi obojętne. Na speeduniach mam osobne konta, na siriusie gram bo jest stadardowym uni i takie chciałbym aby pozostało.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wuj ().

• ja też jestem za standardową prędkością UNI...my gemini przeżyliśmy łączenie z andro,barum itd....mimo wszystko była to masakra....nie mam chęci ani czasu abu znów pilnować konta...jak dla mnie NIE....z drugiej strony: nowe wyzwania i nowe konta do skasowania....hmmm
      nie ważne,ile lat żyjesz :> ....Ważne ,ile życia masz w tych latach ;>
      Polan go bragh!!!! ;>
    • Gully napisał(a):

Ryzyko twojego rozwiązania jest takie, że na jedno uni pójdzie np 80% ludzi a na pozostałe rozłoży się 20%. 1 będzie przepełnione, pozostałe puste. Nie ma żadnego wyboru to źle. Jak jest zbyt duży wybór to też nie jest dobrze. Propozycja Arta jest ok moim zdaniem.
      Uważam, że nie masz racji z tymi procentami. ktoś kto gra na uni z konfiguracją standardową to będzie chciał do takiego uni trafić a Ci co grają na speedach to bedą chcieli grać na speedach. Jak zakładając konto na danym uni szukalem takiego które odpowiada mi konfiguracją i nie chciałbym tego zmieniać przy fuzji uni.

A pytanie z innej beczki, jak gram na uni +25 pól jak po fuzji tafie na uni bez tych dodatkowych pól to zastana zmniejszone moje planety o 25 pol??
      U17 - Galaktyczna horda prawa
    • Jesli to jest technicznie mozliwe, to milo by bylo zeby po UF gdzies (np. w statystykach) bylo zacznacone z jakiego uni przyszlo dane konto, albo na jakas kolejna wersje gry mozna by to przewidziec, o ile zapis skad kto przyszedl gdzies sie w bazie danych rejestruje ;). Mam konto na uni67 i wlasciwie to juz teraz bylo by milo widziec z jakiego uni przyszly poszczególne konta.

Mozna by od razu ustalic date nastepnego UF i prawdopodobnych polaczen, np.: ze uni powstale z polaczenia uni 1, 67 i 68 polaczy sie z uni powstalym z polaczenia 66, 69 i A. Mysle, ze wiecej osob bedzie trwalo do unifusion nawet jesli w innym wypadku nie chcialo by im sie grac, albo chociaz w pewnym momencie wlacza urlop i beda pilnowac, zeby sie konto na nim nie skasowalo, bo chca wrocic po kolejnym UF, kiedy znowu beda mogli "powalczyc".

start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
    • @bacie to tylko założenia. W teorii jest to możliwe, albo przynajmniej sytuacja że jedno uni mimo wszystko pozostanie wymarłe bo mało osób je wybierze. Im mniejszy wybór tym lepiej. Być może dobrze by było jakbyśmy mieli do wyboru po dwie unie z jakimiś limitami miejsc np. Czyli kto pierwszy sobie zarezerwuje przenoszenie to jest na początku kolejki. A kto zwleka to może mu zostać już tylko jedno uni. Podobnie było przy wcześniejszych UF, gdzie do wyboru mieliśmy po 2-3 unie, Fakt faktem, że wtedy akcja łączenia była na wielką skalę i z kilkudziesięciu uni robiło się kilka.

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • Nadal uwazam ze Ci co zagraja na eko x3 szybko zmienia zdanie o standardzie eko x1
      Gralem na riglu gdzie jest eko x1 i ilu zostalo tam ekowcow ? 2-3 jakis mocniejszych i to wszystko a wiadomo ze jak nienma ekowcow to i flotowcy sie wykruszaja

Zgodze sie jednak ze ursa mocno sie odbila pkt od pozostalych P.R.S.T. a UF z U powinno byc z rok temu !
      Mimo to polaczenie teraz tych 5 uni mysle ze nie bylo by zle !
    • Sideswipe napisał(a):

Tak czytałem sobie wasze posty i widzę, że sporo jest dyskusji na temat fuzji D O W X.
      Xalynth nie chce tej fuzji, ale widzę, że Vega chętnie by uczestniczyła i nie boi się graczy z Draco.
      Więc mam dla was luźną sugestię -> D O W V - czyli zamiast X dać V ;)

Side nawet dobrze gada.
      Vega ma chyba większe jaja do grania niż wymierając Xal.
      Inna sprawa, że Xal obudzi się za rok na całkiem wymarłym uni, ale jeśli gracze obu uni tak wolą, to je zamieńcie:)
      To ukróciłoby sporą część żalów

"Enemies to the east. Enemies to the west. Enemies to the south. Enemies to the north"

WINTER

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez AmstelL ().

• Marcus napisał(a):

ja do draco i oriona , wstawił bym jeszcze Xalynth gdyż w moim mniemaniu połecznie draco i oriona znacząco nic nie zmieni

Marcus, jakiekolwiek połączenie uni przy obecnym wyludnieniu dla przeciętego gracza nic nie zmieni. Ewentualnie będą płakać górnicy, że zamiast jednego/dwóch aktywnych graczy na uni nagle poluje na nich ośmiu. A to może okazać sięzyskiem, ponieważ tak górnicy mieli większą szanse, że im się uda. Skoro na kilku uni jest posucha, gdyż gracze "nie mają co atakować" to liczba farm znacząco się nie zmieni. Połączenie uni może dać się wykazać flociarzom, ponieważ ludzie siejący postrach na danym uni zaczną teoretycznie ze sobą walczyć, a różnice punktowe będą ogromne zważając na u1 i A:) Może być ciekawie :)

pozdrawiam
    • sorro03 napisał(a):

Nadal uwazam ze Ci co zagraja na eko x3 szybko zmienia zdanie o standardzie eko x1
      Gralem na riglu gdzie jest eko x1 i ilu zostalo tam ekowcow ? 2-3 jakis mocniejszych i to wszystko a wiadomo ze jak nienma ekowcow to i flotowcy sie wykruszaja

Zgodze sie jednak ze ursa mocno sie odbila pkt od pozostalych P.R.S.T. a UF z U powinno byc z rok temu !

Ostatnie zdanie jest kluczowe, my na tych pozostałych uni po ewentualnym uf z Ursą jesteśmy rok czy nawet 2 lata do tyłu, 1 rok gry na ursa ze seed eko x3 to jak 3 lata na zwykłym eko. Top 80 to będzie sama ursa a my najlepsi z pozostałych uni dopiero niżej. I tu nie chodzi o cyferke przy nicku tylko o siłę tego konta na które pracowaliśmy codziennie przez np. 3 lata ? Sens tej gry to rywalizacja, więc ile my mamy do was nadrabiać, kolejne 2 lata ?

Kolejny problem to speed uni eko x3, my na tych 4 uni mamy standard i nie chcemy tam speed eko, jak ktoś chce na takim pograć to sobie założy, ja osobiście gram na speed eko Ganimed i to zupełnie inna gra, nie mówie czy lepiej każdy może oceniać inaczej i o to chodzi żeby mieć wybór. Zresztą jeśli nas łączyć na siłe ze speed eko to dajcie nam ganimed, tam są przynajmniej porównywalne konta.

Rozumiem, że Urse trzeba gdzieś dodać to nie patrząc na speed eko Ursa pasuje jak ulał do tej opcji
      u66,u69,A => A
      Wtedy na tym nowym uni możecie zrobić speed eko x3, dlaczego niby tylko nas z PRST się zmusza do speed eko ? Zresztą są jeszcze inne możliwości żeby Urse gdzieś dołączyć tylko trzeba to zaplanować a nie tak na łapu capu.

Ps. to nie jest żadne marudzenie, wszyscy co się wypowiadają z tych 4 uni są zadowoleni z fuzji i uszanujcie to a nie durne gadanie, że ktoś się boi złoma. Ktoś bez przemyślenia sprawy dodał Urse nie w tym miejscu i zepsuł dobrą konfiguracje, stąd to zamieszanie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mad Max Ufop U21 ().

• witam =) mam pytanie gram na 2 uniach andro i 67 troche lat minelo na tej grze ;P widze ze teraz mi sie udalo ale za pare lat i tak bede musial jedno konto skasowac . Mam pytanie jak laczono 22 uni z reszta dano mozliwosc wyboru uni teraz czy nie mozna zaznaczam dla graczy ktorzy na pewno straca jedno konto , nie dac mozliwosci innego uni?Na astro kupilem anty inaczej czekalbym dwa lata na nowa planete , mysle ze za gre zaplacilem dlaczego i tak bede musial stracic jedno konto? pozdrawiam ^^
    • Art napisał(a):

Po burzliwych dyskusjach w zespole postanowiliśmy o zaplanowaniu następujących UF:

• 1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3)
      • 2: u1,u67,u68,A => u1
      • 3: u66,u69 => u69
      • 4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      • 5: D,O => O (możliwe uśrednienie DF)

aktualizacja:

• 1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)
      • 2: u1,u67,u68, => u1
      • 3: u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia)
      • 4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      • 5: D,O,W => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%

Komentarze i opinie mile widziane :)

Proponuję połączenie pierwszej wersji punktu 2 i 5. Skoro w grę wchodzi zmiana prędkości, to przeniesienie wszystkich na standardową powinno dać równe szanse - biorąc pod uwagę same u1 i Orion, do top 10 trafiłoby po 5 graczy z każdego uniwersum.

Pozycja Punkty Gracz Universum Sojusz
      1. 149.427.882 Deki Orion Riot
      2. 138.038.997 Audi Orion -
      3. 132.923.104 GIGI D AGOSTINO Orion -
      4. 112.949.882 Maciek2 u1 P N
      5. 106.757.916 Yes Man u1 Hunters
      6. 94.067.669 gorgii Orion Zoo
      7. 86.265.728 kristof u1 4FuN
      8. 78.913.202 szczwany lisek u1 DS_U6
      9. 77.685.112 Selene u1 P N
      10. 78.369.078 AnythinG Orion Zoo

Aktualnie top 50 na u1 ma 40.548.511 punktów a na Orionie 26.946.209, więc poza ścisłą czołówką jeszcze korzystniej dla u1.
      Dane za: Infuza
    • u66,u69,A => A wyglada super, bedziemy mieli wiecej z gry :D

poprzednie UF bylo A,B,C,G => A i wyszlo ok, z miejsca 39 poszedlem na 300, od tego czasu dostalem dzwona, zrobilem dwa st, cos sie zaczelo dziac
      sa trzy uniwersa, na kazdym bylbym na miejscu 150+-20, czyli spade o jakies 300 miejsc :) - czyli 300 graczy wiecej do wyprzedzenia :P

ale moze warto tez dolozyc jupitera czy Urse?

no i zdecydowanie nie chcialbym, zeby zwiekszano nam predkosc czegokolwiek
    • wszystko spoko, Rigel czekał na uFusion dwa lata
      Ale pomysł wrzucania 4 uni do Ursy nie jest dobry ;) Tzn oczywiście wszyscy znający sytuację wiemy kto ma znajomości i napiera na takie debilne pomysły
      uF P+R+S+T -> nowe uni. To jedyna sensowna zmiana. Może będzie do czego wracać :)

Wróćcie do cyferkowych, zróbcie z u67-u69 uni 2
      z PRST uni3 z ewentualną zmianą konfiguracji na większe eko (choć myśle, że max x2 eko)
      For the rest, I have to say to you
      I will dream like the God
      ...And suffer like all the dead children...

Kupie dex i metal uKallisto
      Info priv acc Inarius

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez VampireLord ().

• Przebrnąłem przez wszystkie wiadomości odnośnie tego UF i się zastanawiam - gdzie niektórzy zostawili mózgi :E
      "Nie chce unifusion bo nie będę top 2 tylko top 15" | "Nie! żadna fuzja, bo nie" | "Będę musiał zrobić fsa! STANOWCZE NIE" | "Nie będę nietykalny. NIE" | "gram na absolutnie wszystkich universach, muszę zrezygnować z 2 kont-NIE" | Najpierw "GF nic nie robi żeby ożywić tą grę", a potem "GF chce ożywić grę, O NIE!" :E

Ludzie ogarnijcie sie! W końcu jest szansa żeby się nie zanudzić na śmierć na wymarłym uni tylko wprowadzić powiew świeżości, nowe znajomości, nowe floty do złomowania. W przypadku górników z draco większe eko :D

Xalynth widzi problem że nie będą mogli spakować każdego solo... i dobrze! po to są acsy żebyście trochę pokombinowali, zgrali się. Mówicie że jak top 1 i top 2 z draco poleci to xalynth się nie obroni. Zacznijmy od tego że top 1 nie gra aktywnie od... bardzo dawna. Schodzi z U kiedy dostanie telefon że trzeba lecieć (no chyba że oddał pod opiekę "dobrym znajomym" jak sander :E ale nie o tym tu dyskutujemy). Załóżmy nawet ten scenariusz że top 1 i top 2 leci na kogoś z X. w opozycji także są mocne floty i nawet jeśli nie chcecie się "opowiadać" za opozycją to zapewniam że okazja spakowania top 1 i 2 nie zostanie zignorowana przez opozycję i pewnie Wam pomogą - to samo jeśli poleci na Was opozycja - WIP także nie będą kręcić nosami ;) no chyba że podejdziecie do tematu "mam was gdzieś, pocałujcie mnie tak gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę" to się nie dziwcie że ani jedni ani drudzy wam nie chcą pomóc - może wtedy zobaczymy jak wip i opozycja się jednoczą przeciwko X :E :E :E

Fuzja to zawsze jest odświeżenie uni, wykasowanie części niepotrzebnych kont, zaktywizowanie dawny nieaktywnych graczy.
      Nie rozumiem skąd ta chęć stagnacji...
      Najlepiej jak UF będzie miało jak największy zasięg czyli

1: P,R,S,T,U =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol
      2: u1,u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia)
      3: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      4: D,O,W,V,X => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%

Wnioskowałbym o dodanie 25 pól dla 4 "pakietu". Po pierwsze eko się zwiększy, a po drugie draco nie miało takiego bonusu jak reszta ;)
    • VampireLord napisał(a):

wszystko spoko, Rigel czekał na uFusion dwa lata
      Ale pomysł wrzucania 4 uni do Ursy nie jest dobry ;) Tzn oczywiście wszyscy znający sytuację wiemy kto ma znajomości i napiera na takie debilne pomysły
      uF P+R+S+T -> nowe uni. To jedyna sensowna zmiana. Może będzie do czego wracać :)

Wróćcie do cyferkowych, zróbcie z u67-u69 uni 2
      z PRST uni3 z ewentualną zmianą konfiguracji na większe eko (choć myśle, że max x2 eko)

Dobrze mówisz sojuszniku :E
    • Ruda napisał(a):

Dla mnie Xal i Vega są do przyjęcia Moze rzucimy jakas ankiete kto jest za?

po co ankieta z vegi wszyscy chcą fuzji i nam obojętne gdzie nas dacie draco się nie boimy im więcej nas tym lepiej vega z samym xal to chyba troszkę za mało

D,O,W,V,X to opcja wypas :D

oby tylko V nie została pominięta :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Arkadius ().

• Arkadius napisał(a):

Ruda napisał(a):

Dla mnie Xal i Vega są do przyjęcia Moze rzucimy jakas ankiete kto jest za?

po co ankieta z vegi wszyscy chcą fuzji i nam obojętne gdzie nas dacie draco się nie boimy im więcej nas tym lepiej vega z samym xal to chyba troszkę za mało

D,O,W,V,X to opcja wypas :D

oby tylko V nie została pominięta :P

No to czekamy aż nam Art pacnie taką propozycje ]:-D

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ruda ().