Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Strasznie narzekają co niektórzy. Najlepiej jakby połączenia były zawsze ze słabszymi uniami. Każdy troszczy się tylko o to, aby nie wypaść z topki... Prawda jest taka, że jak ktoś potrafi grać i nie da się zezłomować to poradzi sobie nawet jeśli połączone zostaną unie o ponad dwukrotnej różnicy punktowej. Skończcie już ten lament, trzeba się cieszyć że w ogóle jest rozważana taka opcja łączenia. Po łączeniu nawet jak ktoś na swojej uni czuje się bezpiecznie bo nikt mu nie zagraża to po połączeniu już tak nie będzie. Znowu każdy będzie w zasięgu jakiegoś ACSa. Zapewne na początku pojawi się kilka spektakularnych złomów po takim łączeniu - ale takie są prawa natury, tzn ogame. Szanse po jakimś czasie się wyrównają. Nie zawsze przecież jest tak, że po łączeniu są bitwy unia A vs unia B vs unia C. Gracze się wymieszają, szanse się wyrównają.

A jak ktoś nie potrafi upilnować floty, to na żadnej uni jej nie upilnuje. A jak ktoś nie musiał robić FSów na starej uni - no cóż niech lepiej zacznie je robić. Tak jak pozostali. I będzie sprawiedliwie.

Wg mnie większym problemem jest to, że ktoś może grać na kilku uniach które mogą być połączone. Kiedyś był jakiś wybór. Jeśli nie uni A, to uni B. Teraz tego wyboru nie będzie. Przecież te osoby nie oddadzą konta raczej, tylko będą kombinowały jak tu się spushować. Np. spółka Mephisto, Poltergeist i riddl mają konta zarówno na u69 jak i Andromedzie. A pręgierzujuż zwiedzali - nie sądzę aby nie skorzystali z nowych możliwości :D

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • Gully napisał(a):

Strasznie narzekają co niektórzy. Najlepiej jakby połączenia były zawsze ze słabszymi uniami. Każdy troszczy się tylko o to, aby nie wypaść z topki... Prawda jest taka, że jak ktoś potrafi grać i nie da się zezłomować to poradzi sobie nawet jeśli połączone zostaną unie o ponad dwukrotnej różnicy punktowej. Skończcie już ten lament, trzeba się cieszyć że w ogóle jest rozważana taka opcja łączenia. Po łączeniu nawet jak ktoś na swojej uni czuje się bezpiecznie bo nikt mu nie zagraża to po połączeniu już tak nie będzie. Znowu każdy będzie w zasięgu jakiegoś ACSa. Zapewne na początku pojawi się kilka spektakularnych złomów po takim łączeniu - ale takie są prawa natury, tzn ogame. Szanse po jakimś czasie się wyrównają. Nie zawsze przecież jest tak, że po łączeniu są bitwy unia A vs unia B vs unia C. Gracze się wymieszają, szanse się wyrównają.

A jak ktoś nie potrafi upilnować floty, to na żadnej uni jej nie upilnuje. A jak ktoś nie musiał robić FSów na starej uni - no cóż niech lepiej zacznie je robić. Tak jak pozostali. I będzie sprawiedliwie.

Wg mnie większym problemem jest to, że ktoś może grać na kilku uniach które mogą być połączone. Kiedyś był jakiś wybór. Jeśli nie uni A, to uni B. Teraz tego wyboru nie będzie. Przecież te osoby nie oddadzą konta raczej, tylko będą kombinowały jak tu się spushować. Np. spółka Mephisto, Poltergeist i riddl mają konta zarówno na u69 jak i Andromedzie. A pręgierzujuż zwiedzali - nie sądzę aby nie skorzystali z nowych możliwości :D

gully a co zrobie na lecace gs na niszczenie i obstawke 5 graczy z ur.. pokaz mi szasne na obrone :)

Sirius mode on
    • Mi pasuje połączenie, zawsze będzie szansa na jakieś nowe cele a jaki będę miał top po fuzji nie jest istotny bo to tylko cyferki. Piszecie o sile flot, ma to znaczenie ale można tak fsowac by zainteresowanych na swój urobek zniechęcić. Myślę że też miał bym obawy przed połączeniem z silniejszym uni tylko weźcie pod uwagę to ze będzie więcej graczy na których można zarobić.

Mi pasuje, jestem za!
      Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę
      Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę
    • Gully napisał(a):

Strasznie narzekają co niektórzy. Najlepiej jakby połączenia były zawsze ze słabszymi uniami. Każdy troszczy się tylko o to, aby nie wypaść z topki... Prawda jest taka, że jak ktoś potrafi grać i nie da się zezłomować to poradzi sobie nawet jeśli połączone zostaną unie o ponad dwukrotnej różnicy punktowej. Skończcie już ten lament, trzeba się cieszyć że w ogóle jest rozważana taka opcja łączenia. Po łączeniu nawet jak ktoś na swojej uni czuje się bezpiecznie bo nikt mu nie zagraża to po połączeniu już tak nie będzie. Znowu każdy będzie w zasięgu jakiegoś ACSa. Zapewne na początku pojawi się kilka spektakularnych złomów po takim łączeniu - ale takie są prawa natury, tzn ogame. Szanse po jakimś czasie się wyrównają. Nie zawsze przecież jest tak, że po łączeniu są bitwy unia A vs unia B vs unia C. Gracze się wymieszają, szanse się wyrównają.

Takie podejście powinien mieć każdy, a nie zbędna polemika. Same narzekania.. to najlepiej grajcie na swoich universach, a za rok, dwa, trzy będziecie prosić by gdzieś dołączyć tylko wtedy nie będzie już UF. Zbędna polemizacja, każdy mądry i dobry gracz będzie chciał UF nad czym się tu zastanawiać. Jako gracz miałem migrację na słabsze i lepsze universa, zawsze lepiej skorzystać z UF niż zostać na swoim uni sam z idlakami po roku czy dwóch.

Powodzenia i mądrego wyboru bo opcje macie dwie, albo zgodzić się na migrację, zakasać rękawy i grać, przy tym pokazać, że coś potraficie albo w niej nie uczestniczyć i grajcie sobie z idlakami, a za dwa lata skończycie grę z nudów bo nie będzie życia na waszych Universach:)
      ST 169 1 104 816 % :gszo:

PB SOLO 66 686,35%
      PB ACS 369 507,5%

UDRACO - 567 593,2 - 94 ST
      U1 - 9693,37 - 10 ST
      U50 - 73 165,47 - 10 ST
      U67 - 9937,6 - 4 ST
      UAndro - 18 326,18 - 3ST

TOP 1 ACS uAndro
      TOP 3,5 ACS u50
      TOP 6 uDRACO

U12 - 48 396% - 24 ST
      U12 + DRACO SD - Aktywista TOP 1

VENI VIDI VICI (!)
    • Rentek napisał(a):

Gully napisał(a):

gully a co zrobie na lecace gs na niszczenie i obstawke 5 graczy z ur.. pokaz mi szasne na obrone :)
      a1. Gully dobrze pisze
      a2. nawiazujac do posta Gullyego proponuje nie laczyc unuversow x1 typu PRST bo przy kazdej opcji bedzie placz ze ida na silniejsza unie.
      a3. co do andro -> obie opcje calkiem ciekawe by byly. gracze andro placza o to ze u1 u67 u68 za silne sa. Lightman przyszedl z mlodszej Capelli i wypunktowal wszystko w kolo. mozna ? mozna
      a.4 wszyscy patrza w statystyki bo Ursa ma taka przewage. wszyscy dostaja eko x3 wiec i slabsi maja szanse wyrownane. topka nie do tkniecia przez jakis czas zapewne tylko. jesli bedzie 5 flot ursy obstawialo niszczenia kulek to uwierzcie ze szybko znajdziecie chetnych do pomocy w obronie. po drugie nie osmieszajcie sie ze Ursa obstawiala by 5cioma flotami niszczenia kogos z PRST.

w sumie jestem za kazda opcja.
      a i w sumie jak ktos wczesniej pisal opcja polaczenia Ursy chociazby z Vega i dobranie jednego badz dwoch uni do tego nie byloby zla mysla.
    • E+Q => Q

Proponuję dodać +25pól na planetach.

Motywuje to tym, że:
      - to jedyne uni x5 i pola szybko się zapełniają,
      - to jedyna okazja do zmiany takiej konfiguracji, jak nie teraz to nigdy
      - łączenie to ukłon w stronę flociarzy, którzy będą mieć większe pole do popisu, niech grający eko też coś z tego łączenia mają.
      Pozdrawiam
    • Niektórych graczy z draco trochę fantazja ponosi :) owszem 5 flot waszą jedną sklada (pomijam fakt że top 1-5 xal razem nie poleci) ale jak przyjdzie do obrony to xal ma ja robić w 16? U was wiele się nie zmieni dalej będziecie grać ufs jak będzie wam wygodnie. na xal część aktywnie grających będzie musiało zrezygnować z fs na rzecz ufs. To jest ten postęp? Nie sądzę finalnie się skończy tak że wszystkie duże floty będą na urlopach. Póki co na xal jest równowaga, każda strona ma realne szanse na złożenie oponenta jak i na obronę sojusznika. Po takim uf jak proponuję cie tego nie będzie. Xal na draco gotowe nie jest tyle w temacie.
    • Łączenie uni

Witam. Tu M A P 10 z uni Sirius.
      Jako szef soju Arkadia mogę powiedzieć, że dla naszego soju który jest typowym sojuszem ekonomicznym, jesteśmy przeciw prędkości ECO x3 , gramy na tym UNI dlatego bo odpowiada nam ta prędkość , a szybsza wypaczałaby sens gry. Jeśli byśmy chcieli grać na speed uni to byśmy takowe wybrali. Możemy dołączyć do uni które będą miały identyczne parametry z naszym i o podobnym dorobku punktowym.
      TO TYLKO GRA :thumbsup:
    • Witam
      Prosze tylko by przy laczeniu unii uwzglednic nastepujaca propozycje
      Jezeli lokalizacja koloni na uni docelowym bedzie wieksza np o 50 ukladow ( o ile? kwestia do uzgodnienia ) niz dotychczas , umozliwic darmowa relokacje ( taka opcja byla przy poprzednim Unifuzjon , nie pamietam w tej chwili o ile ukladow wtedy chodzilo )
      Bardzo wazna rzecz dla flociarzy , ktorzy za anty , kupiona lub znaleziona, poprzenosili swoje kolonie na dogodne dla nich pozycje
      Dla gornikow tez czasami inna lokalizacja moze byc niewygodna ( przesylanie surowcow )

Gram na uni 68
      Pozdrawiam

Ps
      Co do miejsca w statach , dla dobrego gracza to nie powinno miec znaczenia , i tak w najblizszym czasie bedzie awansowal
      A tak przy okazji . co to znaczy dobry gracz ???
      Czy gracz np z top 10 , ktory zainwestowal kupe kasy na zakup anty jest lepszy od tego z top np 200 czy 300 , ktory nie kupuje anty ???
      "KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM"
    • Nie po to: p r s t jest 1x zeby robic eko x3.
      Pasztet jedynie chcesz zrobic z tego Art.
      Ci co chcieli grac na speed to poodchodzili na jakies deimosy i inne. Ludzie ktorzy zostali pewnie wola 1x wiec nie zabierajcie im tego.
      Jeszcze raz: p r s t floto i eko x1.
      Dziekuje.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez mateku66 ().

• osobiście jestem jak najbardziej za połączeniem draco z xalynth

nie widzę jakiejś bardzo dużej dysproporcji punktowej miedzy tymi dwoma uniwersami

jedyny problem dla top graczy uni xalynth to taki ze skończy sie ich dominacja i bezkarne hasanie po uni gdzie na chwile obecna nikt nie jest im w stanie zagrozić
      " Byle idiota obliczy siły, teraz musi obliczyć to czego nie widzi i lękać się tego czego nie wie......"

• Art napisał(a):

1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)

Według mnie P,R,S i T to uni o zbliżonej konfiguracji i ich połączenie jest naturalne, jestem jak najbardziej za. Najważniejsze że gracze z tych uni mieli takie same szanse dorobienia się na eko. Natomiast połączenie tych uni z U gdzie jest speed eko 3 to nieporozumienie, tam najlepsi gracze mają 3 razy lepiej rozwinięte konta. Dla przykładu najlepszy gracz z 3 uni: P,R,S będzie ok. top 80 nowego uni jeśli będzie połączenie z U. Czy wtedy gracze z P,R,S i T odnajdą się w nowej rzeczywistości ? wątpię - prędzej zakończą gre. Ja osobiście z konta top 3 na R z dobrym eko i silną flotą miałbym top 130 z miernym eko i słąbą flotą ;D
    • Nie ma takiej możliwości. Ludzie aktywnie grający na kilku kontach nie maja prawa tracić je na rzecz łączenia uniwersów! To niezgodne z prawem inie fair wobec takich graczy! Skasujcie prędzej tych oszustów co grają na programach i są banowani na kilkadziesiąt lat a potem magicznie zdejmowane są im bany. Ja mam 4 konta na Elekrze, Draco, Quantum i Eridanusie i z żadnego nie zrezygnuję! Za dużo czasu poświeciłem, sił, czasu, środków a nawet antymaterii ,żeby je likwidować. Jestem aktywnym graczem i to jest nie fair żebym musiał kasować konta przez głupie łaczenia! Elektra, Quantum i Draco przechodziła już fuzje i ma sie dobrze. Eridanus nie przechodził fuzji więc jako jedyny z tych czterech, mógłby ją przejść bo jest uniwersum młodym. I tyle w tym temacie. [size=36]VETO!!![/size]
    • Dodac U do Uni1 i po problemie. Wiadomo wtedy wszystko x1 ;)

Zreszta co za problem jesli laczy sie z mocniejszym uni? Byles TOP5 w pustym uni - no gratuluje i moze bylo z 10-20 celow. Teraz ktos spadnie z top5 na np. top150, i co z tego? Skoro bedzie o wiele wiecej celow = wiecej zabawy. Przeciez punktow nie zabiora. Miales tak samo silne konto jak wczesniej tylko ze jest wiecej osob ktore moga zrobic wam kuku. A numerek obok "statystyki" nie do konca jest tak wazny. Masz jaja to przetrwasz , nie masz to bedzie ST.
      Sojusze przeciez sie wymiejszaja - jeden pojdzie do sojuszu A , drugi do B, no chyba ze nagle dane uni stwierdzi ze chca byc razem w soju koniecznie, ale w to watpie.
      15k% w ST stan rok 2009

Uni1 - Wolfs Off - reaktywacja
      Uni25 - BS - Off
      Uni32 - Robotix - Off
    • Fajnie że coś sie ruszyło:)
      Fuzjujcie jak najwięcej!
      jeśli potem mają być z tym problemy i będziemy mieć z głowy fuzjowanie na x czasu, to trzeba to teraz wykorzystać.
      Ci sami gracze, którzy teraz sie tak bojooooo ZSu z elki, albo WIPów z draco, za pół roku na swoich wymarłych, zapomnianych przez Boga i GF universach będą płakać dlaczego team nic nie robi XD
      Oczywiście że poziom się wyrówna!
      Dobrzy gracze pójdą w górę, słabi pójdą na pasze.
      Normalny ogejmowy cykl :)
      Dzięki za info i czekamy na fuzje:)

"Enemies to the east. Enemies to the west. Enemies to the south. Enemies to the north"

WINTER
    • RydzSmigly39 napisał(a):

Nie ma takiej możliwości. Ludzie aktywnie grający na kilku kontach nie maja prawa tracić je na rzecz łączenia uniwersów! To niezgodne z prawem inie fair wobec takich graczy! Skasujcie prędzej tych oszustów co grają na programach i są banowani na kilkadziesiąt lat a potem magicznie zdejmowane są im bany. Ja mam 4 konta na Elekrze, Draco, Quantum i Eridanusie i z żadnego nie zrezygnuję! Za dużo czasu poświeciłem, sił, czasu, środków a nawet antymaterii ,żeby je likwidować. Jestem aktywnym graczem i to jest nie fair żebym musiał kasować konta przez głupie łaczenia! Elektra, Quantum i Draco przechodziła już fuzje i ma sie dobrze. Eridanus nie przechodził fuzji więc jako jedyny z tych czterech, mógłby ją przejść bo jest uniwersum młodym. I tyle w tym temacie. [size=36]VETO!!!
      a jesli GF stwierdzi ze konczy oywieranie universow. i polaczy pozostale ktore sa w 4-5 uni badz stwierdzi ze OGame nie przynosi odpowiednich zyskow a nawet ze musza doplacac do utrzymania serwerow tej gry to pozwiesz GF w sadzie? przeciez maja zapewne do tego prawo.
      nikt nie karze grac na kilku uniach czy tez ladowac pieniadze w antymaterie.
    • Jeśli zamknie to przynajmniej wyleczy wielu z nałogu OGame. A co do zamykania i kasacji kont które wpłacają antymaterię to jest strzelanie sobie w kolano, bo tym bardziej tej kasy nie będą mieć gdyż w ogóle nie będzie żadnych dochodów :) Mnie chodzi tylko o jedno. Jeśli ktoś ma kilka kont i aktywnie gra po połączeniu kont powinien grac na kilku kontach na jednym uni bez żadnego bana, bo to jest dochód kasy od jednego człowieka z kilku kont to po pierwsze, po drugie taki gracz tak szybko nie zrezygnuje z gry, po trzecie niech raczej wywalą faktycznych oszustów grających na nielegalnych programach, nieaktywnych od hen dni i urlopujących dłużej niz trzy miesiące. Proste :) Nie ma nic przeciwko fuzjom ale przeciwko kasacji uczciwych, aktywnych kont!!!
    • RydzSmigly39 napisał(a):

Nie ma takiej możliwości. Ludzie aktywnie grający na kilku kontach nie maja prawa tracić je na rzecz łączenia uniwersów! To niezgodne z prawem inie fair wobec takich graczy! Skasujcie prędzej tych oszustów co grają na programach i są banowani na kilkadziesiąt lat a potem magicznie zdejmowane są im bany. Ja mam 4 konta na Elekrze, Draco, Quantum i Eridanusie i z żadnego nie zrezygnuję! Za dużo czasu poświeciłem, sił, czasu, środków a nawet antymaterii ,żeby je likwidować. Jestem aktywnym graczem i to jest nie fair żebym musiał kasować konta przez głupie łaczenia! Elektra, Quantum i Draco przechodziła już fuzje i ma sie dobrze. Eridanus nie przechodził fuzji więc jako jedyny z tych czterech, mógłby ją przejść bo jest uniwersum młodym. I tyle w tym temacie. VETO!!!

Twoja 1 i 2 wypowiedzieć w tym temacie wskazuje na to, ze pojęcia o grze nie masz. Jedno Ci podpowiem kont kasować nie musisz, ale pamiętaj to tylko gra. Jakby jutro postanowili zlikwidować OGame to byś też rozpaczał? bo ja nie. <-- mam nadzieję, że rozumiesz co chcę Ci przez to powiedzieć.
      ST 169 1 104 816 % :gszo:

PB SOLO 66 686,35%
      PB ACS 369 507,5%

UDRACO - 567 593,2 - 94 ST
      U1 - 9693,37 - 10 ST
      U50 - 73 165,47 - 10 ST
      U67 - 9937,6 - 4 ST
      UAndro - 18 326,18 - 3ST

TOP 1 ACS uAndro
      TOP 3,5 ACS u50
      TOP 6 uDRACO

U12 - 48 396% - 24 ST
      U12 + DRACO SD - Aktywista TOP 1

VENI VIDI VICI (!)
    • Marv! napisał(a):

Art weź to jakoś posortuj, do u1 zapewne Ursy nie podpiszesz, ale do u69,66 i andro możesz - nie obrażę się ]:-D

Bo jak nas dasz razem z tymi beksami, to na 1 ogień pójdą największe płaczki :*
      całkiem ciekawa opcja z u66 u69 i Andro aby dołączyć jeszcze Ursę.
      Chociaż pewnie zaraz znajdzie się połowa ekonomów z Ursy którym nie będzie to odpowiadać ...
      Art całkiem rozsądna opcja by z Andro połączyć i wyrównać eko do x1
      krzywdy raczej jakiejś wielkiej nie ma ... ekonomi i tak w sumie mają budynki dość wysoko więc i tam mimo wszystko będzie jedno z lepszych