Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Art napisał(a):

doublepost, ale z wartościową informacją.
      Zatem po uwzględnieniu kilku zmian, plany by wyglądały następująco:
      1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)
      2: u1,u67,u68, => u1
      3: u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia)
      4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      5: D,O,W => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%

Art napisał(a):

Przypominam, priorytetem są na prawdę stare Universa oraz fakt, że możemy mieć ograniczoną ilość migracji.
      Priorytetem są stare uniwersa a chcecie łączyć Xal z Draco, jedno ma 2 lata drugie 6,5 ... a dysproporcja flotowa między top1 X a top1 D to 74kk do 160kk - ponad 2x. Vega jest 4 miesiące starsza od X - dlaczego nie połączyć V i X oraz O i D ? Orion ma niespełna 4 lata.

Pomijam już fakt, że na tym 'interesie' może nam spaść eko do x3 oraz debris do 50% - jestem na nie.

btw. z kim będziecie później łączyć nowe uni speed x2, które powstanie ? też z draco? ^^

I jak priorytetem są stare unie to co z Nekkarem? Jupiterem?
      Mi_Hau

• Cytat za "Art"

Przypominam, priorytetem są na prawdę stare Universa oraz fakt, że możemy mieć ograniczoną ilość migracji.

Błąd Art, dzięki temu proponujesz fuzję dla uni, które już ją miały, a te, które wymierają są pominięte tylko dlatego, że mają np. 1,5 roku, sporo takich uni zdechnie (dosłownie) przez takie podejście, quantum i electra radzą sobie całkiem nieźle.
      Co do Ursy, proponuję połączyć z Vegą, możne Ursie podnieść flotę do x2, eko zostawić jak jest i robi się sympatycznie.

Dokładnie. O ile sobie przypominam to najwieksze konta z Draco pochodzą z połączenia u50 i u60. Po roku połączono ich z Draco. To teraz wychodzi na to że będą mieli kolejne łączenie.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Immortal ().

• Immortal napisał(a):

Art ja jeszcze raz prosze o rozważenie nie łączenia Draco z Xalynth.
      Jestem za łączeniem unii ale spójrzmy realnie Top 1 i top 2 flot Draco to prawie tyle co ma największy sojusz flotowy na Xalynth
      Doskonale rozumiem entuzjazm kolegów flociarzy z Draco
      Też bym chciał otrzymać taki "fresh meat"
      Za duża dysproporcja żeby nas wrzucać do jednego wora.

uhm tu sie z Tobą nie zgodze
      Winer , Cichy , Ja , inkwizytor , rufin strona wipowska % najwiekszych flot
      Markus,Goku, strzelec, maniek , staszek seth i inni strona przeciwna

Dysproporcji nie ma , my zagrażamy im a oni nam ,

na X najwiekszą flote ma brown chyba 77 kk daje mu to top 6 flot ( top 7 licząc gracza top 1 z oriona)

oni pakują nas , my ich , po łaczeniu zawsze jest mieszanie sie , tu ktos dojdzie tam ktoś dojdzie , siły sie rownają , jest sojusz dominujący (w statach ) i opozycja , tyle ze łacząc te uni , opozycja jeszcze się wzmocni , co za tym idzie większe zagrożenie dla sojuszu dominującego

nie wiem więc o co Ci chodzi , jak obecnie aktywnie flotowo gra moze 4 graczy u nas

nie chcesz połączenia to nie chciej , czekaj kolejny rok jak nie dłużej narzekając przez ten czas jak to uni sie wyludniło :)

edit. jak pisalismy gornicy z draco sie ucieszą jak bedą mieli eko x4 dla nas nie problem jezeli takie zostanie , debris może byc 60 % może zostać 70 % i co wam da takie połaczenie V z X a d z O ???? 200 aktywnych kont z 200 aktywnych kont ???? nic nie da ale chyba tego nie kumacie

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Marcus ().

• Również moim zdaniem łączenie E i Q jest zbędne. Oba uniwersa mają się bardzo dobrze. Gra tam dużo ludzi. E miała nie tak dawno migrację z F. Takie łączenie będzie miało sens za 2-3 lata, ale nie teraz. Już nie wspomnę o dysproporcji punktowej. Ewentualnie można zrobić ankietę, żeby było sprawiedliwe.
    • Marcus napisał(a):

uhm tu sie z Tobą nie zgodze
      Winer , Cichy , Ja , inkwizytor , rufin strona wipowska % najwiekszych flot
      Markus,Goku, strzelec, maniek , staszek seth i inni strona przeciwna

Dysproporcji nie ma , my zagrażamy im a oni nam ,

na X najwiekszą flote ma brown chyba 77 kk daje mu to top 6 flot ( top 7 licząc gracza top 1 z oriona)

oni pakują nas , my ich , po łaczeniu zawsze jest mieszanie sie , tu ktos dojdzie tam ktoś dojdzie , siły sie rownają , jest sojusz dominujący (w statach ) i opozycja , tyle ze łacząc te uni , opozycja jeszcze się wzmocni , co za tym idzie większe zagrożenie dla sojuszu dominującego
      Widzisz w swoich kalkulacjach zapomniałeś tylko uwzględnić nas graczy z Xalynth.
      Każdy z sojuszy Draco jest poza zasięgiem Xalynth wiec tak jak napisałeś wasza równowaga pozostanie nie zakłócona, nas już pewnie nie będzie
    • nie było łączeń wam zle było , są propozycje łączeń też wam źle :) ogarnijcie się na chłopski rozum :)

Edit

1 0 74.468.643 Agent Brown - *
      2 + 35.227 56.145.041 jufcia oddam N_Z
      3 + 1.504.823 54.849.104 Immortal UzS
      4 + 2.068.847 48.315.429 Misiek UzS
      5 -35.846 46.725.225 Crion UzS
      6 + 829.885 36.440.954 THEIAN UzS

jak dla mnie ta 5 pakuje kazdego z nas z osobna , do tego dochodzą jeszcze konta nam przeciwne na draco... naprawde sie doszukujecie bo nie wierze ze ktoś z draco nie poleci z kims z xalynth zeby swojego wroga spakować :) ale to moje zdanie jak dla mnie im wiecej uni łaczeone tym lepiej , a nie by do uni na ktorym jest 200 graczy dokładac 200 co to da ?

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Marcus ().

• W końcu ruszyło !!!
      Opcja nr 2 ( u67, u68 => u1 ) najlepsza !
      Już czekam na kolejne informacje odnośnie łączenia tych 3 serwerów :)

PS. co do kont z wiecznym banem jestem za ich usunięciem co da więcej miejsca dla "przyjezdnych" 8-)

PPS. A co mi tam - moglibyście dodać jeszcze u66, Andro i kogo tam jeszcze chcecie - ważne aby było to łączenie to zacznie się zabawa :E

Pozdrawiam Dinozaury Ogame :]
      BEST SOLO ~ 78.767% :)
      BEST ACS ~ 52.443% 8-)

ST - 431
      Łącznie ~ 1.384.484 %
      Średnia ~ 3.212 %
    • Jak można wypisywać takie głupoty? ten nie chce tego ten tego, to lepiej grajcie jak gracie, a za rok 1-2 będzie tego żałować bo UF już tak szybko nie będzie :) a mądre osoby chętnie przejdą przez proces migracji i nie dość, że będą grały na najbardziej grywalnych universach to i będą mieli większą przyjemność z gry.

Jak to by Mistrz Yoda powiedział :D "strach w oczach widać wasz" :| to tylko gra, a w grze liczy się grywalność, a żeby ona występowała musi być większa liczebność graczy.

Powtórzę różne migracje przechodziłem, do lepszych i silniejszych uni również i zawsze było więcej plusów niż minusów takiego rozwiązania, niż zostanie i żałowanie, że migracja mnie ominęła i skończycie grać za 1-2 bo na uni zostanie 150 graczy z tego 5 lotników, 25 górników, a reszta bunkry i osobyw chodzące raz na tydzień :) albo i później..

Więc nie marudzić tylko jak najszybciej łączyć Universa, które tego potrzebują. Opcje migracji, które Art przedstawił jako ostatnie są najlepszym rozwiązaniem, obejmuje dodatkowe uni, których w na początku w ogóle nie brał uwagi do migracji. Wykorzystajcie, że ktoś chce UF zrobić po raz ostatni na długi czas, naprawdę długi już takiego rozwiązania nie doznacie :) Wasz wybór :faq:
      ST 169 1 104 816 % :gszo:

PB SOLO 66 686,35%
      PB ACS 369 507,5%

UDRACO - 567 593,2 - 94 ST
      U1 - 9693,37 - 10 ST
      U50 - 73 165,47 - 10 ST
      U67 - 9937,6 - 4 ST
      UAndro - 18 326,18 - 3ST

TOP 1 ACS uAndro
      TOP 3,5 ACS u50
      TOP 6 uDRACO

U12 - 48 396% - 24 ST
      U12 + DRACO SD - Aktywista TOP 1

VENI VIDI VICI (!)
    • Tak fatuś, ale grałam, w przeciwieństwie do Ciebie :E

Starajcie się połączyć możliwie najwięcej uni, do tych mających rok, młodsze niech się rozwijają swoim tempem
      Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.

[09:01] <PabLo> nie poczebuje laski pffff [09:01] <PabLo> sam se poradze
      [14:27] <cptK> kocham Cie [14:27] <cptK> wyjdz za mnie
    • Marcus napisał(a):

nie było łączeń wam zle było , są propozycje łączeń też wam źle ogarnijcie się na chłopski rozum

Edit

1 0 74.468.643 Agent Brown - *
      2 + 35.227 56.145.041 jufcia oddam N_Z
      3 + 1.504.823 54.849.104 Immortal UzS
      4 + 2.068.847 48.315.429 Misiek UzS
      5 -35.846 46.725.225 Crion UzS
      6 + 829.885 36.440.954 THEIAN UzS

jak dla mnie ta 5 pakuje kazdego z nas z osobna , do tego dochodzą jeszcze konta nam przeciwne na draco... naprawde sie doszukujecie
      Ta 5 nigdy nie poleci razem, żeby kogoś z Was spakować ^^ - ale nie o tym teraz mowa.

4,5 roku gracie dłużej Wy niż my - sam ten fakt świadczy o tym, że to głupi pomysł - jak można łączyć 2 unie, których dzieli ponad 4 lata rozgrywki. Poza tym tak jak wcześniej pisałem V i X oraz O i D - dysproporcje są dużo mniejsze.
      Mi_Hau
    • W żadnym wypadku nie można łączyć w tej konfiguracji
      1: P,R,S,T =>U

jeżeli mówimy o łączeniu to tylko w opcji
      1: P,R,S,T (BEZ U)

w przypadku łączenia z serwerem U skazujecie 4 serwery na przegraną już na starcie

Nie wiem kto wpadł na pomysł łączenia z P,R,S,T =>U ale jestem święcie przekonany że każdy z graczy na P,R,S,T nie wyrazi na to zgody
      Ja wiem, polokoktowcy nas nie kochają. Ale my ich będziemy tak długo kochać, aż oni nas wreszcie pokochają
      - Szyszkownik Kilkujadek
    • Mam konto Eko kilku letnie na Q i od poczatku E dosc niezła flotkę i jakos nie wyobrazam sobie wybrac jednego z tych kont bo do obu mam sentyment tym tematem nic sie nie ucieszyłem jak jedynie zaczałem sie bac co bede musiał zrobic ? wybrac ? to katastrofa..

choc z drugiej strony niby czekałem na łaczenie univ od dawna
      Top Złomowań.

34ST (27.579%) Solo
      19ST (57.301%) Acs
      Łącznie 53 ST (84.881%)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Imperator Shade ().

• draco uni x2 eko x2
      xlaynt uni x 2 flot x4 eko za 2 lata prze to eko , to was nie bedzie z kim łaczyć :)
      mowisz o 4.5 roku przez wasze eko skróć ten czas przez 2 :)

widze ze sie za przeproszeniem obsrałeś bo pare grajków którzy siedzą na urlopie mogą do was przyjsc i czasem zdjac urlop :) pociesze sie flociarze na draco rzadko to robią ostatnio :)
    • Poza tym jest jeszcze jeden motyw - jak było pierwsze UF w ogame to była możliwość np. przejścia ze speed x1 na inne speed x1 albo speed x2 - dlaczego tutaj nie zrobić czegoś podobnego? Największy problem jest z Ursą która nigdzie nijak nie pasuje speed x1 ekox3 - niech mają wybór przejścia do np 67/68/1 speed x1 ekox1 (jak ktoś słusznie zauważył ekox3 mieli, żeby ładnie podgonić najstarsze uniwersa x1) albo przejścia do nas czyli do X flota z x1 na x2 eko z x3 na x4 + Vega do tego.
      Mi_Hau
    • Płaczecie jak ostatnie baby ! co drugie uni wymiera i jest szansa by cos się działo a wam znów żle !

Ursa nie jest speed uni a ma tylko ekox3 ! graczy na Ursa zostało mało więc UF jest potrzebne !
      Co do ataków to wy macie lepszą sytuacje rozmieszczenia się po uni poza tym chyba lepiej miec wyzwanie jakies ?

Każdy kto grał na eko x1 a przejdzie na ekox3 zapewniam że bedzie sobie chwalił !
      Sam grałem na Riglu i wiem że teraz jest tam pustynia ! bo nie wielu chce sie czekac miesiacami na budynki itp
      Zmiana predkości floty zmienia całkowity styl gry wiec nie pasuje zmieniać floty x1 na wyzsze !
    • Nabu san napisał(a):

Nie wiem kto wpadł na pomysł łączenia z P,R,S,T =>U ale jestem święcie przekonany że każdy z graczy na P,R,S,T nie wyrazi na to zgody

Naszą zgodą to się raczej nikt przejmować nie będzie ;) Jeśli już, to dorzućmy do Ursy jeszcze Nekkar, topki zajmą się sobą, a P, R, S, T jakoś przeżyje :) Czyli połączylibyśmy 6 w jedno mega UNI.
    • Marcus napisał(a):

draco uni x2 eko x2
      xlaynt uni x 2 flot x4 eko za 2 lata prze to eko , to was nie bedzie z kim łaczyć :)
      mowisz o 4.5 roku przez wasze eko skróć ten czas przez 2 :)

widze ze sie za przeproszeniem obsrałeś bo pare grajków którzy siedzą na urlopie mogą do was przyjsc i czasem zdjac urlop :) pociesze sie flociarze na draco rzadko to robią ostatnio :)
      Teraz to mnie rozbawiłeś. Odkąd pamiętam tam wszyscy flociarze ufs grają a jak nie grają to marnie kończą. Dla mnie gra na Draco to gra ufs. Czyli żadna.

Właśnie zalogowałem się na Draco. Top 20 flot wszystko na u poza 1 flotą. To uni to pustynia.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Immortal ().

• Art z calym czasunkiem co gracze z uni x1 maja zrobic po polaczeniu z takim uni jak U moja flota ktora teraz co kolwiek moze zrobic tam nie bedzie znaczyc nic.. bo byle top 300 bedzie mial duzo wiecje niz gracze z top 80 swojego uni z tych 4 zwyklych wiec dla mnie moze byc polaczenie ale bez U lub dodanie gracza z 4 uni po 1-2kkk surki kazdego rodzaju chwile przed polaczeniem :P zeby jakos to rozsadnie dorownac do nich..

Sirius mode on
    • Co do łączenia Draco z xalynth to trochę róznica między uni jest no ale lepsze to niż pominiecie uni xalynth. No i najlepiej jakby xal zostało przy swoich parametrach

Ważne, ze coś się w tym temacie ruszyło i jest jakaś szansa na poprawienie populacji na uniwersach

Zobaczymy co na to wszystko Niemcy powiedzą
    • Jeżeli było by PRST => U, to gracze z Ursy wygrali życie Wystarczy spojrzeć w ST, żeby zobaczyć jakim arsenałem dysponują ludzie z U. Gram na P i z TOP18, na samym U z tymi punktami był bym w 2giej setce... TOP1 wojskowych punktów ma ponad 4x tyle co nasz TOP1. Fuzja PRST wydaje się bardziej zasadna pod względem różnic punktowych graczy. Jeżeli chodzi o flota x1 i eko x3 - spoko pomysł. Mógł by urozmaicić grę zmieniając nieco strategie graczy.