odnosnie przenoszenia kont na uni o roznych predkosciach, a co byscie powiedzieli, ze mozna cos takiego zrobic, ale nie trzeba? tzn jak kolega wyzej pisal o draco i chcialby pojsc na quantum to moglby to zrobic, a reszta jak chce grac dalej na x2 to zostaje, oczywiscie mam na mysli przenosiny na takie uni by punkty byly dosyc proporcjonalne oraz oprocz quantum mialby wybor jeszcze dwoch (moze byc mniej, moze byc wiecej) uni zblizonych punktowo, hmm? oczywiscie wtedy uni draco byloby objete unifusion po raz kolejny, aczkolwiek mam swiadomosc, ze uni mizar leo itd maja wieksza potrzebe, ale taka mozliwosc z pewnoscia by niektorych graczy uszczesliwila, bo wiadomo, nie kazdy z x2 chcialby sie przeniesc na x5
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
freelove napisał(a):
niech Art nam odpowie które Universa mają większą szansę na UF
Hydra,Mizar,Leo,Jupiter czy też ten wymysł Quantum i Draco
Na każdym serwerze znajdują się aktywni gracze i każdy z nich powinien mieć szansę na UF. Nawet jeśli po wcześniejszym UF sytuacja jest krytyczna na starszych serwerach.
PS. Stworzyłem mechanizm ankiet. Trzeba by go przetestować na żywym organizmie. :)
Community Manager -
ankiete fornaxo elkowa 50% lub wyzej znaczy sie ?
no to dawaj Pan testujemy -
a po co Ci jak łączenia i tak niemcy Wam nie zrobią
-
.pl1 napisał(a):
ankiete fornaxo elkowa 50% lub wyzej znaczy sie ? :D
no to dawaj Pan testujemy :)
Community Manager -
Art a co z pierwotnym pomysłem żeby Io wrzucić do fuzji H J L M ?
Ewentualnie czy jest możliwość dołączenia Io do Andromedy ?
Universum Io 250 ST - 370 690 % OFF
Universum Jupiter UF 40 ST - 215 799 %Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bl4ckWhite ().
-
Bl4ckWhite napisał(a):
Art a co z pierwotnym pomysłem żeby Io wrzucić do fuzji H J L M ?
Ewentualnie czy jest możliwość dołączenia Io do Andromedy ?
Co do drugiej propozycji, K I O => O, drugą alternatywą mogłaby być Andromeda - Ci, którzy będą chcieli mieć speed pójdą do O, reszta, która chce odpocząć pójdzie na wolniejsze uni - to jest możliwe.
Community Manager -
@Art
uni docelowe nie istotne
istotne parametry serwa - ankieta odnosnie tego
propozycja zostawic z forka 50% lub wyzej : )
dzieki -
.pl1 napisał(a):
@Art
uni docelowe nie istotne
istotne parametry serwa - ankieta odnosnie tego
propozycja zostawic z forka 50% lub wyzej : )
dzieki :)
Jaką konfigurację powinno mieć Universum docelowe?
prędkość x5, złom 40%
prędkość x5, złom 50%
prędkość x5, złom 60%
prędkość x5, złom 70%
Zaraz cuś takiego roześlę do graczy E i F ;>
Community Manager -
PRO!
dzieki -
Overall results:
prędkość x5, złom 70% - 63
prędkość x5, złom 50% - 34
prędkość x5, złom 40% - 19
prędkość x5, złom 60% - 15
Z dnia 29.01.2014 godz. 15:32
Jak na razie widzę takie wyniki więc się nieźle zapowiadaIrcowy spamer
Emeryt
<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;pPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez kwachu007 ().
-
prędkość x5, złom 70% - 129
prędkość x5, złom 50% - 55
prędkość x5, złom 40% - 38
prędkość x5, złom 60% - 32
Votes in total: 254Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Fear ().
-
Chyba nie ma sensu postować co chwilę wyników ;)
Ankietę zamknięmy w piątek o 12:00. Wyniki każdy ma do wglądu ze swojego linka.
Community Manager -
@Art to można wiedzieć które uni teraz w końcu fuzję będą miały forek i elca czy h J M L ?
Czy fornax z elcą (czy jeżeli uniwersum docelowym jest elektra to ma się rozumieć, że gracze z fornax-a dostaną darmową rekolekcję planet(tzn. tak jak w innych przypadkach będzie 5 ?) czy gracze z elci też mają szans na takowe przeniesienia?Ircowy spamer
Emeryt
<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p -
kwachu007 napisał(a):
@Art to można wiedzieć które uni teraz w końcu fuzję będą miały forek i elca czy h J M L ?
kwachu007 napisał(a):
Czy fornax z elcą (czy jeżeli uniwersum docelowym jest elektra to ma się rozumieć, że gracze z fornax-a dostaną darmową rekolekcję planet(tzn. tak jak w innych przypadkach będzie 5 ?) czy gracze z elci też mają szans na takowe przeniesienia?
Community Manager -
Art, a czy H,J,L,M bedą miały Pz 30% czy można by zrobić również ankietę np.
30%
40%
50%
?freelove / Black Igor = turbo multi konto
ZŁOMIARZ z ZAWODU
U24
U64
GEMINI
MIZAR
NEKKAR
ponad 200 ST
-
Myślę, że wyjściowym serwerem powinien być ten, który ma więcej aktywnych graczy, będzie mniej problemów przy relokacji planet dla mniejszej ilości i mniejsze ew. pretensje/umiejscowienia planet. A idlerzy/zbanowani będą przenoszeni? Moim zdaniem może przenosić idlerów co mają max 3 miesiące (może sobie przypomni o grze), a konta bardzo długo nieaktywne, czy te które mają bana do 2041 usuwać, bo wątpię że ludziom się będzie chciało tyle czekać na minięcie bana
Swoją drogą - skąd macie dane ile gdzie jest idlerów/aktywnych, a także wyniki ankiety? Ja klikając w swój link mam tylko, że ERROR, bo zagłosowałem. -
Wszystko extra pieknie tylko po co na Mizar tez ta ankieta odnosnie złomu? łączmy Uni takie jakie są a nie róbmy nowych dziwadeł
Wrzucenie HJLM do jednego wora z 30% i gitara a kombinujcie na innych uni
@Art
Jakis termin migracji +/- jest znany dla HJLM
[665] Mniejsze Zło
uni 13: OFF top xx
uni 31: OFF top 10
uni Mizar: ON top 3
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez EccLestone ().
-
EccLestone napisał(a):
Wszystko extra pieknie tylko po co na Mizar tez ta ankieta odnosnie złomu? łączmy Uni takie jakie są a nie róbmy nowych dziwadeł
Wrzucenie HJLM do jednego wora z 30% i gitara a kombinujcie na innych uni
Jakis termin migracji +/- jest znany dla HJLM
Jupiter ma 70% złomu, a przy obecnych udogodnieniach dla ekowców takie podniesienie PZ na dłuższą metę ma sens.freelove / Black Igor = turbo multi konto
ZŁOMIARZ z ZAWODU
U24
U64
GEMINI
MIZAR
NEKKAR
ponad 200 ST
-
A ja chcialbym sie zapytac dlaczego Uni J z 70% zlomu ma byc laczone z tymi o zwyklej konfiguracji... Nie dosc, ze jest starsze od dwoch pozostalych uni uwzglednionych w temacie (L i M), to jeszcze ma znaczna przewage punktowa, zwlaszcza w czolowce...
Dlaczego nie dacie rownych szans i nie polaczycie uniwersow z jednakowymi konfiguracjami? Przeciez jesli chcecie laczyc 4 uniwersa, to jest jeszcze N rowniez o standardowej konfiguracji. Osobicie bardzo mi sie nie podoba pomysl wlaczenia uniwersum J do tego samego koszyka... -
Evrine napisał(a):
A ja chcialbym sie zapytac dlaczego Uni J z 70% zlomu ma byc laczone z tymi o zwyklej konfiguracji... Nie dosc, ze jest starsze od dwoch pozostalych uni uwzglednionych w temacie (L i M), to jeszcze ma znaczna przewage punktowa, zwlaszcza w czolowce...
Dlaczego nie dacie rownych szans i nie polaczycie uniwersow z jednakowymi konfiguracjami? Przeciez jesli chcecie laczyc 4 uniwersa, to jest jeszcze N rowniez o standardowej konfiguracji. Osobicie bardzo mi sie nie podoba pomysl wlaczenia uniwersum J do tego samego koszyka...
Art już postanowił, ty nie masz nic do gadania. Ja sie wkurzylem, i juz konta sie pozbylem z tego powodu. -
Kasia321 napisał(a):
Topka z Leo i Mizar ma w przybliżeniu 2x więcej punktów od topki z Nekkar.
Art napisał(a):
Cytat za "u66juras"
a co z nekkarem? mial isc do leo i Mizara..............
Zaraz, zaraz. Prosiłbym o niezaciemnianie faktów. Nasz wstępny plan, ogłoszony daaawno temu nigdy nie obejmował Universum Nekkar z Leo oraz Mizarem.
Możesz sobie znaleźć moje posty wcześniejsze i praktycznie planowaliśmy zasugerować połączenie M z N - a to już byłby totalny odlot punktowy.
Na obecnym etapie jestem w stanie zasugerować połączenie Nekkara z Pegasusem. Oba serwery łączy brak cech odmiennych, bliskość punktowa - zatem wydaje się to rozsądnym podejściem. Jednak będzie to zaproponowane w dalszych etapach migracji.
Na takie zapewnienia z mojej strony możesz liczyć. Wiem, że tym samym ucieka prawdopodobna możliwość połączenia w najbliższym możliwym terminie, jednak połączenie Nekkara z H J L M byłoby błędem.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Evrine ().
-
Evrine- nareszcie człowiek, który zwrócił uwagę na konfigurację jupitera. Myślałem, że tylko mi przeszkadza ten fakt (bo to, czy uni jest starsze o 3 miesiące czy rok nie robi mi wielkiej różnicy przy standardowym speedzie)
Rozumiem Art'a że chce dobrze, jednak Hydra-Leo-Mizar-Nekkar byłby moim zdaniem najlepszym zestawem.
Nie ma co się doszukiwać sprawiedliwości przy UF, jednak powinno się łączyć uni wyłącznie o tych samych parametrach.Vajs -
Pamiętam jak wiele miesięcy temu ustalane było H, L, M, N - co się cholera zmieniło od tego czasu? Przecież Nekkar wcale tak słabo punktowo nie stoi, top1 z Nekkar byłby top5 na Leo, a top1 z Leo byłby top7 na Jupiterze nie pisząc o dalszych pozycjach gdzie są duże różnice.
-
@up
A ile jest uni z predkoscia x1 i 70% zlomu? Chyba lepiej obniżyć delikatnie % ze złomu i połączyć Jupiter z H L M, niż nie łączyć nas z nikim bo mamy taką konfigurację... W sumie po ankiecie i tak pewnie wyjdzie, że będzie 70% złomu po UF także luz blues nie spinam się -
franc napisał(a):
@up
A ile jest uni z predkoscia x1 i 70% zlomu? Chyba lepiej obniżyć delikatnie % ze złomu i połączyć Jupiter z H L M, niż nie łączyć nas z nikim bo mamy taką konfigurację... W sumie po ankiecie i tak pewnie wyjdzie, że będzie 70% złomu po UF także luz blues nie spinam się
Mogą wrzucić Jupiter do Io albo Io do Jupitera
Universum Io 250 ST - 370 690 % OFF
Universum Jupiter UF 40 ST - 215 799 % -
Bl4ckWhite napisał(a):
franc napisał(a):
@up
A ile jest uni z predkoscia x1 i 70% zlomu? Chyba lepiej obniżyć delikatnie % ze złomu i połączyć Jupiter z H L M, niż nie łączyć nas z nikim bo mamy taką konfigurację... W sumie po ankiecie i tak pewnie wyjdzie, że będzie 70% złomu po UF także luz blues nie spinam się
Mogą wrzucić Jupiter do Io albo Io do Jupitera
To równie dobrze ludki z Io mogą powiedzieć, że nie chcą być z nami łączeni bo oni nie mieli ACS, a my mieliśmy. -
I jedna i druga opcja HJLM / HLMN sa ok byle by nie zmieniac konfiguracji servera predkosc 1 x + 30% i gra gitara a to z kim zostaniemy połączeni to juz nie gra roli wazne zeby Nas połaczyć
Zamiast ankiety na temat PZ zrobcie ankiete na Nekkar czy chca byc połączeni z HJLM i bedziecie mieli jasna sytuacje jesli chca to ok pakowac wszystkich do wora, jesli nie to niech czekaja
[665] Mniejsze Zło
-
EccLestone napisał(a):
I jedna i druga opcja HJLM / HLMN sa ok byle by nie zmieniac konfiguracji servera predkosc 1 x + 30% i gra gitara a to z kim zostaniemy połączeni to juz nie gra roli wazne zeby Nas połaczyć
Zamiast ankiety na temat PZ zrobcie ankiete na Nekkar czy chca byc połączeni z HJLM i bedziecie mieli jasna sytuacje jesli chca to ok pakowac wszystkich do wora, jesli nie to niech czekaja
Jakiś kompromis może, ja nie muszę mieć 70% ale 30% też nie chcę spotkajmy się w połowie - 50% brzmi sensownie bo i tak mam mało recków więc na tyle będzie w sam raz, a reszta uniwersów dobuduje tylko trochę i się wyrówna -
O kompromisie nie ma mowy!
Z 4 proponowanych do Łączenia UNI tylko jedno ma podwyzszony poziom PZ pozostałe 3 maja standardowe wiec powinniscie sie cieszyc tym 70% do czasu łączenia i wyciagnac wnioski ile ten złom na przestrzeni czasu dał Wam przewagi a robienie zamętu w konfiguracji dla jednego uni ( 1 z 4 ) to troszke przesada chcecie 70 czy tam 50% to łączcie sie z kims innym i czekajcie dalej
[665] Mniejsze Zło
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 20