Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ja napisze kilka rzeczy apropo unifusion bo.minely prawie 2 lata od ostatniego, gram na niesamowicie wymarlym uniwersum Aquarius gdzie bez odkrywcy nie bylo sensu wogole grac, flota top 10 ma 5 kk pkt a top1 ma 300 kk, niesamowite prawda? co.smieszne uni wymarlo po niecalym roku od odtwarcia i bylo tylko ok 800 kont i tak dalej jest z czego z top.100 80 kont na urlopie, ktos widzi sens gry?

to.apropo parametrow gry, zlom z obrony oraz ladownosc sond psuja ta gre.....jezeli ktos mysli ze to fsjne parametry, ja tez tak myslalem, to sie grubo myli...

wg mnie zlom z floty 70-80%, predkosc x 3 jest idealna, ani za wolno ani za szybko

mam nadzieje ze niedlugo bedzie to unifusion bo gra na takiej pustyni...dramat
      % SOLO~~45814,26 w 58ST
      % ACS~~33293,47 w 22 ST

25.03.2010

uni 26 top 1 pkt - eko/flota

uni 50 top 24 -potezne eko+ gs
    • po co Wam Fuzja, jak już prawie nie lata się na siebie, po co latać na kogoś jak z ekspedycji wyciąga się po kilka kkk dziennie, sens latania został tylko dla koneserów tej gry, gdyż po co się pocić, obserwować, tracić czas a i to nie zawsze daje rezultat w postaci dobrego ST a na ekspedycji co robisz wystarczy wysłać 7 ekspedycji w kosmos i jak na rybkach czekać na piratów :D
      na dzień dzisiejszy fuzja niepotrzebna i tak to nie rozrusza graczy (może na chwile) dalej nic się nie będzie działo
      pozdro dla Geniuszy z GF

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
      ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
      ST#67Fenrir - OFF
      ST#3 Dorado - ON
      ST łącznie - 421
    • Art napisał(a):

Już niedługo! :)
      Post @Art 'a z 3 Kwietnia tego roku (mamy koniec czerwca), w związku z tym czy można prosić jakieś szczegóły dotyczące "nadchodzącej" wielkimi krokami UF? Art zarzuciłeś przynętę 3 miesiące temu którą wszyscy łyknęliśmy jak pelikany, ale chyba zapomniałeś że trzeba użyć kołowrotka żeby zwinąć żyłkę. Jeżeli nie szczegóły to poprosimy chociaż twoją definicję słowa "niedługo".

~Keeper
      Serwery:
      Cygnus (OFF) - kurier [LHiP]
      Xanthus (ON) - Dungeon Keeper [Sprite]
    • @Starrk jak wszyscy mogli się przekonać budowanie napięcia przed wprowadzeniem wersji 7 to nie był najlepszy pomysł więc pewnie teraz konkrety na temat UF pojawią się jak będzie znany termin. Sądzę, że o ten termin najbardziej chodzi bo ogólnie wszyscy wiedzą na czym ten proces polega, mogą być jedynie zmienione niektóre detale, typu wybór dowolnego uni docelowego, czy zasady darmowych relokacji.
    • Dungeon Keeper napisał(a):

Art napisał(a):

Już niedługo! :)
      Post @Art 'a z 3 Kwietnia tego roku (mamy koniec czerwca), w związku z tym czy można prosić jakieś szczegóły dotyczące "nadchodzącej" wielkimi krokami UF? Art zarzuciłeś przynętę 3 miesiące temu którą wszyscy łyknęliśmy jak pelikany, ale chyba zapomniałeś że trzeba użyć kołowrotka żeby zwinąć żyłkę. Jeżeli nie szczegóły to poprosimy chociaż twoją definicję słowa "niedługo".
      ~Keeper
      Tak to jest z planami... Lubią się zmieniać. Jak to już wspomniał kolega @Starrk założenia jakieś przygotowaliśmy, ale to był dopiero pierwszy etap. Czekamy na analizę naszych założeń i ruszenie z miejsca. Obserwując proces rozwoju, wersja do fuzji (z wykorzystaniem przedmiotu fuzji) jest jeszcze szlifowana i to ona powoduje opóźnienie, na które niestety nie mam wpływu.
      Jak tylko sprawa nabierze rozpędu, będę dawał znać.
    • @Art i nie można było tego napisać? Trzeba się upominać o takie informacje. Mam kilkoro znajomych i po stronie GO i po stronie Moderatorów wiem że na wiele spraw nie macie wpływu. Nikt od was nie wymaga Bóg wie czego ale informacja jakakolwiek chociażby raz w miesiącu, nawet krótki komunikat w stylu "prace nad systemem dalej trwają, chcemy wam dostarczyć gotową funkcję pozbawioną bugów także uzbrójcie się w cierpliwość". Oczywiście znajdą się szczekacze którzy będą was krytykować za wszystko nawet za taki komunikat ale większość graczy jest normalnych i rozumie jaka jest sytuacja.

Na Xanthusie staramy się wyjaśniać że wiele rzeczy od was nie zależy, że nie wszystko możecie zrobić ale trochę popadacie w lenistwo pod względem podstawowych informacji przykład z wczoraj, około godziny 00:00 przyszedł komunikat w grze że jest promka na antymaterię wrzuciłem od razu na naszego discorda info i wisi kto skorzysta ten skorzysta a info na forum nie ma do teraz.

Wracając do sprawy UF każde informacje można dawkować, na przykład od 2 miesięcy dyskutujemy i spekulujemy z jakimi serwerami nas połączą, o ile decyzja dotycząca tego jakie uniwersa się będą łączyć należy do was to na pewno macie już plan co będzie łączone z czym więc można chociaż ogłosić rozpiskę. Inna dawka informacji, wiecie już jak mniej więcej będzie przebiegać ten proces to jeżeli nie macie zakazu udostępniania tych informacji od strony niemieckiej też można udostępnić zarys i w trakcie wprowadzania zmian do systemu aktualizować informację.

Reasumując brak informacji jest gorszy od zmiany treści informacji.
      ~Keeper
      Serwery:
      Cygnus (OFF) - kurier [LHiP]
      Xanthus (ON) - Dungeon Keeper [Sprite]
    • Cały hype na fuzję już trwa dłużej, mój komentarz padł wyłącznie dlatego, że miałem zapewnienie, ba i ustaloną datę fuzji :P
      Dlatego mając takie informacje, chwalę się (bez szczegółów) na forum. A tu pech, sprawa się sypnęła i przeciąga się z tygodnia na tydzień. W tym tygodniu kolejna iteracja wersji gry związana z poprawkami mechanizmu fuzji ma wejść w życie, co będzie potem jeszcze nie wiem.
    • Szanowny panie Art znajomy operator opowiedział mi o państwa planach związanych z fuzją która ma nastąpić. Proszę nie róbcie graczom krzywdy i nie łączciie uniwersów z różnymi parametrami !!! Gra ktoś sobie na speedzie floty x2 łączycie taki serwer z x3 i co wtedy?? jaki finalnie będzie speed? Czy dacie x2 czy x3 i tak jakaś grupa graczy zostanie ukarana a jak jedni i drudzy będą chcieli aby została ta sama prędkość floty co na ich wcześniejszym uniwersum ??? będziecie mnie zmuszac??? to po co robicie różne uniwersa z różnymi parametrami jak chcecie scalać wszystko do kupki ? ?? jak chcecie łączyć libre i aquarius to dlaczego nie macie pomysłu na uniwersum europa ?? na uniwersum libra jest prędkośc statków x2 a na aquarius x3 i na europie tez x3 to nie lepiej połączyć europe i aquarius ????? ?? dlaczego nam to robicie my sobie nie damy rady
    • chlebektostowy napisał(a):

Szanowny panie Art znajomy operator opowiedział mi o państwa planach związanych z fuzją która ma nastąpić. Proszę nie róbcie graczom krzywdy i nie łączciie uniwersów z różnymi parametrami !!! Gra ktoś sobie na speedzie floty x2 łączycie taki serwer z x3 i co wtedy?? jaki finalnie będzie speed? Czy dacie x2 czy x3 i tak jakaś grupa graczy zostanie ukarana a jak jedni i drudzy będą chcieli aby została ta sama prędkość floty co na ich wcześniejszym uniwersum ??? będziecie mnie zmuszac??? to po co robicie różne uniwersa z różnymi parametrami jak chcecie scalać wszystko do kupki ? ?? jak chcecie łączyć libre i aquarius to dlaczego nie macie pomysłu na uniwersum europa ?? na uniwersum libra jest prędkośc statków x2 a na aquarius x3 i na europie tez x3 to nie lepiej połączyć europe i aquarius ????? ?? dlaczego nam to robicie my sobie nie damy rady
      To, że pewien znajomy operator nie potrafi trzymać języka za zębami, nie oznacza, że plan który wstępnie opracowaliśmy będzie ostatecznie przyjęty. Nawet jeśli, to przy każdej fuzji któreś Universum będzie poszkodowane. Wynika to z różnych dynamik rozwoju na każdym z nich, różnych konfiguracji. Naszym zamiarem jest konsolidacja opustoszałych Universów, przy uwzględnieniu szeregu warunków, które naszym zdaniem utrzymają w miarę stabilną i zrównoważoną rozgrywkę na serwerze docelowym.
      Dlatego w tej kwestii proszę ewentualne swoje opinie złożyć na ręce zaprzyjaźnionego operatora.
    • Art napisał(a):

nie oznacza, że plan który wstępnie opracowaliśmy będzie ostatecznie przyjęty. Nawet jeśli, to przy każdej fuzji któreś Universum będzie poszkodowane. Wynika to z różnych dynamik rozwoju na każdym z nich, różnych konfiguracji. Naszym zamiarem jest konsolidacja opustoszałych Universów, przy uwzględnieniu szeregu warunków, które naszym zdaniem utrzymają w miarę stabilną i zrównoważoną rozgrywkę na serwerze docelowym.
      EEEE... czyli zakładacie opcje łączenia uni z speed floty x2 z np x4 albo x6 ? :E :E :E już widzę te miny ludzi grających na x2 gdy czytają, że na ich uni docelowym będzie x6 pomijając przepaść punktową, PZ bo eko to jest już chyba wszędzie praktycznie identyko :E :E :E @chlebektostowy sypnij na priv więcej info bo od "gospodarza" to się dowiemy pewnie dopiero po fuzji jaka będzie konfiguracja :E :E :E
    • Art napisał(a):

To, że pewien znajomy operator nie potrafi trzymać języka za zębami, nie oznacza, że plan który wstępnie opracowaliśmy będzie ostatecznie przyjęty. Nawet jeśli, to przy każdej fuzji któreś Universum będzie poszkodowane. Wynika to z różnych dynamik rozwoju na każdym z nich, różnych konfiguracji. Naszym zamiarem jest konsolidacja opustoszałych Universów, przy uwzględnieniu szeregu warunków, które naszym zdaniem utrzymają w miarę stabilną i zrównoważoną rozgrywkę na serwerze docelowym.Dlatego w tej kwestii proszę ewentualne swoje opinie złożyć na ręce zaprzyjaźnionego operatora.

My to rozumiemy, konsolidacja opustoszałych Uni, wszystko okej, ale nie pokoi mnie to, że universa ze speed x1 odchodzą do lamusa. Rozumiem, że jest to spowodowane chęcią przyciągnięcia nowych graczy, bo po co czekać, skoro można flotę przyspieszyć x3 albo x4. To się powoli staje chorobą, nie zapominajmy o starym dobrym ogejmie, gdzie ta gra uczyła cierpliwości. Jest mnóstwo graczy, którzy podzielą moją opinię. Ale do czego zmierzam? Ano do tego, że jak ktoś wcześniej napisał, nie może być tak, że gracze, którzy mają ustawiony speed x1 floty na uni - po fuzji są osobami "poszkodowanymi" - nie, tu nie chodzi o to, że napiszesz "trudno i trzeba się z tym pogodzić" a w ramach rekompensaty dostaniesz 3 przeniesienia gratis. (?) Co Nam po tym jak cała magia tej gry została wymazana jednym kliknięciem jakiegoś gościa z IT. Już zmieniliście eko na x7 (chyba wszędzie) - ciężko było się przestawić - ale stara gwardia dała radę! Ale czy podnosząc Nam prędkość z x1 - na x3 czy x4 także to przetrwamy? Rozmawiając z wieloma graczami/eko i flociarzami wychowanych na speed x1 mogę śmiało Ci powiedzieć, że nie. Rok czy 2 lata temu puściłeś ankietę na tych wolnych Universach z zapytaniem o zmiany parametrów, prędkości na szybsze. Oboje wiemy jakie były wyniki tych ankiet, prawda? Mam nadzieję, że gdzieś to tam zachowałeś z tyłu głowy.
      Piszesz o dynamice rozwoju, różnych konfiguracjach - okej ! Tylko starajcie się nie zmieniać już wcześniej ustalonych reguł (konfiguracja uni przed jego wystartowaniem). Tak, wiem... chodzi o to by usuwać stare, puste serwery by zakładać nowe z coraz bardziej kreatywną nazwą Uni.

Nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
      "Znak interpunkcyjny wielokropek [...] zawsze miał wielorakie interpretacje. Może służyć jako pauza, ale też implikować niepotrzebne rzeczy.
      Postawienie kropki jest jak dla mnie zbyt obcesowe. Wielokropek to coś jakby niedopowiedzenie, stawianie go w zdaniu może faktycznie stworzyć problem.
      Cecha ludzi po 40-roku życia, którzy niosą ze sobą pewien ciężar komunikacyjny w internecie"

Brytyjski lingwista David Crystal
    • Chyba trochę za bardzo zaczynacie się pieklić odnośnie połączeń nie mając oficjalnych informacji ;)
      Nie zostało nigdzie powiedziane ze x1 zostaną połączone z większym speedem. Nie szkoda Wam energii by spalać się na czymś co może zupełnie prawdą nie być?
      Jak już Art pisał wcześniej nasz plan fuzji nie jest ostateczną wersja łączenia i jeszcze wszystko może się zmienić.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
    • Jeśli uniwersa wolniejsze połączone zostaną z tymi szybszymi to szkoda czasu na fuzję. Po wszystkim i tak wyjdzie na to samo... czyli wszyscy na niebiesko.

Ruda napisał(a):

Chyba trochę za bardzo zaczynacie się pieklić odnośnie połączeń nie mając oficjalnych informacji ;)
      Nie zostało nigdzie powiedziane ze x1 zostaną połączone z większym speedem. Nie szkoda Wam energii by spalać się na czymś co może zupełnie prawdą nie być?
      Jak już Art pisał wcześniej nasz plan fuzji nie jest ostateczną wersja łączenia i jeszcze wszystko może się zmienić.
      Lepiej by team poznał opinie graczy przed ustaleniem planu, niż już po dokonanym fakcie... przynajmniej ja tak uważam. Zwłaszcza w sytuacji gdy pojawiają się takie przecieki.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • Ruda napisał(a):

Nigdy nikomu nie dogodzisz. Zawsze zdania będą podzielone i ktoś nie będzie zadowolony z finalnej wersji fuzji (której i tak nie ma).

Akurat tutaj nie chodzi o to by komuś dogodzić czy zaszkodzić. Fakt - tutaj Ameryki nie odkryłaś, zawsze znajdzie się ktoś komu jakakolwiek zmiana by przeszkadzała, taka już Nasza polska natura, powtarzasz słowa setki innych graczy = czyli nabijasz sobie kolejne posty (zonk!).

Dlatego trzeba walczyć, by speed x1 - pozostał x1. Tylko rzetelną rozmową osiągniemy porozumienie.
      "Znak interpunkcyjny wielokropek [...] zawsze miał wielorakie interpretacje. Może służyć jako pauza, ale też implikować niepotrzebne rzeczy.
      Postawienie kropki jest jak dla mnie zbyt obcesowe. Wielokropek to coś jakby niedopowiedzenie, stawianie go w zdaniu może faktycznie stworzyć problem.
      Cecha ludzi po 40-roku życia, którzy niosą ze sobą pewien ciężar komunikacyjny w internecie"

Brytyjski lingwista David Crystal
    • Chyba przy żadnej UF serwery x1 nie były docelowo z innym niż x1 speedem floty. Więc teraz raczej też nie będzie tu wyjątku. Nigdy nie dogodzisz wszystkim, i tyle. Ja na przykład bym nie chciał wolniej niż x6. Tylko co z tego? Skoro to pobożne życzenia i marzenia.

Bardzo chętnie bym za to widział po UFie podniesienie wartości PZ na uni docelowym do 80%. Może chociaż trochę by się bardziej opłacało pograć PvP zamiast PvE :E
    • Nie powiem ze nie, Pz powinny zostać zwiększone, a już na pewno na uni że speed x1 w chwili obecnej jak mam do wybrania lot i pilnowanie przez 40-50m celu dla zysku z samego pzta i jakieś śmieci to najzwyczajniej w świecie wolę puścić exp mimo jego losowości
      Swoją drogą byłoby miło jakby team uchylił lekko drzwi i dał gracza też się wypowiedzieć czy odpowiada im łączenie uni a z uni b i jak to widzą, ale to raczej pobożne życzenia
    • Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
      Team już dawno zdecydował co i jaki i z kim, pewnie to już przyklepane przez GF jest tylko majstry z IT dogrywają fix'y ze by nie było niespodziewanych niespodzianek.
      Osobiście nie wyobrażam sobie grać na wolniejszym uni niż obecnie a nawet skłaniałbym się pójść na uni z wyższym speed, ale to tylko moje życzenia.
      Powinna być jakaś możliwość wyboru czy mamy ochotę iść na wolniejsze czy szybsze, skoro i tak w przyszłości ma być magiczny przedmiot przenoszącym na inne uni.
    • Ruda napisał(a):

Chyba trochę za bardzo zaczynacie się pieklić odnośnie połączeń nie mając oficjalnych informacji ;)
      Szanowna pani Ruda zostało powiedziane żę rozważaja państwo łączenie uniwersum o róznych prędkościach floty co potwierdził Pani przełożony zdaniem że owa znajoma mi osoba ma za długi język natomiast wypowiedział się gracz który gra na uniwersum o szybkości floty x1 gdyż takie określenie może i oczywiście nie musi nawiązywać do tego że uniwersa z predkością x1 zostaną zmienione w x2 albo x3 i więcej.
      Z waszym operatorem który operatorem nie jest gdyż ma większą moc jednak nie lubię określenia członek teamu dlatego będę mówił o nim operator znam się ponad 20 lat i niejednokrotnie rozmawialiśmy o bolączkach ogame. Przedstawił mi wasze plany związane z fuzją i zachęcił do poruszenia tego tematu z innymi graczami bo niestety co strasznie mi sie nie podoba linia operatorzy-użytkownicy leży i kwiczy. Boją się państwo samemu zapytać graczy co sądzą o pomyśle a,b,c,d,e,f,g jakby miał się wtedy świat skończyć. Żyjemy w demokratycznym świecie i też byśmy chcieli mieć jakiś wpływ na pewne rzeczy oraz prawo głosu. Mam wielką nadzieję że nie zaakceptują państwo pomysłu łączenia uniwersum o róznych parametrach szybkości floty i zmiany parametru szybkości floty bez zgody graczy !!!!! Na koniec naszej rozmowy owy operator zażartował sobię że to wszystko dlatego że pewne osoby mają ze sobą na pieńku i chcą im państwo w tym pomóc łącząc uniwersa o róznych prędkościach floty. Mam nadzieję że to był tylko żart :)