Przyklejony WindRaider [COMA] & Messenger_of_Death [WzB] vs Sayid [NŚ] - 8896,96% <<<NOWY REKORD uH.!!

• Hydra
  • WindRaider [COMA] & Messenger_of_Death [WzB] vs Sayid [NŚ] - 8896,96% <<<NOWY REKORD uH.!!

Mamy to! Do tej pory zawsze stało coś na przeszkodzie, no ale gdyby udało się wcześniej nie byłoby tak ogromnego starcia

Pierwszą szansę zauważyłem, oj już jakiś czas temu, pod koniec marca. Miała wyjść całkiem fajna walka, pory startowania fsów Sayida były mi znane. Powroty także. Nie do końca nam wtedy wyszło. Musieliśmy odkłać terminy na późniejsze, no i w końcu ktoś nas uprzedził, flota Sayida przetrwała, a my straciliśmy element zaskoczenia. Trochę czasu od tamtego momentu minęło, a ja pamiętałem, żeby spróbować ponownie szczęścia u Sayida. Jakoś pod koniec wojny wypatrzyłem okazję na akcję, zostało tylko sprawdzić czy FSowanie Sayida nam odpowiada. Pewne zdarzenia spowodowały, że teraz to Sayid miał więcej floty niż ja. Do tego niektórzy mieli za mało recków w stosunku do posiadanej floty :D, ale to żadna przeszkoda, tym bardziej że miełem kogo zaprosić do ACSa.
    Wczoraj powiadomiłem ekipę, że już czas. Częściowo z mojej winy, z piątki została nas dwójka. Nie chciałem znowu tego odkładać, a pomogło mi zdecydowanie Messenger'a. Wiedział, że możemy stracić od 10 do 15 tysięcy recyklerów, a mimo to jak widać niżej wystartowaliśmy. Dzięki wielkie Messenger !! Jak przerzucimy kryształ w metal to nie będzie tak źle z bilansem.

Była mała luka aktywności obrońcy, generalnie to jakieś ~9 godzin kiedy można było liczyć na dorwanie tej floty przy pomocy GSów. Ponad to rano przyuważyłem, że pod księżycem robotnicy ostro pracowali to troszeczkę popsowałem produkcję:
    WindRaider [COMA] vs Sayid [NŚ] - 34,56%

Twoja flota z planety [X:YYY:Z] osiąga księżyc planety [X:YYY:Z] należącej do . Twoja Gwiazda Śmierci kieruje swoje działo grawitonowe na satelitę. Następnie lekkie trzęsienie na księżycu wzmaga się. Księżyc zaczyna się deformować i w końcu rozrywa się. Gigantyczne kawałki szczątków kierują się w stronę twojej floty. Za późno, aby ich uniknąć. Twoja cala flota znika w gradzie szczątek księżyca.
    Szanse zniszczenia księżyca: 11 % Szanse zniszczenia GŚ (Gwiazdy Śmierci): 44 %

Na falandze ukazuje się wracających za parenaście minut przeszło 200.000 statków, 2 sekundy po ich powrocie mamy to czego chwieliśmy

od MoD'a
    Oczywiście podziękowanie dla WinDka za zaufanie i zaplanowanie całej akcji.
    Pozdrowienia dla całego sojuszu WzB z uni Hydra a w szczególności dla FeaRlesSa i Densflora za pomoc przy zbiórce. Cały sojusz E B z uni 69 oraz cały sojusz -SW- z uni orion.

Pozdrowienia również dla mojego emerytowanego brata Andrzeja Dzięki

ode mnie dedykacje dla całego COMA i Messenger'a !! pozdrawiam znajomych, SZCZEGÓLNIE trójkę, która nie mogła lecieć wczoraj z nami: Densflora, BoBo i kapera; i Eloziomka ORAZ dziękuję za pomoc Fearlessowi !

Starcie z 2012-11-10 11:38:37 następujących flot:

Agresor WindRaider [COMA] (x;xxx;xx)
    Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
    Siła floty 2.614.130 (37,46%)
    Flota:
    Mały transporter 13.000
    Lekki myśliwiec 125.950
    Krążownik 9.000
    Okręt wojenny 2.426
    Pancernik 4.606
    Niszczyciel 3.300

Agresor Messenger_of_Death [WzB] (x;xxx;xx)
    Siła floty 4.363.608 (62,54%)
    Flota:
    Mały transporter 4.184
    Lekki myśliwiec 117.406
    Ciężki myśliwiec 346
    Krążownik 12.991
    Okręt wojenny 2.300
    Sonda szpiegowska 4
    Bombowiec 1.704
    Pancernik 15.656
    Niszczyciel 1.898

Obrońca Sayid [NŚ] (x;xxx;xx)
    Siła floty z obroną 3.594.730
    Flota:
    Mały transporter 6.199
    Duży transporter 741
    Lekki myśliwiec 150.289
    Ciężki myśliwiec 1.015
    Krążownik 20.020
    Okręt wojenny 2.025
    Recykler 8.025
    Sonda szpiegowska 4.291
    Statek kolonizacyjny 15
    Bombowiec 215
    Pancernik 6.999
    Niszczyciel 2.012
    Gwiazda Śmierci 10

...po 6 rundach:

Agresor WindRaider [COMA] (x;xxx;xx)
    Flota:
    Mały transporter 5.517 -7.483
    Lekki myśliwiec 52.966 -72.984
    Krążownik 8.045 -955
    Okręt wojenny 2.371 -55
    Pancernik 4.525 -81
    Niszczyciel 3.246 -54

Agresor Messenger_of_Death [WzB] (x;xxx;xx)
    Flota:
    Mały transporter 1.788 -2.396
    Lekki myśliwiec 49.322 -68.084
    Ciężki myśliwiec 215 -131
    Krążownik 11.621 -1.370
    Okręt wojenny 2.250 -50
    Bombowiec 1.681 -23
    Pancernik 15.409 -247
    Niszczyciel 1.868 -30

Obrońca Sayid [NŚ] (x;xxx;xx)
    Zniszczony!

Agresor wygrał bitwę!
    Przejął 40.533.721 metalu, 535.805 kryształu, 22.455.598 deuteru.

Agresor stracił łącznie 719.277.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 2.462.180.000 jednostek.
    Na tych współrzędnych znajduje się teraz 584.450.700 metalu i 305.244.900 kryształu.
    Potrzebnych 44.485 recyklerów aby zebrać pole zniszczeń w całości.
    Szansa na powstanie księżyca wynosi 8896,96%
    Siła flot agresorów 6.977.738 (66%). Siła flot i obrony obrońców 3.594.730 (34%).
    Bilans agresora (M: -129.521.679, K: 78.669.205, D: 11.280.598, P: -39.572).
    Bilans obrońcy (M: -1.477.699.721, K: -820.919.805, D: -227.085.598, P: -2.525.705).
    *Oparty na raportach ze zbiórki pola zniszczeń.

Zbiórka PZ:
    14.325 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 286.500.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 582.162.700 jednostek metalu i 302.857.600 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 143.250.000 jednostek metalu i 143.250.000 jednostek kryształu.
    4.000 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 80.000.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 411.285.700 jednostek metalu i 131.982.400 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 40.000.000 jednostek metalu i 40.000.000 jednostek kryształu.
    Na polu zniszczeń znajduje się 371.285.700 jednostek metalu i 91.982.400 jednostek kryształu.
    Na polu zniszczeń znajduje się 331.285.700 jednostek metalu i 51.982.400 jednostek kryształu.
    4.484 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 89.680.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 291.285.700 jednostek metalu i 11.982.400 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 77.697.600 jednostek metalu i 11.982.400 jednostek kryształu.

Udało się zebrać 340.947.600 metalu i 275.232.400 kryształu.

------------------------------- Statystyki ---------------------------------
    WindRaider [COMA]
    ____Przed bitwą;
    _______ * ilość statków: 158.282
    _______ * ilość punktów za flotę: 1.766.370
    ____Po bitwie;
    _______ * ilość statków: 76.670
    _______ * ilość punktów za flotę: 1.399.872
    Messenger_of_Death [WzB]
    ____Przed bitwą;
    _______ * ilość statków: 156.489
    _______ * ilość punktów za flotę: 2.725.933
    ____Po bitwie;
    _______ * ilość statków: 84.154
    _______ * ilość punktów za flotę: 2.373.154
    Sayid []
    ____Przed bitwą;
    _______ * ilość statków/struktur obronnych: 201.856/0
    _______ * ilość punktów za flotę/struktur obronne: 2.462.180/0
    ____Po bitwie;
    _______Stracił wszystkie jednostki!
    ------------------------------------------------------------------------------------

z tego co wiem jeszcze 800 recyklerów jest nasze. Dużo zebrał Sayid, wbrew zapowiedziom, że nie będzie skubał nic z PZ (chyba 400 recyklerów wybudowanych w parę sekund?). Jakoś po 16, około 6.000 zginęło z orbity, 5 minut po nich wleciały brakujące recyklery od Fearlessa, niestety już nic nie było.

TOP 1 HYDRY DLA NAS, do usłyszenia :-)

• Witam!

Na początek jeszcze raz chciałem pogratulować Agresorom akcji! a zarazem przytoczyć słowa LL z 14.05.2012, 20:46
    cyt: No cóż pozostaje mi pogratulować wam niesamowitego zysku i Top 1 ACS, które nie szybko zostanie pobite....;)
    Jak widać LL wystarczyło pół roku i to ja zostałem TOP1 ACS...

Co do samej akcji, przez mój własny błąd skończyłem w reckach i dobrze o tym wiem...
    Ale na tym polega ta gra. Byłem zbyt pewien siebie a z nieba zostałem sprowadzony bardzo szybko do pieklą!
    Są gracze którzy się cieszą że skończyłem w recach mają prawo, ale nie tylko oni się cieszą i ja się cieszę z tego powodu...
    Minęło 3 lata od kiedy zawitałem na Hydrę dla mnie to sporo czasu, ale coś ma swój początek i koniec...
    Ktoś mnie uwolnił w końcu od tego nałogu, powiedziałem sobie jak i mówiłem innym że dostane złoma i kończę z OGame i tak się dzieję nie ma SZO!
    Będzie sporo niedowiarków którzy będą mówili że Sayid nie odejdzie. Ale nie nie... nie tym razem! KOŃCZĘ Z OGAME DEFINITYWNIE PANOWIE!

Z tym ST chciałem się pożegnać ze wszystkimi z którymi miałem zaszczyć tutaj grać przyjaciólmi, kolegami jak i WROGAMI...
    Na początek, tak jak zaczynałem przygodę chciałem pożegnać ( a zarazem gdzieś wspomnieć o tych których zapamiętam na zawsze)
    Sojusz GROM od którego wszystko się zaczęło: Mithrandil to Ty nauczyłeś mnie stawiać pierwsze kroki i to od Ciebie zacznę. Wielki szacunek do Ciebie miałem i będe miał zapamiętaj:) Baca, gniewny słoneczko i całą ekipę z byłego GROMU! :) HUBERT vel Sabre o Tobie też nie zapomniałem:P
    Dalej całą ekipe ze SkyP a przede wszystkim Hammer_of_Hate który obdarzył mnie wielkim zaufaniem...
    Następnym sojuszem w którym poważnie zacząłem grać jest Easy. Które mnie za razem tak bardzo znienawidziło. Były powody dla których odszedłem ale widzę że nie tylko ja opuściłem te szeregi (Ale nie miejsce i czas na takie rozmowy)
    Pozdrowienia dla Wujasa Lukisa Kosy z którymi tak się znienawidziłem ale powiedziałem sobie jak odchodzić to z szacunkiem. I taki do was pozostanie...
    Letarg wiem że uważasz mnie za ostatniego <cenzura> :P I zdania nie zmienisz ale wiedz że co złego to nie ja...
    Dalej pzdr dla : KBL! (wielki szacun dla Ciebie stary) Cyferki Delgado Blarzarza Nimisa DreamWalkera i całego EASY! z którym miałem przyjemność grać...

No i mój sojusz w którym kończę przygodę z OGAME!
    !MOTABA! WIELKI SZACUNEK DLA CIEBIE POZOSTANIE NA ZAWSZE! Dzięki za te godziny przegadane:P Nauki i porady. Tak to jest jak się nie słucha TOP1:(
    Rządź dalej na Hydrze ten unit należy do Ciebie PAMIĘTAJ! :D
    Mam nadzieję że mnie pomścisz:P hehe ;P ;P ;P
    Piaskowy trzymaj się:P Brawurka Nergal CerVezA FemmeFatale Hei Trzymajcie się panowie i nie dajcie się...:)
    Pozdrowienia dla: Kobucha, fakira dzięki stary:) WzB... Asphalt który nie dopadł mnie 3 raz...
    I całe UNI HYDRA Dzięki za gre! (wszystkich których nie wspomniałem)

Całą Kasiopeie Nighta Cavera sojusz Emeryci! Unit69 sojusz Warriors! Gulla Lutka ukaszko hefajstosa będzi mi brakowało waszych skanów:P
    Szczególne pozdrownie również kieruje do Orzełka trzymaj się stary i trwaj wiernie w tych cyferkach...

Pozdrawiam Sayid...
    bay bay

Ale człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać.
    Ernest Hemingway

21.07.2016r emerytura OGame!
    Uni 68 - OFF
    Uni 69 - OFF
    Hydra - OFF

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez -Motaba- ().

• Dziękuje za wspólny lot :D
    teraz pozostało tylko przetopić na nowe zabawki no i jedziemy dalej

Sayid powodzenia w realu =)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Messenger of Death ().

• Gratulacje panowie za spakowanie Sayida XD w szczególności tobie WindRaider za zaplanowanie całej akcji
    Szkoda że wczoraj nie dałem rady zebrać się z wami i pobić wspólnie rekordu uni
    mam nadzieje że jeszcze razem coś grubszego się upoluje =)
    Pozdro Dens
  • Jak mówiłem wcześniej malolato grubo poszło
    Koniec końców nie ma się czym przejmować, padła flotka jak są chęci to pewnie odbudujesz a jak nie to wiadomo co wbijać w tą grę, są ciekawsze rzeczy :D
    A tak o samym rw to jak na tak długą obserwację i czas jaki mieliście na przygotowanie wszystkiego to bilans kiepściutki maluteńki plusik o ile żaden GS nie padł przy ściąganiu kulki bo wtedy to już bilans ujemny zaczyna wychodzić. Ale mimo to, to j/w rw gruube jak na to wymarłe uni :)
  • Nareszcie coś tłustego na tym uni. Gratuluję ubicia takiej flotki. Sayidek nie przesadzaj. Gdybyś miał skończyć to nie klepałbyś recków i zbierał PZ, tylko spokojnie dałbyś chłopakom wyzbierać to co popsuli, a potem poszedłbyś na urlop albo zlikwidował konto. Mecenas i mentor znowu zainwestuje, podrzuci trochę surowca i będziesz klepał dalej te klocki. Agresorom jeszcze raz winszuję utarcia nosa NŚ. Teraz został Wam już tylko cycorz.
  • -Sayid- napisał(a):

Pozdrowienia dla Wujasa Lukisa Kosy z którymi tak się znienawidziłem ale powiedziałem sobie jak odchodzić to z szacunkiem. I taki do was pozostanie...

Mam mieszane odczucia co do tego "szacunku" tyle czasu go nie było, a wszystko zaczęło się od Twojego odejścia z sojuszu.

Prowokowałeś, odgrażałeś się, pod skrzydłami młotka rosłeś w siłę. Nie tak dawno cieszyłeś się ,że będzie miał top5 flotę? Tylko na co Ci ona była, żeby takiego dzwona wyłapać 0_0

SzO nie życzę bo podobno kończysz grę.

A co do agresorów, wielkie gratki dla Was za obmyślenie i przeprowadzenie akcji. Jedyną ujmą tego ST jest niekompletna zbiórka pz, ale przy takim % to schodzi na dalszy paln ^^
    Gratulacje dla Was i szybko się odbudujcie, żebyśmy znów mogli gościć w tym dziale.

Pozdrawiam Wujas
  • No cóż nie sądziłem że padnie flota Michała ale takie jest ogame pełne niespodzianek. Gratuluję agresorom bez spiny aczkolwiek mieliście sporo szczęscia i dużo ryzkowaliście ale kto nie ryzykuje ten nie ma nic! Szkoda tylko że nie napisał do mnie w czasie lotu floty niedałbym rady uratowac ale messenger zostałby przerobiony na miał.

Co do mnie widzę tu komentarze że teraz czas na Cesarza jakoś mnie to nie rusza wszystkim życzę powodzenia w złapaniu mej flotki:)

Sayid cóż mam powiedziec błąd że fsy robiłeś w jednym miejscu i nie zalogowałeś się chociaż raz w tej luce 9 - cio godzinnej ale tak to jest.

Życzę powodzenia w realu zostałeś wyleczony teraz czas na mnie.
  • Vegass napisał(a):

No cóż nie sądziłem że padnie flota Michała ale takie jest ogame pełne niespodzianek. Gratuluję agresorom bez spiny aczkolwiek mieliście sporo szczęscia i dużo ryzkowaliście ale kto nie ryzykuje ten nie ma nic! Szkoda tylko że nie napisał do mnie w czasie lotu floty niedałbym rady uratowac ale messenger zostałby przerobiony na miał.

Motaba żeby mnie przerobić na miał to byś chyba musiał być jasnowidzem albo mieć wielkie szczęście trafić na jakim % leciałem ]:-D
  • Vegass napisał(a):

... Co do mnie widzę tu komentarze że teraz czas na Cesarza jakoś mnie to nie rusza wszystkim życzę powodzenia w złapaniu mej flotki:)
    ...
    Życzę powodzenia w realu zostałeś wyleczony teraz czas na mnie.

Czytaj ze zrozumieniem i nie pochlebiaj sobie - nie Cesarza lecz cycorza - a reszta się zgadza ... czas na twoje wyleczenie TYP-łone

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez daru ().

• hmmm
    na początek wypada pogratulować akcji
    piękny procent wam wyszedł panowie no i gratki TOP 1 ST ACS uni
    Sayid dzięki za link i pozdrowienia ;]
    szkoda że kończysz ale ja mam podobny plan na kassio, tj. obiecałem sobie że jeżeli ktoś mnie spakuje to będę kończył zabawę więc doskonale rozumiem i życzę powodzenia w realu a może na innym uni bo do tego nałogu każdy wcześniej czy później wraca ;)
    jeszcze raz pozdrawiam 8-)
  • tak wiec graty panowie za ładny % bo fajnie wyszło wam a tak to dzięki sayid za dedy ;p chodź się nastawiliśmy przeciwko siebie :D i zycze ci w realu spokojnego zycia ;p a nie cyferkowego a temu top 1 to każda flota jest do zbicia i nie równaj się sam na resztę uni bo będziesz wyglądał tak jak na YouTube filmik z Hitlerem ze cie zezłomują a reszte kont zbanują :D ]:-D ]:-D ]:-D ]:-D
  • Gratki Chłopaki, procencik baardzo ładny, minimalny zysk czy nawet ewentualny jego brak nie ma tu najmniejszego znaczenia. Z nś nie miałem przyjemności, ale jedno co udowodniliście-nie są wcale tacy nieśmiertelni :)
    MoD deuter już masz, top złom na pancki i lataj dalej:)
    PB=2558%
    Ogólnie w ST 9256,8%
  • Gratuluje atakierom, zaszczytny procent;). Teraz poczekamy kolejne pol roku na kolejne pobicie rekordu????

Sayid jak pisales czules sie zbyt pewnie, a wtedy popelnia sie bledy, na ktore inni czekaja, dlatego ta gra tak wciaga...czekasz tygodniami na blad innego gracza;).

-Sayid- napisał(a):

Na początek jeszcze raz chciałem pogratulować Agresorom akcji! a zarazem przytoczyć słowa LL z 14.05.2012, 20:46
    cyt: No cóż pozostaje mi pogratulować wam niesamowitego zysku i Top 1 ACS, które nie szybko zostanie pobite....;)
    Jak widać LL wystarczyło pół roku i to ja zostałem TOP1 ACS...
    Pół roku to kupa czasu i sa floty na, ktorych mozna pobic kazdy rekord;).

-Sayid- napisał(a):

Następnym sojuszem w którym poważnie zacząłem grać jest Easy. Które mnie za razem tak bardzo znienawidziło. Były powody dla których odszedłem ale widzę że nie tylko ja opuściłem te szeregi (Ale nie miejsce i czas na takie rozmowy)
    Dzieki za pozdrowienia...pamietaj, ze to od nas dostales konto, w sumie bez floty, to my wiele Cie nauczylismy, a Ty probowales stawiac swoje warunki... Pozatym odszedles z przytupem(ale to nie miejsce i czas na takie rozmowy):P.

-Sayid- napisał(a):

Pozdrawiam Sayid...
    bay bay
    I tak jeszcze wrocisz, nawet jesli o tym jeszcze nie wiesz.
  • dzieki za pozdrufffki :D
    no ladnie wam to wyszlo %%%% juz zacny, troche pracy sayida poszlo w piach a to sie liczy w tym co zrobiliscie :D
    ale widze ze motabcia tez w reckach :E graty chlopaki 8-)
    :graty: :brawo: :bdb:

Sayid milego odpoczynku w realu XD
  • Gratulejszyn, akcja byłaby majstersztyk, gdybym się o niej dowiedział troszkę wcześniej, na darmo 15k recków wysyłać to jest beee. Sayid odbudowy na killmoonówkę czy na co Cię tam młotek zmotywuje. Agresorom jeszcze raz graty, przede wszystkim za szczęście ! Moon padł od 1 gsa, śmiech na sali.