GERMANIN napisał(a):
Gratuluję awansu ! Zawsze wierzyłem w to że do czegoś w życiu dojdziesz
Też bym chętnie został moderatorem. Jestem bardzo inteligentny, mam masę czasu, jestem asertywny, obiektywny, wrażliwy na ludzką krzywdę. Gdybym był modem lub jakimś GO to bym wszystkie swoje konta porozdawał i skupił się całkowicie na powierzonym mi zadaniu.
Kiedyś już nawet składałem podanie i odrzucili. Może dlatego że zbyt szczerze przyznałem się do tego że mam pewne drobne wady
Mhm... dziękuję. Wierzyłam, że wierzyłeś.
Skoro masz dobre predyspozycje to złóż podanie, szukamy chętnych.
Ja tam nie wiem jakież to masz wady, więc się nie mogę wypowiedzieć.
Miłość w takim razie mogłaby być rozbudowaną formą wielu uczuć. Nie sądzę jednak, by tak było. Jeśli przyjaźń nie jest warunkiem koniecznym do miłości, to znaczy, że miłość ta nie mogłaby być rozbudowaną przyjaźnią. Wtedy przyjaźń, którą czują w sobie zakochani rozwija się obok miłości, niezależnie od niej.
Tak jak Ty - nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że mogłaby być rozbudowaną formą wielu uczuć, przyjaźń i miłość to unikaty. Przyjaźń się rozwija obok miłości, czasem niezależnie, czasem wręcz przeciwnie. Lecz moim zdaniem są to łączące się uczucia. Mimo wszystko mamy tutaj odmienne zdanie.
Co steruje ludźmi, którzy poświęcają się dla przyjaciela, który ich wykorzystuje? Dlaczego czują takie, a nie inne uczucia, skoro nie kochają?
Co do pierwszej części pytania, albo są na tyle przywiązani, że pomimo nieodwzajemnionego uczucia pragną pomóc osobie, na której im zależy, albo po prostu mają dobre serce, które łatwo wykorzystać. Uczucia to trudny temat, każdy czuje inaczej, tak samo jak każdy widzi i słyszy niejednako. Dlaczego odczuwamy chęć niesienia pomocy nawet własnym kosztem? Dlatego, że chcielibyśmy, żeby ktoś się tak dla nas kiedyś poświęcił.
No jasne, ale powinien również działać, a czasami, z pozycji osoby obiektywnej uspokojenie Cię będzie decyzją racjonalną.
To prawda, taka osoba zna Cię lepiej i zdecydowanie potrafi rozładować buzujące w Tobie pokłady napięcia.
Best Uni: Xalynth - Bonnie, Ursa - Madzia - Off 2012r.
Best Sojusze: [GEN], [N-A], [SMURFS], [BlackSheeps], [JEDI], [YAKOOZA], [Black-Moon]
Uni JaJnic - On - top 8 - Obsesja [BDSM] - najgorsze uni..
Uni Norma - Off - top 32 - dramat [DZBANY]