Przyklejony KBW [ONI] vs Helik [PSUJE] - 2723,07% -> top1 solo

• Gemini

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• KBW [ONI] vs Helik [PSUJE] - 2723,07% -> top1 solo

Teoretycznie miał to być tylko lot kontrujący rexy. Helik świecił się całą godzinę lotu, moon był pusty, następnie pojawiła się na nim flota... chwilkę przed atakiem dołączyły powracające rexy. Około 3:20 dostałem wiadomość od obrońcy: "zaspałem", wtedy było już dramatyczne organizowanie rexów, w końcu okazało się, że ktoś podebrał jedynie niewielką ilość z kupeczki. ;]

Podium moje top1, top2 i top3 starć solo co cieszy niesamowicie. :top1:
    Hydra sprowadzona na ziemię po raz kolejny.... :P

Specjalne pozdrowienia dla 3 osób z sojuszu [AK]:
    * misiaczek - za powrót i info o byciu zezłomowanym
    * Raelle - za skierowanie misiaczka bezpośrednio do mnie w celu egzekucji
    * MahatTalituli - za systematycznie farmienie go co 2 noc w celu tankowania własnych moonów. Jednak on jest usprawiedliwiony problemami rodzinnymi. :(

Pozdrowienia dla sojuszników i podziękowania dla Upiorka i silvera za chęć pomocy w zbiórce złomu, byłem szybszy. :]
    Podziękowania również dla skromnego grona osób które stale dostarczają mi paliwo i nie narzekają jak coś przekręcę. :P

Ciekawa wiadomość od obrońcy sprzed 2 dni.
    "no to niezle :) gratki floty
    szkoda ze zes mi polowe floty u kobry wyciol bo nie mam z kim latac i kolega sie ostrozny zrobil....
    faktycznie jest jako jedyny :d na poczatku 1 gali
    a dlaczegoz ty mnie tak codziennie skanujesz masz tyle reckow by mnie zapakowac ?"

SzO dla Helika, nad ranem pogratulował. ;)

To teraz mogę spokojnie odejść na emeryturkę.....

[center]Walka honorowa (+102.024)
    Starcie następujących flot:

Agresor KBW [ONI] (x;xxx;xx)
    Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
    Flota:
    M.transp. 2.000
    L.myśliw. 64.655
    Krazownik 10.156
    Panc. 10.315

Obrońca Helik [PSUJE] (x;xxx;xx)
    Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
    Flota:
    M.transp. 595
    D.transp. 560
    L.myśliw. 1.248
    Krazownik 8.516
    O.wojenny. 102
    Recykler 2.318
    So.szpieg. 96
    Bombowiec 580
    Panc. 4.309
    Niszcz. 681
    G.Smierci 3
    Obrona:
    L.laser 113
    M.powloka 1

...po 5 rundach:

Agresor KBW [ONI] (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 955 -1.045
    L.myśliw. 30.549 -34.106
    Krazownik 9.219 -937
    Panc. 10.209 -106

Obrońca Helik [PSUJE] (x;xxx;xx)
    Zniszczony!

Agresor wygrał bitwę!
    Przejął 10.389.105 metalu, 10.070.097 kryształu, 556.188 deuteru.

Dofarmienie:

Agresor wygrał bitwę!
    Przejął 3.426.666 metalu, 0 kryształu, 0 deuteru.

Agresor stracił łącznie 176.787.000 jednostek, z dofarmieniem 176.795.000.
    Obrońca stracił łącznie 842.832.000 jednostek, z dofarmieniem 843.060.000.
    Na tych współrzędnych znajduje się teraz 164.052.600 metalu i 108.254.700 kryształu.
    Szansa na powstanie księżyca wynosi 2723,07%
    Bilans agresora (M: 47.797.571, K: 67.605.297, D: -2.907.812, P: 112.495).
    Bilans obrońcy (M: -434.433.421, K: -323.962.647, D: -108.774.188, P: -867.170).
    *Oparty na raportach ze zbiórki pola zniszczeń.

Zbiórka PZ:
    434 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 8.680.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 164.052.600 jednostek metalu i 108.271.200 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 4.340.000 jednostek metalu i 4.340.000 jednostek kryształu.

6.000 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 120.000.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 159.712.600 jednostek metalu i 103.931.200 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 60.000.000 jednostek metalu i 60.000.000 jednostek kryształu.

2.000 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 40.000.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 99.713.800 jednostek metalu i 43.934.200 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 20.000.000 jednostek metalu i 20.000.000 jednostek kryształu.

1.723 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 34.460.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 79.713.800 jednostek metalu i 23.934.200 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 17.230.000 jednostek metalu i 17.230.000 jednostek kryształu.

6.434 recyklerów ma całkowitą ładowność równą 128.680.000.
    Na polu zniszczeń znajduje się 58.743.800 jednostek metalu i 2.964.200 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 58.743.800 jednostek metalu i 2.964.200 jednostek kryształu.

Udało się zebrać 160.313.800 metalu i 104.534.200 kryształu.

Created by cuteConverter v 0.2.6 - Adam85[/center]

*ogłoszenie parafialne*
    KUPIĘ DEUTER

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Cod3 ().

• Nic dodac nic ująć - PODIUM TWOJE :top1:
    i pewnie długo nie zobaczymy tam nikogo innego :brawo:
    No ale chociaż nie tylko ja tak tracę na starciach ;P też musisz odbudować co poszło w piach ;P

Helik - powodzonka :*
  • piekny wlot no coz okupiony stratami ale % duzy

dziekuje za pomste mnie tylka ze ja w porownaniu z tym co hydra stracil to pikus - pan pikus :)

obroncy szo bo wpozodku kolega a Kbw spokojnej emeryturki
  • Gratulacje KBW, Twoje wyczyny na tym uni już się opatrzyły nieco... :D więc nie robi to takiego wrażenia jakby Helika zdjął np sojusz AK, który woli lecieć na skrgę do Taty... :D
    Teraz Misiaczek, wcześniej Piotr biegli szybciutko powiadomić że Psuje lecą..., eh no cóż na takich warunkach to się odniechciewa wszystkiego, niedługo będę się bał zaatakować kolegów z top 300 bo polecą na skargę do KBW...
    Po co udawać że są sojusze... połączcie się wszyscy koledzy i koleżanki i będziecie mieć 90% top 100 i sprawa jasna...
    no ale graty dla zwycięzcy za czujność 24/h się należą...nie myślałeś nad zmianą nicka na TESCO... :D :E
    Ogame to tylko gra... ]:-D
  • Hydra12 napisał(a):

Gratulacje KBW, Twoje wyczyny na tym uni już się opatrzyły nieco... :D więc nie robi to takiego wrażenia jakby Helika zdjął np sojusz AK, który woli lecieć na skrgę do Taty... :D
    Teraz Misiaczek, wcześniej Piotr biegli szybciutko powiadomić że Psuje lecą..., eh no cóż na takich warunkach to się odniechciewa wszystkiego, niedługo będę się bał zaatakować kolegów z top 300 bo polecą na skargę do KBW...
    Po co udawać że są sojusze... połączcie się wszyscy koledzy i koleżanki i będziecie mieć 90% top 100 i sprawa jasna...
    no ale graty dla zwycięzcy za czujność 24/h się należą...nie myślałeś nad zmianą nicka na TESCO... :D :E

Zbytnio generalizujesz. :]
  • Ładnie, bardzo ładnie. Dużo adrenaliny, dużo farta jak zwykle. Opłaciło się :) Cieszę się, że mieliśmy chociaż malutki wpływ na to ST. Hydra się żali, ale prawda jest taka, że za mało na naszym uni akcji kombinowanych. BFSy i wloty w bunkier. Żadnych kontr, liczenia. A wystarczyło podjąć próbę i są wymierne efekty.

Jeszcze raz gratulacje. Na żadną emeryturkę się nie wybierasz. Jest jeszcze kilka celi do złapania :D
  • Gratki Top 1 .Ty jednak masz ogromne szczęście .Te flotki przyciągasz jak magnesem do siebie. Lubią jednak stawać przy Tobie i dobrze masz chociaż blisko.Obrońcy tradycyjne SzO.
  • 1.cyt. Raelle

"Ładnie, bardzo ładnie. Dużo adrenaliny, dużo farta jak zwykle. Opłaciło się Cieszę się, że mieliśmy chociaż malutki wpływ na to ST"

Raelle myślałem , że z Ciebie taki porządny chłop jest, ale faktycznie babą pełną gębą jesteś i tyle w tym temacie.

2. Co do Naszego Helika bawi się dalej, każdemu może trafić się taki zonk, ja jestem tego najlepszym przykładem z tą jednak różnicą, że nikt mnie nie wystawił ( w pobliżu nie było nikogo z AK :D )

3. Pytanie do KBW - Za ile srebrników został sprzedany Helik ? Za szczerą odpowiedź płacę dentką po doskonałym przeliczniku O_O

4. Życzenia:

Obrońcy duże :gszo:

KBW - oby dentka rosła w cenę szybciej jak w realu, bo zapału do gry Ci nie brakuje i chyba tylko to może Cię powstrzymać.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KOBRA ().

• Po pierwsze: Gratuluje TOP ONE :) Złoty Medal dla Ciebie :)

Po drugie: Ja nawet telepnąlem te recki na wyznaczona pozycje i bylem w gotowosci a dedów brak...

Po trzecie: dzięki że mi dzisiaj cos pokazałeś...też chce takie mieć :)

Co do Wypowiedzi w stylu polecialeś sie poskarżyc.. każdy ma prawo nabic posta... podejrzewam ze te osoby sa sterowane przez kogos...patrz moje ostatnie zdjęcia z IR youtube.com/watch?v=Flov7Q6pQNk&feature=player_embedded

Obrońcy SzO a wszystkim graczom na Gemini - więcej chęci do gry :)
    gward

TWÓJ 1% MOŻE POMÓC!!!
    ODZWIEDŹ STRONĘ http://www.shd.org.pl/ I ZOBACZ JAK MOŻESZ POMÓC

JA POMOGŁEM - TERAZ KOLEJ NA CIEBIE
  • Raelle napisał(a):

Ładnie, bardzo ładnie. Dużo adrenaliny, dużo farta jak zwykle. Opłaciło się :) Cieszę się, że mieliśmy chociaż malutki wpływ na to ST. Hydra się żali, ale prawda jest taka, że za mało na naszym uni akcji kombinowanych. BFSy i wloty w bunkier. Żadnych kontr, liczenia. A wystarczyło podjąć próbę i są wymierne efekty.

Jeszcze raz gratulacje. Na żadną emeryturkę się nie wybierasz. Jest jeszcze kilka celi do złapania :D

Akcje kombinowane... :D Jestem całym sercem za... sam robię co mogę żeby wprowadzić tutaj trochę życia co się wiąże w sposób oczywisty z rywalizacją w S&D
    Ale co to za akcje kombinowane gdy połączona drużyna PIS i AK ( macie tak na marginesie extra skład i potencjał który wykorzystujecie w 10%...) zwraca się do złomiarza nr 1 na tym uni z prośbą o pomoc... jakie KBW miałby szanse na wyklikanie recków Helika lecących na PZ gdyby nie dane od Misiaczka podane na tacy...?? O_O
    Ogame jest tylko grą, dlatego Helik gra dalej ale jeżeli rywalizacja ma wyglądać tak że polujecie wspólnie na każdego kto się ośmieli wyskoczyć ponad przeciętną to super zasady tutaj panują...
    kończąc dodam: KBW jest tutaj the best, ale dla mnie ta gra będzie miała sens gdy zobaczę w reckach KBW kolegów i koleżanki z AK - jak mówi Raelle jest jeszcze kilka celów do złapania... mam nadzieję, że o tym myślałaś... :D

//upominam za wulgaryzm
    diakkon
    Ogame to tylko gra... ]:-D
  • Powiedzmy sobie szczerze. Piszesz o 10%? Ja myślę, że mniej. W tym roku FSa wysłalam ze 3 razy. Skanuję raz na tydzień może rzadziej. Wchodzę pospamować, wysłać ekspę.
    Nie mam za bardzo czasu, ani chęci. Napisaliśmy do KBW bo był jedyną osobą która mogła zdążyć. Piotra nie było. Reszta z nas miała koło 100us lotu - dość czasu żeby Helik napisał np do ladys z prośbą o podstawkę :)
  • Dziubeczki kochane

Diubeczki jestem w top 1 i dlugo bede :D powinnem sie z tego cieszyć,

Braklo mi kiedys 25s by uszczelic na podstawce melmaxa wiec tez bym tak zrobil dokladnie jak KBW, Co nie zmienia faktu ze misiaczek przygral w Ch... bo pisal do mnie i pytal za ile zbiore zlom bo niby nie wie czy recki robic... wiec wiedzial kiedy odswiezac stronke to 1

2 usnelo mi sie na laptopie w samochodzie bo czekalem na recki jak bym nie zaspał to bym nimi odlecial mialem na tyle czasu

Dziekuje kolega z PSUJOW ze tak ladnie mnie tu bronia ale co ja moge wiecej napisac dopadł mnie i tyle :)

nie zycze nikomu źle ale wydaje mi sie ze o pomoc w podstawce mozna prosic osoby z budy a nie pisac do kogo sie da by pomagal, zwlaszcza ze macie najleprze sojusze na uni...

Tyle moich wypocin :)

Tego uni juz nie zwojuje ale mam nadzieje ze jeszcze jakieś lamy z AK dopadne a zwłaszcza Miśka :D

Oto czyste zagranie kolegi z AK czytac od dołu

to bierzesz calosc heheh no nie myslalem ze po nie calych 24 h mnie juz wywioza w reckach ale to i lepiej i tak gs nie lubie jeszcze raz gratki wielkie i spokojnej nocki

Helik 22.02.2012 22:29:52

50 min

misiaczek 22.02.2012 22:09:43

gratki wlotu dobry procencik wykreciles za ile zbierasz zlom bo nie wiem czy wahlowac czy dac ci calosc

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez HELIK ().

• HELIK napisał(a):

to bierzesz calosc heheh no nie myslalem ze po nie calych 24 h mnie juz wywioza w reckach ale to i lepiej i tak gs nie lubie jeszcze raz gratki wielkie i spokojnej nocki

50 min
    gratki wlotu dobry procencik wykreciles za ile zbierasz zlom bo nie wiem czy wahlowac czy dac ci calosc

Po kiegos z nim gadal skoroteraz ujadasz.... sam sobieś Panie winny :) ateraz wielkie oczy robicie... ehh 3eba umiec przegrywać!
    gward

TWÓJ 1% MOŻE POMÓC!!!
    ODZWIEDŹ STRONĘ http://www.shd.org.pl/ I ZOBACZ JAK MOŻESZ POMÓC

JA POMOGŁEM - TERAZ KOLEJ NA CIEBIE
  • KOBRA napisał(a):

3. Pytanie do KBW - Za ile srebrników został sprzedany Helik ? Za szczerą odpowiedź płacę dentką po doskonałym przeliczniku O_O

Wystarczyły animozje między Waszymi sojuszami by dostać z AK wiadomość. Nie chodzi nawet o AK, a o samą osobę miśka na którego niejednokrotnie latałem i nigdy nic mi z tego nie wyszło. Innymi dniami rozmawialiśmy jak równi sobie zapominając o tym, że mam ochotę upolować go. Rozmowy urwały się po tym jak załączył urlop, wcześniej informując mnie, że AK może się rozpaść. Wtedy z tym kontem które miał, a które się skasowało praktycznie grzałem mu już miejsce w ONI bo wiedziałem, że ma chłopak pojęcie o grze i umie się pilnować. Zrozum zatem, że wiadomość nie była od przypadkowej osoby, a od kogoś z kim wielokrotnie wymieniłem dziesiątki wiadomości - innymi słowy kumpla o zdrowym podejściu do gry.

Hydra12 napisał(a):

jakie KBW miałby szanse na wyklikanie recków Helika lecących na PZ gdyby nie dane od Misiaczka podane na tacy...?? O_O

Wiadomości podane na tacy były mylące.
    ---
    Od: misiaczek [xxx]
    Do: KBW
    Temat: RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Nie do
    Data: 22.02.2012 23:29:36
    nie zebral wszystkiego 23:28:32 wedlug mojego klikania

---
    Problem w tym, że pezet zniknęło 23:25:49, więc ufając w to co misiek napisał, Helik na pewno by uciekł gdyby siedział na koncie. Moje kikanie ograniczyło się do kilku kliknięć. Miałem napęd Helika ze skanu z dnia poprzedniego i dodatkowo zapytałem czy musiał rozbijać sondę, żeby móc wysłać rexy. Odpowiedź była twierdząca. Rexy zostały wysłane mniej więcej 3x sekund po tym jak sonda stworzyła pz.
    Czas zebrania złomu 23:25:49, więc ufając w to co napisał misiek równie dobrze mogę stwierdzić, że chciał pomóc. :]

HELIK napisał(a):

2 usnelo mi sie na laptopie w samochodzie bo czekalem na recki jak bym nie zaspał to bym nimi odlecial mialem na tyle czasu

Faktycznie miałeś tyle czasu, że dałbyś radę uciec tymi rexami. Na moje oko miałeś nie więcej niż 3 sekundy. Raczej nie popełniam błedów w kwestiach matematycznych. Na 7 sekund przed starciem rexów jeszcze nie było...
    ---
    Surowce na Księżyc [xxx] (Gracz: Helik) z dnia 02-23 02:12:41

Metal: 3.100.636 Kryształ: 7.797
    Deuter: 556.188 Energia: 0

Aktywność
    Skan planety wykazał zaburzenia atmosfery, co sugeruje aktywność w ciągu ostatnich 15 minut.
    Floty
    Mały transporter 595 Duży transporter 560
    Lekki myśliwiec 1.248 Krążownik 8.516
    Okręt wojenny 102 Recykler 1.207
    Sonda szpiegowska 96 Bombowiec 580
    Niszczyciel 681 Gwiazda Śmierci 3
    Pancernik 4.309
    Obrona
    Lekkie działo laserowe 113 Mała powłoka ochronna 1
    Budynek
    Fabryka robotów 2 Stocznia 2
    Stacja księżycowa 3 Falanga czujników 1
    Teleporter 1

---

HELIK napisał(a):

50 min

Byłeś pewny siebie dzień wcześniej pisząc do mnie czy w ogóle jestem w stanie Cię pozbierać. Odpowiedź masz powyżej. Wycinek wiadomości który zaserwowałeś to kolejny dowód na to, że najlepsze wnioski wyciąga się po własnych błędach, a wystarczyło przykładowo podzielić rexy... Myślisz, że poleciałbym na 5 fal po 200 rexów?

Tyle ode mnie. Doświadczenie robi swoje, a niektórzy go nie posiadają.
  • pogratulowac zostało 8-)
    na poczatku myślałem ze masz fuksa, puzniej myslałem ze masz bardzo dużego fuksa ;) dziś poprostu myśle że jesteś dobry XD
    co do twojej emerytury... myśle że masz jeszcze dużo do zrobienia =)
    hatt trick -a ustrzeliłes ;) ale myśle ze na chwile obecna jestes jedynym graczem na uni ktory jest w stanie ubić top1 i zostac top 1 ]:-D
    i tego ci życze z całego serca
    na chwile obecna jestes najlepszy na GEMINI mimo że tabelka mowi co innego ;P , wiec złomuj, pladruj, niszcz i kradnij
    Kiedy Kcesz Nawet Dziś :ocb:
    "Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana."
  • Podziękowania również dla skromnego grona osób które stale dostarczają mi paliwo i nie narzekają jak coś przekręcę. :P

dziekuje za pozdrowienia hehe.

Gratuluje całego podium. Robi wrazenie !!! Mistrzu

Pozdrawiam
  • j236 napisał(a):

Nie da się ukryć atak się udał ,ale tak naprawdę to KBW ma coraz większy problem . Wazeliniarzy przybywa i niedługo nie będzie kogo atakować

no jakby nie patrzeć to chyba najgorsze dla złomiarza :) dla tego też powodu free zakończył gre na Gemini :)
    ale KBW na pewno ma tam już jakieś obejście xD
    Nekkar[MiT] /// Eridanus[SCS] :)
    Strącone GS : 82 ]:-D
    Ściągnięte moony : 1
  • j236 napisał(a):

Nie da się ukryć atak się udał ,ale tak naprawdę to KBW ma coraz większy problem . Wazeliniarzy przybywa i niedługo nie będzie kogo atakować

Przykro mi, dyskusja to jedno, gra to drugie. Nie robię wyjątków i nie wiem czemu poszedłeś tak ograniczonym tokiem myślenia. Mam bardzo małą grupę osób których nie skanuję i na których bym nie poleciał + sojusz + sprawy handlowe. Reszta do zezłomowania, oczywiście jeśli tylko ktoś wcześniej mnie nie wywiezie w taczkach zwanych recyklery. ;]
  • Wielkie graty KBW
    Nie myśl o emeryturce, bo wiek wydłuzają i ciśnij.
    Uklepać schaboszczaka ci zostało aby koronacja była totalna, bo puki co to na razie "tylko" O_O na tron się wspiąłeś z tymi top starciami.
    Gratuluję starcia i wytrwałości.
    Chyba 90% uni liczy że dopadniesz top 1 :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez thrief ().