AntiGameReborn

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Movel napisał(a):

Zmieniałeś coś w opcjach? Ja na jednym uni mam komandora to nie pokazuje, na drugim uni nie mam komandora i pokazuje mi godzinę zakończenia budowy/spawania statków.

W ustawieniach mam pozmieniane głównie opcje wysyłki floty, nie zmienialem niczego co ma wpływ na to co antigame pokazuje.
      Może po prostu spróbuj reinstalować antigame.
      Będziesz miał ustawienia fabryczne i powinno być ok.
    • Czy macie AntiGame na czerwono? Bo ja na Operze mam. Pisze, że ta wersja nie jest testowana z wersją bieżącą Ogame.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Maraton ().

• Maraton napisał(a):

Czy macie AntiGame na czerwono? Bo ja na Operze mam. Pisze, że ta wersja nie jest testowana z wersją bieżącą Ogame.

Nastąpiła aktualizacja gry do wersji 5.1.0-pl1 i pewnie stąd AntGame wyświetla, że jest niezgodne z wersją. Zmiany pewnie kosmetyczne i dlatego może czekają z następną wersją.

w ciągu dnia nastąpi aktualizacja gry i strony startowej. Brak zmiany numeru wersji gry. Wprowadzone zostaną wewnętrzne zmiany, niewidoczne dla graczy.
      Aktualizacja nie spowoduje wylogowania z konta.

U mnie na FF to samo zjawisko występuje.
    • Maraton napisał(a):

Czy macie AntiGame na czerwono? Bo ja na Operze mam. Pisze, że ta wersja nie jest testowana z wersją bieżącą Ogame.

Mógłbyś napisać czy na Operze działa Ci funkcja pokazywania kordów planet gracza, gdy klikasz na jego nicka w galaktyce?
      Bardzo lubię Opere, a musiałem przerzucić się na Chrome ponieważ Opera nie obsługuje wyżej wymienionej funkcji.
      Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez n00ber ().

• Mi pojawiły się jakieś dyngsy na liście moich planet po prawej wyglądające jak minutki z widoku galaktyki, tylko nie mogłem skumać co one oznaczają bo te widoczne cyferki nie dały się z niczym powiązać, przypominało to nieco odliczanie. Jak tylko pojawią się ponownie zrobię zrzut.
      Dziwne toto wszystko jest teraz
      ... alleluja i do przodu
    • n00ber napisał(a):

Mógłbyś napisać czy na Operze działa Ci funkcja pokazywania kordów planet gracza, gdy klikasz na jego nicka w galaktyce?
      Bardzo lubię Opere, a musiałem przerzucić się na Chrome ponieważ Opera nie obsługuje wyżej wymienionej funkcji.
      Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.

Takiej funkcji na Operze nie ma.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627
    • dareczek napisał(a):

Mi pojawiły się jakieś dyngsy na liście moich planet po prawej wyglądające jak minutki z widoku galaktyki, tylko nie mogłem skumać co one oznaczają bo te widoczne cyferki nie dały się z niczym powiązać, przypominało to nieco odliczanie. Jak tylko pojawią się ponownie zrobię zrzut.
      Dziwne toto wszystko jest teraz

Najpewniej pojawiają Ci się po telepnięciu flotki ;)
      Jest to czas jaki pozostał Ci do ponownego skorzystania z teleportu.

Jako, że do tej pory nie używałem dodatkowych przycisków w panelu "wiadomości", to nie zwróciłem na to uwagi.
      Jednak teraz zacząłem się tym bawić. Dostrzegłem, że jest przycisk umożliwiający kasowanie wiadomości "powrót floty"
      A co ze "stacjonuj' ? Nie było, nie ma, nie będzie ?
      Wie ktoś może ? Jeśli tak to proszę o info ;)
      Już wiem :P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez MrFischer ().

• AG wersja 3.23.0 + FF 16 kursor działa już poprawnie ;)
      Nie wiem czy to możliwe ale przydałoby się w zakładce:
      Wiadomości/ Dodatkowe przyciski w wiadomościach/ Skasuj pokazane lub zaznaczone wiadomości z tematem $subject
      przynajmniej jeszcze 2 rubryczki/ 2 opcje/ 2 wersy tak, żeby były w sumie 4.
    • Coraz czesciej odnosze wrazenie, ze do pracy nad AntiGame wlaczyli sie programisci z GF, ci sami, ktorzy dotad pracowali nad oGame.

Owszem, kursor juz nie drazni, pojawily sie nawet informacje o surowcach (wydobycie, pojemnosc magazynu i kiedy sie zapelni), ale musieli tez cos zepsuc. Tym razem zniknely podpowiedzi w stoczni odnosnie tego, ile i czego mozemy sobie wybudowac. Szkoda, bo bylo to wygodne. A informacje o surowcach tez wolalem w poprzedniej wersji, byly z boku i mialem je zawsze widoczne, a nie tak jak teraz, tylko w podgladzie.
    • Saymon Vega napisał(a):

pojawily sie nawet informacje o surowcach (wydobycie, pojemnosc magazynu i kiedy sie zapelni)

Faktycznie umieszczenie ich na panelu środkowym wraz z punktami spowodowało, że nawet tego nie zauważyłem ]:-D
      Też wolałem poprzednią wersję, z rameczkami z boku.

Saymon Vega napisał(a):

Tym razem zniknely podpowiedzi w stoczni odnosnie tego, ile i czego mozemy sobie wybudowac. Szkoda, bo bylo to wygodne.

Potwierdzam.
    • Saymon Vega napisał(a):

ale musieli tez cos zepsuc. Tym razem zniknely podpowiedzi w stoczni odnosnie tego, ile i czego mozemy sobie wybudowac.

antigame.de/home.php?page=changelog

Shipyard:

Maximal buildable ships / defense is "Commander only" now.

Podpowiedzi w stoczni są dostępne tylko dla posiadaczy Komandora.
      To tylko mój domysł, ale podejrzewam, że zostało to zmienione, ponieważ taka funkcja jest jednym z ułatwień jakie do gry wnosi Komandor i GF mogło by wykluczyć Antigame z dozwolonych dodatków, gdyby umożliwiała za darmo coś, co oferuje jeden z ich płatnych dodatków...

Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości) ;P

Badania stanowią 88,17 % wartości konta :E
    • Panowie, mam pytanie i niewiele czasu na czytanie wszystkich tematów więc może ktoś poratuje odpowiedzią.

Ogame 5.1.1. i AntiGame 3.12.0. - czy da się gdzieś w opcjach ustawić - jak za dawnych wersji - zegar odliczający bieżące czasy przylotówy'dolotów itd? Mam na myśli licznik, który pokazywał aktualną godzinę, np. w której przy zawróceniu misji w danym momencie flota powróci na planetę startową.
    • ADAMTOJA2000 napisał(a):

Panowie, mam pytanie i niewiele czasu na czytanie wszystkich tematów więc może ktoś poratuje odpowiedzią.

Ogame 5.1.1. i AntiGame 3.12.0. - czy da się gdzieś w opcjach ustawić - jak za dawnych wersji - zegar odliczający bieżące czasy przylotówy'dolotów itd? Mam na myśli licznik, który pokazywał aktualną godzinę, np. w której przy zawróceniu misji w danym momencie flota powróci na planetę startową.

Zaktualizuj do 3.25.0.
      Ja jak wchodzę w zakładkę flota/ruch flot to mi wyświetla czas powrotu przy zawróceniu.
      Nie wiem czy to masz na myśli.
    • A tak w sumie - czemu nie zintegrują tego Antigame z Ogame? Gra byłaby wtedy bardziej funkcjonalna. Ktoś zaczyna grać i widzi, że jest co ustawiać. A tak początkujacy gracze, to nawet nie wiedzą, że jest coś takiego.
    • Witam

Mam problem z aktualizacją "Bazy danych graczy" oraz "Bazy danych uniwersum".
      Kilka razy dziennie pokazuje mi się komunikat o aktualizacji, wszystko wygląda ok, ale aktualizacja nie następuje. W ustawieniach oba napisy są na żółto lub pomarańczowo i data ostatniej aktualizacji 10.10.2012

Jakieś pomysły dlaczego tak.

Chrome, antigame 3.25.0 i tak od kilku wersji
    • chemikos napisał(a):

Mam problem z aktualizacją "Bazy danych graczy" oraz "Bazy danych uniwersum".

A próbowałeś zrobić reset bazy ? Może wtedy pomoże. Jak nie to odinstaluj i zainstaluj ponownie, zobacz też czy nie zalega Ci jakaś stara wersja w "małpce".

Maraton napisał(a):

A tak w sumie - czemu nie zintegrują tego Antigame z Ogame? Gra byłaby wtedy bardziej funkcjonalna. Ktoś zaczyna grać i widzi, że jest co ustawiać. A tak początkujacy gracze, to nawet nie wiedzą, że jest coś takiego.

A później mieli by za to pobierać dodatkową kasę ? A może te usprawnienia miały by wejść do komandora jako kolejne funkcje premium ]:-D
      Lepiej niech to pozostanie tak jak jest -_-
    • Ja mam pytanie czy ktoś nie wie jak ustawić, który surowiec ma być priorytetem w "załaduj wszystko" (albo jak ustawić żeby np. szło K>D>M etc). Do wersji 3.22.0 było ComboBox z wyborem od 3.22.0 tego już nie ma, albo ja jestem tak ślepy, że nie widzę, która to opcja :D Sprawdzałem changeloga czy przypadkiem nie jest to taka sama sytuacja co z podpowiedzią w stoczni ale też nie zauważyłem żeby coś tam takiego pisało.

Po za tym to wg mnie ramka z surowcami, która działała do Ogame 5.x.x była o wiele lepsza i czytelniejsza (no i była na każdej podstronie) niż to co jest teraz na Podglądzie.

A co do pomysłu połączenia to tak jak pisze @MrFischer - GF by to dodał do komandora za $$ :E

Pozdr
    • zefir napisał(a):

Podpowiedzi w stoczni są dostępne tylko dla posiadaczy Komandora.

hitmobile napisał(a):

Mam pytanie ostatnio zniknęła mi w stoczni maksymalna ilość statków do wybudowania jak to włączyć ?

Wystarczyło przeczytać parę postów wcześniej ;)

Ja mam pytanie czy ktoś nie wie jak ustawić, który surowiec ma być priorytetem w "załaduj wszystko" (albo jak ustawić żeby np. szło K>D>M etc). Do wersji 3.22.0 było ComboBox z wyborem od 3.22.0 tego już nie ma, albo ja jestem tak ślepy, że nie widzę, która to opcja :D Sprawdzałem changeloga czy przypadkiem nie jest to taka sama sytuacja co z podpowiedzią w stoczni ale też nie zauważyłem żeby coś tam takiego pisało.

A sprawdzałeś zakładkę "Procedury wysyłki floty" ?
      Tam jest punkt:
      Wysyłka surki:
      • Standardowe ustawienia (szczegóły, pozostałe surowce)
      Wybierz różne ustawienia dla aktualnej pozycji
      Z tego co widzę jest możliwość ustawienia preferowanego surowca.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez MrFischer ().

• Piekarz a to pod spodem takimi dużymi literkami napisane to czytałeś ;)

Development has been stopped.
      Please use "AntiGame Origin" script instead.

Sprawdziłeś czy wersja AG, do której podałeś link, działa i jest kompatybilna z obecną wersją gry ? :>
    • Wie ktoś może co się stało przy okazji aktualizacji do wersji 3.26.0 z nazwami graczy od który/ do których leci flota w podglądzie?
      Teraz widać tylko koordynaty, a nazw niestety nie.
    • Groza napisał(a):

Wie ktoś może co się stało przy okazji aktualizacji do wersji 3.26.0 z nazwami graczy od który/ do których leci flota w podglądzie?
      Teraz widać tylko koordynaty, a nazw niestety nie.

W podglądzie też nie mam, widoczne są tylko w zakładce flota/ruch floty :(

Działa może komuś opcja w zakładce:
      Procedury wysyłki floty
      FS:
      • Standardowe ustawienia (szczegóły, pozostałe statki i surowce)

Próbowałem ustawiać, nie zostają mi jednak te statki, które ustawiłem.

piekarz napisał(a):

panie MR DORSZU czy jak ci tam ,pomyłki się zdarzają ,czy MR ryba jest nieomylny :D :D :D

Jak najbardziej jestem omylny, rzeczą ludzką jest się mylić. W przeciwieństwie do Ciebie, jak mi ktoś zwróci uwagę, staram się go nie obrażać.
      Tylko przepraszam i staram się zapamiętać, aby następnym razem móc uniknąć tego samego błędu ;)