AntiGameReborn

• Jak ktoś pracuje nad tym projektem lub wie gdzie zgłosić, to niech zgłosi, że nie działają priorytety misji w wersji 2.21. Ciągle wybiera się transportuj. Jest to bardzo uciążliwe. Nie działa w FF i Operze. W wersji 2.20 działa.
      Nie działa też przycisk stacjonuj gdy się włączy zakładkę flota.
      Przycisk ekspedycja w zakładce flota jest świetny. Gdyby tylko można było ustalić flotę wysyłaną po jego wciśnięciu. Standardowo są DT i 1 Ssz.
      I tak się waham - czy zostać przy wersji 2.21 - ekspedycje bez priorytetu misji, czy wrócić do wersji 2.20 - bez ekspedycji z priorytetem. Najlepiej gdyby było i to i to.

... Prowadzący temat lub administrator forum mógłby zmienić ten temat na AntiGame bez wersji. Bo ta wersja w temacie to była kilka miesięcy temu. Wtedy temat będzie zawsze aktualny.

Edit:
      Priorytety misji działają w najnowszej wersji 2.21.00. Jak to trzeba patrzeć, bo wersja 2.21.0 to nie to samo co 2.21.00. A wystarczyło napisać, że to wersja 2.21.1 i nie byłoby zamieszania.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Maraton ().

• Maraton napisał(a):

Priorytety misji działają w najnowszej wersji 2.21.00

Owszem, to naprawili. Są jednak jeszcze małe niedoróbki. Przycisk stacjonuj wciąż nieaktywny.
      Kalkulator aktywny po uruchomieniu, poprzednia wersja bardziej mi pasowała.
      Może więc gdzieś w ustawieniach możliwość ustawienia na stałe lub uruchamiania na życzenie.
      Kalkulator nie działa, jak już wcześniej pisałem, jeśli chcemy polecieć z podglądu galaktyki.
      Wiem, ze wszystkich ogarnęła gorączka boosterów, licytacji i dopalaczy. Może jednak dałoby się coś z tym zrobić ?
    • Działa wam w najnowszej wersji antigame autokopiowanie?
      Ewentualnie kto mógłby mi pomóc w przywróceniu autokopiowania? Obecnie korzystam ze starszej wersji antigame 2.20.03t, nowa mi nie przypadła do gustu,
      Używam google chrome 18.0.1025.162 m
    • Antigame do Maxthon

Witam,
      Dzisiaj zainstalowałem nową przeglądarkę Maxthon [polecam, bardzo szybka;)] nie mogę jednak(albo nie umiem) zainstalować na niej dodatku antigame... :( bardzo proszę o pomoc bo przeglądarka jest naprawdę super, ale w ogame przyzwyczaiłem się już do grania z antigame.
      Pozdrawiam,

dmpallmall
    • W wersji 2.22.2 udało mi się ustawić żeby po kliknięciu Collect wybieralo mi automatycznie trampki kordy i ładowało surę zostawiając na planecie 5kk deu
      Ale wybiera mi tyle statków żeby i te 5kk załadować a to jest 200 dt więcej. Da się coś z tym zrobić?
      You wanna piece of me, boy??
      PB Solo: 7396,8%
      PB ACS: 38767,67%
    • Naciskając Collect automatycznie wybierają się DT, a jak nie wystarczają to MT do przetransportowania całości surowca. Do transportu części surowca trzeba wybierać ręcznie. Ten przycisk już był w poprzedniej wersji tylko inaczej się nazywał i inną miał ikonkę.
      Ciekawe z jakich nowości można teraz skorzystać.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627
    • A przy okazji w oknie teleportu nie dzialają mi linki wyboru celu, wybierany jest teleport ostatniej planety ne ważne co klikne.
      Muszę wybierać z rozwijanej listy
      FF 12.0
      Antigame 2.22.2
      You wanna piece of me, boy??
      PB Solo: 7396,8%
      PB ACS: 38767,67%

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Pietrzass ().

• Antigame 2.22.6.

Ostatnio szpiegowałem na dalsze odległości i antigame sam wybrał prędkość przy której wystarczy deu. Dobre.
    • Antigame 2:22.6 i klika wcześniejszych
      przycisk odświeżania listy zdarzeń nie odświeża czasów dolotów - wyświetla mi się żółty napis "Ładuję..."
      przeładowanie listy zdarzeń Podglądem odświeża ją poprawnie

problem o tyle uciążliwy, że przyzwyczaiłem się do tego, że przeglądając galaktykę i posyłając skany, mogę sobie odświeżyć listę lotów (mam ustawione jej wyświetlanie na dole) i widzieć dokładnie kiedy zwolnią mi się sloty, a więc i kiedy będę mógł posłać kolejną sondę

tak to powinno wyglądać:

a tak jest, gdy odświeżę ją przyciskiem zaznaczonym strzałką

Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości) ;P

Badania stanowią 88,17 % wartości konta :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez zefir ().

• Potwierdzam to co kolega zefir napisał wcześniej. Ctrl+F5 i poprawny widok wraca do normy.
      Kolejne "odświeżanie" i sytuacja się ponawia.
      Ponadto czasami zdarza się w wersji 2:22:6 "zgubić" w podglądzie flotkę.
      Trzeba wejść w zakładkę flota i dopiero wtedy sytuacja wraca do normy.
      Co z przyciskiem " LAST" ? W poprzedniej wersji wszystko funkcjonowało poprawnie.
      Trzeba coś zmienić w ustawieniach ? Jeśli tak to mała podpowiedź ;)
      Na koniec. Jeśli już ktoś to tłumaczy, to niech przetłumaczy całość lub pozostawi całość w oryginale.
      Dziwnie wyglądają linijki częściowo w oryginale a częściowo po polsku.

• Popraw wygląd i użyteczność strony
      • Ukryj tooltipy
      • Show fleet details list
      • Pokazuj rozszerzony kalkulator zasobów
      Mission selection
      • jak w chrome bez tempy ustawić żeby AG uruchamiał się tylko dla wybranego uni
      • czy da się kopiować ustawienia AG - pracuję na kilku kompach z różnymi przeglądarkami. Początkowo myślałam, że do tego służą textboxy w ostatniej zakładce ale nawet jeśli to nie umiem ich obsłużyć odpowiednio

• Wersja 2.23.0 i przycisk wysyłania ekspedycji jest nieczynny. Jak wybierze się jakąś flotę, to można z niego skorzystać. Poprzednio można było automatycznie wysyłać maxymalnie punktowo liczbę DT. Czy tu też można sobie tak ustawić? Ja nie znalazłem w ustawieniach.

... coś wróciłem na poprzednią wersję :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Maraton ().

• Mam problem z AntiGame 2.23.0 ponieważ w raportach szpiegowskich pokazuje błędną ilość DT/MT czy da się jakoś to zmienić?

Rabunek 61.109 MT18 DT4
      Rabunek 137.007 MT39 DT8
    • Nowa wersja 4.1.1 i nie działa kolorowanie misji na Operze i FF. Wszystko jest koloru misji zbieraj :E

edit:
      wysłane misje po wgraniu nowej wersji są dobrze kolorowane. Przynajmniej w Operze.

edit:
      na Operze przy wyborze planety innego gracza jest zawsze misja transportuj, chociaż w ustawieniach jest atakuj. Na FF przełącza się na atakuj. A jak u was jest?

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Maraton ().

• W nowej wersji 2.25.0 dalej na Operze przy wyborze planety innego gracza jest zawsze misja transportuj, chociaż w ustawieniach jest atakuj. Dokłądnie powinno zmieniać się na atakuj gdy we flocie są statki wojenne. A jak u was jest? Może tylko tak u mnie?
    • Przeglądarka FF 12 oraz Chrome 19 coś tam w podglądzie, widok flot, lewa strona. Czas lotu jeśli przekracza 1 h nakłada się na godzinę dolotu floty.
      Na Chromie nie działają odnośniki z kordami w teleporcie, trzeba wybierać z rozwijanej listy.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez MrFischer ().

• Od wersji 2.25.0 pod FF nie sa poprawnie wyswietlane wiadomosci. Zniknely takze dodatkowe przyciski w wiadomosciach.
      Nadgranie na to wszystko wersji 2.26.0 uniemozliwilo powrot do dzialajacej wersji 2.24.0 :( :(

Moze ktos z Was poradzil sobie z tym problemem ? Moze trzeba gdzies cos dodatkowo zaznaczyc/odznaczyc ?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Saymon Vega ().

• A u mnie w wersji 2:26 dalej na Operze nie wybiera misji atakuj przy wyborze cudzych kordów :E
      Kiedyś zamiast atakuj wyślę transportuj :?

Jeśli chodzi o instalowanie niższej wersji, po prostu trzeba odinstalować bieżącą wersję, wejść na stronę AntiGame i zainstalować pożądaną wersję.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Maraton ().

• Po Opera nie dziala w mi w ogole opcja wyszukiwania kolonii (to gdzie w ustawieniach - wsparcie - use database (OGame API) - nie mam w ogole tej opcji. Nie wiem jak na innych przegladarkach... ktos wie o co moze chodzic?
    • nie wiem, czy tak jest tylko u mnie, czy każdy tak ma, ale jak zaatakuję kogoś rakietą miedzyplanetarną, to podczas trwania jej lotu nie mogę wysyłać flot - po wybraniu statków, wpisaniu koordynatów kliknięcie Dalej nie przenosi mnie do strony z wyborem misji, a wracam do strony wyboru statków - po wyłączeniu Antigame wysyłanie flot przebiega normalnie, a gdy rakiety dolecą do celu, problem również ustępuje...

byłbym wdzięczny, jeżeli komuś chciało by sie to przetestować, czy to tylko u mnie coś jest nie tak, czy to jednak błąd w Antigame

Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości) ;P

Badania stanowią 88,17 % wartości konta :E