Klub Finezyjnego Złomiarza - ciąg dalszy
- Rekordy:
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
guras napisał(a):
proponuję przy obecnej strukturze gry dodanie pkt 21
a mianowicie lot w nieznane-misja kolonizuj
co do marvina, twoja akcja bardzo mi się podoba, dużego skila pokazałeś i twój kompan ale nie wiem czy na obecne warunki zadowoli to wszystkich z KFZ
osobiście zaliczam
mamy rok 2011 a my takie st z Gabrielem robiliśmy 3 dni po wprowadzeniu takiej mozliwosci w 2006 roku od tego czasu było przemielone dziesiatki razy
samo zrobienie takiego st jest dosc proste wystarczy szczescie w odpowiedniej sytuacji ale samemu wymyślić takie rozwiązanie to inna bajka ( jezeli sam na to wpadłeś to satysfakcji i tak ci nikt nie odbierze )
miejsce w KFZ niema znaczenia bo w ogame nie da sie dokładnie nikogo sklasyfikować
inna sprawa że to st jest źle zrobione flota obrońcy powinna leciec przez teleport nie z pz , mieliście fuksa że agresor nie potrafił grac ( st dziela sie na te z niedouczona ofiara i na te z niewiarygodnym szczęściem)
ale oczywiscie st bardzo ładne, gratulacje
co do całej idei KFZ to niczego nowego nie odkryliscie od poczatku są tu dylematy zwiazane z tym ze niektóre st sa niesprawiedliwie zaliczone , zreszta sa tu tacy którzy niektóre punkty porobili na lewych kontach i na swoich moonówkach
ale to juz ich problem nie da sie tego zrobić całkowicie sprawiedliwie zawsze sie znajdzie jakis jasio z małym siusiakiem który postanowi cos oszukac i poczuc sie lepiej
ustalilismy jednak ze nikt nie bedzie usuwał starych st z prostego powodu nie da sie porównac st z 2005 roku do tego z 2011 , ja pamietam pierwsze zawrócone stacjonuj po zmianie działania falangi zrobione przez rysia czy pierwsze złapane pz z moona przez foxa to było cos niewiarygodnego jak to mozna porównać do dzisiejszej sytuacji i wersji gry dla niepełnosprawnych umysłowo gdzie liczy sie to kto ma wiecej kont gsowych i wiecej skanuje
ustalone było ze jedyna mozliwoscia usuniecia st jest udowodnienie ze zostało zrobione nieuczciwie , wtedy tez wywalało sie klienta na zawsze
ale zrobicie jak chcecie mi to lata -
*****ADHD***** napisał(a):
inna sprawa że to st jest źle zrobione flota obrońcy powinna leciec przez teleport nie z pz , mieliście fuksa że agresor nie potrafił grac ( st dziela sie na te z niedouczona ofiara i na te z niewiarygodnym szczęściem)
ale oczywiscie st bardzo ładne, gratulacje
W momencie robienia st to jeszcze było młode uni, obrońca miał tylko jednego moona, nie mówiąc już o telepkach gdyby miał, to na pewno by poszło przez tp, bo po co zapalać gwiazdkę i ryzykować ujawnienie podstawki, skoro można by było tego łatwo uniknąć? na rozwiązanie sam wpadłem, prawdę mówiąc od bardzo dawna chciałem zrobić taką akcję, ale niestety nie było okazji. Kiedy tylko się nadarzyła, wykonałem akcję
Sygna by Madzia
Klub Finezyjnego Złomiarza - 10 pkt
Speed x1: 124 ST - 143847%
Speed x2: 42 ST - 155826%
uJupiter - top1 (off)
uXalynth - top20 (off)
uJanice - top5 (on) -
Kilka starć mi się uzbierało, więc może uda mi się dołączyć do tego elitarnego klubu
nick Gully
1. Pułapka na moonie
2. Pułapka na planecie pod falangą
3. FS na PZ z moona
5. Zawrócone stacjonuj
7. Zalogowany, flota na planecie (obrońca ucieka flotą)
8. Zalogowany, flota na moonie (obrońca ucieka flotą)
9. Kontra zwykła
11. Z niszczeniem moona
16. Lot przez galaktykę
17. Inne finezyjne - nie znalazłem pod to kategorii typu FS z planety na moona zawróconego, a trochę podobne do moon-moon, tylko jeszcze zawrócone więc i tak nic nie widać na falandze.
195 ST - 437 393,32%
"Jeśli spadać, to z wysokiego konia" -
Rozpatrzy ktoś mój wniosek? Trochę już wisi
195 ST - 437 393,32%
Gully napisał(a):
Kilka starć mi się uzbierało, więc może uda mi się dołączyć do tego elitarnego klubu
nick Gully
1. Pułapka na moonie
2. Pułapka na planecie pod falangą
3. FS na PZ z moona
5. Zawrócone stacjonuj
7. Zalogowany, flota na planecie (obrońca ucieka flotą)
8. Zalogowany, flota na moonie (obrońca ucieka flotą)
9. Kontra zwykła
11. Z niszczeniem moona
16. Lot przez galaktykę
17. Inne finezyjne - nie znalazłem pod to kategorii typu FS z planety na moona zawróconego, a trochę podobne do moon-moon, tylko jeszcze zawrócone więc i tak nic nie widać na falandze.
1 Tak
2 zajebiste
3Tak
5Tak
7 Tak( co do techniki to w zaleznosci od gali i rozłozenia planet mozna zrobic z 2 minut godzine )
8 Tak
9Tak
11Tak
16 Tak
17 zaliczyłbym to st , st z surowców to nic nowego ale z zawroceniem w bunkier trudnosci rosna potegowo
10 x TAK -
Gully, zaliczam wszystko, czyli 10 punktow - gratuluje wyniku i witam w KFZ
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez c3gi3l ().
-
To i ja spróbuje, parę ST może się nadać:).
3. FS na PZ z moona.
8. Zalogowany, flota na moonie (obrońca ucieka flotą).
9.Kontra zwykła.
15. FS multilotek.
16. Lot przez galaktykę.
17. Inne finezyjne.
Mniej lub bardziej finezyjne:) oceniajcie!;D
:evil: -
3. FS na PZ z moona.
Zaliczam
Zaliczam
9.Kontra zwykła.
Zaliczam
15. FS multilotek.
Zaliczam
16. Lot przez galaktykę.
Zaliczam
17. Inne finezyjne.
Tego akurat nie
Piątkę masz
Witam w klubiePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez guras ().
-
3. FS na PZ z moona.
zaliczam
hmm zaliczylbym pod 7 (z falanga), 8 powinna byc bez falki - jak nie bedzie sprzeciwow to pod 7 zapisze
9.Kontra zwykła.
zaliczam
15. FS multilotek.
na upartego zaliczam
16. Lot przez galaktykę.
zaliczam
17. Inne finezyjne.
nie zaliczam
tak czy inaczej gratuluje wyniku i witam w klubie -
Dziękuje za przyjęcie;).
Co do punktu 7/8 z mej strony nie ma żadnego:P.
-
-
-
To ja opiszę moją akcję z czasów gdy dopiero co wprowadzano ACS na unii 3 ;D.17. Inne finezyjne.
Otóż:
Nie pamiętam na ile dokładnie % złomowałem ale to było coś około 150%, raportu też nie mam bo to było dość dawno.
Wysłałem flotę z atakiem na flotę lecącą z misją stacjonuj. Ustawiłem ją tak by dotarła na około 3-5 sekund przed atakowaną flotą(stacjonuj). Gracz był w tym momencie aktywny. Informował mnie że nic z tego nie będzie bo źle ustawiłem czas uderzenia floty (3-5) sekund za wcześnie. Przeciwnik niestety nie wiedział jeszcze jakie możliwości daje ACS
Na 2- 2,5 minuty przed atakiem opóźniłem moją flotę o te 5-6 potrzebnych sekund dołączając do niej sondę przez ACS . Flota przeciwnika leciała cały czas z misją na stacjonuj tak ze mógł ją w każdej chwili zawrócić :D. Niestety dla te 2-3 minuty przed nie odświeżył strony lub po prostu nie spojrzał na czasy flot. BUM BYM I GOTOWE :E. -
Kolumb napisał(a):
To ja opiszę moją akcję z czasów gdy dopiero co wprowadzano ACS na unii 3 ;D.17. Inne finezyjne.
Otóż:
Nie pamiętam na ile dokładnie % złomowałem ale to było coś około 150%, raportu też nie mam bo to było dość dawno.
Wysłałem flotę z atakiem na flotę lecącą z misją stacjonuj. Ustawiłem ją tak by dotarła na około 3-5 sekund przed atakowaną flotą(stacjonuj). Gracz był w tym momencie aktywny. Informował mnie że nic z tego nie będzie bo źle ustawiłem czas uderzenia floty (3-5) sekund za wcześnie. Przeciwnik niestety nie wiedział jeszcze jakie możliwości daje ACS
Na 2- 2,5 minuty przed atakiem opóźniłem moją flotę o te 5-6 potrzebnych sekund dołączając do niej sondę przez ACS . Flota przeciwnika leciała cały czas z misją na stacjonuj tak ze mógł ją w każdej chwili zawrócić :D. Niestety dla te 2-3 minuty przed nie odświeżył strony lub po prostu nie spojrzał na czasy flot. BUM BYM I GOTOWE :E.
WTF?
Co jest finezyjnego w jednokrotnym opóźnieniu? Jest to podstawowa umiejętność flociarza:D.
Finezyjne jest to że gracz którego flota była złomowana w tym czasie rozmawiał ze mną (pisał do mnie że nic z tego nie wyjdzie), widział moją flotę lecącą na niego i mógł w każdej chwili nie dopuścić do złomowania cofając swoją flotę która leciała z misją stacjonuj. Finezyjne jest to że zezłomowana została dosłownie na jego oczach, był dostepny w grze w chwili ataku na tym właśnie koncie ;P. Mógł temu zapobiec a nie zrobił tego z łasnej niewiedzy. Finezyjne jest przechytrzenie gracza.
-
Kolumb napisał(a):
Otóż:
Na 2- 2,5 minuty przed atakiem opóźniłem moją flotę o te 5-6 potrzebnych sekund dołączając do niej sondę przez ACS . Flota przeciwnika leciała cały czas z misją na stacjonuj tak ze mógł ją w każdej chwili zawrócić :D. Niestety dla te 2-3 minuty przed nie odświeżył strony lub po prostu nie spojrzał na czasy flot. BUM BYM I GOTOWE :E.
Nie zaliczam. Nie ma w tym nic finezyjnego. Poza tym brak raportu
195 ST - 437 393,32%
Kolumb napisał(a):
Finezyjne jest to że gracz którego flota była złomowana w tym czasie rozmawiał ze mną (pisał do mnie że nic z tego nie wyjdzie), widział moją flotę lecącą na niego i mógł w każdej chwili nie dopuścić do złomowania cofając swoją flotę która leciała z misją stacjonuj. Finezyjne jest to że zezłomowana została dosłownie na jego oczach, był dostepny w grze w chwili ataku na tym właśnie koncie ;P. Mógł temu zapobiec a nie zrobił tego z łasnej niewiedzy. Finezyjne jest przechytrzenie gracza.
Kolumb napisał(a):
Otóż:
Ja tu widzę jedynie lamerstwo obrońcy. Oczywiście nie zaliczam.Kozak nad kozakami
Narcyz nad narcyzami
***181ST*** ***2.226.215%***
-
hahaha wybaczcie że się wtrące ale większość z waszych pkt to lamerstwo obrońcy!
czepiacie się gościa jakbyście byli niewiadomo kim
zwłaszcza że pisał, że zrobił tą akcję zaraz po wprowadzeniu ACS
prawda jest jedna, brak linka z ST - nie powinno być zaliczone, natomiast wasze komentarze są po prostu żałosne -
Wy na powazne z tymi zaliczeniami?
ja to odebralem jako zart ("podanie" nie spelnia zadnych wymagan)...
jesli to nie byl zart to drogi autorze tej "finezyjnej" akcji ktora nawet nie jest poparta RW - KFZ nie jest miejscem do tego typu przechwalek
gluttony kazde starcie wynika z bledu (czyt. lamerstwa) obroncy
punktow w KFZ, ktore sa wynikiem "razacych" bledow obroncy daleko do wiekszosci
swoja droga jak juz sie wtraciles to moglbys zlozyc podanie i pokazac ile takich lamek zlapales, a nie marudzisz
Reznov napisał(a):
punkt 3
zaliczam
punkt 1
kiepskie ale sie kwalifikuje zaliczam
punkty 9
zaliczam
punkt 11
zaliczam
punkt 16
moznaby sie przyczepic opisu, ale ze sie pojawily szczatkowe informacje odnosnie lotu i pasuja - zaliczam
punkt 7
tutaj juz mozna sie przyczepic duzo bardziej - moja interpretacja tego opisu jest taka ze 2 razy lecieliscie - nie zaliczam
punkt 5
ocenialem juz to ST - lot na doczepke - nie zaliczam
to bedzie 5 Reznov, gratuluje i witam w KFZ -
c3gi3l to ile razy lecieli nie ma znaczenia
osiągnęli punkt który o tym mówi
nie ma sprecyzowania tego punktu
jeżeli to zastrzegasz to trzeba by zmienić interpretacje tego wariantu -
Guras napisał(a):
jeżeli to zastrzegasz to trzeba by zmienić interpretacje tego wariantu
Interpretacja tego punktu zawsze była taka jak ocenił to c3gi3l , atak który zmusił do poderwania floty ma tą flotę zezłomować.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mnementh86 ().
-
Mnementh86 napisał(a):
Cytat za "Guras"
jeżeli to zastrzegasz to trzeba by zmienić interpretacje tego wariantu
Mnementh86 napisał(a):
Interpretacja tego punktu zawsze była taka jak ocenił to c3gi3l , atak który zmusił do poderwania floty ma tą flotę zezłomować.
flota byla ta sama tylko opozniac o 17h jak dobrze pamietam to raczej nie zbyt sensowne lepiej wyslac jeszcze raz?:) a co do lotu przez gale wyslalem zly link juz daje inny co jest opisane;)
lot przez gale
w tym jest to lepiej opisane
Sirius mode on -
To ja nie doczytałem wczoraj faktycznie jest taki zapis
7. Zalogowany, flota na planecie (obrońca ucieka flotą).
Punkt zostanie zaliczony tylko wtedy jeżeli zezłomujemy potencjalną ofiarę flotą, którą już na niego lecieliśmy. -
solo: 11'254%
acs: 53'196%
102 ST: 351'984,54% -
gluttony napisał(a):
blablabla
jestes sobie w stanie wyobrazic sytuacje w której pastuch kóz zatrzymuje zmierzającego na turniej Zawisze Czarnego na goscińcu żeby mu nawrzucać jakie błedy popełnia na turniejach rycerskich ? bo ja nie
a ty piszac w tym wątku jestes własnie takim pastuchem
złóż podanie albo zamilcz , nikogo towje zdanie nie interesuje
wszystkie starcia na ogmame to błąd albo swiadome ryzyko pokonanego tylko skad ty to mozesz wiedzieć
a tak przy okazji to na uni 3 był taki sam lag jak na uni 4 i nie dało sie złapac floty lecacej na stacjonuj lecac sekunde po niejPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez *****ADHD***** ().
-
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez c3gi3l ().
-
*****ADHD***** napisał(a):
gluttony napisał(a):
blablabla
jestes sobie w stanie wyobrazic sytuacje w której pastuch kóz zatrzymuje zmierzającego na turniej Zawisze Czarnego na goscińcu żeby mu nawrzucać jakie błedy popełnia na turniejach rycerskich ? bo ja nie
a ty piszac w tym wątku jestes własnie takim pastuchem
złóż podanie albo zamilcz , nikogo towje zdanie nie interesuje
wszystkie starcia na ogmame to błąd albo swiadome ryzyko pokonanego tylko skad ty to mozesz wiedzieć
weź się lecz lamko, już ci jedno konto zbanowali na forum za bycie nadgorliwym, a dalej obrażasz?
podsumowuję wasze wypowiedzi, nie obrażam nikogo a ty mi tutaj od pasterza kóz wylatujesz chłopie, weź trochę wyluzuj.
jak ciebie moje zdanie nie interesuje to go nie czytaj a pisząc nikogo... PANIE BOŻE wszechwiedzący, nie wiedziałem że znasz zdanie WSZYSTKICH
"zamilcz".... vice versa -
Gluttony, zamiast trollować wklej jakieś RW.
Co do szczwany lisek, oba punkty wydają się ok, c3giel - dlaczego podstawki na planecie nie zaliczasz?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 10
10 gości