Dokładnie.
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Nie będzie to zbyt kreatywne pytanie Kto był najbardziej nielubianym dyrektorem w historii Hogwartu?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Phineas Nigellus - jedyny dyrektor ze Slytherinu
-
Jasne, zadajesz
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Toadie napisał(a):
Gargulec pilnujący gabinetu dyrektora?
A najbardziej znienawidzonym dyrektorem Hogwartu (w czasie sprawowania urzędu) był Severus Snape :D.
Menel, czekamy na pytanieZdolność zniszczenia planety jest niczym wobec potęgi Mocy. -
Jak nazywa się jedyny znany z imienia świadek Incydentu Ilfracombe?
-
chodzi o Sprytnego Majchera (czy też Majchra, nie wiem jak to się odmienia :P) ?
-
Ała. To tak było w polskim tłumaczeniu. Dobrze wiedzieć.
Zadajesz. -
To może czym Luna zainteresowała prof. Trelawney ?
-
Między innymi teorią, że Rufus Scrimgeour może być wampirem. Oprócz tego jeszcze kilka innych spiskowych teorii.
-
no chodzi mi o konkretną jedną teorię o której jest wprost napisane że zainteresowała Trelawnewy
-
Sprzysiężenie Zgniłego Kła?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Dokładnie o to mi chodziło, zadajesz
-
Z testralami wiąże się pewien błąd popełniony przez autorkę. Jaki? Mam nadzieję, ze pytanie nie jest zbyt ogólne
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Harry widział śmierć swoich rodziców, jednak przed 5. częścią nie widział testrali. O to chodzi?
-
Niezupełnie, jeśli przyjmiemy, że Harry śmierć swoich rodziców przespał, albo że nie był świadomy tego co widzi i pierwsza śmierć jaką widział to była śmierć Cedrika, to i tak w książce jest błąd Teraz to już chyba będzie łatwo
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
czy podczas powrotu po zakończeniu 4. roku nie powinien ich zobaczyć kiedy jechali powozami na stację w Hogsmeade ?
-
Dokładnie o to chodzi
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Brak pomysłu na coś ambitniejszego, toteż poproszę o 6 imion i nazwisk pacjentów szpitala (kliniki?) św. Munga.
-
Gilderoy Lockhart
Boderick Bone
Frank Longbottom
Alice Longbottom
Herbert Chorley
Agnes
Artur Weasley
Minerva McGonagall
Nymphadora Tonks
Co do odpowiedzi na poprzednie: Harry pamiętał zielony błysk i krzyczących rodziców więc raczej nie mógł wtedy spać, Hagrid powiedział, że Harry zasnął nad Bristolem, gdy oddawał go Dumbledore'owi w pierwszym rozdziale, dodatkowo w filmie (tak, wiem, że to dupa, nie źródło) Harry wyraźnie nie śpi podczas całego zajścia -
No w sumie w 7 części napisane chyba jest też, że Harry widział śmierć matki (to wspomnienie Voldemorta które jest opisane po tym jak prawie złapał Harry'ego w Dolinie Godryka). Albo to kolejny błąd autorki albo możnaby to tłumaczyć tym, że samej śmierci Harry nie pamięta (bo w końcu co innego błysk światła a co innego patrzenie jak ktoś umiera), tyle że wtedy informacja z 5 części o tym że wystarczy zobaczyć jak ktoś umiera jest trochę niekompletna.
edit: a odpowiedź poprawna, no może poza 'Agnes' bo miało być imię i nazwisko, ale w sumie 6 poprawnych jest także zadajeszPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez grnk ().
-
8 poprawnych
Proszę podać dwa sklepy w których sprzedawano nietoperzy -
Centrum handlowe Eeylopa i Magiczna Menażeria ?
-
Nie, w Eeylopie nie sprzedawano nietoperzy. Sklep nie jest na Pokątnej.
-
Drugi sklep jest na Nokturnie.
-
menel984345 napisał(a):
Drugi sklep jest na Nokturnie.menel984345 napisał(a):
Nietoperze, to kojarzę wyłącznie drużynę - z Ballucastle. Na nokturnie raczej nie grali
[ciach]
Super Moderator Toadie:
Spam i link do stronki ciachnięte -
Musisz chyba menel podać odpowiedź, bo nikt nie wie o co chodzi .Zdolność zniszczenia planety jest niczym wobec potęgi Mocy.
-
Sklep na Nokturnie - Fledermaus and Tanner Bats & Skins ( jednak nie wiem jak to dokładnie przetłumaczyć)
Nietoperze i garbarz skór nietoperzy________________________________________________________________________________________________________________________________
• Multikonto (1/2) z b4el •
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
O właśnie. Zadajesz Lioness.
Sorry za nieobecność, zalatany jestem -
Nie wiem czy takie pytanie było ale spróbuję.
Proszę podać w odpowiedniej kolejności wszystkie przeszkody w drodze do Kamienia Filozoficznego oraz przez kogo zostały tam ustawione.________________________________________________________________________________________________________________________________
• Multikonto (1/2) z b4el •
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 4
4 gości