Fisher? Kto to jest i czemu ja go nie znam? : D Jakmi wytlumaczysz kim sa Fisherowie to smialo mozesz zadawac!
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Tu masz link do jego córki
http://harrypotter.wikia.com/wiki/Fisher's_daughter -
No to w takim wypadku wszystko gra i buczy. Zadajesz
-
Kto grał w meczu Quidditcha, w którym popełniono 700 fauli? Jaki to był mecz?
-
Grala Flandria z Transylwania, to bylMecz Pierwszych Mistrzostw, nie jestem pewien czy nie finalowy
-
Tak, to był finał. Zadajesz.
-
Wszyscy wiemy ile czeka sie na wyniki sumow, ale ile czeka sie na wyniki po zwyklych testach na zakonczenie roku?
-
Do ostatniego dnia roku szkolnego
-
Tego to ja nie wiem, musialbys przytoczyc mi cytat. Pewien natomiast jestem tego, ze w ksiazce podana jest dokladna liczba dni
-
Dam trochę dłuższy cytat, bo jestem pewien, że "wyniki ogłoszono w ostatni dzień roku szkolnego" cię nie usatysfakcjonuje.
Ale Harry’emu ciążyło na sercu nie tylko odejście profesora Lupina. Wciąż rozmyślał nad przepowiednią profesor Trelawney. Zastanawiał się, gdzie teraz może być Pettigrew, czy już znalazł schronienie przy boku Voldemorta. Jednak najbardziej przygnębiała go coraz bliższa perspektywa powrotu do Dursleyów. Przez blisko pół godziny - cudowne pół godziny - wierzył, że odtąd zamieszka z Syriuszem, najlepszym przyjacielem jego ojca... Cieszył się z tego prawie tak, jakby znowu miał mieć ojca. I choć brak wiadomości o Syriuszu był niewątpliwie dobrą wiadomością, bo oznaczał, że udało mu się znaleźć gdzieś kryjówkę, Harry nie mógł się pozbyć dojmującego żalu, kiedy pomyślał, jak wspaniały dom mógłby mieć.
Wyniki egzaminów ogłoszono w ostatni dzień roku szkolnego. Harry, Ron i Hermiona zdali z wszystkich przedmiotów. Harry dziwił się, że jednak udało mu się jakoś zaliczyć eliksiry. Podejrzewał, że to Dumbledore powstrzymał Snape’a od postawienia mu pały. W ciągu ostatniego tygodnia stosunek Snape’a do Harry’ego był naprawdę karygodny. Do tej pory wydawało mu się niemożliwe, by niechęć Snape’a do niego mogła się jeszcze pogłębić, ale teraz okazało się, że jest to jednak możliwe. Na jego widok kącik warg drgał Snape’owi nieprzyjemnie, a długie palce zginały się i prostowały drapieżnie, jakby marzył o zaciśnięciu ich wokół jego szyi. -
Bardzo slusznie : ) No Menel spisales sie super wiec zadajesz. Poprawna odpowiedz po prostu nie jest jedna czego nie przewidzialem...
Jeszcze tylko jedna godzina odpowiadania na pytania dotyczace starych, zbzikowanych czarodziejow czy wynalazcow samomieszajacych kociolkow i beda wolni, wolni przez caly cudowny tydzien, po ktorym nastapi ogloszenie wynikow -
Co dzieje się z niezarejestrowanym wilkołakiem?
-
Znalazłem taką informację. Prawdopodbnie staje o wtedy przed Wizengamotem i może nawet skazywany jest na Azkaban.
-
A czasem nie staje przed Komisja Rejestracji Wilkolakow?
-
Kastor a znalazłeś w książce czy w necie?
-
Chodziło mi o wilkołaka, który odmówił rejestracji. Chyba źle sformuowałem pytanie.
Virus zadaje. -
W sumie to w glowie. Kojarze taka komisje z Ministerstwem Magii i ktoryms tam pietrem
P.s Menel nie przejmuj sie... ile razy mi sie to zdarzylo? Hah, chyba tylko Ty i Buleon o tym wiecie -
Może to dosyć niestandardowe pytanie, ale chyba nie będzie najgorsze.
W książce jak każdy wie Harry natrafia na zwierciadło Ain eingarp. Jeśli dokonamy pewnego zabiegu na tym wyrazie otrzymamy całkowicie inne słowo. Jakie?
Dodam, że ma dużo wspólnego z samym zwierciadłem. -
Pragnienia. W sensie po przeczytaniu od tyłu?
Lwica jest boska :) -
Strzał w dziesiątkę. Zapraszam do udzielenia pytania.
-
Jaki program telewizyjny, oprócz wiadomości, jest wspomniany w serii?
Ten serial to: Wielki Humberto.
-
Brawo! Teraz Twoja kolej
Jak nazywało się zaklęcie które powiększało głowę?
Oraz kto i na kim je stosował? -
Zaklecie Babloglowy rzucone przez Jamesa i Syruisza?
-
Nie bąblogłowy.
Ono nie powiększyła głowy a otaczało ją bąblem z powietrzem. -
Zakleciem powiekszajacym bylo engorgio, ale mysle, ze nie o to Ci chodzi. W ksiazce napisano tylko ze James i Syriusz uzyli klatwy na Bertramie Aubreyu wskutek czego jego glowa powiekszyla sie dwukrotnie
-
O to mi chodziło. Twój ruch.
-
Do usunięcia. Jakoś nie zauważyłem paru postów i odpowiadałem na pytanie buleona
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Pewne zaklecie mialo pewne wymagania co do uzycia, to jest trzeba bylo zrobic cos specjalnego zeby ono zadzialalo. To cos specjalnego bylo bardzo powszechne, natomiast pierwszy raz w ksiazce bylo wymaganiem a nie mozliwoscia. Jednak w trakcie trwania sagi, nikt nie przejal sie porada w ksiazce (gdzie zapisane bylo zaklecie) poza pierwszym uzyciem i wszyscy czarowali po swojemu. Docencie to ze staralem sie jak najbardziej moglem, by objasnic i uronic jak najmniej
P.s Nie, nie chodzi o expecto patronum
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 26
26 gości